DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2055488฿%-0.92358

ETHEREUM

105111Ξ%3.02666

a
  • Selam Tuzla
  • TÜRKİYE HABERLERİ
  • AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MUŞ: “VERGİ VE SGK PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRILMASIYLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMAMIZ VAR”

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MUŞ: “VERGİ VE SGK PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRILMASIYLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMAMIZ VAR”

İSTİHDAM TEŞVİKİNE İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ MECLİS’TE

AK Parti Grup Başkanvekili Muş, “Vergi ve SGK Prim Borçlarının Yapılandırılmasıyla İlgili Bir Çalışmamız Var. Tamamladığımızda Kanun Teklifinin Görüşmeleri Sırasında Plan ve Bütçe Komisyonuna Sunacağız.” Dedi.

AK Parti Milletvekilleri, Covid-19 Salgınının İstihdam Üzerindeki Olumsuz Etkilerinin Azaltılması, Salgın Nedeniyle İşçi ve İşverenler Üzerinde Oluşan Yükün Sosyal Devlet İlkesi Gereğince Paylaşılması ve Giderilmesi, Normalleşme Sürecinde Hareketlenecek Ekonomik Aktivitenin İstihdamla Desteklenmesi İle İstihdamda Devamlılığın Sağlanabilmesi İçin Destek Tedbirleri İçeren Kanun Teklifini, Meclis Başkanlığına Sundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İşsizlik Sigortası Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin Detaylarını, Meclis’te Gazetecilerle Paylaştı.

Covid-19 Salgınının İstihdam Üzerindeki Olumsuz Etkilerinin Azaltılması, Salgın Nedeniyle İşçi ve İşverenler Üzerinde Oluşan Yükün Sosyal Devlet İlkesi Gereğince Paylaşılması ve Giderilmesi, Normalleşme Sürecinde Hareketlenecek Ekonomik Aktivitenin İstihdamla Desteklenmesi, İstihdamda Devamlılığın Sağlanabilmesi Amacıyla Destek Tedbirlerinin Düzenlendiği Teklifin, 43 Maddeden Oluştuğunu Belirten Muş, Covid-19 Salgınının Ekonomi ve İstihdam Üzerindeki Olumsuz Etkilerini En Aza İndirmek İçin Belli Düzenlemeleri Bugüne Kadar Hayata Geçirdiklerini Hatırlattı.

Kanun Teklifiyle, Kısa Çalışma ve Çalışmanın Sona Ermesini Takiben Sağlanan Normalleşme Desteğine İlişkin Sürelerin Uzatılmasını Gündeme Aldıklarını Belirten Muş, Bu Sürelerin, 30 Haziran 2021’e Kadar Cumhurbaşkanı Kararıyla Uzatılabileceğini Bildirdi.

İşverenlerce 2019 Ocak İle 20 Nisan 2020 Tarihleri Arasında En Düşük Sigortalı Sayısına Ek Bir İlave İstihdam Yapılması Durumunda, Bu Çalışanların SGK Prim Desteğinin, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan Karşılanacağını Söyleyen Muş, “Kısmi Zamanlı Çalışmanın Teşvik Edilmesi, Yeni İstihdam Artışını Sağlamak Amacıyla Kısmi Zamanlı Çalışmayı Kabul Eden Hizmet Erbabına Gelir Vergisi ve Damga Vergisi İstisnası Getiriyoruz.” Dedi.

Esnaf Ahilik Sandığı Kurulduğunu Anımsatan Muş, “Bunu İki Kez Ertelemiştik, Pandemi Sürecinden Dolayı Bunun Yürürlüğe Girme Süresini 2023 Sonuna Kadar Erteliyoruz.” Diye Konuştu.

Muş, Teklifle Evlerinde Ürettikleri Malların, İnternet ve Benzeri Ortamlar Üzerinden Satışını Yapanlara Belirli Şartlarda Gelir Vergisi Muafiyeti Getirileceğini, Buradaki Sınırın 220 Bin Lira Olduğunu Bildirdi.

Turizmde Konaklama Vergisi Getirildiğini Hatırlatan Muş, “Sektörün İçinde Bulunduğu Şartlardan Dolayı Bunun Yürürlüğünü de 2022’nin Başına Erteliyoruz.” Dedi.

Yurt Dışında Bulunan Para, Altın, Döviz, Menkul Kıymet Gibi Ekonomik, Sermaye Piyasa Araçlarının Türkiye’ye Getirilmesinin Önünün Açılacağını Belirten Muş, “Burada Herhangi Bir Vergi Talep Etmeyeceğiz. Sıfır Vergi. Yurt İçinde de Döviz, Altın, Menkul Kıymeti Bulunanların, Bunları Resmi Defterlere Kaydetmesi Durumunda Yine Herhangi Bir Vergi Alınmayacaktır. Bunun Süresini de 30 Haziran 2021’e Kadar Belirlemiş Durumdayız.” İfadelerini Kullandı.

“VERGİ VE SGK PRİM BORÇLARININ YAPILANDIRILMASIYLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMAMIZ VAR”

Muş, Açıklamalarının Ardından Bir Soru Üzerine, “Vergi ve SGK Prim Borçlarının Yapılandırılmasıyla İlgili Çalışmamız Var. Teknik Kısımlarını Tamamlamaya Çalışıyoruz. Tamamladığımızda Kanun Teklifimizin Görüşmeleri Sırasında Plan ve Bütçe Komisyonuna Sunacağız.” Dedi.

Sicil Affına İlişkin Çalışma Yapılıp Yapılmadığıyla İlgili Soruya Muş, “Daha Önce Sicil Affı Sağlanmıştı. Bunu Pandemi Sürecinde Yapmıştık. Bununla Alakalı Bir Çalışmamız Şu An Söz Konusu Değil.” Karşılığını Verdi.

Yurt Dışından Para, Altın Getirilmesine Yönelik Düzenleme Yapılacağı Dile Getirilerek, “Bu Konuda Sınır Var Mı?” Sorusu Üzerine Muş, “Hayır, İstedikleri Kadar Getirebilirler. Bunun Transferini Türkiye’ye Rahat Şekilde Gerçekleştirip, Herhangi Bir Vergi, Resim ve Harca Tabii Olmadan Kayıt Altına Alabilirler.” Diye Konuştu.

“YALNIZCA TTB’YLE İLGİLİ DEĞİL DİĞERLERİYLE İLGİLİ DE BİR ÇALIŞMAMIZ OLACAK

Mehmet Muş, Ak Parti’nin, Türk Tabipleri Birliği’yle İlgili Çalışma Başlattığı İfade Edilerek, Çalışmanın Hangi Aşamada Olduğunun Sorulması Üzerine, Şöyle Konuştu:

“Yalnızca Türk Tabipleri Birliği Değil, Bazı Meslek Kuruluşlarının Yapıları Antidemokratik. Bir Kez Yönetime Gelen, Bir Kez Orayı Ele Geçiren, Başka Bir Anlayışa, Fikre Müsaade Etmiyor. Amacımız, Bu Meslek Kuruluşlarının Demokratik, Temsilin Daha Sağlıklı ve Farklı Fikirlerin Temsil Edileceği Hale Gelmesini Teşvik Etmek. Bununla Alakalı Yalnızca Türk Tabipleri Birliği’yle İlgili Değil Diğerleriyle İlgili de Bir Çalışmamız Olacak. Gündemimiz Şu An Bütçeyle Meşgul. Bütçenin Sonrasında Çalışmalarımızı Netleştirmiş Oluruz.”

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin, Enis Berberoğlu Hakkındaki Kararını, “Yargının İflası” Olarak Değerlendirdiği Hatırlatılarak, Değerlendirmesi Sorulan Muş, Konunun, Siyasi Tartışmadan Ziyade Hukuki Olduğunu Belirterek, “Bu Tartışmayı Siyasi Zemine Taşımayı Doğru Bulmuyoruz.” Dedi.

“MALUMUN İLANI”

Eski Hdp Milletvekili Altan Tan’ın, “Hdp İle Pkk’nın İlişkisini Saklamak Beyhude.” Yönündeki Açıklamasının Hatırlatılması Üzerine Muş, Bu Açıklamayı, “Malumun İlanı” Olarak Değerlendirdiklerini Söyledi.

Altan Tan’ın, Hdp’den İki Dönem Milletvekilliği Yaptığını Anımsatan Muş, “Hdp Bunu İstediği Kadar İnkar Etsin, Diğer Partiler Bunu İstediği Kadar Görmemeye Çalışsın. Kayyum Atamalarının Neden Yapıldığı Sorusuna En Güzel Cevabı Altan Tan’ın Açıklamalarında Görebiliriz. Hdp Israrla Terör Örgütü Pkk İle Arasına Mesafe Koymak İstemiyor, Bundan Kaçınıyor.” İfadelerini Kullandı.

“TÜRKİYE’NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK”

Erken Seçim Tartışmalarına İlişkin Değerlendirmesi Sorulan Muş, Erken Seçimin Gündemlerinde Olmadığını Söyleyerek, “Muhalefette Şöyle Bir Alışkanlık Var; Bir Seçim Yapılıyor, Seçim Yapıldıktan 6 Ay Sonra ‘Tekrar Seçime Gidelim.’ Seçime Niye Gidelim? 2023’e Hazırlanın.” Dedi.

Türkiye’nin Boş Tartışmalarla Meşgul Edilmesini İstemediklerini Belirten Muş, “Türkiye’nin Kaybedecek Zamanı Yok, Türkiye’nin Projeleri Var, Hedefleri Var. Tarihi de Söylüyoruz, Haziran 2023. Buyursunlar, Hazırlansınlar, Kendileriyle 2023’te Sandıkta Hesaplaşırız.” Diye Konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

46 YILIN ARDINDAN BİR BÖLÜMÜ AÇILAN KAPALI MARAŞ’A YOĞUN İLGİ

HIZLI YORUM YAP