DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

BARIŞ PINARI HAREKATI’NDA 5. GÜN! SULUK BELDESİ KURTARILDI

Türkiye’nin Terör Devleti Kurulmasını Engellemek ve Suriyelilerin Kendi Ülkelerine Dönüşünü Sağlamak İçin Başlattığı Barış Pınarı Harekatı 5. Gününde. Sahadan Gelen Son Dakika Bilgilerine Göre Harekat Kapsamında Çok Sayıda Köy Terörden Arındırıldı. Tel Abyad ve Resulayn Alındı. Harekatla İlgili Tüm Gelişmeleri Gün İçinde Dakika Dakika Haberlerimizde Web Sitemiz Üzerinden Takip Edebilirisiniz.

Barış Pınarı Harekatı 5. Gününde Tüm Hızıyla Sürerken Sahadan Son Dakika Haberleri Gelmeye Devam Ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 09.10.2019 Tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Talimatıyla Barış Pınarı Harekatını Başlattı. İlk Önce F-16’lar Havalandı ve Tel Abyad ve Rasulayn’daki YPG Mevzileri Bombalandı. Aynı Günün Gecesinde İse Tel Abyad ve Rasulayn’a Kara Harekatı Başlatılırken Sabah da Obüs Atışlarıyla Terör Mevzileri Yok Edildi. Harekatın Dördüncü Günününde  Resulayn Şehir Merkezinin Kontrolü Ele Geçirildi.

SULUK BELDESİ TERÖRİSTLERDEN KURTARILDI

11:04 Barış Pınarı Harekatı’nın 5. Gününde Milli Suriye Ordusu Telabyad’ı Kuşattı. Fırat’ın Doğusundaki PKK/YPG Terör Örgütüne Yönelik Başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nın 5. Gününde Milli Suriye Ordusu, İlçe Merkezine Yaklaştı. MSO Birlikleri İlçeyi Kuşatma Altına Alırken, Meskun Mahaldeki PKK/YPG Hedefleri İse Türk Topçu Birlikleri Ve Obüsleri Tarafından Vurularak İmha Ediliyor. Bölgede Çatışmalar Sürüyor.

09:06: BARIŞ PINARI HAREKATI’NDA, TEL ABYAD İLÇESİNİN SULUK BELDESİ YPG/PKK’LI TERÖRİSTLERDEN KURTARILDI.

Barış Pınarı Harekatı Kapsamında, Fırat Nehri’nin Doğusunda Yer Alan Tel Abyad’ın Güneydoğusundaki Suluk Belde Merkezi YPG/PKK’lı Teröristlerden Arındırıldı.

Türkiye’nin Güney Sınırında Oluşturulmaya Çalışılan Terör Koridorunu Yok Etmek, Bölgeye Barış ve Huzur Getirmek Amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) İle Suriye’nin Kuzeyinde YPG/PKK Ve DEAŞ Terör Örgütlerine Karşı Başlatılan Barış Pınarı Harekatı Devam Ediyor.

Suriye-Türkiye Sınırındaki Tel Abyad İlçesinin Güneydoğusundaki Suluk Belde Merkezi, Harekat Kapsamında YPG/PKK’lı Teröristlerden Kurtarıldı. Suriye Milli Ordusu Askerleri, Belde Merkezinde Kontrolü Sağladı.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 480

07: 27:  Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı Harekatı Kapsamında Etkisiz Hale Getirilen Toplam Pkk/Pyd-Ypg’li Terörist Sayısının 480 Olduğunu Açıkladı.

Bakanlığın Twitter Hesabından Yapılan Paylaşımda, Şunlar Kaydedildi:

“Barış Pınarı Harekatı Kapsamında Gece Boyunca Kara ve Hava Ateş Destek Vasıtaları ve İHA’larla Desteklenen Operasyonlar Başarıyla Devam Etti. Etkisiz Hale Getirilen Terörist Sayısı 480 Oldu.”

00:42 BAŞKAN ERDOĞAN, İNGİLTERE BAŞBAKANI JOHNSON İLE TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, Görüşmede Suriye’nin Kuzeyindeki PKK-YPG ve DEAŞ Terör Tehdidi Tamamen Ortadan Kalkana Kadar Harekatın Süreceğini, Böylece Topraklarını Terk Etmek Zorunda Kalan Suriyelilerin de Gönüllü ve Güvenli Bir Şekilde Geri Dönüşlerinin Sağlanabileceğini İfade Etti.

00: 20: İSRAİL’DE YPG/PKK’YA DESTEK GÖSTERİSİ

İsrail’de Bir Grup, Türkiye’nin Güney Sınırında Oluşturulmaya Çalışılan Terör Koridorunu Yok Etmek, Bölgeye Barış ve Huzuru Getirmek Amacıyla Yürütülen Barış Pınarı Harekatı’nı Protesto Etmek İçin Terör Örgütü YPG/PKK’ya Destek Gösterisi Düzenledi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BAKAN MÜJDEYİ VERDİ! BİNLERCE KADINA AYLIK 650 LİRA MAAŞ VERİLECEK

HIZLI YORUM YAP