DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a
  • Selam Tuzla
  • EĞİTİM KENTİ TUZLA
  • AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU/LİSESİ 2020/1. DÖNEM İLK KAYIT (YENİ) VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ 22 OCAK – 15 ŞUBAT 2021 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU/LİSESİ 2020/1. DÖNEM İLK KAYIT (YENİ) VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ 22 OCAK – 15 ŞUBAT 2021 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAKTIR

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Metin Çangır, Kayıt Döneminde Eğitimine Ara Vermiş Bütün Kişileri Açık Öğretime Kayıt Olması İçin Halk Eğitime Davet Ediyorum Dedi. 

OKUMANIN YAŞI YOK

1-İlkokul Mezunu Nasıl Olunur?

2-Ortaokul Mezunu Nasıl Olunur?

3-Lise Mezunu Nasıl Olunur?

1-İLKOKUL MEZUNU NASIL OLUNUR?

Hiç Okuma Yazma Bilmeyenler İçin 1.Kademe Okuma Yazma Kursları Açılmaktadır.

Okuma Yazmayı Bilip de Belgesi Olmayanlar İçin 1.Kademe Seviye Tespit Sınavı Yapılmaktadır. Bu Sınavı Geçenler 1.Kademe Okuma-Yazma Belgesi Alırlar. Kurumumuzda Her Ay Sınav Düzenlenmektedir. Sınav Takvimi Web Sitemizde Yer Almaktadır.

1.Kademe Seviye Tespit Sınavı  2 Şubat 2021 Salı Günü Saat 14.00 da Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda Yapılacaktır.

1.Kademe Okuma Yazma Belgesi Olanlar veya İlkokul 3-4.Sınıftan Terk Edenler, 2.Kademe Okuma-Yazma Kurslarına Alınırlar. Kurs Sonunda Yapılacak Sınavda Başarılı Olanlar 2.Kademe Başarı Belgesi Alırlar. Bu Belge İlkokul Bitirme Seviyesine Denk Bir Belgedir. Bu Belge İle Açık Öğretim Ortaokula Kayıt Olunabilir.

2.Kademe Eğitimi Seviyesinde Bilgi Sahibi Olanlar; Türkçe-Matematik-Fen Bilgisi-Sosyal Bilgiler Derslerinden 4.Sınıfı Bitirmiş Seviyesine Sahip Olanlar Diledikleri Taktirde Kurslara Katılmadan 2.Kademe Seviye Tespit Sınavına Alınırlar. Başarılı Olmaları Halinde 2.Kademe Başarı Belgesi Alırlar. Kurumumuzda Her Ay Sınav Düzenlenmektedir. Sınav Takvimi Web Sitemizde Yer Almaktadır.

2.Kademe Seviye Tespit Sınavı 3 Şubat 2021 Çarşamba Günü Saat 14.00 da Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda Yapılacaktır.

ORTAOKUL MEZUNU NASIL OLUNUR?

Açık Öğretim Ortaokuluna Kimler Başvurabilir?

Örgün Eğitim Kurumları İçin Belirlenecek Olan Eğitim-Öğretim Yılı Başlangıç Tarihi İtibarı İle 14 Yaşını Bitirip 15 Yaşından Gün Alanlardan;

A) İlkokul 4 Üncü Sınıfı Tamamladığını Belgelendirenler,

B) Yetişkinler II. Kademe Eğitimi Başarı Belgesi Olanlar

C) Yetiştirici ve Tamamlayıcı Temel Eğitim-B Kurs Belgesi Olanlar,

D) Ortaokul veya İmam-Hatip Ortaokulunun 5, 6, 7 ve 8 İnci Sınıflarından Ayrılanlar,

E) Yurt Dışında Öğrenim Görüp (A) ve (D) Bentlerindeki Durumlardan Birine Denkliğini Yaptırmış Olanlar Başvurabilirler.

Ancak; Tutuklu-Hükümlülerde, Islah Evinde Kalanlarda, İl/İlçe Özel Eğitim Kurul Kararı İle Açık Öğretim Ortaokuluna Yönlendirilenlerde, Yurt Dışı Programlarına Kayıt Yaptıranlarda Yaş Şartı Aranmaz.

Yeni Kayıt İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

1-Öğrenim Belgesinin Aslı

2-Fotoğraf

3-Varsa Kalfalık, Ustalık Veya Usta Öğreticilik Belgesinin Onaylı Fotokopisi

4-Varsa Özürlü Sağlık Kurul Raporunun Onaylı Fotokopisi

5-Varsa Ücret Muafiyet Belgesinin Onaylı Fotokopisi

6-Ad, Soyad, Doğum Tarihi Vb. Değişiklik Olması Durumunda Mahkeme Kararının Onaylı Fotokopisi

KİMLER KAYIT YENİLEME İŞLEMİ YAPMALIDIR?

Öğrenciler Mezun Oluncaya Kadar Açıklanan Kayıt Tarihlerinde Her Dönem Kayıt Yenileme İşlemi Yapmalıdır. Kayıt Yenileme İşlemi Yapmayan Öğrenciler Dönem Sınavlarına Katılamazlar.

Açık Öğretim Ortaokulu´na Başvurular ve Kayıt Yenilemeler Nerelerden Yapılır?

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine Kayıt Başvurusu Yapılabilir

3-Lise Mezunu Nasıl Olunur?

Açık Öğretim Lisesine Kimler Kayıt Olabilir?

A) İlköğretim Okulu/Ortaokul Mezunu Olanlar,

B) Ortaöğretim Kurumlarından Ayrılanlar, 

C) Ortaöğretim Kurumlarından Mezun Olanlar, 

Ç) Bir Yükseköğretim Kurumundan Ayrılan Veya Mezun Olanlardan, Meslek Liselerinin 3 Yıllık Veya 4 Yıllık Sisteminden Mezun Olanlar İle Genel Liselerimizin 3 Yıllık Veya 4 Yıllık Alanlı Sisteminden Mezun Olanlar, 

D) Yurt Dışında Öğrenim Görmüş Olup, İl Millî Eğitim Müdürlükleri Ya Da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, Yukarıdaki (A), (B), (C) Ve (Ç) Maddelerindeki Şartlardan Birini Taşıyan Denklik Belgesi Almış Olanlardan Denkliği 19/07/2010 Ve Daha Önceki Tarihte Düzenlenmiş Olanlar (Talim Ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20/07/2010 Tarih Ve 76 Sayılı Kararı İle Ülkemizde Alanlı Sistem Kalktı) Başvurabilir.

 Açık Öğretim Lisesine Başvuru İçin Hangi Belgeler Gerekli?
İlk Kayıt İçin Gerekli Evraklar

A) E-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden;İlköğretimi Tamamlayanlar, Ortaöğretim Kurumlarının Ara Sınıflarından Ayrılanlar, Ortaöğretim Kurumlarından/Bir Yükseköğretim Kurumundan Mezun Olanlar İle Bir Yükseköğretim Kurumunda Ayrılanlardan;

-Açık Öğretim Lisesine Kaydının Yapılmasını İstediğine Dair Dilekçe,

-C. Kimlik Numarasını Gösteren Belge İstenir.

-Ayrıca Sistem Üzerinden Alınan Kayıt Raporunu İmzalamaları Gerekmektedir. (18 Yaşından Küçük Öğrencilerin Kayıt Raporu Velileri Tarafından İmzalanacaktır).

B) E-Okulda Kaydı Olmayan Öğrencilerden; İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden;

-C. Kimlik Numarasını Gösteren Belge,

-Ön Cepheden ve Son Altı Ay İçinde Çekilmiş 4,5×6 Cm. Ebadında Bir Adet Renkli Vesikalık Fotoğraf,

-İlköğretim Okulu veya Ortaokul Diplomasının Aslı (Diploması Kayıp Olanlardan Diploma Kayıt Örneğinin Aslı) İstenir. Ortaöğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden;

-C. Kimlik Numarasını Gösteren Belge,

-Ön Cepheden ve Son Altı Ay İçinde Çekilmiş 4,5×6 Cm. Ebadında Bir Adet Renkli Vesikalık Fotoğraf,

-Tasdikname/Tasdikname Kayıp Belgesinin Aslı ve Ekinde Okuduğu Tüm Sınıflara Ait Not Döküm Çizelgesinin Aslı/Onaylı Örneği,

Açık Öğretim Lisesine Nasıl Kayıt Yaptırılabilir?
Açık Öğretim Lisesine İlk Defa Kayıt Yaptırma İşlemine İLK KAYIT Ya da YENİ KAYIT Denir. Kayıt İşlemleri Tüm Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince Yapılmaktadır. Öğrenciler Kayıt İçin Gerekli Evrakları Tamamlayarak, Halk Eğitimi Müdürlüklerinde Kayıt İşlemlerini Yaptırabilirler. Kayıt İşlemi Tamamlanan Öğrenciler Halk Bankası, Ziraat Bankası Veya Vakıf  Bankamatikler Den Yâ da Bu Bankaların Mobil Uygulamalarından İnternet Bankacılığı İle veya odeme.meb.gov.tr İnternet Adresinden T.C Kimlik Numaralarını Girerek Kayıt Ücreti Yatırma İşlemini Gerçekleştirebilirler.

Açık Öğretim Lisesinden Mezun Olma Şartları Neler?
Öğrenim Gördüğü Toplam Dönemin En Az 8 veya Üzeri,

Toplam Kazanılan Kredinin En Az 170 veya Üzeri,

Ortak Derslerin Tamamını Başarması Ya da Muaf Olması Gerekmektedir.

Türk Dili ve Edebiyatı Dersinde Muafiyet Yoktur. Türk Dili ve Edebiyatı Dersi Başarılması Zorunlu Ortak Bir Derstir ve Bu Dersten Hiçbir Şekilde Muaf Olunamaz. Bu Dersin Mutlaka Başarılması Gerekir.

Açık Öğretim Okulları Sınav Tarihleri

1.Dönem Sınavları, Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sistemi Üzerinden Online (Çevrimiçi) Olarak  25 Şubat 2021 Tarihinden İtibaren Yapılmaya Başlanacaktır.  

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından  Online Olarak Yapılacak Sınavlara, Açık Öğretim Okulları Öğrencileri, Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sistemi Üzerinden Öğrenci Numaraları ve Şifreleri İle Katılabilecektir. Online Sınavlara İnternet Erişimi Olan Telefon, Tablet, Laptop, Masa Üstü Bilgisayar Vb. Araçlarla Girilebilir. 

1.Dönem Sınav Sonuçları Açıklandığı Zaman 2. Dönem Sınavları İçin Kayıt İşlemleri Başlatılacaktır.  

Açık Öğretim Okullarının 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Online Sınavları da 25 Mart 2021 Tarihinde Başlayacaktır.  

Açık Öğretim Ortaokulu İçin http://aio.meb.gov.tr 

Açık Öğretim Lisesi İçin http://aol.meb.gov.tr    Adreslerinden Daha Detaylı Bilgi Alabilirsiniz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BODRUM’DA BİR RÜYA GERÇEKLEŞİYOR

HIZLI YORUM YAP