DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YENİ ANAYASA İLE İLGİLİ 128 MADDE ÜZERİNDE ÇALIŞMAMIZI YAPACAĞIZ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Anayasa İle İlgili, "128 Madde Üzerinde Bu Çalışmamızı Yapacağız, Çıkarılması, İlave Edilmesi Gerekenleri Konuşacağız, 'Tamam' Dediğimiz Anda Devlet Bey'e Takdim Edeceğiz." Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katıldığı TRT Canlı Yayınında Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu, Soruları Yanıtladı.

“Koronavirüs İle Mücadele Kapsamında Normalleşme Takvimi Başladı. Tam Olarak Normalleşmeye Ne Zaman Geçebiliriz? Maskesiz Günler Ne Zaman Gelir?” Sorusu Üzerine Erdoğan, Maske, Mesafe, Hijyenin Önemine Vurgu Yaptı.

Sosyal Mesafenin Korunması Halinde Maskeden De Kurtulmanın Mümkün Olacağına İşaret Eden Erdoğan, Sosyal Mesafenin Şart Olduğunun Altını Çizdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Kısa Bir Süre Sonra Açıklama Yaparak, “Şu Tarihten İtibaren, Şu Şartlarda Sosyal Mesafeye Dikkat Edildiği Takdirde Maskeyi De Çıkarabiliriz.” Diyeceğini Belirten Erdoğan, 1,5 Metrelik Mesafe Korunduğunda Maskenin Çıkarılabileceğini Kaydetti.

Erdoğan, Şu Anda 50-55 Yaş Üstü İle Alakalı Aşıların Geldiğini Dile Getirerek, “Bu Aşıların Gelişiyle 50-55 Yaş Üstüne Aşıyı Yoğun Bir Şekilde Yapmaya Başlayacağız. Aşıları Yoğun Bir Şekilde Yapmamız Halinde, Zaten Ciddi Manada Bir Korunma Sürecini Tıbben De Almış Olacağız.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Aşıyı Olduğunu Belirterek, Antikorunun 2 Bin 160 Çıktığını Aktardı.

“ORTAK BİR ÇALIŞMA OLACAK”

“Yeni Anayasa Çalışmasında Nasıl Bir Takvim Öngörüyorsunuz? Nasıl Bir Anayasa Taslağı Var Elinizde? Kritik Kurumların Yapısında Bir Değişiklik Olacak Mı?” Sorusuna Erdoğan, Şu Yanıtı Verdi:

“Detaya, Teferruata Girersem Cumhur İttifakı’ndaki Ortağımıza Yanlışlık Yapmış Olurum. Şu Anda Anayasa Çalışmamızı Yapan Ekiple Önce Bizim Heyetimiz Bir Oturup Konuşacak, Değerlendirmemizi Yapacağız 128 Madde Üzerinde. Bu Çalışmamızı Yapacağız Ve Bu Çalışmayı Yaptıktan Sonra Çıkarılması Gereken, İlave Edilmesi Gereken Ne Gibi Maddeler Vardır, Bunları Aramızda Konuşacağız. ‘Tamam’ Dediğimiz Anda Da Devlet Beye Bunu Şahsım Ve Heyetim Olarak Takdim Edeceğiz. Biz, Bu Arada Bu Çalışmayı Da Devlet Beyin Bana Göndermiş Olduğu Kendi Çalışmaları İle De Ayrıca Mezcedeceğiz. Ve Birlikte Yapacağımız Bu Çalışma, Aynı Zamanda Cumhur İttifakı’nın Ortak Çalışması Olacak.”

Erdoğan, Bu Çalışmayla Ne Gibi İlaveler Yapılabilir, Ne Gibi Eksiklikler Var, Anayasanın Yaşam Koşullarına Giren İnisiyatiflerinde Ne Gibi Çıkarımlarda Bulunulabilir Konularının Değerlendirileceğini Söyledi.

“ÇALIŞMALARDA PSİKOLOGLAR, TARİHÇİLER DE VAR”

Bu Çalışmaları Yapanların İçinde Anayasa Hukukçularının, Sosyologların, Psikologların, Tarihçilerin Bulunduğunu Belirten Erdoğan, “Bunlarla Beraber Ortaklaşa Bir Çalışmayı Yürütelim İstiyoruz Ki ‘Efradını Cami Ağyarını Mani’ Bir Çalışma Ortaya Çıksın. Onun İçin De Bir Adeta Anayasa Bilim Kurulu Oluşturmanın Gayreti İçinde Olduk. Anayasa Bilim Kurulu İle Beraber Bu Çalışmamızı Yürütelim İstiyorum. Bu Konuyla İlgili En Geniş Anlamda Bir Uzlaşı Sağlayalım.” Diye Konuştu.

Bunun Neticesinde Meydana Gelen Hazırlığı Cumhur İttifakı Olarak Ortaya Koyacaklarını İfade Eden Erdoğan, “Biz, En Geniş Anlamda Uzlaşıyı Sağlayamazsak, Cumhur İttifakı Olarak Kendi Hazırlıklarımızı Milletimizin Takdirine Sunmakta Zaafa Düşeriz. Bu, Benim En Büyük Endişemdir.” Dedi.

“BU MİLLETİN ANAYASASI DEDİĞİNİZ ZAMAN BUNUN MİLLİ, YERLİ BOYUTUNUN OLMASI ŞART”

Erdoğan, “(Millet İttifakı) Bunların Anayasa Metni Hazırlığında Millilik Ve Yerlilik Olmayacak.”Diyen Erdoğan, “Dağdaki PKK’lıyla Mı Milli Bir Anayasa Yapacaksınız? Bu Milletin Anayasası Dediğiniz Zaman Bunun Milli, Yerli Boyutunun Olması Şart.” Şeklinde Konuştu.

“PARLAMENTER DEMOKRASİ BİZİM İÇİN MAZİ OLDU”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık Parlamenter Demokrasi Bizim İçin Mazi Oldu. Millet İçin De Mazi Oldu.” Dedi.

ABD BAŞKANI BİDEN İLE GÖRÜŞME

ABD Başkanı Biden İle Görüşme İle İlgili Olarak, “Ön Hazırlıklarımızı Yaptık, Yapıyoruz. Görüşmede Türkiye-ABD İlişkileri Niçin Böyle Bir Gerilim Safhasında, Bunu Soracağız.” İfadesini Kullanan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık Bıktık, Her 24 Nisan Gelir, ‘Amerika Ermenilerle İlgili Ne Diyecek?’ Bütün İşin Bitti De Ermenilerin Avukatlığına Sen Mi Soyunuyorsun?” Şeklinde Konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden’ın 1915 Olaylarına İlişkin Açıklamasına Dair, “Senden Önce ABD’yi Yönetenler Bu İşi Senin Kadar Bilmiyor Muydu? Onların Hiçbirisi Bu İfadeyi Kullanmadı.” Diyerek, “ABD Bizim Müttefikimiz İse Bu Müttefik Bizim Yanımızda Mı Yer Alacak, Teröristlerin Yanında Mı Yer Alacak? Maalesef Teröristlerin Yanında Yer Alıyorlar.” İfadesini Kullandı.

“MACRON’UN LİBYA VE SURİYE’DE KİMLERLE İŞ TUTTUĞUNU DA BİZ BİLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “NATO’nun Üyesi Olan Bir Ülkenin Başındaki Kişi ‘Beyin Ölümü Gerçekleşti’ Diyorsa Herhalde Bunu NATO’nun Hesaba Çekmesi Gerekir. Macron’un Libya Ve Suriye’de Kimlerle İş Tuttuğunu Da Biz Biliyoruz.” Şeklinde Konuştu.

“CUMA GÜNÜ PETROL VE DOĞALGAZ ARAMA ÇALIŞMALARINA İLİŞKİN MÜJDE VERECEĞİM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma Günü Zonguldak’ta Petrol Ve Doğalgaz Arama Çalışmalarına İlişkin Müjde Vereceğini Bildirdi.

MISIR’LA İLİŞKİLER

Mısır’la İlişkilerle İlgili, “Mısır’la Doğu Akdeniz’den Libya’ya Kadar Geniş Bir Alanda Ciddi İş Birliği İmkanlarımız Bulunuyor.” Diyen Erdoğan, “Mısır Halkını Çok İyi Tanırım, Severim, Bağlantılarımızın Kültürel Yönü Çok Güçlüdür. Dolayısıyla Yeniden Bu Süreci Başlatmakta Kararlıyız.” Şeklinde Konuştu.

“MAHMUR, KANDİL’İN ADETA KULUÇKA YUVASIDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kandil Bataklığını Bir Daha Asla Terörün Mikrobunu Yaymayacağı Şekilde Kurutmakta Kararlı Olan Bir Türkiye Gerçeğini Bunlar Görecekler, Bilecekler.” İfadesini Kullanarak, “Mahmur, Kandil’in Adeta Kuluçka Yuvasıdır. Bu Kuluçka Yuvası Adeta Şehir Merkezinde Palazlanıyor. Bunun Üzerine Gitmezsek Sürekli Üretmeye Devam Edecektir.” Dedi.

Erdoğan, “Terör Örgütünün Kandırdığı Gençlere Seslenmek İstiyorum, Bu Kiralık Katiller Çetesinden Bir An Önce Kaçıp Emin Ellere Gelin, Devletimize Sığının.” İfadesini Kullandı.

ABD’Lİ YATIRIMCILARLA GÖRÜŞME

ABD’li Yatırımcılarla İlgili Görüşmeye İlişkin Erdoğan, “Karşılıklı Dayanışmaya Dayalı Bir Görüşme Oldu. Bu Görüşmenin Devamının Kovid Döneminden Sonra Amerika’da Yapılmasını İstediler.” Dedi.

“BU YILIN İLK ÇEYREĞİNDE AVRUPA’NIN EN HIZLI BÜYÜYEN EKONOMİSİ YİNE BİZ OLDUK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu Yılın İlk Çeyreğinde Avrupa’nın En Hızlı Büyüyen Ekonomisi Yine Biz Olduk. Bu Büyümeden En Dikkat Çekici Kalemin Yüzde 30,5 Gibi Güçlü Oranla Makine Teçhizat Yatırımlarında Olması Çok Önemli.” İfadesini Kullandı.

“Bizim Bir Defa Faizleri Düşürmemiz Şart, Onun İçin De Temmuz-Ağustos, Buraları Bulacağız Ki Faiz Düşmeye Başlasın.” Diyen Erdoğan, “Çünkü Faiz Yükünü Yatırımların, Maliyetlerin Üzerinden Kaldırırsak, Maliyet Enflasyonunu Tetikleyen Faiz Olduğu İçin, Orada Da Bir Rahatlama Dönemine Girmiş Olacağız.” Şeklinde Konuştu.

MARMARA DENİZİ’NDEKİ DENİZ SALYASI

Erdoğan, Marmara Denizi’ndeki Deniz Salyası İle İlgili, “Bu Konuda Yapmamız Gerekenler Var Ama Belediyelerin Yapması Gereken Çok Önemli İşler Var, Paslaşarak Yapacağımız İşler Olabilir.” Dedi.

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kanal İstanbul Projesi’ni Yerli Yabancı Çok Güçlü Konsorsiyumlarla Devam Ettireceğiz.” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜRKİYE-AZERBAYCAN-GÜRCİSTAN İŞ BİRLİĞİNE TÜRKİYE OLARAK VARIZ

HIZLI YORUM YAP