DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2066994฿%4.32475

ETHEREUM

99784Ξ%3.15998

a

BAŞKAN YAZICI, TEPEÖREN HALK MECLİSİNİ İMAR PLANIYLA AÇTI, TAPU TÖRENİ SÖZÜYLE KAPATTI

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tepeören Güzelleştirme Derneği’nde Mahalle Sakinleriyle Halk Meclisi Düzenledi. Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri İle Birlikte Mahalle Sakinlerinin Misafiri Olan Başkan Yazıcı, “Tepeören’de Yaptığımız En Önemli Hizmet, Mahallenin Geleceğini Yakından İlgilendiren Planlamalardır” Dedi.

PLAN TADİL ETMEK, YENİ PLAN YAPMAKTAN DAHA ZOR

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Mahallenin Geçmişten Gelen Sıkıntıları ve Gelecek Adına Ferahlamasını Sağlayacak Planlama Konusuna Geniş Bir Yer Ayırdı. Tepeören’de 9.300 Tapunun Hak Sahiplerine Dağıtılmaya Hazır Durumda Olduğunu Vurgulayan Başkan Yazıcı, “Tepeören Mahallesinde En Önemli Çalışmamız Sorulursa Buna Vereceğimiz Yanıt Tepeören ve Çevresinin Planları Konusunda Yaptığımız Çalışmalardır. Tepeören, Akfırat ve Orhanlı’daki Planları Tadil Etmek Çok Kolay Olmadı. Tadil Ederken Yaşadığımız Sıkıntılar Yeniden Plan Yapmaktan Daha Zordu. Bozulmuş, Mahkemelik Olmuş veya Yanlış Yapılmış Planların Tekrar Düzenlenmesi Konusunda Mecburen Yeniden Yapmak Zorunda Kaldık. Tepeören 1. ve 4. Etap İmar Uygulamasını Tamamladık. 9.300 Tapuyu Yakında Hak Sahiplerine Dağıtacağız. 5., 6. ve 7. Etap İmar Uygulamasına Devam Ediyoruz. Bu Bölgedeki İmar Uygulamasında 2.630 Tapuyu Daha Sahiplerine Vereceğiz. Planlamalar, Tepeören ve Çevresinin Gelişmesi Açısından En Önemli Adımlardan Bir Tanesini Oluşturdu.” Dedi.

2018, TEPEÖREN’İN ALTIN YILI OLACAK

Tüm İmar Uygulamaları ve Planlamaları Belediye Bünyesinde Hazırladıklarının Altını Çizen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Biz Asla Bozulan, Mahkemeye Verilen ve Uygulaması Bozulan Plan İstemiyoruz. Planlamaları Hizmet Satın Alarak Değil, Kendimiz Yapıyoruz. Bunu da Hakkaniyete Uygun ve Kimsenin İnisiyatifine Bırakmadan Gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız Hiçbir Plan Bozulmadı ve Yaptığımızın Planların Hepsi Uygulamaya Girdi ve Devam Ediyor.” Şeklinde Konuştu.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Planlama Sonrası İçin Tepeören’in Geleceği Hakkında İse Şu İfadeleri Kullandı: “Yeni Planlarla Beraber Kilometrelerce Yol Açacağız. Tapu Dağıtacağımız Yerlerde 2-3 Ay İçinde Yolları Açacağız. Herkes Tapusunu Aldıktan Sonra Yapılaşmasını veya Yatırım Gelecekse Alan Hangi Fonksiyona Sahipse Ona Göre Yapılaşmasını Sağlayacak ve Bu Bölgenin Gelişimi İçin Öncü ve Önemli Bir Adım Olduğunu İfade Ediyorum. Hızlı Bir Yapılaşma ve Şehirleşmenin Daha Ciddi Bir Şekilde Oluşması Sağlanacak. 2018, Tepeören’in Altın Yılı Olacak”
TEPEÖREN’İ GELECEĞE TAŞIYACAK PROJELER DEVAM EDİYOR

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Mahalle ve Yakın Çevresinin Planlamalarının Yanı Sıra Ulaşım Projeleri İle de Gelişimine Önayak Olduklarını Vurguladı. Orhanlı-Tepeören 2. Etap Yolu, Eski Ankara Asfaltı Yol Genişletme Çalışmaları, Orta Mahalle-Tepeören Bağlantı Yolu, Tepeören Kavşağı Düzenlemesi, Tem Kuzey ve Güney Yan Yolları Hakkında Sunum Eşliğinde Bilgi Veren Başkan Yazıcı, “Tepeören’de Bu Gelişmeler Yaşanırken Ulaşım Konularına da Dikkat Ettik. Tepeören’e Ulaşımı Sağlayan Yolların Yenilenmesi, İyileştirilmesi ve Genişletilmesi İle Bu Bölgedeki Sanayinin Getirmiş Olduğu Trafik Yoğunluğunu Ortadan Kaldırıyoruz.” İfadesini Kullandı. Başkan Yazıcı, Yine Aynı Bölgede Otogar ve 3. Köprü Bağlantı Yolu Projelerinin de Tepeören’in Cazibesini Arttıracağını Söyledi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bölgesel Gelişimi Sağlayacak Bir Diğer Projenin de Teknopark Kullanımına Tahsis Edilen Eski Akfırat Ek Hizmet Binası Olacağını Söyledi. Başkan Yazıcı, “Akfırat’taki Belediye Ek Hizmet Binamızın Olduğu Yer Teknopark Olarak Dizayn Edildi. Bu Bölgeye Temel Bilimler Konusunda Bir Üniversite Yapımını da Ekledik. Bölgeniz Özellikle Tıbbi Malzeme Konusunda Ar-Ge Çalışmaları İle Güzel Bir Bilim Yuvası Oluyor. Buradaki Ulaşım Ve Hareketlilik Çok Artacak” Dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İSKİ’nin 9 Km. Uzunluğundaki Atıksu Tünelinin Koruma Havzasındaki Altyapı Sorununa Köklü Çözüm Sağlayacağını Açıkladı. Başkan Yazıcı, Halk Meclisi’nde Başta Yeni Bir Cami Yapımı Projesi Olmak Üzere Belediyenin Diğer Hizmet ve Projeleri Hakkında da Detaylı Bilgi Verdi.

Vatandaşların Sorularını Da Yanıtlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bir Sonraki Buluşmanın Tapu Dağıtım Töreninde Gerçekleşeceğini Belirterek Halk Meclisi’nden Ayrıldı.

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ, ‘NATÜRMORT’ VE ‘ESİNTİLER’ SERGİLERİNİ SANATSEVERLERLE BULUŞTURDU

HIZLI YORUM YAP