DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2066994฿%4.32475

ETHEREUM

99784Ξ%3.15998

a

BAKAN AKAR: TERÖR OPERASYONLARINDA MAĞARALARINI, BARINAKLARINI BAŞLARINA YIKTIK

Milli Savunma Bakanı Akar, “Şu Ana Kadar Yapılan Operasyonlarla Yurt İçinde ve Sınır Ötesinde Bunların Mağaralarını, Barınaklarını Başlarına Yıktık, Yıkmaya Devam Edeceğiz.” Dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak’ın Kuzeyinde Teröristle Mücadele Operasyonlarının Yoğun Şekilde Devam Ettiğini Belirterek, “Şu Ana Kadar Yapılan Operasyonlarla Yurt İçinde ve Sınır Ötesinde Bunların Mağaralarını, Barınaklarını Başlarına Yıktık, Yıkmaya Devam Edeceğiz. En Son Teröristi de Etkisiz Hale Getirip Bu İşi Bitireceğiz.” Dedi.

Akar Beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz İle Kaplan Pençesi 2020 Tatbikatı’nı Takip Ettikleri Aksaz Deniz Üs Komutanlığından İzmir’de Konuşlu 2. Ana Jet Üs Komutanlığına Geçti.

Burada Personel İle Bir Araya Gelen Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığının Bugüne Kadar Yurt İçi Ve Yurt Dışı Operasyonlarındaki Üstün Başarılarının Türk Silahlı Kuvvetlerinin Dünya Genelindeki Saygınlığını Daha Da Pekiştirdiğini Belirtti.

Nitelikli Personelini Üstün Teknoloji İle Buluşturan Hava Kuvvetlerinin Bundan Sonra Da Aynı Azim Ve Kararlılıkla Görevlerini Başarıyla Yerine Getireceğini İfade Eden Akar, “Bugüne Kadar Yapılan Çalışmalar Önemli Sonuçlar Verdi. Bundan Sonra Da Aynı Azim Ve Kararlılıkla Çalışarak Bu İleriye Dönük Çalışmalarımız, Bu Yürüyüş Devam Edecek. Bu Konuda Yapılması Gereken Ne Varsa Başaracağız, Asil Milletimize Karşı Sorumluluklarımızı Eksiksiz Yerine Getirmeye Devam Edeceğiz.” Diye Konuştu.

15 Temmuz’daki Hain Darbe Girişiminin Ardından TSK’nın Sorumlulukları Ve Görevlerinin Arttığına Dikkati Çeken Akar, Bölgesel Olarak Önemli Ve Hassas Bir Dönemden Geçildiğini Vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Liderliğinde Türkiye’nin Uluslararası Arenada Bir Özne Haline Geldiğine İşaret Eden Akar, “Bunun Sonucu Olarak Hem Etki Hem De İlgi Alanımız Genişlemiştir. Etki Ve İlgi Alanımızın Genişlemesi De Bizlerin Görev Ve Sorumluluklarını Artırmaktadır. Onun İçin Her Zamankinden Daha Çok Çalışmak, Her Zamankinden Daha Çok Kahramanlık Ve Fedakarlık Yapmak Durumundayız. Niçin? Ülkemizin Ve Milletimizin Hak, Alaka Ve Menfaatlerini Korumak Ve Kollamak İçin. Bu Milletinin Bağrından Çıkan TSK’nın Vazifesi, Egemenliğimiz, Bağımsızlığımız, Asil Milletimizin Ve Vatan Topraklarının Karada, Denizde Ve Havadaki Egemenlik Alanlarımızın Güvenliğini Sağlamaktır. Bunun İçin Gece-Gündüz Demeden Asil Milletimizin Sevgisi, Güveni Ve Duasından Aldığımız İlhamla Çalışmalarımızı Bugüne Kadar Sürdürdük, Bundan Sonra Da Aynı Azim Ve Kararlılıkla Sürdüreceğiz.” İfadesini Kullandı.

Teröristle Mücadele Harekatlarına Da Değinen Akar, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Irak’ın Kuzeyinde Kara Ve Hava Kuvvetlerimiz Yoğun Bir Çalışma Ve Gayret İçinde. Amacımız Teröristleri Etkisiz Hale Getirmek. Bunu Yaparken Tüm Komşularımızın Sınırlarına Saygılıyız. Ama Bize Komşularımızın Topraklarından Gelen Teröristlerin Yaptıkları Saldırılar, Tacizler Var. Bizler De Hudutlarımızı Ve Vatandaşlarımızı Korumak, Onların Güvenliğini Sağlamak Mecburiyetindeyiz. Bunu Iraklı Kardeşlerimizle Konuşuyoruz, Onlara İzah Ediyoruz. Biz 40 Yıldan Beri Ülkemize Ve Milletimize Karşı Saldırılarını Sürdüren Teröristlerden Kurtulmaktan Kararlıyız. Bu Musibetten Asil Milletimizi Kurtaracağız. Şu Ana Kadar Yapılan Operasyonlarla Yurt İçinde Ve Sınır Ötesinde Bunların Mağaralarını, Barınaklarını Başlarına Yıktık, Yıkmaya Devam Edeceğiz. En Son Teröristi De Etkisiz Hale Getirip Bu İşi Bitireceğiz. Milletimizi Bu Beladan Kurtaracağız. Çalışmamız, Gayretimiz, Hedefimiz Budur. Gece-Gündüz Çalışmalarımız Yoğun Şekilde Devam Ediyor.”

“BU OPERASYONLAR OLMASAYDI…”

Suriye’nin Kuzeyindeki Terör Hedeflerine Yönelik Gerçekleştirilen Başarılı Operasyonları Anımsatan Akar, “Bu Operasyonlar Olmasaydı Terör Koridoru Olarak Adlandırdığımız Alanın Nelere Dönüşebileceğini Herkesin Bilmesi Lazım. Bu Operasyonlar Olmasaydı Milletimiz, Bizler Çok Daha Farklı Konularla Uğraşmak Zorunda Kalabilirdik. O Nedenle O Terör Koridorunun Tahribi Çok Değerli, Önemli.” Diye Konuştu.

İdlib’deki Faaliyetlerin De Ruslar İle Görüşülerek Devam Ettiğini Belirten Akar, “Zaman Zaman Ateşkes İhlalleri Olsa Da Esas Olarak Söz Konusu Ateşkes, İstikrar Devam Ediyor. Bu Sağlanan Barış Ortamı İçinde 450 Bini İdlib’de Olmak Üzere Toplam 1 Milyon Suriyeli Kardeşimiz Evlerine, Topraklarına Gönüllü Ve Güvenli Şekilde Dönebildi.” İfadesini Kullandı.

“OPERASYONLARIMIZ ETKİLENMEDİ”

Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) Salgını İle Mücadele Konusunda Da Değinen Akar, Mart Ayından Beri Yoğun Tedbirler Aldıklarını Aktardı.

Bakanlık Bünyesinde KOMMER Kurulduğunu, Bunun Diğer Birliklere De Yansıdığını Dile Getiren Akar, “Bu Arkadaşlarımızın Sevk Ve İdaresinde, Onların Koordinasyonunda Çok Başarılı Bir Mücadele Sergilediniz. Geldiğimiz Noktada Herhangi Bir Zafer Sarhoşluğuna, İhmale Meydan Vermeyelim. Çok Şükür Şimdilik Gemilerimizden, Operasyon Bölgelerimizden, Pilotlarımızdan Bu Konuyu Uzak Tutabildik. Aynı Ciddiyet, Dikkat Ve Hassasiyetle Bu Mücadeleyi Sürdüreceğiz. Operasyonlarımız Etkilenmedi Ve Etkilenmesine Müsaade Etmeyeceğiz.” Dedi.

Peygamber Ocağı Olarak Da Bilinen TSK’nın, Binlerce Yıllık Şanlı Tarihinden Süzülüp Gelen Köklü Gelenekleri, Milli, Manevi Ve Mesleki Değerleriyle, Akıl Ve Bilim Işığında, Anayasa Ve Yasalar Çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Talimatları Doğrultusunda, Sıralı Komutanların Emir Ve Komutasında, Milletinin Emrinde Görevinin Başında Olmayı Sürdüreceğini İfade Eden Akar, “En Büyük Takdir Güvenilmek, En Büyük Başarı Da Bu Güvene Layık Olmaktır. Asil Milletimizin Bize Sevgisi Ve Güveni En Yüksek Düzeyde. Bize Düşen Bu Güvene, Sevgiye Layık Olmaktır. Onun İçin Dün Olduğu Gibi Bugün De Yarın Da Her Türlü Fedakarlığı, Kahramanlığı Yaparak Verilen Vazifeyi İfa Etmeyi Azim Ve Kararlılıkla Sürdüreceğiz.” Diye Konuştu.

Akar, Sözlerinin Sonunda Tüm Personelin Yaklaşan Yeni Yılını da Kutladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AFGANİSTAN VE LİBYA’YA ASKER GÖNDERİLMESİNE İLİŞKİN TEZKERELER TBMM’DE KABUL EDİLDİ

HIZLI YORUM YAP