DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN KILIÇDAROĞLU’NA SERT ÇIKIŞ: KONTROLLÜ DARBE DEMEKTEN VAZGEÇ

Başbakan Binali Yıldırım, Selah Tersanesi’nde Şehit Kıdemli Üsteğmen Ari̇f Ekmekçi Lojistik Destek Gemi̇si̇’nin Denize İndirilme Töreninde Konuştu. Yıldırım, Terörle Mücadele Konusuna Vurgu Yaparak, “15 Yıldır Kazanımlarımızı Kalıcı Hale Getirmek İçin Adım Atmaya Devam Ediyoruz. Ne Zaman Türkiye Ayağa Kalksa, Ne Zaman İleriye Doğru Gitmeye Başlasa Bundan Birileri Rahatsız Oluyor. Terörle Bu Milleti Dize Getireceklerini Zannedenler Hep Yanıldı, Yanılmaya Devam Edecekler” Dedi. Selah Tersanesinde Gerçekleşen Törene Başbakan Binali Yıldırım’ın Yanı Sıra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci İle Gemiye Adı Verilen Arif Ekmekçi’nin Annesi de Katıldı.

İŞTE YILDIRIM’IN KONUŞMASINDAN ÖNE ÇIKANLAR:

Bugün Ümit Var, Heyecan Var, Gelecek Sevinci Var. Özgüvenimiz Var. 50 Yıl Önce, Yarım Asır Önce Türkiye Gemi Yapar Mı, Yapmaz Mı Tartışması Sürerken, Bugün Her Kapasitede, Kabiliyette Gemiyi Yapabiliyoruz, Yapmakla da Kalmıyoruz Dostlarımıza ve Diğer Ülkelere de İhtiyaçlarını Karşılayacak Bir Noktaya Geldik. Savunma Sanayinde Son 15 Yılda Çok Büyük İlerlemeler Kaydettik. Yerlilik Payını Yüzde 24’lerden Yüzde 60’ın Üzerine Çıkardık. Bunu Daha da Üst Seviyelere Çıkaracağız. En Büyük Dayanağımız Milletimizdir. Milletimizin İnancı, Güvenidir. İş Dünyasında Görülen Dinamizm, Umutlarımızı Daha da Yeşertiyor. Hizmet Aşkımızı Daha da Arttırıyor. Biz Millet İçin Varız. Millet, Ülkemiz İçin Bütün Kurumlarımızla Canla Başla Çalışmaya Devam Edeceğiz.

Bugün Denize İndirdiğimiz Geminin Adı Şehit Üsteğmen Arif Ekmekçi. Şehitimizin Annesi ve Yakınları Bugün Aramızda. Şehit Üsteğmen Ekmekçi Sualtı Taarruz Subayı Olarak Görev Yaparken Şehit Düşmüş. Denizlerde Uzun Yıllar Sonra Naaşı Bulunarak Şehitliğe Defnedilmiş. Şehidimizin Adı İndireceğimiz Bu Gemide Ebediyen Yaşayacaktır. Şehit Arif Ekmekçi’nin Vatan Sevgisinin Bütün Genç Denizcilerimize Örnek Olacağına İnanıyorum. Aziz Hatırasını Rahmet ve Minnetle Yadediyorum. Ülkemizin Bugünlere Gelmesinde Başta Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Olmak Üzere Millet İçin Canını Seve Sev Veren Bütün Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz. Mekânları Cennet Olsun. Gazilerimize Hayırlı, Uzun Ömürler Diliyoruz.

DENİZ KUVVETLERİ DAHA DA GÜÇLENİYOR

Bizim Her Zaman Gündemimizde Sorunlara Çözüm Var. Dağ Gibi Sorunları Dağ Gibi Hizmetlere Dönüştürerek Bu Günlere Geldik. Denizcilik Alanında da Gemi İnşa Sanayinde de Tam Destek Verdik, Vermeye Devam Edeceğiz. Bugün Suya İndireceğimiz Lojistik Destek Gemimiz Güngör Durmuş’un İkizidir. Geçen Ekim Ayında Onu da Denize İndirmiştik. Bu Gemiyle Deniz Kuvvetlerimiz Çok Daha Güçlenmiş Olacak.

2003’de Göreve Geldiğimizde Türk Gemileri Kara Listedeydi. Kara Liste Demek Gemi Türk Limanından Başka Limana Giderse Otomatik Tutuluyor Demekti. Bugün Gemilerimiz Beyaz Listede. Dünyanın Deniz Ticaret Filosunu Oluşturan Yüzde 90’ını Oluşturan 30 Ülke Arasında Türkiye 14. Sıraya Yükseldi. 37 Tersaneden Bugün 80 Tersaneye Ulaştık. 172 Adet Uluslararası Ölçekte Son Teknolojiye Sahip Limanımız Var. Her Türlü Gemiyi, Askeri, Sivil, Ticaret Gemisi Kendi İmkan ve Kabiliyetlerimizle Yapabilir Hale Geldik. Son 15 Yılda 14 Askeri Gemi Projesini Tamamladık ve Yine Son 15 Günde Savunma Sanayimize 30 Milyar Doların Üzerinde Bir Kaynak Sağladık.

1974 Kıbrıs Harekatında O Gün Türkiye’ye Yüzde 100 Haklı Olduğu Halde Amansız Bir Ambargo Uygulanmış ve Türkiye’nin Bir Anlamda Diz Çökmesi Hedeflenmişti. O Gün Başlayan Savunma Sanayiinde Kendi Kendimize Yeterli Olma İhtiyacı Bugün Bizi Bu Noktaya Getirmiştir. Demek Ki, Zor Olmayınca Başarı Gelmiyor. O Gün Yaşadığımız Zorluklar Bize Bu Noktada Başarıyı Getirmiştir. Bugün Artık Özel Sektörde de, Askeri Gemi İnşaatında da Başarılara İmza Atıyoruz. Birçok Ülkeye Çeşitli Tip ve Boyutlarda Bugüne Kadar 165 Gemi ve Bot İhracatı Gerçekleştirdik. Ülkelerimiz İçin Daha Güzel Hayallerimiz Var, Daha Güzel Hedeflerimiz Var. Hedefimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gösterdiği Muasır Medeniyetler Seviyesinin Önüne Geçmektir. Havada, Karada ve Denizlerde En İleri Teknolojiye Sahip Bir Donanıma Geçmiş Olacağız.

YOLLARDA ADALET ARAMAK OLABİLİR AMA ÖNCE ADALETLİ OLACAĞIZ

15 Yıldır Kazanımlarımızı Kalıcı Hale Getirmek İçin Adım Atmaya Devam Ediyoruz. Ne Zaman Türkiye Ayağa Kalksa, Ne Zaman İleriye Doğru Gitmeye Başlasa Bundan Birileri Rahatsız Oluyor. Terörle Bu Milleti Dize Getireceklerini Zannedenler Hep Yanıldı, Yanılmaya Devam Edecekler. Dün Siirt’in Baykan İlçesindeki Kaymakamımıza, Mehmet Kocabey’e Hain Bir Saldırı Girişiminde Bulundular. Allah’a Çok Şükür Kaymakamımız ve Yanındakiler Yara Almadan Kurtuldu. Kaymakamımız O Bölgeye Hizmet Götürmek İçin, Terörün Sömürüsünü Ortadan Kaldırmak İçin Gece Gündüz Demeden Çalışıyor. Bu Karanlık Odaklar Vatandaşlarımıza Hizmet Gitmesini, Oraların Mamur Hale Gelmesini İstemiyorlar.

Gönlümüz Arzu Ediyor Ki Diğer Siyasi Partiler Bu Süreçte Bizlerle Beraber Olsun. Bu Milletin Gördüğü Belki de En Büyük İhanet Oldu 15 Temmuz Darbe Girişimine ‘Kontrollü Darbe’ Demek Bu Milletin Hissiyatiyle Adeta Alay Etmektir. Milletimizin Destansı Özgürlük Mücadelesine Halel Getirmek, Leke Sürmek Hiç Kimsenin Haddi Olmamalıdır. Yollarda Adalet Aramak Olabilir Ama Önce Adil Olacağız, Milletin Canıyla Ödediği 15 Temmuz Zaferine ‘Kontrollü Darbe’ Demekten Vazgeçeceğiz. Siyaset Üretmeden Sürece Boşa Tırpan Çalmanın Bir Anlamı Yok.

Geminin Yapımında Emeği Geçen Mühendisinden İşçisine Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum. Savunma Sanayi Müsteşarlığımız, Bakanlığımız, Projede Emek Veren Tüm Kurum ve Kuruluşlara da Teşekkürlerimi Sunuyorum.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA GAZETECİLER DERNEĞİ “TUGADER” RESMEN KURULDU

HIZLI YORUM YAP