DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

AK PARTİ’DEN İBB’NİN SANCAKTEPE-YENİDOĞAN METRO HATTI İÇİN AÇILAN ÇUKURLARI DOLDURMASINA TEPKİ

Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü, İstanbul Büyükşehir Belediyesince Sancaktepe-Yenidoğan Metro Hattı İçin Açılan Tünel ve Şaftların Doldurulmasına Tepki Göstererek, "Kesinlikle Metromuza Dokundurtmayacağız." Dedi.

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Malik Ejder Batur, Yenidoğan İnşaat Alanında Basın Mensuplarına Açıklamalarda Bulundu.

Bölgede Yaşayan Vatandaşlar da Ellerinde Döviz ve Pankartlarla Basın Açıklamasına Katıldı.

Belediye Başkanı Döğücü, Yılların Emeğiyle Açılmış, Belli Oranda İlerlemiş ve İstanbul İçin Özellikle Sancaktepe- Yenidoğan İçin Hayati Anlamda Önem Taşıyan Bir Projenin Üstüne Toprak Döküldüğünü Anlattı.

Bu Faaliyetin Devam Etmesine Müsaade Etmeyeceklerini Çünkü Yenidoğan İçin Bu Metronun Şart Olduğunu İfade Eden Döğücü, “İBB Başkanı İlçemizi Ziyarete Geldiğinde Kendisine Buradaki Metroyla İlgili Beklentileri Uzun Uzun Anlattık. Bir Sürü Bahane Üretti. Geçtiğimiz Hafta Bir Baktık ki Hafriyat Kamyonlarını Sürmüşler, Toprağı Atmaya Başlamışlar. Bu Mudur Birlikte Yönetmek? Bu Mudur Halkla Birlikte Yönetmek? Kesinlikle Metromuza Dokundurtmayacağız, Bu Metronun Devam Etmesi İçin Her Şeyi Yapacağız.” Diye Konuştu.

İBB İle Birlikte Durdurulmuş Bir Sürü Projeleri Olduğunu Aktaran Döğücü, Şöyle Devam Etti:

“Sarıgazi’de Zemin Altı Otopark ve Üstüne Pazar Yapacak Alanımız Var. Burası İBB’ye Tahsis Edilmiş, Başlatılmış Fakat Hiçbir Şekilde Faaliyet Gösterilmediği İçin İBB Meclisi’nden Tahsisi Kaldırdık. Projesini Çizdirdik, Bütün Hazırlıklarını Yaptık Fakat Büyükşehirdeki Karara Rağmen Buranın Başlanmasıyla İlgili Dava Açtılar. Projeyi Kendileri Yapamıyor, Biz Yapacağız Dediğimiz Zaman Dava Açarak Engellemeye Çalışıyorlar. Nedir Sizin İstediğiniz? Sancaktepe’yi Kazanamadık Diye Sancaktepe’yi Cezalandırıyor Musunuz?”

İBB’nin AK Parti Yönetiminde Olduğu Döneme Değinen Döğücü, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Hiç Gördünüz Mü Sahillerimizde Böyle Bir Rezalet? Müsilaj, Bunun Müsebbibi Tamamen Büyükşehir Belediyesidir, İSKİ’nin Beceriksizliğidir. İSKİ Sadece Zam Yapmanın Derdinde, Hizmet Etmenin Derdinde Değil. Şu Anda Yönetim Kurullarına Yeni Yeni Seçtirdikleri Yüzlerce Kişinin Maaşlarına Ödenek Buluyor da İki Katı Süt Dağıtırken Ödenek Buluyorlar da Ajansa Reklam Belediyeciliğine Ödenek Buluyorlar da Metroya Mı Bulamıyorsunuz Kardeşim? Büyükşehir Bu Kadar Mı Aciz? Büyükşehir Şimdiye Kadar Dünyanın Projesini Yaptı. ‘Her Yere Metro, Her Yerde Metro.’ Diye Başladınız. Ne Oldu? Fiyasko. Halkımızın Bunu Çok İyi Değerlendireceğine İnanıyorum, Yenidoğan’a Diyorum ki, Bütün STK’lerimizle Muhtarlarımızla Metromuzun Arkasında Olacağız, Metromuza Dokundurtmayacağız.”

“İBB YÖNETİMİ İSTANBUL’U 2 YILDIR YÖNETEMEMEYE DEVAM EDİYOR”

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Batur da CHP’li İBB Yönetiminin İstanbul’u 2 Yıldır Yönetememeye Devam Ettiğini Dile Getirdi.

CHP’li İBB Yönetiminin Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan Metro Hattının Açılan Tünel ve Şaftlarını Kamyonlarla Hafriyat Taşıyıp Doldurarak Kapattığını Aktaran Batur, “Bunu da Büyük Bir Pişkinlikle Açıklamaya Çalışmaktadır. Biz de İl Başkanlığı Olarak Bazı Soruları Sorma Mecburiyetinde Hissettik.” Dedi.

İBB Yönetimine Seslenen Batur, Sözlerine Şöyle Devam Etti:

“Büyükşehir Belediyesi Yönetimine Soruyoruz; Bu Metro Hattını Hafriyatla Doldurarak Kapatma İşi, Sizin Yeni Bir Hafriyat Döküm Sahası Stratejiniz Midir? Yeni Bir Hafriyat Döküm Sahası Keşfettiğinizi Düşünmenizden Midir? Bir Önceki Dönem Kendi Öz Kaynaklarımızla Başlattığımız Bu Metro Hattı İnşaatını, Seçimden Önce ‘İstanbul’un Kaynakları İstanbul’a Yeter.’ Diyerek Yola Çıkıp, 2020 Mali Yılında 6 Milyar 800 Milyon Öz Kaynak Getireceğinizi Vadedip Sadece 2 Milyar 800 Milyonunu Gerçekleştirerek Sınıfta Kaldığınız Öz Kaynak Yetersizliğinizden Mi Kapattınız?

2 Yıl İçinde İBB Gibi Saat Gibi Çalışan Bir Yapıyı Borçlandırarak Tarihinde İlk Kez Hukuken Borçlanamaz Hale Getirdiniz ve Hukuken Borçlanamayacağını Bildiğiniz Halde ‘Kredi Onayı Gerçekleşseydi Buna Devam Edebilirdik, Bu Metro Hattını Kapatmamamızın Sebebi Bu Kredi Onayının Gerçekleşmemesidir.’ Açıklamanız, Hizmet Belediyeciliğini Bir Kenara Bırakıp, Algı, Reklam ve Ajans Belediyeciliğinin Yeni Bir Versiyonu Mudur?”

İBB Meclisi’nde AK Parti Grubu’nun 2 Yıldır İBB’de Kaç Kişinin İşten Çıkarıldığını Sorduğunu Hatırlatan Batur, Ancak Bu Sorunun Cevabını Alamadıklarını Söyledi.

İşten Çıkarılanlar Arasında Özellikle Ulaşım ve Raylı Sistemler Konusunda Teknik Bilgisi Yüksek, Yetişmiş Ciddi Sayıda Personelin de Yer Aldığını Savunan Batur, Şunları Kaydetti:

“Sizin ‘Bu Metro Hattını Geçici İç Sahalandırma Sorunu Nedeniyle Kapatmak Durumunda Kaldık.’ Açıklamanız Bu Teknik Personeli İşten Çıkarmanızdan Dolayı Mı? Geçici İç Sahalandırmanın Güçlendirilerek, Rehabilite Edilerek, Projelendirilerek Devam Ettirilebileceğini, Yine Bizim Dönemde Yaptığımız Şu An İşletmekte Güçlük Çektiğiniz Mahmutbey Metro Hattında Olduğu Gibi İşletmeyi Dahi Becerememeniz Bu Teknik Personeli İşten Çıkarmanızdan Mıdır? Bu Soruların Cevaplarını İBB Yönetiminden Bekliyoruz.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: (MÜSİLAJLA MÜCADELE) EYLEM PLANI HER AÇIDAN GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE TAKİP EDİLECEK

HIZLI YORUM YAP