DOLAR

32,5137$% 0

EURO

34,6600% -0.14

GRAM ALTIN

2.432,14%-2,69

ÇEYREK ALTIN

4.129,00%-3,20

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2161792฿%3.17083

ETHEREUM

103793Ξ%1.74851

a
  • Selam Tuzla
  • TUZLA HABERLERİ
  • BAŞKAN DEMİRCİ’DEN MUHALEFE OLAYLARI SAPTIRARAK, BOŞ HAYALLER İLE DEĞİL, GERÇEK PROJELER İLE HALKIN KARŞISINA ÇIKIN

BAŞKAN DEMİRCİ’DEN MUHALEFE OLAYLARI SAPTIRARAK, BOŞ HAYALLER İLE DEĞİL, GERÇEK PROJELER İLE HALKIN KARŞISINA ÇIKIN

AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Mali Müşavir Sebahattin Demirci Basın Açıklamasında “ Son Günlerde Bizleri ve Tuzla Halkını Üzen ve Gündemi Meşgul Eden Koku Yayılması ve İSKİ Arıtma Tesislerinin Yetersiz Olduğuyla Alakalı Yalan Yanlış Haberlere Karşı Açıklama Yapma Gereği Duyduk. 25 Aralık 2017 Pazartesi Akşamı Tuzla’mızda 4 Mahallemizi Etkileyen Diğer Mahallelerimizde de Hissedilen Koku İle İlgili Devletimizin, İstanbul Büyükşehir Belediyemizin ve Tuzla Belediyemizin İlgili Birimleri İle İrtibata Geçilerek Süreç Başlangıcından Sonuna Kadar Titizlikle Takip Edilmiş, İlgili Birimlerce Yapılan İncelemeler Neticesinde Koku Olayının Aydınlı Bölgesinde Bulunan Atık Su Şebekesine Tankerler Vasıtası İle Yabancı Bir Madde Boşaltılmasından Kaynaklandığı Anlaşılmıştır. Yine Aynı Gece İlgili Birimlerce Yapılan Ölçümler Neticesinde Yayılan Kokunun, İnsan Sağlığı Açısından Herhangi Bir Zehirli Madde İçermediği Anlaşılmış ve Gerekli Açıklamalar Devletimizin İlgili Birimlerine Özellikle Konunun Başından Sonuna Kadar Takipçisi Olan Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı Tarafından Yapılmıştır. Ayrıca Devletimizin İlgili Birimlerince Yapılan Tespit ve Araştırmalar Neticesinde Bazı Tanker Sürücülerinin İfadesi Alınmış ve Tankerler İçinden Numune Alınarak İncelenmek Üzere Adli Tıp Kurumuna Gönderilmiştir. Gelecek Raporlar Doğrultusunda Suç ve Kusuru Olanlarla İlgili Adli ve İdari İşlemlerin Yapılacağı Bildirilmiştir” İfadelerini Kullandı.

İlçe Başkanı Demirci, Koku Olayı Üzerinden Siyasi Rant Peşine Düşüldüğünü de İfade Ederek, “ Samimiyetten Uzak Sadece Siyasi Rant Elde Etmek İsteyen Bazı Siyasetçiler Tarafından Olay Çarpıtılmış, Hem Tuzlamıza Kötü Bir İmaj Oluşturulmak İstenmiş, Hem de Buradan Hareketle, AK Partimizi Yıpratmak Maksadıyla ve Maalesef Çamur At İzi Kalsın Stratejisi İle Tuzla Belediye Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Hayali Kurulmuştur. O Akşam Olay Yerine Giden Ana Muhalefet Partisinin Milletvekili Herhangi Bir Koruyucu Maske Kullanmadan Yaptığı Açıklama İle Olayı Çarpıtarak Tuzla Halkımızı Paniğe Sevk Etmek İstemiş ve Tuzla’mızı Milletimiz Nezdinde Tehlikeli ve Yaşanmaz Bir Yer Olarak Göstermek İstemiştir. Buradan da Tuzla ve İstanbul Belediye Başkanları’nı Görevlerini İhmal Ettiği ve Bu Kokunun Müsebbibin Onlar Olduğu Algısı Yaratılmaya Çalışılmıştır. Oysaki Bu Olay Kanun ve Hukuk Tanımaz Birkaç Kişi Tarafından İşlenmiş Bir Kamu Suçudur, Buradan Siyasi Rant Elde Etmek İçin Gerçek Suçluları Gölgelemek, Gizlemek Ne Tuzlamıza Ne Milletimize Nede Ana Muhalefet Partimizin Sayın Vekiline Bir Fayda Getirecektir. Hukuk Devletinde Yetkili Makamdaki Kişiler Gerçek Suçluların Ortaya Çıkması ve Bir Daha Bu Suçun İşlenmemesi İçin Sorumluluk İçerisinde Davranır ve İlgili Kurumlara Yardımcı Olur” Dedi.

Basın Açıklamasına Devam Eden AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, “ Aynı Şekilde Bir Başka Siyasi Partimizin İlçe Başkanı Tarafından Asıl Suçlular Gölgelenerek ve  Yeni Bir Gündem Oluşturmak İstenmiş ve Büyükşehir Belediyemizin Güzide Bir Kurumu Olan İSKİ’ye Dönük İddialar Ortaya Atılmıştır. Bölgemizde Faaliyet Gösteren İSKİ ve Atık Su Arıtma Tesisleri İle İlgili İddialara Tek Tek Cevap Vermek İstiyorum. Tuzla Bölgemiz İçin de İSKİ  2 Arıtma Tesisi İle Hizmet Vermektedir. Bunlardan Biri 1998 Yılında Hizmete Alınan Günlük 150 Bin Metreküp Arıtma Kapasiteli Tuzla Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ve 2009 Yılında Büyük Bir Yatırımla Hizmete Alınan Günlük 100 Bin Metreküp Arıtma Kapasiteli Tuzla İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesislerimizdir. Söz Konusu Bu İki Tesis Evsel Nitelikli Tüm Atıksuları Dünyada Kabul Görmüş Tüm Bilimsel Kriterlere Uygun Olarak Arıtmakta ve Çevreye Zararsız Hale Getirdikten Sonra Derin Deniz Deşarj Hattı İle Alıcı Ortama Deşarj Etmektedir. Dolayısıyla Bölgede Hayati Öneme Sahip Olan, Atıksuları Arıtmak İçin Hizmet Vermekte Olan Bu Modern Arıtma Tesislerimizin Zehir Saçtığı İddiasını Anlayabilmek Mümkün Değildir. Tam Aksine, İSKİ Kurumumuz Tarafından Söz Konusu Tarihten İtibaren Yani 05/07/2011 Tarih Ve 2011/360 Sayılı İSKİ Yönetim Kurulu Kararı İle Özel Vidanjörlere Çalışma İzin Belgesi Verilmemektedir!

Dolayısıyla Vidanjörlere Yer Gösterilmesi Şöyle Dursun Taşıdıkları Atık Evsel Nitelikli Dahi Olsa Herhangi Bir Şekilde Çalışmalarına İzin Verilmemektedir.

Hal Böyle İken Vidanjör Firmalarının Tuzla’da Yaşanan Söz Konusu Olay Sebebiyle Mağdur Edilmiş Gibi Gösterilmelerini Anlamak Mümkün Değildir.

Söz Konusu Alan İSKİ Kurumuna Aittir ve  Tuzla İlçemiz ’de Hizmet Vermesi İçin Planlanan Üçüncü Atıksu Arıtma Tesisi İçin Ayrılmış Durumdadır. Şehrin Gelecek Yıllardaki Nüfus Artışı ve Yatırım Programları Dahilinde Tesisin İnşa Süreci Başlayana Dek Söz Konusu Alan İSKİ Kurumunca İstanbul Büyükşehir Belediyemizin İştiraki Olan İSTON AŞ’ye Sözleşme İle Kiralanmış Durumdadır” Dedi.

AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, “ Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanı Olmadan Önceki İstanbul’un Halinin İçler Acısı Olduğunu Hepimiz Bilmekteyiz. İstanbul Nefes Alınamayan, Maskelerin Gazetelerde Promosyon Olarak Dağıtıldığı, Suların Akmadığı, Şehir Merkezlerinde Çöp Dağlarının Oluştuğu, Çöplüklerin Bomba Gibi Patladığı, Kanalizasyonların Açık Derelerden Aktığı, Yeşile Hasret Bir İstanbul’dan Bugün Yaşanabilir, Herkesin Rahatça Temiz Hava Aldığı, Çöplerin Yeraltı Konteynerleri İle Depolandığı, 18.000 Km Atıksu Toplama Ağı ve 80 Adet Modern Atıksu Arıtma Tesislerinin Olduğu, Yol Kenarlarını Bile Kaplayan Yeşil ve Rengarenk Çiçeklerin Süslediği, Melen Çayının Suları İle Susuzluğun Çözüldüğü, Kıyılarında Plajların Olduğu Bir İstanbul’a Dönüştü.

AK Parti İktidarı ve Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’nın Gayretli Çalışmaları İle Günlük 25,000 Ziyaretçi Alan Marina AVM’si, Nikah Sarayı, Her İnsanın Rahatça Gelip Ucuz Bir Şekilde Yemek Yiyebildiği Sosyal Tesisleri, Temiz Denizi İle Buluşturulan Halk Plajı, Bilim Kültür Sanat Merkezi Haline Döndürülen Şelale Parkı, Gençlerin Keyifli Zaman Geçirdiği Gençlik Kampı, Her Türlü Sanatsal Eğitimin Verildiği Gençlik Gemisi ve Burada Sayamadığımız Kadar Fazla Hizmetleri İle Yaşanabilir Bir Tuzla İnşa Edilmiştir. Bütün Bunlara Rağmen Tuzlamız Küçük Hesaplara Alet Edilerek Şahsi Çıkarlar İçin Kullanılmaktadır. Bunun İçin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Hayali İle Yanıp Tutuşan Ana Muhalefet Partisi Milletvekili Sayın Akif Hamzaçebi’nin Boş Hayallerine Çanak Tutmak Adına İstanbul’un En Güzel İlçelerinden Biri Olan Tuzla’mızı Yaşanamaz Bir Yer Gibi Gösteren CHP İlçe Teşkilatını ve Aynı Şekilde Tuzla’da Bulunan İSKİ’nin Zehir Saçtığı İddiası İle Tuzla’mızı İtibarsızlaştırmaya Çalışan MHP İlçe Teşkilatını Sağduyulu Davranmaya ve Tuzla’ya Sahip Çıkmaya Davet Ediyorum. Ancak Halkımız Sağduyuludur, Buradan Kimin İş Yaptığını Kimin Boş Hayaller Peşinde Koştuğunu Rahatça Ayırt Etmektedir. Onun İçin Diyorum ki; Olayları Saptırarak, Boş Hayaller İle Değil, Gerçek Projeler İle Halkın Karşısına Çıkınız” Açıklamalarında Bulundu.

Başkan Demirci Yeni Yılın İlçemize, Ülkemize ve İslam Alemine Hayırlara Vesile Olmasını

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

NEFİS ET YENİ ŞUBESİ AYDINLI’DA DUALARLA HİZMETE AÇILDI

HIZLI YORUM YAP