DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

AÇTIĞINIZ TARİHİN BİR PARÇASI OLMAK İÇİN TUZLA HER ZAMAN HAZIR

DÜN DE BUGÜN DE YARIN DA AYNI GÜVEN VE İSTİKRAR İLE GÜMBÜR GÜMBÜR YÜRÜYORUZ 2023’E

AK Parti Tuzla Teşkilatı 3 Kademe İlçe Yöneticileri ve Meclis Üyeleri Dün Geceden Yola Çıkarak Kongre Heyecanına Ortak Olurken AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Av.Talha Tayfur, Kadın Kolları Başkanı Dr.Tuğba Arslanoğlu Karakaya, Gençlik Kolları Başkanı Yasin Kenesarı Kendi Gruplarına Başkanlık Ederek Teşkilatın Ankara’ya Sağ Salim Gelmesini Sağlarken Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı da Sabah Saatlerinde Yola Çıkarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tekrar Genel Başkan Seçildiği Kongrenin Heyecanına Ortak Oldu. Başkan Yazıcı Burada Bazı Milletvekilleri ve Genel Merkez Yöneticileri İle İstişare Ettiği Görüldü. Tuzlalıların Yakından Tanıdığı 26. Dönem Kastomonu Milletvekili Murat Demir de 2Gün Öncesinden Ankara’ya Giderek Bir Takım Ziyaretler Gerçekleştirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜRKİYE’NİN YENİ VE SİVİL BİR ANAYASA’YI TARTIŞMASI DEĞİŞEN ŞARTLARIN KAÇINILMAZ GEREĞİDİR

AK Parti’de Genel Başkanvekili Sayısı 2’ye, MKYK Üye Sayısı 75’e Yükseldi

Parti Tüzüğünde Yapılan Değişiklikle Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı Kuruldu, Parti Sözcülüğü Kurumsal Olarak Genel Başkan Yardımcılığı İçinde Yer Aldı.

Türkiye’nin Yeni ve Sivil Bir Anayasa’yı Tartışmasının Kaçınılmaz Olduğunu Söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mümkün Olan En Geniş Mutabakatla Ortaya Çıkacak Yeni Anayasa Metni Mutlaka Milletin Onayına Sunulacaktır.” Dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda Toplanan AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’ne Gelişinde, Eşi Emine Erdoğan İle Salon Dışında Toplanan Partilileri Selamladı.

Bugün Anlamlı Bir Buluşma Gerçekleştirdiklerini Söyleyen Erdoğan, “Özellikle de Kar Yağışının Tüm Mikropları Temizlediği Bir Anlamlı Buluşmada En Kalbi Duygularla Selamlıyorum” İfadesini Kullandı.

7.Olağan Büyük Kongreyi Yapacaklarını Söyleyen Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“Hamdolsun Şu Ana Kadar, Kurulduğumuzdan Bu Yana Son Olarak Üye Kayıtlarını İstediğimde, Üye Kayıt Sayımız 13 Milyon 500 Bine Ulaştı. Bırakın Türkiye’yi, Dünyada Böyle Bir Siyasi Parti Yok. Hamdolsun 1 Milyonu Aşkın Genç Üyesiyle Yaklaşık 5 Milyonu Aşkın Kadın Üyesiyle ve Bunun Dışında da Ana Kademe Üyesiyle Dünyada Bir Başkası Yok. Türkiye’de Zaten Yok. Artık Önümüzde Ne Var, 2023 Var. 2023’e Hazır Mıyız? 2023’e, Bugün Yapacağımız Tüzük Tadilatıyla 50 Kişilik Bir MKYK Değil, Şimdi 75 Kişilik MKYK İle Yola Devam Edeceğiz. Ayrıca ‘Yedek’ Diye Bir İfade Var. O Da 35 Kişi Ama Onlar Yedek Olarak Kalmayacak. Onlar Da Aynen 35 Kişiyle Beraber Asıl Üyeler Gibi Çalışacaklar.”

Alanda Bulunanları, İllerin Adlarını Söyleyerek Tek Tek Selamlayan Erdoğan, Zonguldaklıları Selamlaması Sırasında, İnşaatı Devam Eden Uzun Mehmet Camisi’ni Sordu. Erdoğan, “Camimiz Bitiyor Değil Mi? Ramazanda Oradayız, Açılışını Beraber Yapacağız İnşallah.” Diye Konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konuşmasının Ardından, Kongrenin Yapılacağı Salona Geçti.

“TÜRKİYE’Yİ ÖNCE 2023 HEDEFLERİNE, ARDINDAN DA 2053 VİZYONUNA CUMHUR İTTİFAKI’YLA KAVUŞTURACAĞIZ”

Konuşmasına Tüm İlleri Tek Tek Selamlayarak Başlayan Erdoğan, Kongreye Katılanların Tüm Türkiye’yi, Tüm Coğrafyayı, Tüm Dünyayı Temsil Ettiğini Söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selamlama Konuşmasına Şöyle Devam Etti:

“Sizlerin Şahsında Kalbi Millet Ve Memleket Sevdasıyla Çarpan Erkeğiyle Kadınıyla, Genciyle Yaşlısıyla Tüm Vatandaşlarımı Selamlıyorum. Sizlerin Şahsında, Bu Halkın Refahı, Bu Ülkenin Kalkınması, Bu Devletin Büyümesi İçin Gecesini Gündüzüne Katan Herkesi Selamlıyorum. Sizlerin Şahsında, Kendisi Ve Ülkesi İçin Çalışan, Üreten, Vatan Toprağının Her Karışını Alın Teriyle Sulayan İşçimizi, Çiftçimizi, Esnafımızı, Girişimcimizi, Her Meslekten Kardeşimizi Selamlıyorum. Sizlerin Şahsında, Hangi İnançtan, Hangi Kökenden, Hangi Mezhepten, Hangi Meşrepten Olursa Olsun, Bu Ülkenin 84 Milyon İnsanının Hepsini Selamlıyorum. Sizlerin Şahsında, Anadolu’yu Vatan Yapmak İçin Yola Çıktığımız Günden Beri İstiklalimiz Ve İstikbalimiz İçin Gözlerini Kırpmadan Canlarını Ortaya Koyan Tüm Şehitlerimizi, Gazilerimizi, Bugün De Yurt İçinde Ve Yurt Dışında Aynı Mücadeleyi Sürdüren Tüm Kahramanlarımızı Selamlıyorum. Sizlerin Şahsında, Gözü Ve Kalbi Türkiye’nin Üzerinde Olan, Bugün Bu Salonu En Az Sizler Kadar Heyecanla Takip Eden Tüm Kardeşlerimizi, Dostlarımızı, Ekranları Başındaki Tüm Milletimizi Selamlıyorum. Allah’ın Selamı, Rahmeti Ve Bereketi Hepinizin, Hepsinin Üzerine Olsun.”

Konuşmasına Duayla Devam Eden Erdoğan, “Her İşimize Olduğu Gibi İnsanlığa, Ümmete, Milletimize, Ülkemize Hizmet Mücadelemizin Yeni Bir Safhasının İlk Adımı Olarak Gördüğümüz Bu Kongremize De Rabb’imize Niyazla Başlıyoruz.” Diye Konuştu.

Mehmet Akif Ersoy’un “İmandır O Cevher Ki İlahi Ne Büyüktür. İmansız Olan Paslı Yürek, Sinede Yüktür.” Dizelerini Paylaşan Erdoğan, Bugüne Kadar Hangi Mücadeleyi Yürüttülerse, Hangi Başarıları Kazanmışlarsa Hepsini De Bu İman, Bu İnanç, Bu Azim Sayesinde Gerçekleştirdiklerini Belirtti. Bundan Sonra Da Aynı Hissiyatla Sırat-I Müstakim Üzere Yürümeye, Ter Dökmeye, Gerektiğinde Canlarını Ortaya Koymaya Devam Edeceklerini Vurgulayan Erdoğan, “Eksikten Ve Yanlıştan Münezzeh Olan Sadece Rabb’imizdir. Biz Fanilerin Elbette Hatası Ve Eksiği Olmuştur, Olacaktır. Önemli Olan İstikameti Doğru, Kalbi Ferah, Yüreği Sağlam, Azmi Güçlü Tutmaktır. Gerisi Allah’ın Takdiri Ve Milletimizin Tespit Ve Takdiridir.” İfadesini Kullandı.

Bu Anlayışla “Niyet Hayır, Akıbet Hayır.” Diyerek Bir Kez Daha Yaptıklarının Ve Yapacaklarının Muhasebesini Millete Arz Etmek İstediklerini Belirten Erdoğan, Bu Vesileyle Milliyetçi Hareket Partisine Ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, Cumhur İttifakı Çatısı Altında Büyük Ve Güçlü Türkiye Yolunda Birlikte Yürüdükleri İçin Şükranlarını Sundu.

Milletin, 15 Temmuz Gecesi Meydanlarda Kurduğu Cumhur İttifakı’nı, Milliyetçi Hareket Partisi İle Seçimlerde Ve Meclis’te Devam Ettirerek, Mücadelenin Saflarını Tahkim Ettiklerini Ve Genişlettiklerini İfade Eden Erdoğan, “Hangi Partiden Olursa Olsun, Cumhur İttifakı’na Destek Olan Her Bir Kardeşime Ayrı Ayrı Teşekkür Ediyorum. Türkiye’yi Önce 2023 Hedeflerine, Ardından Da 2053 Vizyonuna İnşallah Cumhur İttifakı’yla Kavuşturacağız.” Dedi.

“KONGREMİZİ ‘TÜRKİYE İÇİN GÜVEN VE İSTİKRAR’ AZMİYLE TOPLUYORUZ”

AK Parti Büyük Kongrelerinin, Kadroları Yeniledikleri, Bugüne Kadar Gerçekleştirdikleri Hizmetlerin Muhasebesini Yaptıkları, Vizyonlarını Güncelledikleri Demokrasi Şölenleri Olduğunu Anlatan Erdoğan, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Ekim 2003’teki İlk Olağan Kongremizde, ‘Her Şey Türkiye İçin, Bu Işık Hiç Sönmeyecek.’ Diyerek Yola Çıkmıştık. Kasım 2006’daki İkinci Olağan Kongremizde, ‘Türkiye’nin Partisi, Türkiye’nin Lideri.’ Diyerek Milletimizle Kucaklaşmıştık. Ekim 2009’daki Üçüncü Olağan Kongremizde, ‘Biz Birlikte Türkiye’yiz.’ Diyerek Ülkemizi Kucaklamıştık. Eylül 2012’deki Dördüncü Olağan Kongremizi, ‘Büyük Millet, Büyük Güç, Hedef 2023.’ Diyerek Taçlandırmıştık. Eylül 2015’deki Beşinci Olağan Kongremizde ‘2023 Kararlılığımızı’ Tekrar Vurgulamıştık. Ağustos 2018’deki Altıncı Olağan Kongremizi, ‘Millet Bir, Hedef Bir.’ Diyerek Gerçekleştirmiştik. Bugün De ‘İnandığın Yolda Yürü.’ Diyerek Hazırlandığımız Yedinci Olağan Kongremizi ‘Türkiye İçin Güven Ve İstikrar.’ Azmiyle Topluyoruz.”

Her Büyük Kongrede Vizyonlarını Daha İleriye Taşıdıklarını, Hedefleri Daha Da Büyüttüklerini, Eser Ve Hizmet Siyasetini Daha Güçlendirdiklerini Anlatan Erdoğan, “Biz, Siyasetin Sadece Geçmişle Değil Aynı Zamanda Bugünle Güncelle De Sınırlı Kalmaması; Yarını, Geleceği, Umudu Kucaklaması Gerektiğine İnanan Bir Mefkureye Sahibiz. Yarın Diye İfade Ettiğimiz Büyük Ufuk, Bizim Maziden Atiye Kurulan Köprü Dediğimiz, Geçmişi Ve Bugünü De İçeren Kuşatıcılığa Özellikle Sahiptir. Bunun İçin Bizim İnancımızda Umutsuzluk, Yani Yarından Ümidini Kesmek, Küfre Eşdeğer Görülmüştür.” Diye Konuştu.

Geçmişi Hakkıyla Bilmeden, Bugünün Hakkını Vermeden, Geleceği İnşa Edemeyeceklerini Aktaran Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“Türkiye’nin Bugün Bulunduğu Yer, Şanlı Tarihinin Şerefli Mirasıyla Geleceği İçin Belirlediği Hedefleri Arasındaki İnce Çizginin Tam Ortasıdır. Özellikle Geleceğe İlişkin Tasavvurlarımızı Anlatırken, Söze Daima Geçmişten Başlamamızın Sebebi De İşte Budur. Büyük Rüyalar Görmek, Bu Rüyaların Ardından Gitmek Bize Medeniyetimizin Emridir. Siyasetin En Başta Gelen Vazifesinin De Milletle Birlikte Bu Rüyaları Görmek, Umutları Canlı Tutmak, Hedefleri Koymak Suretiyle İnşa Ve İhya Faaliyetinde Bulunmak Olduğuna İnanıyoruz. Milletimiz, Yaşadığı Onca Badireye Rağmen Hep Ayakta Kalmayı Ve Yeniden Şahlanışa Geçmeyi, Bu Vasfı Sayesinde Başarmıştır. Asırlarca 3 Kıta 7 İklimi İdare Etmiş Devletini, 7 Düvelin Leş Kargaları Gibi Başına Üşüşmesiyle Kaybeden Milletimizin İstiklal Marşı’mızda Ruh Ve Vücut Bulan Zaferinin Hikmetini Arayanlar, Önce Buraya Bakmalıdır.”

“GÜCÜMÜZÜ VE CESARETİMİZİ MİLLETİMİZİN BİNLERCE YILLIK BİRİKİMİNDEN ALDIK”

Tek Parti Faşizminden Darbe Ve Vesayet Cenderesine, Bunların Yol Açtığı Siyasi, Sosyal, Ekonomik Krizlerden, Bölgesel Ve Küresel Tehditlere Kadar Nice Zorlu Mücadeleyi, Yine Aynı Anlayışla Yürüttüklerini Vurgulayan Erdoğan, Geçen 19 Yılda, Türkiye’yi Demokraside Ve Kalkınmada Dünyanın En İleri Ülkeleri Seviyesine Getirmek İçin Attıkları Her Adımda, Gücü Ve Cesareti, Milletin Binlerce Yıllık Bu Birikiminden Aldıklarını Söyledi.

Bugün, İnsanlığın Yakın Tarihin En Önemli Sağlık Kriziyle Boğuştuğuna, Küresel Siyasi Ve Ekonomik Sistemin Köklerinden Sarsıldığına, Yeni Arayışların Filiz Vermeye Başladığı Bir Dönemden Geçildiğine İşaret Eden Erdoğan, Şöyle Konuştu:

“Ülkemizi Ve Milletimizi, Sürekli Kendi İç Sıkıntılarıyla Meşgul Ederek Son İki Asırdır Bu Tür Köklü Değişimlerin Dışında Tutanlar, Yine Aynı Oyunun Peşindeler Ama Bu Defa Başaramayacaklar. Gençler, Çünkü Bu Defa Farklı Bir Türkiye Var. Bu Defa, Kökenine, İnancına, Meşrebine Bakmaksızın 84 Milyon Vatandaşıyla ‘Tek Millet’ Diyen Bir Türkiye Var. Bu Defa, Rengini Şehitlerinin Kanından Alan Bayrağını En Tepeye Dikmekteki Kararını ‘Tek Bayrak’ Diyerek Haykıran Bir Türkiye Var. Bu Defa, Vatanının Tek Bir Karışına Dahi Göz Dikenlere Dünyayı Dar Edeceğini ‘Tek Vatan’ Diyerek Ortaya Koyan Bir Türkiye Var. Bu Defa, Binlerce Yıllık Devlet Silsilesinin Son Temsilcisi Cumhuriyetini İlelebet Payidar Kılmak İçin ‘Tek Devlet’ Diyerek Canını Dişine Takan Bir Türkiye Var. Bu Defa, Sadece Elindekilere Sahip Çıkmakla Yetinmeyen, Yeni Küresel Siyasi Ve Ekonomik Düzende Hak Ettiği Yeri Alma Kararlığını 2023 Hedefleriyle, 2053 Vizyonuyla, 2071 İdealiyle Gösteren Bir Türkiye Var. Bu Defa, Üzerinde Asırlardır Sahnelenen Senaryoları Yırtıp Atan, Bilhassa Da Son 8 Yıldır Önüne Kurulan Tuzakları Birer Birer Yıkıp Geçen, Hedeflerinden Asla Kopmayan Bir Türkiye Var. Ellerinden Gelse, Yağmurlu Havada Ülkemize Bir Bardak Su Vermeyecek Olanların Her Gün Karşımıza Yeni Dayatmalarla Çıkmaları, Bizi Yolumuzdan Döndüremedi, Evet Ahdediyorum Yine Döndüremeyecektir.”

Türkiye’yi, Kendi Halkı Ve Yunus Emre’nin “Bir Ben Vardır Bende Benden İçeru” Deyişinde Olduğu Gibi Temsil Ettiği Tüm Değerler Adına, Yeni Küresel Siyasi Ve Ekonomik Düzenin Asli Unsurlarından Biri Yapmakta Kararlı Olduklarını Dile Getiren Erdoğan, “İnsanlığı, Hakkın, Hakkaniyetin, Adaletin, Merhametin, Sevginin, Huzurun Teminatı Olacak Bir Küresel Yönetim Anlayışıyla Buluşturacak Medeniyet Nöbetini Devralmaya Hazırlanıyoruz. Unutmayın, ‘İman Varsa İmkan Vardır’ Bu İnançla, 21’inci Yüzyılın Kapılarını, Hem Milletimiz, Hem Tüm İnsanlık İçin Açmak İçin Yola Çıkıyoruz.” Dedi.

Uzunca Bir Süredir Takip Ettikleri Rotanın Adı Olan 2023 Hedeflerini Yeni Bir Başlangıç Haline Dönüştürerek, 21. Yüzyılı Ve Ötesini Kuşatacak Büyük Ve Güçlü Türkiye’yi İnşa Ettiklerini Kaydeden Erdoğan, “Dünyanın, Karmaşık Bir Endişe Bataklığında Çırpındığı Şu Dönemde, Biz İnsanlık İçin Sayısız İmkanlar Bahşeden Bir Hafıza Denizinde Yol Alıyoruz. İnsanlığın İhtiyacı Olduğu Tüm Fikirlerin Ve Değerlerin, Bizim Hafıza Hazinemizde Var Olduğuna İnanıyoruz. Teknolojinin İnsansız Bir Dünyaya Doğru Evrilmeye Çalışıldığı Tarihi Yol Ayrımında, Biz İnsanın Fıtri Güzellikleri Üzerinden Yeni Bir Dünya Düzeni Kurulmasına Öncülük Etmenin Sorumluluğuna Talibiz. İnşallah Bunu Da Başaracağız. Bugün Burada, Kendimiz Ve Tüm İnsanlık İçin Bu Mücadeleyi Vermenin Ve Allah’ın İzniyle Başarıya Ulaştırmanın Ahdiyle Bir Araya Geldik.” Diye Konuştu.

“Şimdi Ahdimizi Hep Birlikte Öyle Bir Tekrarlayalım Ki Duyanların Kalbindeki Pas Silinsin, Yüreğindeki Tereddüt Gitsin, Gönlündeki Aşk Harlansın.” İfadesini Kullanan Erdoğan, Salondakilerle Birlikte “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” Dedi. “Türkiye İçin Güven Ve İstikrar Diyor Muyuz, Büyük Ve Güçlü Türkiye’yi İnşa Ediyor Muyuz, Medeniyet Nöbetini Tekrar Devralmaya Hazır Mıyız?” Sorularına Salondakilerin Hep Bir Ağızdan “Evet” Yanıtı Vermesi Üzerine De Erdoğan, “Bir Olacağız, İri Olacağız, Diri Olacağız, Kardeş Olacağız, Hep Birlikte Türkiye Olacağız. Rabb’im Hepinizden Razı Olsun” Karşılığını Verdi.

Geleceğe bakarken yola geçmişten çıkmaları gerektiğini dile getiren Erdoğan, “Hem millet olarak hem medeniyet olarak öylesine köklü, öylesine kadim, öylesine zengin bir maziye sahibiz ki hepsini anlatmaya kalksak, buna günler, haftalar, aylar yetmez. Bunun için sadece önemli dönüm noktalarına işaret ederek ülkemize kazandırdıklarımıza gelmek istiyorum.” diye konuştu.

“Coğrafyamızdaki Varlığımızı Değil Ama Mutlak Hükümranlığımızı Biliyorsunuz Malazgirt Zaferi’yle Başlatıyoruz.” İfadesini Kullanan Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“Malazgirt, Tıpkı Bugün Her Kökenden, Her Meşrepten İnsanımızın Milli Birliğimize, Ülke Bütünlüğümüze Sahip Çıktığı Gibi Anadolu’nun Tüm Renklerinin Ortak Zaferidir. Sultan Alparslan’ın, Kefen Niyetine Giydiği Beyaz Kaftanı, Kalpten Kalbe, Elden Ele Hiç Yere Düşmeden, Lekelenmeden Bugüne Kadar Gelmiştir. Sınırlarımızı Koruyan Askerlerimiz De Güvenliğimizi Sağlayan Polisimiz Ve Jandarmamız Da Üretimiyle Ve Emeğiyle Ülkemize Katkı Sağlayan Her Bir İnsanımız Da Sultan Alparslan’ın Manevi Kaftanının Birer Muhafızıdır.”

Kutalmışoğlu Süleyman Şah’ın İznik’te Kurduğu, Daha Sonra Başkenti Konya’ya Taşınan Anadolu Selçuklu Devleti’nin, Türk Milletinin Bu Coğrafyadaki İlk Kalıcı Mührü Olduğunu Dile Getiren Erdoğan, “Osman Gazi’nin Söğüt’te Diktiği Osmanlı Çınarı, Tam 6 Asır Boyunca Avrupa, Asya Ve Afrika Kıtalarında Medeniyetimizin Merhamet, Adalet Ve Refah Bayrağını Dalgalandırmıştır. Sultan Fatih’in İstanbul’u Fethiyle, Osmanlı’nın Dünya Tarihinin En Büyük Devletlerinden Biri Olma Vasfı Tartışmasız Bir Şekilde Tescillenmiştir.” Dedi.

Erdoğan, Birinci Dünya Savaşı’nın Ardından Tarihe Gömülmek İstenen Milletin, İstiklal Harbi’ni Başarıya Ulaştırıp Yeni Devleti Türkiye Cumhuriyeti’ni Kurarak, Bir Kez Daha Ayağa Kalktığını Belirterek, Şunları Söyledi:

“Şairin, ‘Gömelim Gel Seni Tarihe Desem Sığmazsın’ Diyerek Tarif Ettiği Bu Büyük Şahlanışın Ardından Da Ülke Ve Millet Olarak Bizi Rüyalarımızdan Uzak Tutmak İçin Her Yolu Denemeye Devam Ettiler. Türkiye Ne Zaman Demokrasi Ve Kalkınma Hamlesine Girişse, Karşısına İçeriden Ve Dışarıdan Nice Engeller Çıkartıldı. Rahmetli Menderes’in Ve Rahmetli Özal’ın Çabalarıyla, Rahmetli Erbakan Ve Rahmetli Türkeş’in Dirayetli Duruşlarıyla Elde Edilen Kazanımlar, Bizi Ancak 2000’lerin Başına Kadar Getirmeye Yetebildi.”

AK Parti’nin, Milletin Tarih Ve Medeniyet İddiasının Temsilcisi Olarak İktidara Geldiğinde, Karşısında Her Şeyiyle Tel Tel Dökülen Bir Ülke Olduğunu İfade Eden Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“Demokrasimiz Yaralıydı, Kalkınmamız Eksikti, Huzurumuz Kaçıktı Ama Hamdolsun İnancımız Ve Umudumuz Dipdiriydi. AK Parti, Milli İradenin Üstünlüğünü Tam Manasıyla Tesis Ederek Türkiye’de Demokrasiyi Güçlendirdi. AK Parti, 81 Vilayetimizin Tamamını, Eğitimden Sağlığa, Ulaşımdan Enerjiye, Sanayiden Spora Her Alanda Yaptığı Yatırımlarla Kalkındırdı. AK Parti, Polemik Ve Kavga Siyasetinin Yerine Eser Ve Hizmet Siyasetini Getirerek, Asırlık Kayıplarımızın Sebebi Olan Zihniyeti Değiştirdi. AK Parti, Kesintisiz Reformlarıyla Ülkemizin Muasır Medeniyetler Seviyesinin Üzerine Çıkma Mücadelesini Adım Adım İleriye Taşıdı.”

Bu Tarihi Dönüşümü En Güzel Rakamların Anlattığını Söyleyen Erdoğan, Bu Sırada Tribündeki Gençlerin Açtığı Pankartı İşaret Ederek, “Gençler, Şimdi Siz Bana Rakamlarla Bir Tablo Çizdiniz, Ben De Hükümetlerimiz Döneminde Yaptığımız İcraatları En Özet Haliyle Hatırlatmak İstiyorum.” Dedi.

EĞİTİM

Önce “Eğitim” Dediklerini Ve Bütçede Önceliği Her Zaman Bu Alana Verdiklerini Anlatan Erdoğan, “Milli Eğitim Bütçesini 2002’de 7,5 Milyar Lira Seviyesinden Aldık Ve 2021 Yılı İtibarıyla 147 Milyar Liraya Çıkardık. Nereden Nereye. Yükseköğrenim Bütçemizi İlave Ettiğimizde Bu Rakam 212 Milyar Liraya Ulaşıyor.” Diye Konuştu.

Resmi Ve Özel Dahil Olmak Üzere Tüm Okulların Sayısını 50 Bin 877’den 87 Bin 678’e, Derslik Sayısını İse 343 Binden 600 Bine Yükselttiklerine İşaret Eden Erdoğan, Yıllarca Vatandaşın Üzerinde Yük Olan Okul Kitaplarını, Her Seviyede Ücretsiz Olarak Çocukların Sıralarının Üzerine Koyduklarını Hatırlattı.

Bugüne Kadar Toplam 693 Bin Öğretmenin Atamasını Gerçekleştirdiklerini, Eğitimi 4+4+4 Şeklinde Kademelendirerek Zorunlu Eğitimi 12 Yıla Yükselttiklerini Belirten Erdoğan, Üniversite Sayısını 76’dan 207’ye, Üniversite Öğrencisi Sayısını İse 1,5 Milyondan 8 Milyonun Üzerine Çıkardıklarını Söyledi.

Üniversiteye Girişteki Okul Katkı Puanlarını, Katsayı Farklılıklarını Ve Üniversite Harçlarını Kaldırdıklarını Dile Getiren Erdoğan, “Bay Kemal Siz Kaldırmadınız Biz, Biz. O, Okulların Kapılarında, Sağda Solda O Görüntü Yapanlar, Harçlarla İlgili Konuşanlar, Bağırıp, Çağıranlar Önce Bu Harçları Kim Kaldırdı Bunu Sormaları Lazım.” İfadelerini Kullandı.

Maarif Vakfıyla 43 Farklı Ülkede Eğitim Desteği Verdiklerini Belirten Erdoğan, Yükseköğrenim Yurtlarının Hem Kalitesini Yükselttiklerini Hem De Yatak Kapasitesini 282 Binden 700 Bin Sınırına Getirdiklerini Söyledi. Erdoğan, “Biz Geldiğimizde Burs Olarak Öğrencilerimiz Ne Alıyordu Biliyor Musunuz? 45 Liracık, 45 Lira. Bu Yıl İtibarıyla Aylık Lisansta 650 Liraya, Yüksek Lisansta 1300 Liraya, Doktorada 1950 Liraya Bunu Biz Yükselttik.” Dedi.

Erdoğan, Gençlik Merkezi Sayısını 9’dan 364’e Çıkartarak Türkiye’nin Her Köşesinde Yaygınlaştırdıklarını İfade Etti.

SPOR

Atletizm Pisti Sayısını 12’den 56’ya, Yarı-Tam Olimpik Yüzme Havuzu Sayısını 46’dan 278’e, Toplam Tesis Sayısını Da 1575’ten 3 Bin 907’ye Çıkardıklarını Vurgulayan Erdoğan, “Ülke Genelinde 32 Stadyumun Yapımını Tamamladık, 10 Tanesinin İnşası, 4 Tanesinin De Proje Ve İhale Çalışmaları Devam Ediyor.” Diye Konuştu.

SAĞLIK

Hastanelerdeki Yatak Sayısını 164 Binden 253 Binin Üzerine, Nitelikli Yatak Sayısını İse 19 Binden 162 Bine Çıkardıklarını Söyleyen Erdoğan, “Bay Kemal Bunlardan Haberin Var Mı? Halkımıza Daha İyi Hizmet Vermek İçin Adana’nın Hal Çadırını Hastane Yapmadık, Biz Hastane Yaptık Hastane. Hal Çadırı Başka Bir Şey Hastane Başka Bir Şey. Milleti Bunlarla Aldattınız.” Dedi.

Erdoğan, 378 Binden Devraldıkları Sağlık Çalışanı Sayısını 1 Milyon 177 Bine Ulaştırdıklarını, Hekim Sayısının 2002’de 92 Bin Seviyesindeyken Bugün 174 Bini Geçtiğini Belirtti.

Sağlıktaki Kalitenin Önemli Göstergelerinden Olan Ambulans Başına Düşen Nüfus Sayısını 107 Binlerden 14 Binlere İndirdiklerini Dile Getiren Erdoğan, “İlkini 2017 Yılında Yozgat’ta Açtığımız Şehir Hastanelerimizin Sayısını 17’ye, Toplam Yatak Kapasitesini De 22 Bin 600’e Yükselttik. Halen 9 Şehir Hastanemizin İnşası, 3’ünün İhale Süreci, 3’ünün De Proje Çalışmaları Devam Ediyor. Bunlar Da Tamamlandığında, Toplamda 43 Bin 158 Yatak Kapasiteli 32 Şehir Hastanesini Ülkemize Kazandırmış Olacağız.” Diye Konuştu.

Bangladeş’te Bir Sahra Hastanesinin Yandığını Hatırlatan Erdoğan, “Hemen Talimatı Verdik, Bangladeş’teki Sahra Hastanesini Biz Süratle Yapıyoruz Fakat Bunların Yanında Ciddi Sayıda Da Konutlar Yanmış, İçişleri Bakanımız AFAD’la Takibini Yapmak Suretiyle AFAD Bu Konutları Da Yapacak Ve Bangladeşli Kardeşlerimize İnşallah Bunları Da Kazandırmış Olacağız. Bay Kemal, Bunlar Erdoğan’ın Reklamı Değil, Türkiye’nin Ve Türk Milletinin Tanımıdır.” Dedi.

SOSYAL HİZMETLER

Erdoğan, Son 18 Yılda İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara 411 Milyar Lirayı Aşan Tutarda Yardım Yaptıklarını, Engelli Aylığını 2002 Yılındaki Ortalama 24 Lira Seviyesinden 2021 Ocak İtibarıyla Ortalama 914 Liraya Çıkardıklarını Söyledi.

Kamudaki Engelli İstihdamının 2002 Yılında Sadece 5 Bin 777 İken, Bugün 58 Binin Üzerinde Olduğunu Dile Getiren Erdoğan, “Yaşlılık Maaşını, 2002 Yılında Aylık 24 Liradan Aldık, 2021 Ocak Ayı İtibarıyla 763 Liraya Yükselttik. Net Asgari Ücret 2002 Yılında 184 Lirayken, Bu Yılbaşı İtibariyle 2 Bin 825 Lira Olarak Uygulanıyor.” Diye Konuştu.

ADALET

En Çok Hassasiyet Gösterdikleri Alanlardan Birinin Adalet Olduğunu Vurgulayan Erdoğan, “Hakim, Savcı Ve Diğer Personel Sayısını Yüzde 176 Oranında Artırarak, Yargının İnsan Kaynağı Kapasitesini Güçlendirdik. İktidara Geldiğimizde 9 Bin 349 Olan Hakim-Savcı Sayısı, FETÖ’cü Hainlerin Yol Açtığı Tahribata Rağmen Bugün 21 Bin 651’e Ulaştı.” Dedi.

İstinaf Uygulamasını Başlattıklarını, 15 Bölge Adliye Mahkemesi Ve 8 Bölge İdare Mahkemesini Devreye Almak Suretiyle Temyizdeki Yığılmaların Önüne Geçtiklerini Belirten Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“Yargının, Hukuku Daha Etkin Ve Sade Şekilde İşletebilmesi Amacıyla Temel Kanunların Pek Çoğunu Baştan Sona Yeniledik. Tabi Bütün Bunlarla Kalmadık Fiziki İmkanları Da Geliştirdik. İllerde Yaptığımız Adalet Sarayları, Bütün Bunların Yanında Ankara’mızda Danıştay, Bunu Yaptık. Anayasa Mahkemesi Binasını En Güzel Anlamda Yaptık Ve Şu Anda Muhteşem Bir Yargıtay Binasını İnşa Ediyoruz Ki Evvelallah Dünyada Yargıtay Binamızın Benzeri Yok. Derdimiz Ne? O Merdiven Altı Adalet Dağıtımı Vardı Ya Bir Zamanlar, Artık Bunlar Yok. Şimdi Bütün Güzel İmkanlarla Yargıcımız, Savcımız Hepsi Bu Çalışmalarını Yürütecekler. Bu Yıl Yargıtay Adli Yılını Yeni Binasında İnşallah Açmış Olacak.”

İnşa Ettikleri 274 Adalet Hizmet Binasıyla Hem Yargı Mensuplarına Hem De Vatandaşlara En İyi Fiziki Şartları Sağlamanın Gayreti İçinde Olduklarını İfade Eden Erdoğan, “Adalet Arayışının İnsanlığın Bitmeyecek Yolculuğu Olduğu Anlayışıyla, Reform Gündemimizden Hiç Ayrılmadık. Son Olarak Da, Geçtiğimiz Haftalarda İnsan Hakları Eylem Planımızı Milletimizin Takdirine Sunduk. Ayrıca, Milletimizi Yeni Ve Sivil Anayasayla Buluşturmak İçin Çalışmaya Başladık.” Değerlendirmesinde Bulundu.

GÜVENLİK

Millete Söz Verdikleri Şekilde Güvenliğin Önceliklerinin Daima En Başında Yer Aldığını Söyleyen Erdoğan, Konuşmasını Şöyle Sürdürdü:

“Askerlerimiz Sınırlarımızda, Emniyet Teşkilatımız Şehirlerimizde, Jandarmamız Kırsalda, Sahil Güvenliğimiz Kıyılarımızda, İstihbaratımız Her Yerde Milletimizin Huzuru İçin Gece Gündüz Görev Yapıyor. Bu Arada PKK Başta Olmak Üzere Tüm Terör Örgütlerini Hezimete Uğratarak, Ülkemiz Sınırları İçinde Eylem Yapamaz Hale Getirdik. Gabar’da, Cudi’de, Tendürek’te, Bestler Dereler’de Hamdolsun Askerimiz, Jandarmamız, Polisimiz, Güvenlik Güçlerimiz Yaptıkları Mücadeleyle, Verdikleri O Yiğit Mücadeleyle Bugüne Kadar Görmedikleri Hesabı Ödediler Ödüyorlar Ve Ödeyecekler.”

Milletin Doğrudan Günlük Hayatına Dokunan Hizmetler Veren Mahalli İdareleri, Mevzuatından Kaynaklarına Kadar Her Alanda Güçlendirdiklerini Dile Getiren Erdoğan, “Muhtarlarımızın Vatandaşlarımıza Daha Etkin Hizmet Verebilmelerini Sağlayacak Mekanizmaları Kurarken, Muhtarlarımızın Özlük Haklarında En Çok İyileştirmeyi Biz Yaptık. Ama Bay Kemal Ne Diyor? ‘Onlara Şimdi Biz Birer De Özel Kalem Atayacağız’, Gayet Anlamlı Bir Şey, Hayırlı Olsun. Eğer Gelirsen O Atamaları Da Yaparsın. Biz Silahından Kendilerine Verilecek Her Türlü Desteğe Kadar Muhtarlarımıza Bu Destekleri Zaten Verdik, Veriyoruz.” Diye Konuştu.

ULAŞTIRMA

Ulaştırmada, Son 19 Yılda 932 Milyar Lira Tutarında Yatırım Yaparak Türkiye’nin Altyapısını Baştan Sona Yenilediklerini Ve Geliştirdiklerini Dile Getiren Erdoğan, Kara Yollarında 6 Bin 101 Kilometreden Devraldıkları Bölünmüş Yol Mesafesini 28 Bin 200 Kilometreye, 1710 Kilometreden Devraldıkları Otoyol Uzunluğunu 3 Bin 523 Kilometreye Yükselttiklerini Belirtti.

Kara Yolu Tünel Sayısını 83’ten 438’e, Kara Yolu Tünel Uzunluğunu 50 Kilometreden 595 Kilometreye, Köprü Ve Viyadük Uzunluğunu 311 Kilometreden 701 Kilometreye Çıkardıklarını Söyleyen Erdoğan, “Osman Gazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Nissibi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, Erkenek, Cankurtaran, Sabuncubeli, Ovit Tünelleri Gurur Abidesi Projelerimiz Olarak Gönlümüze Yerleşmiştir.” Dedi.

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu, Ankara-Niğde Otoyolunu Da Ağlarına Kattıklarını Belirten Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“Çanakkale 1915 Köprüsünün De İçinde Yer Aldığı Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu İle Ankara-İzmir Otoyolunun İnşası Sürüyor. Demiryollarında, Toplam 1213 Kilometre Uzunluğunda Hızlı Tren Ağı İnşa Ettik. Ülkemizin 11 Bin 590 Kilometre Uzunluğundaki Mevcut Demiryolu Ağını Adeta Sıfırdan İnşa Etmişçesine Baştan Sona Yeniledik. İzmir’e İzban’ı, Ankara’ya Başkentray’ı, İstanbul’a Gebze-Halkalı Banliyosunu Ve Çeşitli Şehirlerimizde Pek Çok Metro Hatlarını Ülkemize Kazandırdık.”

Havayollarında Önemli Adımlar Attıklarını Ve 26’dan Devraldıkları Havalimanı Sayısını 30 İlaveyle 56’ya Çıkardıklarını Dile Getiren Erdoğan, “İstanbul Havalimanının Yıllık 90 Milyon Yolcu Kapasiteli İlk Etabını Devreye Aldık. Yurt Dışı Uçuş Noktamızı 60’dan 329’a, Uçulan Ülke Sayısını 50’den 126’ya Yükselttik. Salgın Sebebiyle Durgunluğa Girmiş Olsa Da Türkiye Geleceğin En Büyük Hava Yolu Ulaşım Altyapısına Sahip Ülkesi Olarak Dünyada İlk Sıralarda Yer Alacaktır.” Şeklinde Konuştu.

Denizcilikte, Tersane Sayısının 37’den 83’e, Yat Bağlama Kapasitesinin 8 Bin 500’den 18 Bin 545’e Çıktığını Anlatan Erdoğan, “Filyos Limanının, Rize İyidere Limanının, Haliç, Tekirdağ, Datça Yat Limanlarının Yapımları Sürüyor. İletişimde, 2002 Yılında 3 Bin Olan Geniş Bant Abone Sayısı 85 Milyona Ve 23 Milyon Civarında Olan Mobil Telefon Abone Sayısı 84 Milyona Yükseldi. Bugün 54 Milyona Yaklaşan Elektronik Devlet Kullanıcı Sayısıyla, Bu Alanda Dünyanın Önde Gelen Ülkeleri Arasına Girdik.” Diye Konuştu.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK

8 Yıl Önce 145 Olan Atık Su Arıtma Tesisi Sayısının 1170’i, Yüzde 35 Olan Atık Su Arıtma Hizmeti Verilen Belediye Nüfusu Oranının Da Yüzde 89’u Bulduğunu Belirten Erdoğan, “TOKİ Kanalıyla Ürettiğimiz Konut Sayısı, Hedefimiz Olan 1 Milyon Adete Ulaştı. Toplam 35 Millet Bahçesini Hizmete Aldık, 22 Millet Bahçemizi Açılışa Hazır Hale Getirdik. Halen 9 Millet Bahçesi Bitme Aşamasındayken, 48 Millet Bahçesinin Yapımı Ve 33’ünün İhalesi Sürüyor.” Dedi.

“VATANDAŞLARIMDAN EVLERİNDEKİ DÖVİZ VE ALTINI EKONOMİ VE ÜRETİME KAZANDIRMALARINI İSTİYORUM”

Erdoğan, Tarımda, 2002 Yılında 37 Milyar Lirayı Bulmayan Tarımsal Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın, Geçen Yıl 333 Milyar Lirayı Geride Bıraktığını Belirtti.

Tarım Ve Gıda Ürünleri İhracatının 20 Milyar Lirayı Geçtiğini Aktaran Erdoğan, Çiftçilere Bugüne Kadar Ödenen Tarımsal Desteklerin Toplamının 160 Milyar Liraya Yaklaştığını Kaydetti.

Erdoğan, Sadece Bu Yıl Yapılacak Tarımsal Destekleme Ödemelerinin Tutarının 24 Milyar Lira Olduğunu Dile Getirerek, “Türkiye’nin, İklim Şartları Sebebiyle Üretimi Sınırlı Olan Birkaç Ürün Dışında, Tarımda Dışa Bağımlılığı Kesinlikle Söz Konusu Değildir. Geçtiğimiz 19 Yılda, Tarla Ve Sebze Üretimimiz Yüzde 20, Meyve Üretimimiz Yüzde 67, Süt Ve Et Üretimimiz 2 Katına Yakın Artış Göstermiştir.” Diye Konuştu.

Türkiye’de Orman Varlığını Yaklaşık 21 Milyon Hektardan 23 Milyon Hektara, 175 Olan Korunan Alan Sayısını 616’ya, 16 Olan Tabiat Parkı Sayısını İse 250’ye Çıkardıklarını Belirten Erdoğan, Barajların Sayısını 276’dan 600 İlaveyle 876’ya, İçme Suyu Tesislerinin Sayısını 84’ten 262 İlaveyle 346’ya, Sulama Tesislerinin Sayısını İse 1764’ten 1457 İlaveyle 3 Bin 221’e Ulaştırdıklarını Aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Makroekonomide Satın Alma Gücü Paritesine Göre Milli Gelirde Türkiye’yi Dünyada 17’nci Sıradan 13’üncü Sıraya Yükselttiklerini Söyledi.

“Dünyayı Kasıp Kavuran Salgına Rağmen Geçtiğimiz Yıl Yüzde 1,8 Büyümeyle, G20 Ülkeleri Arasında İkinci Sırada Yer Aldık.” Diyen Erdoğan, Şunları Kaydetti:

“Göreve Geldiğimizde Vergi Gelirlerinin Yüzde 86’sını Bulan Faiz Ödemelerini, Geçtiğimiz Yıl Yüzde 16’ya Gerilettik. Avrupa Ülkelerinde Yüzde 97’ler, Gelişmiş Ülkelerde Yüzde 130’lar Civarında Olan Borç Stokunun Milli Gelire Oranını Yüzde 42,6 Seviyesinde Tutmayı Başardık. İhracatımızı 36 Milyar Dolardan Aldık 170 Milyar Dolar Bandına Kadar Çıkardık. Her Ay Yeni İhracat Rekorları Kırarak, Bu Yolda Yürümeyi Sürdürüyoruz. Son Birkaç Gündür Piyasalarda Yaşanan Dalgalanmalar, Türkiye Ekonomisinin Temellerini, Gerçek Dinamiklerini, Taşıdığı Potansiyeli Ve Yarınını Kesinlikle Yansıtmıyor. Türk Sanayisi, Salgın Dönemindeki Performansıyla Direncini Ve Gücünü Bir Kez Daha Ortaya Koymuştur. Kamu Maliyesi Ve Finans Sektöründeki Göstergeler, Gelişmiş Ve Gelişmekte Olan Pek Çok Ülkeye Göre Daha Sağlam Bir Yapıya Sahip Olduğumuza İşaret Ediyor.”

Bir Süre Önce Açıkladıkları Ekonomideki Reform Programının Politikalarını Ve Takvimini Dün Akşam İtibarıyla İlan Ettiklerini Anımsatan Erdoğan, “Şimdi Artık Vakit, Daha Çok Çalışma, Üretme, Gaza Basma, Hedeflerimize Yürüme Vaktidir.” Dedi.

İktisadi Temeli Olmayan Hareketlere Karşı Ülkesinin Yanında Yer Alarak, Güven Ve İstikrar Mesajına Sahip Çıktıkları İçin Milletin Tüm Fertlerine Teşekkür Eden Erdoğan, Şöyle Konuştu:

“Sadece Kendilerini Güvende Hissetmek Amacı İle Evlerinde Döviz Ve Altın Tutan Vatandaşlarıma Buradan Bir Çağrıda Bulunuyorum. Bu Vatandaşlarımdan, Milli Servetimiz Olan Evlerindeki Döviz Ve Altını, Çeşitli Finans Araçlarına Yatırarak, Ekonomiye Ve Üretime Kazandırmalarını İstiyorum. Finans Kuruluşları, Özellikle De Katılım Finans Şirketleri, Bu Altın Ve Dövizler İçin Müşterilerine, Onları Memnun Edecek Getiri Sağlayabilecek Alternatifler Sunuyor. İş İnsanlarımıza Da, 30 Haziran’a Kadar Devam Eden Varlık Barışı’ndan Yararlanarak, Yurt Dışındaki Kaynaklarını Ülkemize Getirebileceklerini Tekrar Hatırlatıyorum. Herhangi Bir Endişeye Gerek Yok. Kesinlikle Biz, Kendilerinin Bu Noktada Garantisiyiz. Ülkemize Yatırım Yapan Uluslararası Yatırımcılara İse, Türkiye’nin Gücüne Ve Potansiyeline Güvenmeleri Çağrısında Bulunuyorum. Esasen, Bu Çağrının Somut Göstergeleri De Vardır. Geçen Yıl Ülkemizde Yeni Açılan İş Yeri Sayısı 103 Bine Yaklaşırken, Kapanan Sayısı 16 Binin Altında Kaldı.”

Erdoğan, İş Yapma Kolaylığı Endeksinde 2002 Yılında 175 Ülke Arasında 84’üncü Sırada Olan Türkiye’nin, Geçen Yıl 190 Ülke Arasında 33’üncü Sıraya Yükseldiğine Dikkati Çekti.

“ŞOKA DAYANIKLILIĞI İSPATLADIK”

Türkiye’de 2010-2020 Arasında Kurulan 75 Bin 699 Uluslararası Sermayeli Şirketten, Toplam Sermayesi 39 Milyar Lirayı Bulan 11 Binden Fazlasının Salgına Rağmen Geçen Yıl Faaliyete Başladığını Belirten Erdoğan, Şöyle Konuştu:

“Şimdi Buradan Soruyorum, Hangi Uluslararası Yatırımcı Geleceğine Güvenmediği Bir Ülkeye Gelip Şirket Kurar Ve O Ülkenin Vatandaşlarıyla İş Ortaklığı Yapar? Aynı Şekilde, Ülkemizde Dünyanın Hemen Her Devletinden 200 Bin Uluslararası Öğrenci Eğitim Görüyor. Soruyorum, Hangi Ana, Baba Evladını Geleceğine Güvenmediği, Huzurundan Ve Güvenliğinden Emin Olmadığı Bir Ülkeye 4-5 Yıllığına Eğitime Gönderir? Siz, İçeride Birilerinin ‘Battık, Bittik, Yıkıldık, Öldük’ Diye Terane Tutturduğuna, Kendi Ülkelerini Kötüleme Yarışına Girdiklerine Bakmayın. Bunlar Kendi Ülkelerinin Ve Milletinin Felaketinden İktidar Devşirme Hevesinde Olan, Gözlerini Kin Ve Nefret Bürümüş, Kifayetsiz Muhterislerdir. Türkiye Gücünü, Ekonomisinin Sağlam Altyapısından, Üretiminden, Yetişmiş İnsan Kaynağından, Girişimcilerinden, İhracatçılarından, Velhasıl Reel Ekonomisinden Alan Bir Ülkedir. Dinamik İktisadi Yapımızla, Mali Disiplinimizle, Serbest Piyasaya Ekonomisine Bağlılığımızla, Her Türlü Şoka Dayanıklı Olduğumuzu Defalarca İspatladık.”

Erdoğan, Gelecek Dönem Türk Ekonomisini Yatırım, Üretim, İstihdam Ve İhracat Temelinde Büyüterek, Çok Daha İyi Yerlere Getireceklerini Söyledi.

“MEVCUDİYETİMİZİ ARTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Dış Politikada, Türkiye’nin Elindeki Araçları Hem Güçlendirdiklerini Hem De Çeşitlendirdiklerini Belirten Erdoğan, Türkiye’nin Daha Önce Sınırlı Varlığı Olduğu Afrika, Asya Ve Latin Amerika Gibi Bölgelere Yönelik Açılım Politikaları Uyguladıklarını Hatırlattı.

Böylece 2002 Yılında 163 Olan Dış Temsilcilik Sayısını 251’e Yükselttiklerini Dile Getiren Erdoğan, Şunları Kaydetti:

“Dünyanın En Yaygın Dış Misyon Ağına Sahip 5 Ülkesi Arasında Yer Alıyoruz. Bayrağımızın Dalgalanmadığı Hiçbir Yer Bırakmamak Hedefiyle Dünyanın Dört Bir Köşesinde Mevcudiyetimizi Artırmaya Devam Ediyoruz. Ülkemizin Milli Menfaatlerine Saygı Gösteren Hiçbir Ülkeyle Çözülemeyecek Sorunumuz Olmadığına İnanıyoruz. Önümüzdeki Dönemde Dostlarımızın Sayısını Artırıp Husumetleri Gidererek Bölgemizi Bir Huzur Adasına Çevirmekte Kararlıyız. Esasen, Bugüne Kadar Attığımız Tüm Adımlar Da Aynı Amaca Matuftur. Suriye’de, Tüm Dünya Mazlumlara Sırtını Dönerken, Biz Sınırlarımızı Ve Kalbimizi Açtık. Rejimin Zulmü Yanında, DEAŞ’tan PKK-YPG’ye Kadar Pek Çok Terör Örgütünün Acıya Ve Kana Buladığı Bu Kadim Topraklara Barışı Ve İstikrarı Getirmek İçin Tüm İmkanlarımızı Kullandık. Sınır Ötesi Harekatlarımızla Milyonlarca Masumun Rejim Veya Terör Örgütleri Tarafından Katledilmesinin Önüne Geçtik. Ülkenin Siyasi Birliğinin Ve Toprak Bütünlüğünün Sağlanması Konusunda Yürütülen Çabalara Samimi Ve Yapıcı Destek Verdik.”

Erdoğan, Suriye Gerçek Anlamda Suriyelerin Yönettiği Bir Yer Haline Gelene Kadar Bu Gayretleri Sürdüreceklerini, Suriye Halkının Yanında Olmaya Devam Edeceklerini Vurguladı.

“TEZGAHLARI BİRER BİRER BOZDUK”

Bir Başka Önemli Dış Politika Açılımının, Libya’daki Meşru Hükümetle Yapılan Deniz Yetki Alanlarına İlişkin Anlaşma Olduğunu Belirten Erdoğan, “Bu Anlaşmayla, Hem Türkiye’nin Hem De Libya Halkının Akdeniz’deki Doğal Kaynaklar Üzerinde Var Olan Haklarını Garanti Altına Aldık. Ülkemizi Ve Libya’yı, Akdeniz’de Dışlamak İçin Kurulan Tezgahları Birer Birer Bozduk. Libya’nın Meşru Hükümetine Verdiğimiz Destekle, Bu Ülkeyle İlgili Emelleri Olan Kötü Niyetli Çevrelerin Heveslerini De Kursaklarında Bıraktık.” Dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin Sağladığı Destek Sayesinde Bugün Libya’nın Yeniden Geleceğine Umutla Bakabildiğine, Demokratik Süreçleri Yürütebildiğine İşaret Ederek, Gelecek Dönemde De Libya Halkının Yanında Yer Almayı Sürdüreceklerini Vurguladı.

Yaklaşık 30 Yıl Önce, Dağlık Karabağ’ın Ve Azerbaycan Topraklarının Beşte Birinin İşgaliyle Yaşanan Katliamların, Kardeş Azerbaycan İle Türkiye’nin De Yüreğini Dağladığını İfade Eden Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“Minsk Üçlüsü Adı Altında Bu Krizi Çözmeyi Üstlenenler, 30 Yıl Boyunca Meseleyi Daha Da Karmaşık Hale Getirmekten Başka Hiçbir Şey Yapmadılar. Azerbaycanlı Kardeşlerimiz Bu Süreçte Hep, Krizin Diyalog Ve Anlaşma Yoluyla Çözümü Yönünde Çaba Harcadılar. Buna Rağmen Ermenistan Tarafı Saldırılarına Ara Ara Devam Etmiş, Diyalog Kanallarını Tıkayan Taraf Olmuştur. Geçtiğimiz Yılın Son Aylarında Ermenistan Ordusu Yeniden Saldırıya Geçince, Türkiye Olarak Tüm İmkanlarımızla Azerbaycanlı Kardeşlerimizin Yanında Yer Aldık. Türkiye’nin Desteği Ve Azerbaycan Ordusunun Kahramanlığı Sayesinde Verilen Destansı Bir Mücadeleyle, Hamdolsun Bu Kirli İşgal Sona Erdi. Türkiye-Azerbaycan Kardeşliğini Daha Da Güçlendiren Bu Sürecin, Varılan Anlaşmaya Uygun Şekilde Neticelenmesi İçin Takipte Kalacağız.”

“YERLİ OTOMOBİLİN FABRİKA İNŞASI SÜRÜYOR”

“ABD’den Rusya’ya, Avrupa Birliği’nden Arap Coğrafyasına Kadar Tüm Ülkelerle İlişkileri, Türkiye’nin Menfaatleri Ve Milletimizin Beklentileri Doğrultusunda Şekillendirmeyi Sürdüreceğiz.” Diyen Erdoğan, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Afrika, Asya Ve Avrupa’nın Kalbinde Yer Alan Bir Ülke Olarak, Bizim Ne Doğuya Ne De Batıya Sırtımızı Dönme Lüksümüz Yoktur. Birbiriyle Rekabet, Hatta Gerilim Halinde Olan Ülkelerle Aynı Anda Dengeli, Tutarlı Ve Uzun Vadeli İş Birlikleri Geliştirmenin Kolay Olmadığını Elbette Biliyoruz. Ancak Türkiye, Hem Coğrafi Konumu Hem Ekonomik Çıkarları Hem De Kuşatıcı Dış Politika Vizyonuyla, Bunu Başaracak Güce Ve Dirayete Sahiptir.”

Sanayi Ve Teknolojide, 2002 Yılında Türkiye’de 192 Organize Sanayi Bölgesi Varken, Bunu 133 İlaveyle 325’e Yükselttiklerini Aktaran Erdoğan, Ayrıca, 22 Endüstri Bölgesi, 79 Teknopark, 1242 Ar-Ge Merkezi, 364 Tasarım Merkezi Kurduklarını Dile Getirdi.

Erdoğan, Türkiye Uzay Ajansını Faaliyete Geçirmek Ve Milli Uzay Programını Kamuoyuyla Paylaşmak Suretiyle, Bu Alanda Da İddiayı Ortaya Koyduklarını Anımsatarak, “Yerli Otomobilimizin Fabrikasının İnşası Sürüyor, İnşallah 2022’nin Sonunda Milletimizin Hizmetine Sunulacak.” Dedi

“DİZİ VE FİLMLERİMİZ, KÜLTÜR ELÇİLERİMİZ HALİNE GELDİ”

Erdoğan, Savunma Sanayinde, 2002 Yılında Sadece 62 Savunma Projesi Yürütülürken, Bugün Bu Sayının 750 Olduğuna Dikkati Çekerek, “Savunma Sanayi Projelerimizin Bütçesi De 5,5 Milyar Dolardan, İhale Sürecindekilerle Birlikte 75 Milyar Dolarlık Bir Hacme Ulaştı. Aynı Şekilde Savunma Ve Havacılık İhracatımız Da 248 Milyon Dolardan 3 Milyar Doların Üzerine Çıktı.” Şeklinde Konuştu.

Enerjide, Toplam Kurulu Gücü 31 Bin 846 Megavattan 96 Bin 271 Megavata Yükselttiklerini Belirten Erdoğan, Şunları Kaydetti:

“TANAP Ve Türkakım Gibi Ülkemizi Bölgesel Enerji Merkezi Haline Getirecek Projeleri Tamamladık. Karadeniz’deki Sakarya Havzasında Tuna-1 Kuyusunda 405 Milyar Metreküp Doğal Gaz Rezervi Keşfettik. Bu Rezervi Milletimizin Hizmetine Sunmak İçin Çalışmalarımız Sürüyor. Türkiye’yi Nükleer Güçle Elektrik Üreten Sayılı Ülkelerden Biri Yapacak Akkuyu Nükleer Santrali’mizin İnşası Rusya İle Devam Ediyor, İnşallah İlk Reaktör De 2023’te Üretim Başlıyor.”

Kültürde, Dünya Mirası Listesinde Olan Varlık Ve Alanların Sayısını 9’dan 18’e, Kültür Merkezlerinin Sayısını 42’den 118’e, Yurt Dışından Getirilen Eser Sayısını İse 2 Bin 525’den 4 Bin 854’e Çıkardıkları Bilgisini Veren Erdoğan, “Dizi Ve Filmlerimiz, Dünyadaki En Önemli Kültür Elçilerimiz Haline Geldi. Bugün 152 Farklı Ülkede 600 Milyon Kişi Türk Dizilerini Ve Filmlerini İzliyor.” Dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Kanalıyla Restore Ettikleri Ecdat Yadigarı Eserlerin Toplamının 5 Bin 450’ye Ulaştığını Bildiren Erdoğan, “TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Yurtdışı Türkler Ve Akraba Toplulukları Gibi Kurumlarımız Vasıtasıyla Tüm Dünyaya Açıldık.” Diye Konuştu.

Türkiye’ye Gelen Turist Sayısı 2002 Yılında 13 Milyon İken Bu Rakamı 52 Milyona, Turizm Gelirlerini De 35 Milyar Dolara Kadar Çıkardıklarını Dile Getiren Erdoğan, “Salgın Sebebiyle Geçtiğimiz Yılı 16 Milyon Turist Ve 12,4 Milyar Dolar Turizm Geliriyle Kapatmış Olsak Da İnşallah Önümüzdeki Dönemde 75 Milyon Turist Hedefimize Doğru İlerlemeyi Sürdüreceğiz.” Değerlendirmesinde Bulundu.

“DOSTLARIMIZIN SAYISINI ARTIRIP BÖLGEMİZİ BİR HUZUR ADASINA ÇEVİRMEKTE KARARLIYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki Dönemde Dostlarımızın Sayısını Artırıp Husumetleri Gidererek Bölgemizi Bir Huzur Adasına Çevirmekte Kararlıyız.” Dedi.

Erdoğan Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Suriye Gerçek Anlamda Suriyelilerin Yönettiği Bir Yer Haline Gelene Dek Gayretimizi Sürdürecek, Suriye Halkının Yanında Olmayı Sürdüreceğiz.”

Erdoğan, “Türkiye’nin Sağladığı Destek Sayesinde Bugün Libya Yeniden Geleceğine Umutla Bakabiliyor, Demokratik Süreçleri Yürütebiliyor.” Diye Konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD’den Rusya’ya, AB’den Arap Coğrafyasına Kadar Tüm Ülkelerle İlişkilerimizi, Türkiye’nin Menfaatleri Ve Milletimizin Beklentileri Doğrultusunda Şekillendirmeyi Sürdüreceğiz.” Dedi.

“NE DOĞUYA NE DE BATIYA SIRTIMIZI DÖNME LÜKSÜMÜZ YOKTUR”

Erdoğan, “Afrika, Asya Ve Avrupa’nın Kalbinde Yer Alan Bir Ülke Olarak Ne Doğuya Ne De Batıya Sırtımızı Dönme Lüksümüz Yoktur.” Diye Konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Geçen Yılı 16 Milyon Turist, 12,4 Milyar Dolar Turizm Geliriyle Kapatsa Da Türkiye’nin, 75 Milyon Turist Hedefine İlerleyeceğini Söyledi.

Erdoğan, “Gündemimizde, Kadınlarımızın Haklarını Korumayı Vicdanlarda Değil, Kağıtlarda Arayanlara Söyleyeceklerimiz Var.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gündemimizde, Sırf Ülkemizi Hedef Aldıkları İçin PKK’dan FETÖ’ye Ve Hatta DEAŞ’a Kadar Terör Örgütleriyle İş Tutanların Acizlikleri Var.” İfadelerini Kullandı.

“(MEVCUT ANAYASA) TARİHİ PERİYODU İÇİNDE ARTIK GEÇERLİLİĞİNİ KAYBETMİŞTİR”

Erdoğan, “Darbenin Üzerinden Silindir Gibi Geçtiği, Terörden Bezmiş, Ekonomik Sıkıntıların Altında Ezilmiş Bir Halka Silahların Gölgesinde Onaylatılan Bu Anayasa, Lafzı Ve Ruhuyla, Arkasındaki Vesayetçi Güçlerin Eseridir.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “(Mevcut Anayasa) Tarihi Periyodu İçinde Artık Geçerliliğini Kaybetmiştir.” İfadelerini Kullandı.

Erdoğan Konuşmasına Şöyle Devam Etti:

“Türkiye’nin Yeni Ve Sivil Bir Anayasa’yı Tartışması, Hem Kendi Tarihimizin Hem De Gelişen Ve Değişen Dünya Şartlarının Kaçınılmaz Gereğidir.  Milletimiz Nasıl Bir Anayasayla Yönetilmek İstiyorsa, Biz De İşte Öyle Bir Anayasa İstiyoruz. “Yeni Anayasa, Darbecilerin, Vesayetin, Şu Veya Bu Dengenin Değil, Doğrudan Milletin Anayasası Olmalıdır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni Anayasa Çalışmalarında Bu Safhaya Önümüzdeki Yılın İlk Diliminde Ulaşmayı Hedefliyoruz.” Dedi.

Anayasa Çalışmaları Hakkında Erdoğan Şu İfadeleri Kullandı:

“Önce İlkeler Sonra Somut Metinler Düzeyinde Belirli Olgunluğa Gelince Bir Araya Getirilecek Ve Tartışmaya Açılacaktır”

“Mümkün Olan En Geniş Mutabakatla Ortaya Çıkacak Yeni Anayasa Metni Mutlaka Milletin Onayına Sunulacaktır.”

“Gelin, İdeolojik, Zümrevi Ve Kişisel Tüm Bagajlarımızı, Duvarlarımızı, Şerhlerimizi Bir Kenara Bırakarak, Türkiye’yi En Az Bir Asır Boyunca Taşıyacak Lafza Ve Ruha Sahip Yeni Bir Anayasaya Kavuşturalım. Biz Buna Varız Ve Hazırız.”

“2053 VİZYONUNUN HAMURUNU AİLE, EĞİTİM VE KÜLTÜRLE YOĞURACAĞIZ”

Erdoğan, “Aklı Ve Kalbi Rehber Edinmek Yerine, Sadece Nefis Ve Zeka Üzerine Kurulu Bilginin Çocuklarımıza Aktarıldığı Bir Eğitim Sistemi Bizi, Haktan, Hakkaniyetten, İrfandan, Hikmetten Uzaklaştırıyor.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “Türkiye’nin 2053 Vizyonunun Hamurunu Aile, Eğitim Ve Kültürle Yoğuracağız.” İfadelerini Kullandı.

Erdoğan, “Küresel Sistemin, Salgın Döneminde Elde Edilen Tecrübeler Işığında, İnsanlığın Tamamının Güvenini Kazanacak Yeni Bir Toplumsal Sözleşmeye İhtiyacı Olduğunu Düşünüyoruz.” Diye Konuştu.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN YENİDEN AK PARTİ GENEL BAŞKANI SEÇİLDİ

Recep Tayyip Erdoğan, 7. Olağan Büyük Kongre’de 1428 Geçerli Oyun Tamamını Alarak AK Parti Genel Başkanlığına Yeniden Seçildi.

AK Parti’nin, Ankara Spor Salonu’nda Yapılan 7. Olağan Büyük Kongresi’nde Genel Başkanlık Seçimi Sonuçlandı.

Kongre Divan Başkanı Ali İhsan Yavuz, Seçim Sonuçlarına Göre 1431 Oy Kullandığını, 1428 Oyun Geçerli, 3 Oyun Geçersiz Sayıldığını Bildirdi.

Yavuz, Cumhurbaşkanı Ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Geçerli 1428 Oyun Tamamını Alarak Yeniden AK Parti Genel Başkanlığa Seçildiğini Duyurdu.

Partinin 75 Üyeden Oluşan Merkez Karar Ve Yönetim Kurulu Da Aynı Oylamayla Belirlendi.

ERDOĞAN’DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Erdoğan Teşekkür Konuşmasında, “Şahsımı Bir Kez Daha Genel Başkanlık Görevine Layık Gördüğünüz İçin Her Birinize Ayrı Ayrı Teşekkür Ediyorum.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur İttifakı Bir Masa Başı İttifak Değil, Gönül Mutabakatıdır.” İfadelerini Kullandı.

AK PARTİ MKYK’DE 47 YENİ İSİM YER ALDI

Partinin 7. Olağan Büyük Kongresi’ndeki Seçimle Merkez Karar Ve Yönetim Kurulunda 28 İsim Yerini Korurken, 22 İsim İse Yeni Yönetimde Kendisine Yer Bulamadı.

AK Parti’nin Ankara Spor Salonu’nda Düzenlenen 7. Olağan Büyük Kongresi’nde Yapılan Tüzük Değişikliğiyle MKYK’de Asil Üye Sayısı 50’den 75’e Yükseltildi. Yedek Üye Sayısı Da 35 Oldu.

MKYK’de 28 İsim Yerini Korurken, 22 İsim Yeni Parti Yönetiminde Yer Almadı. Kurula 47 Yeni İsim Girdi.

AK PARTİ’NİN 7. OLAĞAN BÜYÜK KONGRESİ’NDE OLUŞTURULAN YENİ LİSTEYE GÖRE ASİL ÜYELER ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU;

“Abdurrahim Fırat, Abdurrahman Kurt, Ahmet Büyükgümüş, Ahmet Gündoğdu, Ahmet Sami Ceylan, Alaattin Parlak, Ali İhsan Yavuz, Ayhan Salman, Ayşe Böhürler, Bayram Şenocak, Behiye Eker, Bekir Bozdağ, Belgin Uygur, Binali Yıldırım, Burhan Kayatürk, Burhan Sakallı, Bülent Tüfenkci, Büşra Paker, Cem Şahin, Cüneyt Yüksel, Çiğdem Karaaslan, Derya Yanık, Efkan Ala, Emine Zeybek, Emre Ete, Erkan Kandemir, Fatih Şahin, Fatma Aksal, Fatma Betül Sayan Kaya, Fatma Güldemet Sarı, Hacı Bayram Türkoğlu, Haluk İpek, Hamza Dağ, Hasan Sert, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, İsa Sinan Göktaş, İsmail Cenk Dilberoğlu, Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta, Lütfiye Selva Çam, Mehmet Ali Zengin, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Nil Hıdır, Mehmet Özhaseki, Menderes Türel, Metin Bulut, Metin Külünk, Metin Tarhan, Murat Baybatur, Mustafa Köse, Mustafa Şen, Mustafa Yel, Mücahit Birinci, Numan Kurtulmuş, Nurcan Dalbudak, Nurettin Canikli, Orhan Miroğlu, Ömer Çelik, Ömer İleri, Özlem Zengin, Öznur Çalık, Resul Kurt, Seda Sarıbaş, Sevan Sıvacıoğlu, Sevgi Yiğit, Sumru Altuğ, Sunay Karamık, Şamil Tayyar, Şaziye Gündüz, Şebnem Koçakelçi, Tahir Akyürek, Tuba Vural Çokal, Türk İslam Karakoç, Vedat Demiröz.”

MKYK YEDEK ÜYELERİ İSE ŞÖYLE;

“Tamer Akkal, Mücahit Yanılmaz, Azmi Ekinci, Hikmet Ayar, Korkmaz Karaca, Ahmet Bilal Kıymaz, Vildan Polat, Halise Çiftçi, Arzu Silin Günaydın, Davut Coşkun Şiviloğlu, Işıl Kurnaz Baltacı, Emre Çalışkan, Melek Şimşek, Murat Çiçek, Emre Cemil Ayvalı, Sümeyye Bozkurt, Eyüp Gökhan Özekin, Fatih Çiftçi, Ali Arif Özzeybek, M. Belma Erdoğan, Nazan Aytop, Neslihan Cenk, Nesrin Ulema, Serpil Yılmaz, Sevde Sena Dağlı, Tuba Köksal, Aişe Nur Kaçar, Mehmet Karabay, Harun Armağan, Kurtcan Çelebi, Ayşe Güliz Yılman, Mehmet Umur, Şevki Şar, M. Fatih Gök, Ahmet Fethan Baykoç.”

Merkez Disiplin Kurulu Asil Üyeleri, Ahmet Aydın, Abdulkadir Özel, Nevzat Şatıroğlu, Ali Özkaya, Ahmet Mücahit Arınç, Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Zeynep Yıldız, Serkan Bayram, Çiğdem Koncagül, İffet Polat, Betül Altunsoy Yanılmaz, Fatma Öncü, Mehmet Sarı, Murat Alparslan, Zahir Soğanda, Yedek Üyeleri İse Abdülmecit Tarhan, Abbas Aydın, Fatih Uyar, Serhat Karademir, Vahit Atalan Oldu.

Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Asil Üyeleri Yalçın Akdoğan, Zeyid Aslan, Yaşar Bahçeci, Yedek Üyeleri Alim Tunç, Necip Filiz Olarak Belirlendi.

Siyasi Erdem Ve Etik Kurulu Asil Üyeleri Kemalettin Aydın, Şükrü Ayalan, Hüseyin Özbakır, Cengiz Aydoğdu, Serap Yahşi Yaşar, Yedek Üyeleri Feyzi Sevgili, Zülfiye Füsun Kümet’ten Oluştu.

MKYK LİSTESİNDE 47 YENİ İSİM

AK Parti’nin Bugün Yapılan 7. Olağan Büyük Kongresi’nde Mevcut MKYK Üyelerinden 22 Kişi Listede Yer Almazken, Üye Sayısının Da Artırılmasıyla Bu İsimlerin Yerine 47 Yeni İsim Görevlendirildi.

Yeni Üyeler Arasında Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ, Menderes Türel Gibi İsimler Yer Aldı. MKYK’ye Yeni Giren 47 İsim Şöyle:

“Abdurrahim Fırat, Abdurrahman Kurt, Ahmet Büyükgümüş, Ahmet Gündoğdu, Alaattin Parlak, Ayhan Salman, Ayşe Böhürler, Bayram Şenocak, Behiye Eker, Bekir Bozdağ, Belgin Uygur, Binali Yıldırım, Burhan Kayatürk, Burhan Sakallı, Cem Şahin, Cüneyt Yüksel, Derya Yanık, Emre Ete, Fatma Güldemet Sarı, Haluk İpek, Hasan Sert, İsa Sinan Göktaş, İsmail Cenk Dilberoğlu, Lütfiye Selva Çam, Mehmet Ali Zengin, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Nil Hıdır, Menderes Türel, Metin Külünk, Metin Tarhan, Mustafa Şen, Mücahit Birinci, Nurcan Dalbudak, Ömer İleri, Özlem Zengin, Resul Kurt, Seda Sarıbaş, Sevan Sıvacıoğlu, Sevgi Yiğit, Sumru Altuğ, Sunay Karamık, Şamil Tayyar, Şaziye Gündüz, Şebnem Koçakelçi, Tahir Akyürek, Tuba Vural Çokal, Türk İslam Karakoç.”

MEVCUT MKYK’DEN YENİ LİSTEDE YER ALMAYANLAR

Mevcut MKYK’de Görev Yapan Mahir Ünal, Cevdet Yılmaz, Lütfi Elvan Gibi İsimler Yeni Listede Yer Almadı.

Yeni MKYK Listesinde Yer Almayan İsimler, Ahmet Arslan, Ahmet Sorgun, Ahmet Tan, Cevdet Yılmaz, Erol Kaya, Eyüp Özsoy, Gökçe Özdağan Enç, Harun Karacan, Hatice Kübra Öztürk Gökkaya, Hatice Merve Tatar, İffet Polat, Lütfi Elvan, Mahir Ünal, Mehmet Akif Kalaycı, Metin Yavuz, Mahmut Atilla Kaya, Mustafa Ataş, Osman Nuri Gülaçar, Tuğba Işık Ercan, Vildan Polat, Yavuz Subaşı Ve Zehra Taşkesenlioğlu Ban Oldu.

MKYK’DA YERİNİ KORUYAN 28 İSİM İSE ŞÖYLE;

“Ahmet Sami Ceylan, Ali İhsan Yavuz, Bülent Tüfenkci, Büşra Paker, Çiğdem Karaaslan, Efkan Ala, Emine Zeybek, Erkan Kandemir, Fatih Şahin, Fatma Aksal, Fatma Betül Sayan Kaya, Hacı Bayram Türkoğlu, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta, Mehmet Özhaseki, Metin Bulut, Murat Baybatur, Mustafa Köse, Mustafa Yel, Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Orhan Miroğlu, Ömer Çelik, Öznur Çalık, Vedat Demiröz.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

LİSE MEZUNU OLMAK İÇİN FIRSAT SİZİN ELİNİZDE!

HIZLI YORUM YAP