DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

AK PARTİ’Lİ ZENGİN HAYVAN HAKLARI YASASINI ÇOK KISA SÜRE İÇİNDE TAMAMLAYACAKLARINI SÖYLEDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Hayvan Haklarına Dair Kanunu Çok Kısa Süre İçinde Tamamlayacağız. Zaten Meclis'teki Çalışmalarımızı Yaptık. Karar Vermemiz Gereken Birkaç Başlık Kaldı." Dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Gazetecilere Yaptığı Açıklamada, Hayvan Hakları İle Yaptıkları Kanun Çalışmasının, En Önemli Çalışmalardan Biri Olduğunu Söyledi. Bu Konuya Kamuoyunun Büyük Alakası Bulunduğuna İşaret Eden Zengin, “Meclis’te Siyasi Partilerin Daha Evvel Yaptığımız Araştırma Komisyonunda Ortak Kanaatini Alarak Büyük Hassasiyetle Yürüttüğümüz Çalışma. Hakikaten Sonuna Geldi. Son Günlerde Kamuoyunda, ‘İşte Çıkmadı, Çıkmayacak’ Gibi Tartışmaların Olduğunu Görüyorum. Bunu Açık Ve Net Biçimde İfade Etmek İstiyorum. Hayvan Haklarına Dair Kanunu Çok Kısa Süre İçinde Tamamlayacağız. Zaten Meclis’teki Çalışmalarımızı Yaptık. Karar Vermemiz Gereken Birkaç Başlık Kaldı.” Diye Konuştu.

Yapılacak Kanunla Türkiye’de İlk Defa Hayvanların Mal Olarak Görülmekten Çıkacağını Ve Hukuken Canlı Olarak Kabul Edileceğini Vurgulayan Zengin, “Hayvanları Eziyet Ederek Kasten Öldürmek, Eziyet Etmek, İşkence Etmek Suç Haline Gelecek Bu Kanunla. Bu Manada Bunu Yaparken De Buradaki Kriter, Tabii İnsanlarla Alakalı İşlenen Suçlar Var. Onlarla İlgili Ne Yapıyorsak, Bunlara Bakarak Kıyas Usulü İle Hazırlamaya Gayret Ettik. Kamuoyu İle Pek Çok Maddesini Zaten Paylaştım. Çok Kısa Süre İçinde İnsanlarımız, Kanun Teklifinin Tamamını Meclis’e Sunduğumuzda Görecekler. Bu Manada Hayvanseverlerin De Son Derece Memnun Olacakları Kanun Olacağını Düşünüyorum.” İfadelerini Kullandı.

Zengin, Kanunu Yaparken Hayvanseverleri, Sivil Toplum Kuruluşlarını Da Dinlediklerini Aktararak, Şöyle Devam Etti:

“Tüm Bakanlıklarımızla, Tarım Ve Orman, Çevre Ve Şehircilik, Hazine, İçişleri Ve Adalet Bakanlıklarıyla Bir Araya Gelerek Kanunu Yaptık. O Yüzden Kapsamı Son Derece Farklı Bakanlıkları İlgilendiren, Sadece Bir Bakanlığı Değil, Birden Fazla Bakanlığın Koordineli Çalışmasıyla Yürütülebilecek Bir Şeyden Bahsediyoruz. Türkiye’de Muazzam Hızda Artan Hayvan Popülasyonu Var. Bu Manada Özellikle Kısırlaştırmanın Muhakkak Çok Önem Arz Ettiği, Hayvanların Tedavi Edildiği, Barınma Şartlarının İyi Hale Getirildiği, Bunların Da Bu İşlerinde Belediyelerin Asli Sorumlukları Arasına Girdiği Çok Önemli Bir Kanundan Bahsediyoruz. Ben Şunu Hayvanseverlerden Rica Ediyorum. Bu Konuyla Alakalı Gayretleri, İyi Niyetleri Lütfen Kanunu Destekleyecek Şekilde Değerlendirsinler. Buradaki Bütün Arzumuz, Hayvanlarımız İyi Şartlarda Yaşasın Ve Bir Taraftan Da Hayvanseverlerin Bu Kadar Yıldır Korumak İçin Uğraştıkları, Gayret Gösterdikleri Şeyler Hayata Geçme İmkanı Bulsun. Burada İyi Niyetlerin Korunmasının Da Çok Önemli Olduğunu Düşünüyorum.”

Zengin, Türkiye’de İlk Defa, “Tokat İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği” Kurulduğunu Sözlerine Ekledi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MEB 500 ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPTI

HIZLI YORUM YAP