DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

AYTÜRK’ EVET KARARINI BASIN TOPLANTISINDA AÇIKLADI

Yaklaşık 100  AYTÜRK Yöneticisinin Katıldığı Ulusal ve Yerel Basın Mensuplarının Katıldığı Basın Toplantısında Yapılan Açıklamada Recep Tayyip Erdoğan’ın Yanında Oldukları Açıkladılar.

İŞTE AYTÜRK ‘EVET’ OLARAK AÇIKLADIĞI BASIN TOPLANTISININ TAMAMI

Dünya Ölçeğinde Pek Çok Ülkede Devam Eden Ekonomik Krizler, Diplomatik Sorunlar, Savaşlar Ve İnsanlık Onurunu Yok Eden İşgaller Her Geçen Gün Artmakta Ve Gelecek Adına Beslenen Ümitleri Azaltmaktadır. Muhacir İnsanların Olmadığı Ülke Neredeyse Yoktur. Bir Sebeple İnsanlar Ülkelerinden Başka Ülkelere Hatta Bir Kıtadan Başka Bir Kıtaya Giderek Oralarda Çalışmakta Ya Da Yerleşmektedirler.

Bilindiği Gibi Elli Yıl Önce Ülkemizden Batı Ülkelerine Ekonomik Sebeplerle İşçi Göçü Başlamıştı. Bu Ülkeler, Vatandaşlarımızın İş Ve Beyin Gücü İle  Refah Seviyelerini Yükseltmişler,  İnsanlarımız Da Emeklerinin Karşılığı Olarak  Sosyo-Ekonomik Refah Ve Eğitim İmkanlarından Yararlanıp Karşılıklı Bir Pozitif Büyümeyi Gerçekleştirmişlerdir.

Vatandaşlarımızın Yıllarca İçlerinde Taşıdıkları Anavatana Dönme Arzusu,  Son Yıllarda Batı Ülkelerindeki Ekonomik Ve Sosyal Gerileme Buna Mukabil Türkiye’mizin Birçok Bakımdan Ümit Vaat Etmesi Sebebiyle Hızla Hayata Geçmeye Başlamıştır. Anavatana Dönme İsteği Her Geçen Gün Hem Beyin Hem Yatırım Hem De İş Gücü Anlamında Artmaktadır. (2005 Ten Beri On Beş Bin Üniversite Mezunu Gencin Türkiye Ye İş, Eğitim, Yatırım Ve Ticaret Yapma İçin  Döndüğü Düşünülürse Bunun Önemli Bir Yekun Teşkil Ettiği Görülecektir.…)

Son Zamanlarda Ülkemizle Avrupa Ülkeleri Arasında Devam Eden Mesnetten Uzak Diplomatik Sıkıntılar, İbadet Mekanlarının Sıkı Denetimi(Teröristlerle Bağlantısı Varsayımına Dayalı Cami Kapatmaları, Camilerin Kundaklanma Girişimlerinin Artması), Din Görevlilerinin Sistem Tarafından Tacizi(DİTİB Görevlilerinin Ajan Muamelesi Görmesi), Okullarda Türk Öğrencilere Kimi Öğretmenler Tarafından Dışlama Eğiliminin Artmasının Yanı Sıra Kalitesi Düşük Okullara Zorla Yönlendirmeler, AHİM İn Son Kararıyla İslam İnancında Farz Olan Kadınların Başörtüsünün İşten Çıkarılma Gerekçesi Sayılması, Son Dönemlerde AB Ülkelerindeki Ekonomik Daralmadan Olumsuz Etkilenmeleri Vb. Etkenlerden Dolayı Vatandaşlarımızın Avrupa Ülkelerinden Dönüşleri Hızlandırmaktadır. Bu Durum AB Ülkelerinin Toplum Nezdindeki Algısını Da Negatif Anlamında Artırmaktadır.

Sayın Basın Mensupları,

Bizler Çeşitli AB Ülkelerinde Yıllarca Çalışmış Aynı Zamanda İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı,  DİTİB Vb. Derneklerde Sosyal, Kültürel, Eğitim Ve İnsani İlişkileri Geliştirme Ve Kardeşliği Temin Adına Yerel Yönetimlerle Başarılı Bir Şekilde Görev Yapmış Ve Daha Sonra Da Türkiye Ye Dönmüş Ama Hala Avrupa İle Aile Yakınları Bağlamında İrtibatı Devam Eden İnsanlarız.

İnsanların Doğuştan Sahip Oldukları Hakların Başında Yaşama Hakkı, İnanç Ve İbadet Hürriyeti Ve Seyahat Hakkı Gelmektedir. Bilindiği Gibi Bu Hak Tüm Hukuk Sistemleri Tarafından Kabul Edilmektedir. Doğal Olan Da Budur. Bu Haklar Korunmalı Ve Kalitesi Artırılmalıdır.

İnsanların Anavatanları İle İrtibatı Her Zaman Önemlidir. Ve Bu Durumun Başka Ülke Vatandaşlarına Ev Sahipliği Yapan Ülkeler Tarafından Da Önemsenmesi Gerektiği Gibi Ona Saygı Da Duyulmalıdır.

Son Haftalarda AB İle Türkiye Arasında Cerayan Eden Gelişmeleri Üzüntü Ve Endişe İle Takib Etmekteyiz. AB Ülkelerinin Tutumu İddia Ettikleri Değerler Ve Birliğin Müktesebatına Uymadığı Gibi Çağdaş Dünyada Var Olduğu Söylenen Demokratik Teamüllerle De Çelişmektedir.

Bakanlarımıza Karşı Yapılan Diplomatik Nezaket Kurallarına Uymayan Tutumları, Vatandaşlarımıza Karşı Yerel Polis Tarafından Despotça Yapılan Ve Hukuki Gerekçeden Uzak Saldırgan Tavırları Şiddetle Kınıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının Herhangi Bir AB Ülkesinde, Anavatanlarındaki Anayasa Referandumu Gibi Önemli Bir Konuda Görüşlerini İfade Ve İzah Konusunda Bilgilendirmeye Yönelik Salon Toplantılarının Çifte Standartla Engellenmesini De Asla Tasvip Etmiyoruz.

Her Birey Ya Da STK Görüşünü, Hukuk Ve Nezaket Kuralları İçinde Ortaya Koymalı Ve İfade Edebilmelidir. Bunun Engellenmesi, Tek Kelime İle İnsan Tabiatını Hürriyetten Yoksun Bırakarak Farklı Bir Anlayış İle Postmodern Köleleştirmeye Atılan Bir Adımdır.

Bizler Çeşitli AB Ülkelerinden Gelen Ve Değişik  STK’larda Görev Yapan Toplumun Değerlerini Bilen Ve Ona Duyarlı Olan Avrupa’da Yaşamış Ve Geri Vatanlarına Gelmiş Platform Üyeleri Olarak Bu Referandumda Destek İfademizin ‘EVET’ Olacağını Belirtiyoruz.

Bu Kararımızın Da Ülkemizin Huzur, İstikrar Ve  Gelişmesinin Hızlanmasına Katkı Sağlayacağını Düşünüyoruz.

Aynı Zamanda Darbe Dönemlerinde Hazırlanan Anayasalardan, Gelişmemize Vurulan Prangalardan, Bürokratik Oligarşiden, Halkın Yönetimden Uzak Tutulma Anlayışlarından Milletimize Nefes Aldıracağına İnanıyoruz..

Farklı Görüşe Sahip Olan Kardeşlerimiz De Elbette Olacaktır. Bu Da Doğaldır. Ancak Henüz Kararlarını Netleştirmemiş Ve Bu Konuda Farklı Gerekçelerle Tereddütleri Devam Eden Kardeşlerimizin De  Bu Düşüncelerini Bir Kez Daha Gözden Geçirerek Milletimizin Menfaatine Uygun Karar Vereceklerine İnanıyor Ve Ümit Ediyoruz.

Bu Kanaatimizi Gündelik Siyasi Tartışmalardan Uzak, Millet, Devlet, Vatan Ve Bayrak Birlikteliğimizin Ve Bekasının Önemini Önceleyerek Evet Olarak İfade Ettiğimizin Altını Özellikle Çizmek İstiyoruz.

Anayasa Referandum Neticesinin Ülkemize Ve Tüm İnsanlığa Barış, Huzur Ve Mutluluk Getirmesini Allahtan Niyaz Ediyor Hepinize Katılımlarınızdan Dolayı Teşekkür Ediyor, Saygılar Sunuyoruz..

 ‘AYTÜRK’ Ayrupada Yaşamış Türkler Platformu

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

HORASAN KURUCU BAŞKANI TAHSİN DURMAZ BİR YIL ARADAN SONRA YENİDEN GÜVEN TAZELEDİ

HIZLI YORUM YAP