DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

TUZLA’DA DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’NE ÖZEL İŞARET DİLİ KURSU

*BAŞKAN YAZICI’DAN İŞARET DİLİ İLE ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

*EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR

*TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR. ŞADİ YAZICI; “AMACIMIZ, İŞİTME ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN SOSYAL HAYATIN İÇİNDE DAHA KOLAY İLETİŞİM KURABİLMELERİNE OLANAK SAĞLAMAK”

Tuzla’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında Düzenlenen ‘İşaret Dili’ Eğitimine Katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, En Büyük Engelin Sevgisizlik Olduğunu İfade Ederek, “Tuzla Belediyesi Olarak Kadınlarımıza Yönelik Dijital İşaret Dili Eğitimi Devam Edecek” Dedi.

Tuzla Belediyesi Tarafından Hayata Geçirilen Yeni Nesil Eğitim Portalı E-Hadi Online Derslerinde ‘İşaret Dili’ Eğitimleri De Verildi. İşitme Engelli Vatandaşlar İle Daha Kolay İletişim Kurulmasının Amaçlandığı Dersler Yoğun İlgi Gördü. 21 Öğrencinin Katıldığı İlk Grup Derslerin Son Gününde İse 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne Özel Bir Ders Gerçekleştirildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Online Ders Başladıktan Kısa Bir Süre Sonra Sürpriz Yaparak Derse Katıldı. Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nde Gerçekleştirilen Derste Başkan Yazıcı, Öğrenciler İle Bir Süre Sohbet Etti. Öğrenciler Ve Başkan Yazıcı Hep Birlikte,” En Büyük Engel, Sevgisizliktir” Mesajı Verdiler.

“AMACIMIZ DAHA KOLAY İLETİŞİM KURABİLMELERİNE OLANAK SAĞLAMAK”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ Nedeniyle ‘İşaret Dili’ İle Bir Mesaj Verdi. Başkan Yazıcı,” Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Tuzla Belediyesi Olarak Kadınlarımıza Yönelik Dijital İşaret Dili Eğitimi Başlattık. Buradaki Amacımız İşitme Engelli Vatandaşlarımızın Sosyal Hayatın İçinde Daha Kolay İletişim Kurabilmelerine Olanak Sağlamak” Dedi.

“İŞİTME ENGELLİ KOMŞUM İLE İLETİŞİM KURABİLMEK BENİM İÇİN ÇOK AYRI BİR DÜNYA”

Online Derslere Katılarak Öğrendiği İşaret Dili İle İşitme Engelli Komşuları İle İletişim Kurabildiğini Belirten Hilal Ateş, “Benim Karşı Komşum, Karı Koca İşitme Engelliler. Hem Duyamıyorlar Hem De Konuşamıyorlar. Onlarla Hiçbir Şekilde İrtibat Kuramıyorduk. Sıkıntıları Oluyordu Elimizden Bir Şey Gelmiyordu. Şimdi İyi Kötü Muhabbet Etmeye Başladık. Bu Beni Çok Mutlu Ediyor. Engellilerin Yaşadığı Sorunlar Çok Zor. Onları Gerçekten Anlamamız Gerektiğini Düşünüyorum. O Yüzden Çok Teşekkür Ederim. Özellikle Karşı Komşum İle İletişim Kurabilmeye Başladıktan Sonra Ben Çok Ayrı Bir Dünya Da Yaşıyorum” Dedi.

Derslere Hiç Aksatmadan Katılan Ev Hanımları Kısa Sürede İşaret Dilini Öğrendiklerini İfade Ederek Derslerin Devam Etmesi Gerektiğini İfade Ettiler.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA’DA PAZAR ESNAFINA HES KODU SORGULAMASI

HIZLI YORUM YAP