DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

2020 RAMAZAN İMSAKİYESİ! İSTANBUL SAHUR İMSAK VE İFTAR VAKİTLERİ (RAMAZANIN 1.GÜNÜ)

2020 Ramazan İmsakiyesi! Oruç İbadetini Yerine Getirecek Olan Müminler Şimdiden İstanbul, Ankara, İzmir Ve Diğer İller İçin Sahur, İmsak Ve İftar Vakti Ne Zaman Sorusunu Sormaya Başladı. 24 Nisan Günü Başlayacak Olan Ramazan Ayı, 23 Mayıs Günü Sona Erecek. 30 Gün Sürecek On Bir Ayın Sultanı Ramazan İçin İse Diyanet İşleri Başkanlığı Günlük İmsakiye Yayınladı.

Tüm İslam Aleminin Merakla Beklediği Ramazan Ayına Günler Kaldı. Herkes Ne Şimdiden Sahur, İmsak ve İftar Vakitlerini Araştırmaya Başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı İse Herkesin Kolayca Ulaşabileceği İl İl 2020 Ramazan İmsakiyesini Resmi İnternet Sitesinde Yayınladı. İstanbul, Ankara, İzmir ve Diğer İllerde Bulunan ve Bir Ay Boyunca Oruç İbadetini Yerine Getirecek Olan Müminler Sahura Kalkıp Oruca Başlayacak ve İftar Vakti Oruçlarını Açacak. Ayrıca Bin Aydan Daha Hayırlı Olarak İfade Edilen Kadir Gecesini de İçerisinde Barındıran Ramazan Ayının Hemen Sonunda Tüm İslam Alemi Ramazan Bayramına Kavuşacak. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından Yayınlanan Sahur, İmsak ve İftar Vakitleri…

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından Yayınlanan 2020 İmsakiyesine Göre Bu Yıl Ramazan Ayı 24 Nisan 2020 Tarihinde Başlayacak. Yani 24 Nisan Tarihinde Tüm Müminler Oruçlu Olacak. Ramazanın İlk Teravih Namazı İse, 23 Nisan Perşembe Günü Kılınacak.

İSTANBUL İMSAK VE İFTAR VAKTİ NE ZAMAN?

Diyanet Tarafından Yapılan Açıklamaya Göre İstanbul’da İlk İmsak 4.29, Güneş 6.04 ve İftar Vakti İse 20.00 Olarak Açıklandı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI İSTANBUL İÇİN İMSAK VE İFTAR VAKTİ:

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BİTECEK?

Diyanetin Açıkladığı Takvime Göre Oruç,İbadet Ve Sabır Ayı Olan Ramazan 23 Mayıs Cumartesi Günü Son Bulacak.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Bin Aydan Daha Hayırlı Olarak İfade Edilen Kadir Gecesi Bu Yıl 19 Mayıs 2020 Gecesi İdrak Edilecek.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan Bayramı Arefe Günü 23 Mayıs Cumartesi Gününe Denk Geliyor. Bayramın Birinci Günü 24 Mayıs Pazar Günü Olurken Toplam 3 Gün Sürecek Bayram 26 Mayıs Salı Günü Son Bulacak.

RAMAZAN BAYRAMI AREFESİ 23 MAYIS CUMARTESİ

RAMAZAN BAYRAMI 1.GÜN 24 MAYIS PAZAR

RAMAZAN BAYRAMI 2. GÜN 25 MAYIS PAZARTESİ

RAMAZAN BAYRAMI 3. GÜN(SON) 26 MAYIS SALI

İMSAK NEDİR?

Sözlükte “Kendini Tutmak, Engellemek, El Çekmek, Geri Durmak” Anlamlarına Gelen İmsak, Dinî Bir Kavram Olarak, Fecr-İ Sâdıktan, İftar Vaktine Kadar Yemeden, İçmeden, Cinsel İlişki Ve Diğer Orucu Bozan Şeylerden Uzak Durmak, El Çekmek Demektir. İmsakın Zıttı İftardır.

Halk Arasında İse “İmsak” Oruç Tutmaya Başlanan Fecr-İ Sadığın Oluştuğu Vakit Anlamında Kullanılır. Bu Manada İmsak, Oruca Başlama Vakti Demektir.

Oruca Ne Zaman Başlanıp Ne Zaman Bitirileceği Kur’an-I Kerim’de Şu Şekilde Açıklanmıştır: “(Ramazan Gecelerinde) Şafağın Aydınlığını Gecenin Karanlığından Ayırt Edinceye (Tan Yeri Ağarıncaya/Fecr-İ Sâdığa) Kadar Yiyin, İçin. Sonra Da Akşama Kadar (Yiyip İçmeden, Cinsel İlişkide Bulunmadan) Orucu Tamamlayın.” (Bakara, 2/187)

Takvimlerde Gösterilen “İmsak”, Oruca Başlama Vaktini İfade Eder. İmsak Vakti Aynı Zamanda Gecenin Sona Erdiği, Yatsı Namazı Vaktinin Çıkıp Sabah Namazı Vaktinin Girdiği Andır. Ezan Da İmsak Vaktinin Başlaması İle Okunmaktadır. Bu Sebeple Ezanın Başlaması İle Yemeyi İçmeyi Terk Etmek Gerekir. Ezan Başladığı Sırada Ağızda Bulunan Lokmanın Yutulmasında Bir Sakınca Yoktur.

İFTAR NEDİR?

Sözlükte Fatr “Yarmak, Kesmek; Yaratmak, İcat Etmek”, Bu Kökten Türeyen İftâr Ve Fıtr Kelimeleri Diğer Bazı Anlamların Yanı Sıra “Orucu Açmak, Oruçluya Orucu Açtırmak, Başlanmış Bulunan Orucu Bozmak Veya Hiç Oruç Tutmamak” Gibi Mânalara Gelir.

ORUCA NASIL NİYET EDİLİR?

” Niyet Ettim Allah (C.C.) Rızası İçin Bugünkü Ramazan Orucunu Tutmaya ” Şeklinde Yapılan Niyet En Efdal Olan Niyettir. Herhangi Bir Oruç İçin Niyet Ederken Gün Belirlemeden Yani “Bugünkü Orucu Tutmaya” Derken Bugün Kelimesini Kullanmadan Edilen Niyetlerde Caizdir. Ramazan Ayı İçerisinde Farz Olan Ramazan Orucu Dışında Hiçbir Oruca Niyet Edilmez. Çünkü Farz Orucun Zamanında Başka Oruç Tutulmaz. İslam Alimlerinin Görüşlerine Göre Ramazan Ayının 30 Günlük Orucuna Bir Seferde Niyet Edilmez. Her Oruç İçin Ayrı Niyet Edilmelidir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

31 İLDEKİ 4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI BAŞLADI

HIZLI YORUM YAP