DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2055488฿%-0.92358

ETHEREUM

105111Ξ%3.02666

a
  • Selam Tuzla
  • TUZLA BELEDİYESİ
  • 4. NECİP FAZIL TUZLA LİSELER ARASI ŞİİR OKUMA YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

4. NECİP FAZIL TUZLA LİSELER ARASI ŞİİR OKUMA YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

4.Necip Fazıl Tuzla Liseler Arası Şiir Okuma Yarışması’nın Finali, Necip Fazıl Kısakürek’in Vefatının 35. Yıldönümünde İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde Düzenlendi. Tuzla Belediyesi ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliğiyle Düzenlenen Yarışmanın Finalinde 18 Lise Öğrencisi Şiirleriyle Yarıştı. Öğrenciler, Performans, Vurgu, Tonlama, Hissediş, Ses, Duruş, Jest ve Mimikleri İle Değerlendirildi.

Yarışmada Birinci Olan Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Faruk Uzun 1.000 TL., İkinci Olan Tuğrul Bey Anadolu Lisesi Öğrencisi Betül Koç 500 TL., Üçüncü Olan Mehmet Tekinalp Lisesi Öğrencisi Aziz Uruz da 250 TL. Para Ödülü İle Ödüllendirildi.

NECİP FAZIL’IN HAYALLERİNİ SİZİN GERÇEKLEŞTİRECEĞİNİZE İNANIYORUM

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Aydın Bora, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Eğitime Verdiği Destek İçin Teşekkür Etti. Bora, “Necip Fazıl, 79 Yıllık Ömründe Sadece Çile Doldurdu Diyebiliriz. Bir İdeali ve Özlemi Vardı, Bunu Yazmış Olduğu Eserlerde Görebiliyoruz. Necip Fazıl’ın Gençlikle İlgili Hayalini Sizin Gerçekleştireceğinize İnanıyorum ve Bu Yarışmayı Yapmaktan Onur Duyuyoruz. Tuzla Belediye Başkanı Sayın Dr. Şadi Yazıcı’ya Katkılarından Dolayı Teşekkür Ediyorum.” Dedi.

ŞİİRLERİMİZ GEÇMİŞİ VE GELECEĞİ YANSITIYOR

Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan da Konuşmasında, Yarışmaya Katılan Tüm Öğrencilere Teşekkür Etti. Özcan, “Şiir Demek; Tarih, Duygu, Geçmiş ve Gelecek Bütün Hatıraları Bir Satırda Anlatabilmek Demektir. Aylarca Derslerde, Konferanslarda Anlatılamayacak Mevzuları Bir Mısrada, Bir Satırda, Bir Kelimeyle Bir Harfle Anlatabilmek Demektir. Bizim Şiirlerimiz Geçmişimizi ve Geleceğimizi Yansıtan Değerlerimizdir. Şiirler İçesindeki Duyguları Yaşamalı ve Yaşatmalıyız. Tüm Katılımcıları Tebrik Ediyor ve Cesaretlerinden Dolayı da Hepsini Birinci Olarak Kabul Ediyorum” Şeklinde Konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AYDINLI TOKİ’DE ÇİÇEKLERLE KARŞILANAN YAZICI ÇİFTİ 6 BİN KİŞİYLE BERABER İFTAR AÇTI

HIZLI YORUM YAP