DOLAR

32,4992$% 0.25

EURO

34,6231% 0.2

GRAM ALTIN

2.490,14%0,30

ÇEYREK ALTIN

4.261,00%1,08

BİST100

9.548,09%-1,36

BİTCOİN

2046780฿%-0.21053

ETHEREUM

99631Ξ%-0.48235

a

AK PARTİ’DEN İSTANBUL’A 295 BİN METREKARE PARK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grubu’nun Teklifi İle, 7 Değişik İlçede İmar Planlarında Değişik Fonksiyondaki Alanlar Park Alanına Çevrildi. CHP’nin Red Oyuna Rağmen Teklif İBB Meclisi’nden Geçti ve Böylece İstanbul’a Yaklaşık 300 Bin Metrekare Park Alanı Kazandırılmış Oldu.

AK Partili İBB Meclis Üyeleri, Tuzla, Esenler, Başakşehir, Kağıthane, Eyüpsultan, Şişli ve Beşiktaş’ta Mülkiyeti İBB’ye Ait Olan ve İmar Planlarında Değişik Fonksiyonlardaki Toplam 295 Bin Metrekare Alanın Park Alanına Çevrilmesi İçin Büyükşehir Belediye Meclisi’ne Teklifte Bulundu. İBB Meclisi de Bunu İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na Havale Etti. Teklif Üzerinde Çalışan İmar ve Bayındırlık Komisyonu Teklifi Uygun Bularak Raporunu İBB Meclisi’ne Sundu.

CHP VE İYİ PARTİ YEŞİLE HAYIR DEDİ

İBB Meclisinde AK Parti’nin Teklifi İle Tuzla ve Başakşehir’de Mülkiyeti İBB’ye Ait Yaklaşık 20 Bin Metrekarelik Arsa Yeşil Alan İlan Edildi.

İBB Meclisi Ekim Ayı Son Oturumunda Tek Gündem Maddesi İle Toplandı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporuna Göre Tuzla ve Başakşehir’de Muhtelif Ada ve Parsellerde Bulunan Taşınmazların Park, Deprem ve Toplanma Alanı Olarak Plan Değişikliği Yapılması Talep Edildi.

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Meclisin Tek Bir Madde İle Teamüllere Aykırı Olarak Gündeme Alındığını Öne Sürerek İtiraz Etti.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 18 Ekim 2019 Cuma Günkü Oturumunda Görüşülerek Oylandı. CHP’li ve İYİ Partili Meclis Üyeleri, Teklifin Meclise Geliş Şeklinin Usule Aykırı Olduğunu İddia Ederek Hayır Oyu Kullandılar. Rapor, AK Parti ve MHP’li Meclis Üyelerin Oyu İle Kabul Edildi.

GÖKSU TWİTTER’DEN PAYLAŞTI

Esenler Belediye Başkanı ve İBB Ak Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu Kararı Twitter Hesabından Duyurdu. Göksu Paylaşımında, “İBB AK Parti Grubumuzun Teklifi, CHP ve İYİ PARTİ Grubunun HAYIR Oyuna Rağmen 320 Bin Metrekare Parselin 295 Bin Metrekaresini Daha İstanbulumuza Yeşil Alan Olarak Kazandırdık. Tuzla, Beşiktaş, Şişli, Esenler, Eyüpsultan, Başakşehir ve Kağıthane İlçelerimizde Bulunan Bu Alanlar Tüm İstanbulumuza Hayırlı Olsun” Dedi.

  

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KREDİ BORCU YAPILANDIRMASINA ONAY ÇIKTI

HIZLI YORUM YAP