DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

BAKAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ! BİNLERCE KADIN İÇİN İŞTE 650 TL MAAŞ ŞARTLARI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İle AB Delegasyonu, “Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi”ni Hayata Geçirecek. Peki Çalışan Annelere Aylık 650 Lira Destek Şartları Nedir?

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Yaptığı Açıklamada, Kadın İstihdamını Artırmak İçin Örnek Niteliğindeki “Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi”nin Hayata Geçirileceğini Belirtti.

Projeyle Sigortalı Çalışan Annelere 24 Ay Boyunca Mali Yardım Yapılacağını Vurgulayan Selçuk, Şu Bilgileri Verdi: “Projeden 0-60 Aylık Çocuklarını Bakanlığımız ya da Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Kreşe, Anaokuluna veya Gündüz Bakımevine Gönderen ve Sigortalı İşçi Statüsünde Çalışan Anneler Yararlanacak. Annelere Her Ay 650 Lira Civarında (100 Avro) Destek Sağlanacak.”

ANNELERE TOPLAM 169 MİLYON LİRA YARDIM

Bakan Selçuk, Projenin Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya’da SGK Tarafından Uygulanacağını Bildirerek, “Bir Anne 24 Ay Boyunca Destek Alabilecek. Ayrıca Mali Desteğe Başvuran İlk 13 Bin Anneye Tek Seferlik 650 Lira (100 Avro) Kırtasiye Desteği de Sağlanacak.” Dedi.

Proje Kapsamındaki Yardımların Toplamda 169 Milyon Lirayı (26 Milyon Avro) Bulacağına Dikkati Çeken Selçuk, “Projenin Amacı, Kadınların Kayıtlı İstihdamını Desteklemek ve Aile-İş Yaşamı Dengesini Güçlendirmek. Bakanlık Olarak Aile Birliğini Korumak Ve Güçlendirmek İçin Bu Tür Projeleri Yaygınlaştıracağız.” Diye Konuştu.

Projeye Ön Kayıtlar 15 Ekim Salı Günü Saat 14.00’ten İtibaren İnternet Üzerinden (www.sgkkurumsalcocukbakimi.Org) E-Devlet Şifresiyle Yapılabilecek.

ANNELERE VERİLECEK MALİ DESTEK MİKTARI NE KADARDIR?

Annelere Verilecek Mali Destek Miktarı Aylık 100 Avro’dur. Bu Mali Destek, Çocuğunuzu Okul Öncesi Eğitim ve/veya Bakım Kurumuna (Kreş, Anaokulu Veya Gündüz Bakımevi) Gönderdiğinizde Ortaya Çıkacak Olan Masraflarınızın Bir Kısmını Karşılamaya Yönelik Olacaktır. Ayrıca Projeye Kayıt Olduğunuz İlk Ay Bir Defaya Mahsus Kırtasiye Giderleri İçin 100 Avro Ödenecektir. Proje Kapsamında En Fazla 24 Aya Kadar Mali Destek Ödemesi Alınabilecektir. Çocuğunuz 72 Aylık Olunca veya İlkokula Başladığında Mali Destek Ödemesi Kesilecektir.

FAYDALANICI ANNELERİN AYLIK YÜKÜMLÜLÜKLERİ NELERDİR?

Kesin Kaydınızı Yaptırdıktan Sonra Aylık Olarak Mali Destekten Yararlanabilmeniz İçin;

Çocuğunuz Kreş, Anaokulu veya Gündüz Bakımevine Sizin Çalıştığınız Süreye Paralel ve Düzenli Olarak Devam Etmelidir. Denetim Amacıyla, Önceden Haber Vermeksizin Çocuğunuzun Devam Ettiği ve Sistemde Kayıtlı Olduğu Kreş, Anaokulu veya Gündüz Bakımevine Ziyaretler Gerçekleştirilecektir. Çocuğunuzun Hasta Olması Veya Başka Nedenlerle Devam Edememesi Durumunda Lütfen Proje Ofisleri İle Hemen İrtibata Geçiniz.

Takvim Ayları İtibarıyla; Bir İşverenin Yanında Aylık 30 Gün Çalışmanız Bulunmalıdır (Rapor Durumları Hariç, İşvereniniz Sizin Adınıza SGK’ya 30 Gün Çalıştığınızı Bildirmelidir.).

30 Gün ve Üzeri Raporlu Olmanız Durumunda Lütfen Durumu Hemen Yerel Ofise Bildiriniz. Bildirim Süresi, Rapor Tarihinden İtibaren En Geç 7 Gündür.

Çocuğunuzu Gönderdiğiniz Kreş, Anaokulu veya Gündüz Bakımevinin Ücretini Proje İçin Halk Bankasında Açtırdığınız TL Hesabından Düzenli Olarak Ödemelisiniz. Ödemeniz Kreş, Anaokulu veya Gündüz Bakımevinin Hesabına, Çocuğunuzu Gönderdiğiniz Ayı Takip Eden Ayda, Banka Havalesi/EFT Yoluyla Yapılmalıdır. Proje Ofisine Bildirdiğiniz Hesaplar Dışındaki Diğer Banka Hesaplarınızdan veya Bankamatik Aracılığıyla Yapılan Ödemeler Kabul Edilmemektedir.

Projeden Faydalanabilmeniz İçin:

Başvuru Tarihi İtibarıyla (Ön Kayıt Anında) 0-60 Ay Aralığında (60’ıncı Ay Dahil) Çocuk Sahibi Olmanız,

Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya İllerinden Birinde İkamet Etmeniz,

Projeden Mali Destek Ödemesi Almak İstediğiniz Çocuğunuzla Birlikte Aynı Evde İkamet Etmeniz (Çocukla Annenin İkametgâhı Aynı Olmalıdır.),

En Geç Kesin Kayıt Tarihi İtibarıyla Bir İşverenin Yanında 4/A Sigortalısı Olarak Tam Zamanlı Çalışıyor Olmanız (SGK’ya Devri Yapılmayan Banka Sandıklarına Tabi Olanlar Hariç),

Kesin Kayıt Tarihi İtibarıyla Son Bir Yılda SGK’ya Bildirilen Kazancınızın Aylık Ortalamasının, Brüt Asgari Ücretin İki Katını Aşmıyor Olması, (2019 Yılı İçin 5.116,80 TL)

0-60 Ay Aralığındaki Çocuğunuzu Proje Uygulama İllerindeki Milli Eğitim Bakanlığı ya da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Kreş, Anaokulu veya Gündüz Bakımevine Çalışma Saatlerinize Uygun Olarak Düzenli Göndermeniz Gerekmektedir.

Projenin Uygulanacağı İllerde, İlk Ön Kayıt Yapan ve Şartları Sağlayan Aylık Ortalama 10.250 Anneye Mali Destek Sağlanacaktır. İllere Göre Mali Destekten Faydalanacak Kişi Sayısı: İstanbul 3250, Ankara 1500, İzmir 1500, Antalya 1500, Bursa 1250, Malatya 750, Elazığ 500’dür.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SURİYE MİLLİ ORDUSU’NDAKİ ŞEHİT VE YARALI SAYISI!

HIZLI YORUM YAP