DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a
  • Selam Tuzla
  • TÜRKİYE HABERLERİ
  • BAKAN KURUM: İSTANBUL BOĞAZI’MIZI, MARMARA DENİZİ’MİZİ MÜSİLAJA, KİRLİLİĞE, KADERİNE TERK ETMEYECEĞİZ

BAKAN KURUM: İSTANBUL BOĞAZI’MIZI, MARMARA DENİZİ’MİZİ MÜSİLAJA, KİRLİLİĞE, KADERİNE TERK ETMEYECEĞİZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi’ni Müsilaja Terk Etmeyeceklerini Belirterek, "Belediyelerimizle ve Akademisyenlerimizle Hazırladığımız Marmara Denizi Koruma Eylem Planını Açıklayacağız." Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü Kapsamında Türkiye’nin Farklı Bölgelerinde 10 Millet Bahçesinin ve Çevre Yatırımlarının Açılış Töreninde Konuşan Kurum, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü Kutladı.

Kurum, “Sayın Cumhurbaşkanım, Zatı Alilerinizin Yürüttüğü Eser Siyasetiyle, 19 Yıl Boyunca Ülkemize Kazandırdığınız Projelere Yenilerini Eklemenin Mutluluğu İçerisindeyiz. Bugün; İstanbul’dan Aydın’a, Trabzon, Mersin, Malatya’dan Adıyaman, Muş ve Kars’a 10 Millet Bahçemizi Açmanın Heyecanını Duyuyoruz. Bugün, Çevre Yatırımlarımız, 4 Atık Su Arıtma Tesisimiz, 5 Atık Getirme Merkezimiz, 56 Km Bisiklet Yolumuz, 17 Mavi Bayraklı Plajımız, Koruma Alanlarımız ve Anıt Ağaçlarımız İçin Yaptığımız Tüm Yatırımlar Hayırlı Uğurlu Olsun.” Diye Konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yerel Seçimler Öncesinde Açıkladığı “Medeniyetimizi Yaşatan Çevreye Saygılı Şehirler” İlkesinden Hareketle Çalışmalara Aralıksız Devam Ettiklerini Kaydeden Kurum, Türkiye’nin Ekolojik Dönüşümü”nü Bugün Bir Adım Daha Öteye Taşıyacaklarını Anlattı.

Kurum, Şöyle Devam Etti:

“12 Haziran 2018’de, 81 Şehrimize 81 Milyon Metrekare Millet Bahçesi Müjdesini Vermiştiniz. Şu Ana Kadar 61 Millet Bahçemizi Tamamladık. 263 Millet Bahçemizin Çalışmalarına Süratle Devam Ediyoruz. Covid-19 Salgını ve İklim Değişikliği Nedeniyle Yeşil ve Açık Alanların Milletimiz İçin Ne Kadar Büyük Bir İhtiyaç Olduğunu Gördük. Bu Sebepten Bahçelerimizi; Bostanlardan Koku Bahçelerine, Göletlerden Oyun Alanlarına, Yürüyüş ve Bisiklet Yollarından Piknik Alanlarına Kadar Tüm Vatandaşlarımızın İhtiyaçlarına Cevap Verecek Eserlerle Donattık. Bahçelerimize, On Binlerce Ağaç Diktik, Çiçeklerle Bezedik. Bahçelerimizin İlk Fidanlarıyla Buluştuğu Andan İşletmesine Kadar On Binlerce Kardeşimizi İstihdam Ettik. Millet Bahçelerimiz, Milletimizden Çok Büyük Teveccüh Gördü. Bugün Sadece İllerden Değil, İlçelerimizden, Beldelerimizden Talepler Alıyoruz. Bu Gösteriyor ki; 81 Milyon Metrekare Yeşil Alan Hedefimizin İnşallah Çok Daha Üzerine Çıkacağız. Ve Bu Hedefi Allah’ın İzni, Sizin Liderliğiniz, Milletimizin Desteğiyle 2023 Yılına Kadar Tamamlayacağız. Ülkemizdeki Tüm Millet Bahçelerini, Korunan Alanlarımızı, Milli Parklarımızı, Irmaklarımızı, Yeşil Ağlarla Birbirine Bağlayan, Ekolojik 4 Ana Hattan Oluşan Koridorlar Oluşturuyoruz. Korunan Doğal Alan Büyüklüğümüzü İstanbul’un Yüzölçümünün 2 Katı Oranında Artırdık. Ülkemize Yeni 480 Km Bisiklet Yolu Kazandırdık.”

Emine Erdoğan’ın Himayelerinde Yürütülen BM Tarafından Ödüllere Layık Görülen Sıfır Atık Hareketine de Değinen Kurum, Bu Kapsamda 17 Milyon Ton Kullanılabilir Atık Toplanıp Dönüştürüldüğünü ve 209 Milyon Ağacın Kurtarıldığını Söyledi.

MÜSİLAJ

Bakan Kurum, Arıtma, Geri Dönüşüm ve Temizlik Projelerinde de Büyük Bir Atılım Gerçekleştirdiklerini İfade Ederek, “2002 Yılına Kadar Sadece 145 Atık Su Arıtma Tesisi Varken, Bugün Hamdolsun 1.170 Tesisimizle Şehirlerimizi Kirlilikten Koruyoruz. Daha Önce Ülkemizin Sadece Yüzde 35’ine Verilen Arıtma Hizmetini, Yüzde 90’a Çıkardık. Bugün Artık, Biyolojik ve İleri Arıtma Sistemlerini, Son Teknoloji Membran Tesislerini Hayata Atık Su Tesislerinin Kalitesini Artırıyoruz. Bu Tesislerimiz; Mavi Vatanımız Denizlerimizin Korunması İçin de Çok Önemli. Tıpkı Temizlenemez Denilen Haliç’i Tertemiz Hale Getirdiğiniz Gibi, Bugün de Talimatlarınızla; İstanbul Boğazı’mızı, Marmara Denizi’mizi Müsilaja, Kirliliğe, Kaderine Terk Etmeyeceğiz. Belediyelerimizle ve Akademisyenlerimizle Birlikte Hazırladığımız Marmara Denizi Koruma Eylem Planını Açıklayacağız. Belediyelerimize Her Konuda Destek Vererek, Bu Eylemleri Hızlıca Hayata Geçireceğiz.” Değerlendirmesini Yaptı.

“Yüzde 52’si Yeşil Olan, Yürüyüş ve Bisiklet Yollarının, Göletlerin, Millet Bahçelerinin Hakim Olacağı, İklim Dostu ve Çevre Merkezli Şehirciliğin En Nadide Örneği Olacak Kanal İstanbul’u da Ülkemize, Milletimize Kazandıracağız.” Diyen Kurum, Sözlerini Şöyle Tamamladı:

“Biz; Bu Cennet Vatanın, Toprağının, Havasının, Suyunun Her Zerresine, Tüm Nakışlarına Aşığız, Sevdalıyız. Yıllarca, Çevrecilik Anlayışını ‘Çimlere Basmak Yasaktır’ Anlayışından İleri Götüremeyenler; Doğa Anlayışını ‘Halka Kapalı Sayfiye Alanları’ Olarak Görenler Oldu. Sizin Bu Ülkede Başlattığınız Çevre ve Şehircilik Devrimi Hiçbir Zaman Geometrik, Derinliksiz, Geçmişi Silen, Millete Ait Alanları Millete Kapatan Bir Ceberrut Devlet Şehirciliği Olmadı. Tam Aksine, Vatandaşımıza Huzur Veren, Kimliğini Hatırlatan, Ruh Katan ve Heyecanlandıran “Çevreye ve Tarihe Saygılı Millet Şehirciliği’ni Bu Ülkeye Hakim Kıldınız. Biz de Bu Devrimi Sürdüreceğiz ve Liderliğinizde ‘Medeniyetimizi Yaşatan Çevreye Saygılı Şehirleri’ İhya Edeceğiz. Biz de Bu Devrimi Devam Ettirmeye Gayretliyiz.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’DE 6 BİN 126 KİŞİNİN COVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI, 92 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

HIZLI YORUM YAP