DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2066994฿%4.32475

ETHEREUM

99784Ξ%3.15998

a

28 ŞUBAT SÜRECİNİN “TARİHTEN YANSIMALAR”I TUZLA’DA KONUŞULDU

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Milletin Getirdiklerini Dizayn Etmek İçin Her 10 Senede Bir Neredeyse Darbe Hazırlıkları İçine Girenler, Yani Darbeyi Yapanlar Ülkeyi Darbeye Götürdüler” Dedi.

Tuzla Belediyesi’nin Tarihin Tozlu Sayfalarına Işık Tutan Programında 28 Şubat Dönemi Ele Alındı. Pelin Çift’in Moderatörlüğünde Düzenlenen Söyleşiye Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Konuşmacı Olarak Katıldı. 28 Şubat Sürecinde Yaşananları Değerlendiren Şimşirgil, “Türkiye’de İlk Defa Yeni Bir Siyasi Lider Yükselmeye Başladı. Yani Türkiye’nin Farklı Bir İktidar Tarafından İdare Edilmesi Gündeme Geldi. Dindar Bir Partinin Ya da Biraz Daha Dindar İnsanların İktidara Gelmesi, Gelecek Olması veya Artık Gelmiş Olması İşi Değişik Bir Noktaya Getirdi Diye Düşünüyorum. Hazırlayan Kısım Bu Oldu” Dedi.

ŞİMŞİRGİL: BUNLAR GİTMEZ KORKUSU DARBEYE ZEMİN HAZIRLADI

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, 28 Şubat Öncesi Ülkemizin İçinde Olduğu Durumu Şu Şekilde Değerlendirdi: “1994’te Yerel Seçimlerde İlk Olarak Ankara ve İstanbul Düştü. Refah Partisi Aldığında Ne Oluyor Dendi. 95’te Bu Defa Genel Seçimlerde En Yüksek Oyu Aldı. Refah Partisi En Yüksek Oyu Aldığında Bazı Kesimlerde “Bunlar Öyle Bir Geliyorlar Ki, Bir Daha Gitmez Düşüncesi” Yerleşti. Halbuki Erbakan 3 Hükümette Görev Yapmıştı. Demirel’in 2 Hükümetinde Ecevit’in de 1 Hükümetinde Görev Yapmıştı ve Bu Kimseyi Rahatsız Etmiyordu Ama Erbakan’ın Başbakan Olacak Tavrı, Duruşu veya Gelişi Bir Takım Güçleri Rahatsız Etti”

İSTANBUL HALKI RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLE BELEDİYECİLİK GÖRDÜ

İstanbul’a Geldiğinde Ailesinin “Nereden Düştük Buraya?” Diyerek Üzüldüğünü Belirten Şimşirgil, “1989 Yılında Ailemle İstanbul’a Geldik. Ev Halkı İstanbul’a Geldiği İçin Üzülüyordu. Üniversite Hocası Olarak Camilerden Testiyle Eve Su Taşıyordum. Gece Eve 1 İle 2 Arası Su Geliyor. Bana Da Son 5 Dakikada Çıkıyor. Çöp Yığınlarından Geçilmiyor. Böyle Bir Durumda Tayyip Bey Belediye Başkanı Olduğunda İnsanlar Belediyecilik Ve Hizmet Gördü. Gider Mi Daha Kolay Kolay. İyi Çalışırsa Gitmez, Daha Kötü Çalışırsa Gider Tabi. Niye Gitmesin? Birileri Buna Katlanamadı Ve Artık Bunlar Gitmez Diye Düşündüler” Dedi.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, 28 Şubat Sürecinde Seçim Sonuçlarını Kabullenmeyen Asker İçindeki Bir Kesimin Diğer Kesimlerden Daha Fazla Hataya Sahip Olduğunu Vurguladı.

Programa Katılan Vatandaşlar, Tarihi Süreçlerin Akademik Bilgi ve Birikimle Tüm Detaylarıyla Kendilerine Anlatılmasını Sağlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Teşekkür Etti.

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ AKIL VE ZEKA OYUNLARI TURNUVASI’NDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

HIZLI YORUM YAP