DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

BAŞKAN YAZICI TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATTI! TUZLA’YA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI: HEYECANLIYIZ, UMUTLUYUZ, HAYDİ BİSMİLLAH...

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Gönül Belediyeciliğiyle Yürüttüğü Ustalık Döneminde Çalışmalarıyla Türkiye’de Bir İlke İmza Attı. İlçe Belediyesi Olarak Türkiye’de İlk Kez Tuzla Belediyesi Tarafından KOSGEB İle İmzalanan Protokolle İlçede Kurulacak Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin Müjdesini Verdi.

Başkan Yazıcı Sosyal Medya Hesaplarından Paylaştığı Müjdede “Türkiye’de Bir İlki Hayata Geçiriyoruz! KOSGEB İle İmzaladığımız Protokolle İlçemize Teknoloji Geliştirme Merkezi Kuruyoruz. TEKMER İle Tuzla Kuluçka/Start-Up Merkezi Halini Alacak. Burada Melek Yatırımcılarla Girişimciyi Buluşturacak Yeni Unicorn’lara Ev Sahipliği Yapacağız. Tuzlamıza ve Ülkemize Hayırlı Olmasını Diliyorum.” Heyecanlıyız, Umutluyuz, Haydi Bismillah…Dedi.

“BENİM BİR FİKRİM VAR DİYEN TÜM GENÇLERE BÜYÜK OLANAK SAĞLAYACAĞIZ”

Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı Sözleşmenin İlçe İçin Çok Büyük Bir Adım Olduğunu Bildirdi.

İlk Defa Bir Belediyenin TEKMER Kurmasının Diğer Yerel Yönetimler İçin Örnek Teşkil Edeceğini Vurgulayan Yazıcı, Şunları Kaydetti:

“Tuzla’nın, İstanbul’un 8 Organize Sanayi Bölgesinden 5’ine Ev Sahipliği Yapması, İlçede 7 Üniversitenin Olması, İlçeye Komşu Yerlerde 14 Organize Sanayinin Bulunması, Sanayi Yoğunluklu Bir Yerde Böyle Bir Çalışmanın Olması Çok Yerinde ve Değerli. Bu Merkezde Çok Güzel Kuluçkalar ve Start-Up’lar Oluşturup, Bunu Melek Yatırımcılarla da Buluşturacağız, ‘Benim Bir Fikrim Var’ Diyen Tüm Gençlere Büyük Bir Olanak Sağlayacağız.”

TÜRKİYE’DE İLK KEZ TUZLA BELEDİYESİ “TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ” AÇACAK

KOSGEB Desteğinden Faydalanan Tuzla Belediyesi, Gebze Teknik, İstanbul Teknik ve İstanbul Medeniyet Üniversiteleriyle İş Birliği Yaparak Yerel Yönetimler Arasında İlk Kez “Teknoloji Geliştirme Merkezi” Kurmak İçin Düğmeye Bastı.

KOSGEB İle Tuzla Belediyesi Arasında “TEKMER’ Adının Kullanım Hakkına İlişkin Sözleşme İmzalandı. Sözleşmeye İmzaları Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı İle KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt Attı.

Sözleşmeyle “Tuzla TEKMER” Adıyla Kurulacak Merkezin, Sektörel İş Birlikleri Gerçekleştirerek, Bilişim Teknolojilerine Yönelik Yeni Projelerin, Ürün ve Hizmetlerin Üretimine ve Geliştirilmesine Katkı Sağlaması Hedefleniyor.

Kurt, İmza Töreninde Yaptığı Konuşmada, Türkiye’nin Özel Sektörü, Sivil Toplumu ve Kamusuyla Bir Araya Gelerek Girişimlerin Önünü Açmak Üzere Çok Ciddi Çalışmalar Yürüttüğünü Söyledi.

İlk Kez Bir Yerel Yönetimin “TEKMER” Açmasının Çok Önemli Bir Tecrübe Olduğunu Belirten Kurt, “Bu Bizim İçin de Farklı Bir Öğrenme Süreci Ama Başarılı Olacağına İnancım Tam. KOSGEB Olarak Yerel Yönetimlerden de Çok Şey Öğreneceğimize İnanıyorum. Yerelde, Özellikle Tuzla TEKMER’in İlçede Sanayisi, Üniversiteleri ve Genç Nüfusuyla Ülke Ekonomisine Katkı Verecek Teknolojik Girişimleri Ortaya Çıkaracağına İnanıyoruz.” Dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Açıkladığı Yapay Zeka Stratejisi’nin Önemine Dikkati Çeken Kurt, Şöyle Konuştu:

“Bu Çalışma Aslında Ülkenin, Dünya Yapay Zeka Sektöründen Alacağı Payı Artırma Bakımından Önem Taşıyor. Stratejiyle Birlikte Türkiye’nin Yapay Zeka Pazarından Alacağı Payda Belediyelerin TEKMER Vasıtasıyla Yapacağı Çalışmaların Çok Önemli Etkisi Olacak.”

ÜNİVERSİTELERLE İŞ BİRLİĞİYLE KURULACAK

Tuzla Belediyesinin Gebze Teknik, İstanbul Teknik, İstanbul Medeniyet Üniversiteleriyle İş Birliği Yaparak Kuracağı Tuzla TEKMER’in Faaliyet Göstereceği Temalar, Biyoteknoloji, Kimya, Yazılım ve Yapay Zeka Olarak Belirlendi. Merkez, Özel Sektör, Kamu, Üniversite ve Sivil Toplumu Bir Araya Getirerek Girişimciler ve Gençler İçin Ortaklık Geliştirme, Yeni Araştırmalar Yapma ve Eğitim Alma İmkanı Yaratılmasını Amaçlıyor.

KOSGEB TEKMER Destek Programı Kapsamında Kurum veya Kuruluşlar, Teknoloji Tabanlı Kuluçka Merkezi Kurmak ve Girişimci İle Start-Up’lara Yönelik İyileştirici ve Geliştirici Faaliyetleri Yerine Getirmek İçin Destekleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AKINCI TİHA, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MESAJIYLA UÇACAK

HIZLI YORUM YAP