DOLAR

32,5054$% 0.2

EURO

34,9021% 0.27

GRAM ALTIN

2.438,00%-0,01

ÇEYREK ALTIN

3.972,00%-1,31

BİST100

10.082,77%1,69

BİTCOİN

2046926฿%-1.1075

ETHEREUM

103278Ξ%-4.08123

a

TSK’DA KORONAVİRÜSLE MÜCADELE KAPSAMINDAKİ YENİ ÖNLEMLER ELE ALINDI

Milli Savunma Bakanı Akar’ın Komuta Kademesi İle Bakanlıkta Yaptığı Toplantıda, TSK’da Koronavirüsle Mücadele Kapsamındaki Yeni Önlemler Ele Alındı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Koronavirüse (Kovid-19) Karşı Alınan Tedbirleri, Yurt İçi ve Yurt Dışındaki Harekatları, Hudutların Güvenliğini ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Diğer Faaliyetlerini Olumsuz Etkilemeyecek Şekilde Uygulayacaklarını Belirterek, “Yükümlü Erbaş ve Erlerimizin Celp İşlemlerine, Mevcut Planlar Çerçevesinde Devam Edilecektir. Gençlerimizin Eğitim Merkezlerine Katılışları Sırasında Sağlık Bakanlığı İle Koordineli Olarak Ek Önlemler de Alınacaktır.” Dedi.

Akar, Beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’ın da Katılımıyla Dün Akşam Bakanlık’ta Düzenlenen Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Koronavirüs Kapsamındaki Önlemleri Ele Aldı.

Akar, Basın Mensuplarının Dün Gerçekleştirilen Toplantıyı Hatırlatarak Konuya İlişkin Sorusun Üzerine, “Tüm Dünyada Olduğu Gibi Ülkemizde de Toplum Sağlığını Tehdit Eden Koronavirüse Karşı Aldığımız Birçok Tedbiri, Geçen Hafta Hayata Geçirmiş Bulunuyoruz. Genelkurmay Başkanımız, Kuvvet Komutanlarımız ve İlgili Personelimizin Katılımıyla Yaptığımız Toplantıda, İlave Birtakım Önlemlerin de Bugünden İtibaren Uygulamaya Konulması Kararı Alınmıştır. Günlük Hayatımızı Biraz Zorlaştırmakla Birlikte Aldığımız Kararlarla Personelimizin ve Tabii ki Halkımızın Virüsten Korunmasını Hedefliyoruz.” Diye Konuştu.

“Bu Tedbirler, Yurt İçi ve Yurt Dışı Harekatlarımızı, Hudutlarımızın Güvenliğini ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Diğer Faaliyetlerini Olumsuz Etkilemeyecek Şekilde Uygulanacaktır.” İfadesini Kullanan Akar, Alınan Tedbirleri Şöyle Özetledi:

“Milli Savunma Üniversitesine Bağlı Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları İle Harp Enstitüleri, 13 Nisan 2020 Tarihine Kadar Tatil Edilmiştir. Tören, Konferans, Kısa Süreli Toplantı, Kurs, Fuar, Seminer Gibi Faaliyetler de İptal Edilmiştir. Bu Dönemde Birlik, Karargah ve Kurumlara Ziyaretçi Alınmayacaktır. Orduevleri ve Misafirhanelere Görevli Personel İle Mücbir Sebepler İçin Konaklayanlar Haricinde, Kimse Kabul Edilmeyecek, Günü Birlik Girişlere İzin Verilmeyecektir. Milli ve Uluslararası Tatbikatlar Ertelenmiştir. Yurt Dışı Geçici Görevler de İkinci Bir Emre Kadar Durdurulmuştur. Şu Anda Yurt Dışında Olan Personel Yurda Dönüşlerinde Sağlık Kontrolüne Tabi Tutulacak ve Belirli Bir Süre Diğer Personel İle Temasları Önlenecektir.”

HUDUT BİRLİKLERİNDEKİ ÖNLEMLER

Celp İşlemlerine İlişkin de Bilgi Veren Akar, Şunları Kaydetti:

“Yükümlü Erbaş ve Erlerimizin Celp İşlemlerine Mevcut Planlar Çerçevesinde Devam Edilecektir. Gençlerimizin Eğitim Merkezlerine Katılışları Sırasında Sağlık Bakanlığı İle Koordineli Olarak Ek Önlemler de Alınacaktır. Aileleri Tarafından Bizlere Emanet Edilen Mehmetçiklerimizin Hafta Sonu İzinlerini Bir Süreliğine Durdurmuştuk. Askerlerimizin Sağlığını Ön Planda Tutarak Hayata Geçirdiğimiz Bu Uygulamanın Yanı Sıra İlave Tedbirler de Aldık, Almaya Devam Ediyoruz. Hudut Birliklerinde de Çeşitli Önlemler Aldık. Yasa Dışı Geçişlerle Mücadeledeki Faaliyetimizi Personelimizi Virüse Karşı Koruyacak Şekilde, Koruyucu Elbise ve Maske Takviyesi Dahil Yeniden Düzenledik.

Aldığımız Tedbirler, Bunlarla Sınırlı Olmayıp Günlük Hayatın Akışı İçinde Gerekli Tedbirler Teknolojik İmkanlar da Kullanılarak Alınmaktadır. Milli Savunma Bakanlığı Tüm Teşkilatı İle Bu Salgın Riskine Karşı Teyakkuz Halindedir. Başta Sağlık Bakanlığı Olmak Üzere, İlgili Bakanlık ve Kurumlarla Koordineli Şekilde Gerekli Tedbirler Alınmaktadır. Gelişmeler, Dikkat ve Hassasiyetle Takip Edilmektedir.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

UZAKTAN EĞİTİMDE İLK DERSİ MEB BAKANI ZİYA SELÇUK VERECEK

HIZLI YORUM YAP