DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

AK PARTİ DE SIÇRAMA DÖNEMİ ERDOĞAN İLE BAŞLADI

AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Mali Müşavir Sebahattin Demirci Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı Genel Merkezi Delegesi Olarak Katıldıkları Kongreye Kadın Kolları Gençlik Kolları Meclis Üyeleri Mahalle Başkanları ve Çok Sayıda Partili Tuzla’dan Katılarak İkinci Erdoğan Dönemine Tanıklık Etti.

Tüzük Gereği Kongrenin Açılışını AK Parti Teşkilatlardan Sorumla Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş Yaptı. Yoklamanın Ardından İstiklal Marşı Okundu ve Saygı Duruşunda Bulunuldu. Divan Başkanlığı’na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Seçildi. Kongreyi Yazıcı Başkanlığındaki Divan Heyeti Yönetti. Kürsüye Gelen Yazıcı, “Bu Tarihi Günde Hepinize Saygılarımı Sunuyorum” Dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YENİ DÖNEMİN İSMİNİ AÇIKLADI

AK Parti 3. Olağanüstü Kongresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan 1414 Oyla İkinci Kez AK Parti Genel Başkanı Seçildi. Onbinler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘İşte Ordu İşte Komutan’ Sloganlarıyla Karşıladı. Gündüz – Gece Yürümeye Devam Edeceğiz. Önümüzde Önemli Bir Dönem Var. Üzerimizdeki Spekülasyonları Alacağımız Seçim Sonuçlarıyla Ortadan Kaldıracağız. Artık Bundan Sonra Daha Büyük İşler Başaracağız. Yeni Bir Döneme Geçiyoruz. Bu Dönem Sıçrama Dönemi Olacak. Bir Anını Bile Kaybedecek Zaman Yoktur. 2019’a Ardından 2023’e Kadar Yapacağımız Çalışmaları Belirleyeceğiz. Teşkilatımızda Atacağımız Adımları Hemen Başlatacağız. İcraatta da Sıçrama Dönemi Olacak.

BU KONGREMİZ BİR BAŞLANGIÇTIR

Bu Kongremiz Yeni Bir Başlangıçtır. Hem Parti Çalışmalarımızda, Hem Ülkemize ve Milletimize Yapacağımız Hizmetlerde Yeni Bir Döneme Giriyoruz. Geçen 16 Yıldaki Tecrübemizden, Bu Tecrübelerin Işığında Çok Daha Büyük İşler Başarmanın Mücadelesini Vereceğiz. Önümüzdeki Aylar Türkiye’nin Her Alanda Adeta Bir Sıçrama Dönemi Olacaktır. Bunun İçin Kaybedecek Bir Anımız Bile Yoktur.


TEŞKİLATLARDA YENİ YAPILANMA

Bugün İfade Ettiğim Gibi Bu Yıl Sonuna Kadar Bütün Teşkilatlarımızı Tümüyle Elden Geçirmek Suretiyle Önce Teşkilatlarımızda Bir Yapılanmanın Adımlarını Atacağız. Bu Arada Da İnşallah Hükümetimizin Şu Yıl Sonuna Kadar Atacağı Adımları Hep Birlikte Ele Alıp, Neleri Yapacağız, Ne Gibi Adımlar Atacağız Bunun Çalışmalarını Yürüteceğiz. Zira Bundan Sonraki Dönem İcraatta da Sıçrama Dönemi Olacaktır. Tempomuzu Daha da Yükselterek Çalışmamızı Sürdüreceğiz.


MİLLETİMİZİN MESAJINI ALDIK

Eskiler Önce Refik Sonra Tarik Derler. Yolumuzun Doğruluğundan Şüphemiz Yok. Herhangi Bir Eksiklik Aksaklık Gördüğünde Bize Mesajını Veriyor. Biz de Milletle Zıtlaşılmayacağının Bilinciyle Bu Mesajın Gereğini Her Seferinde Yerine Getirdik. 16 Nisan’da Milletimiz Bize Bir Mesaj Daha Verdi. Bu Mesaj Türkiye’nin Geleceği İçin Teklif Ettiğimiz Yeni Yönetim Sistemini Desteklediği Ama 2019 İçin Çok Daha Fazla Çalışmamız Gerektiğidir. Biz Milletimizin Bu Mesajını da Aldık. Milletimizin Talebi Olan Reformları Hayata Geçirmekte Kararlıyız.

2019’a Kadar Büyüme ve İstihdam Rakamlarını Yeniden Hızla Yukarıya Doğru Çıkartacağız. Sanayicimizden Esnafımıza Kadar Verdiğimiz Can Suyu Mahiyetindeki Desteklerin Neticelerini Yavaş Yavaş Almaya Başladık. Terör Örgütleriyle Mücadelemizi Tavizsiz ve Cesaretle Yürütmeye Devam Edeceğiz. Karşımızdakiler Kim Olursa Olsun, Hiçbir Eyleme Saldırıya İzin Vermeyeceğiz. İstiklalimizi ve İstikbalimizi Canımızın Üzerinde Tuttuğumuzu Hem 15 Temmuz’da Hem de Terörle Mücadele Faaliyetlerinde Ortaya Koyduk.

Biz Sorunlarımızı Dostlarımızla Müttefiklerimizle Çözmekten Minnet Duyarız. Ama Bu İmkan Kalktığı Anda Elimiz Kolumuz Bağlı Şekilde Yerimizde De Oturmayız. Ne Yapılması Gerekiyorsa, Kendi İmkanlarımızla Onu Yerine Getirmekten Kaçınmadık, Kaçınmayacağız.

Bundan Sonra Partimizin Çeşitli Faaliyetlerinde Sizlerle Çok Daha Fazla İstişare Yapacağız. Bugün Burada Besmeleyi Çektik. Rabbim Yolumuzu Açık Etsin. Rabbim Bizlere Şafak Vakti Doğup Ezan Vakti Ölenlerden Eylemesin. Bundan Sonraki İlk Görüşmemize Kadar Kalın Sağlıcakla.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

Kongrede, Tüzük Değişikliği Komisyonunca Hazırlanan Parti Tüzüğünün 11 Maddesine İlişkin Değişiklik Teklifi, Yapılan Oylamayla Kabul Edildi.

Buna Göre, Tüzüğün “Temel Amaçlar” Başlıklı 4. Maddesine, “Ak Parti, Köklü Devlet Geleneğimizin Üzerine Bina Edildiği ‘İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın’ İlkesini Siyasetinin Merkezi Olarak Görür.

Milletin Tüm Fertleri, Hiçbir Ayrım Gözetilmeksizin Ülkemizin Birinci Sınıf Vatandaşlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin Tüm Vatandaşları Tek Bir Milleti Teşkil Eder. Bayrağımız Bağımsızlığımızın Ortak Sembolüdür. Şehitlerimizin Emaneti Olan, Milletimizin Üzerinde Yaşadığı, Bayrağımızın Özgürce Dalgalandığı Toprak, Vatanımızdır. Devlet, Milletimizin Ortak Eseridir. AK Parti, Yukarıda Belirtilen Temel Amaç ve Hedefler Doğrultusunda, ‘Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet’ Anlayışını Sarsılmaz Bir İlke Olarak Kabul Eder.” Fıkrası Eklendi.

3 DÖNEM KURALI

Partideki “Üç Dönem Kuralı” Devam Edecek Ancak MKYK, Gerekmesi Halinde İstisnai Nitelikte Karar Alabilecek Donanıma Kavuşturulacak. Mkyk, Bu Alanlarda Parti Politikaları Dikkate Alınmak Suretiyle İnisiyatif Kullanma Yetkisiyle Donatılacak.

ERDOĞAN’DAN BELEDİYE BAŞKANLARINA MESAJ

AK Parti’nin Yeni MKYK Aday Listesi Okundu. Daha Sonra Kürsüye Cumhurbaşkanı Erdoğan Çıktı. Erdoğan Konuşmasını Yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti 3.Olağanüstü Kongresindeki Konuşmasında İki Kritik Mesaj da Dikkat Çekti. Erdoğan’ın “AK Parti Vizyonuna Uygun Belediye Başkanlarına İhtiyacımız Var. Şehirlerine ve Partimize Yük Olan Değil Şehirleri ve Partimizi Omuzlayan Belediye Başkanlarımızla Yola Devam Edeceğiz” Sözleri Önümüzdeki Yerel Seçimlerde Bazı Belediye Başkanlarının Aday Gösterilmeyeceği Şeklinde Yorumlandı.

Erdoğan Konuşmasında Şu Sözleriyle de Ayrıca Teşkilatlarda Büyük Değişiklik Mesajı Verdi: “Bu Olağanüstü Kongreyle Beraber İl, İlçe, Belde Teşkilatlarımızda Bu Yıl Sonuna Kadar Süratle Yenilenmeye Gideceğiz. Ardından 6 Aylık Bir Yol Haritasını Da Halkımızla Paylaşacağız.”

İŞTE O LİSTE

Binali Yıldırım, Abdülhamit Gül, Ahmet Sorgun, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Bülent Karakuş, Cahit Özkan, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Efkan Ala, Erol Kaya, Ethem Sancak, Fatih Şahin, Fevzi Şanverdi, Hacı Ahmet Özdemir, Hamza Dağ, Harun Karacan, H. Kübra Öztürk, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, İsa Sinan Göktaş, E. Emrah Karayel, Jülide Sarıeloğlu, Mahir Ünal, Markar Esayan, Mehmet Emin Yılmaz, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Muş, Murat Baybatur, Mustafa Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Nurettin Canikli, Öznur Çalık, Ravza Kavakçı Kan, Recep Uncuoğlu, Rumeysa Kadak, Süleyman Soylu, Tamer Dağlı, Vedat Demiröz, Yasemin Atasever, Zeki Aygün, Zelkif Kazdal, Zeyid Aslan, Zeynep Alkış

YENİ MERKEZ DİSİPLİN KURULU

Ali Özkaya,Hüseyin Özbakır,Ayhan Sefer Üstün,Serkan Bayram,Kerem Ali Sürekli,Murat Alparslan

Murat Göktürk,Taha Ayhan,Sabri Öztürk,Serap Yahşi Yaşar Ve Zeynep Yıldız

MERKEZ PARTİ İÇİ DEMOKRASİ HAKEM KURULU

Aziz Babuşçu,Vedat Bilgin Ve Şamil Tayyar’dan Oluştu.

AK PARTİ SİYASİ ERDEM VE ETİK KURULU

Ahmet Cemil Tunç,Mustafa Ünal,Halide İncekara,Güldal Akşit Ve Nihat Eri

AK PARTİ TÜZÜĞÜNDE 11 MADDE DEĞİŞTİ

Kongrede, Tüzük Değişikliği Komisyonu’nca Hazırlanan Parti Tüzüğünün 11 Maddesine İlişkin Değişiklik Teklifi, Yapılan Oylamayla Kabul Edildi.

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Partinin Tüzüğünde 11 Maddelik Değişiklik Yapıldı. Kongrede, Tüzük Değişikliği Komisyonunca Hazırlanan Parti Tüzüğünün 11 Maddesine İlişkin Değişiklik Teklifi, Yapılan Oylamayla Kabul Edildi.

AK PARTİ’DE ERDOĞAN YENİDEN GENEL BAŞKAN

Sizleri Bir Kez Daha En Kalbi Duygularımla, Hasretle Muhabbetle Selamlıyorum. Adalet Ve Kalkınma Partimizin Üçüncü Olağanüstü Kongremizin Sonuna Gelmiş Bulunuyoruz. 998 Günlük Hasretin Ardından Bugün Duyduğum Mutluluğu Tekraren İfade Etmek İstiyorum. Şahsımı Bir Kez Daha Genel Başkanlık Görevine Layık Gördüğünüz İçin Her Birinize Ayrı Ayrı Şükranlarımı Sunuyorum. Genel Merkezimizin Yönetim Organlarımızın Seçimini De Tamamladık. MKYK’ya, Disiplin Kuruluna, Demokrasi Hakem Kuruluna, Siyasi Erdem Ve Etik Kuruluna Asil Ve Yedek Olarak Seçilen Tüm Arkadaşlarımızı Da Tebrik Ediyorum İfadelerini Kullandı.

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MHP BÜLENT KARATAŞ İLE DEVAM DEDİ

HIZLI YORUM YAP