33,2309$% 0.34
36,2864€% 1.28
2.608,03%0,23
4.231,00%0,63
10.473,47%-3,01
1963135฿%-1.9886
91455Ξ%-4.87433
Bitlisliler, Anadolu Yakası’nda düzenlenen geleneksel piknik şöleninde bir araya gelerek birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini sergiledi. Halaylar çekildi, türküler söylendi, eller dostluk için kenetlendi.
Anadolu Yakası Bitlis Dernekler Federasyonu (BİSDEF) öncülüğünde, çok sayıda Bitlisli derneğin katkılarıyla organize edilen geleneksel “Birlik ve Dayanışma Pikniği”, Bitlislileri bir araya getiren büyük bir şölen havasında geçti.
Yenişehir Mesire Parkı’nda düzenlenen etkinliğe, Binlerce hemşeri katıldı. Katılımcılar arasında ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, Bitlisin değerli meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri de yer aldı. Federasyon Başkanı Nihat Özcan ve Tuzla Bitlisliler Dernek Başkanı Abdullah Babacan’ın öncülüğünde gerçekleşen etkinlik, katılımcılardan büyük takdir topladı.
Şölen, Mir Fırat Adalmış’ın sunumuyla başladı. Ardından yöresel sanatçılar sahne alarak katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Bitlis’e özgü türküler eşliğinde çekilen halaylar ve folklor ekibi gösterileri, şöleni adeta bir kültürel festivale dönüştürdü. Tecikler Folklor Ekibi’nin sahne performansı büyük beğeni topladı.
Çocuklar için düzenlenen eğlenceli yarışmalar ve oyunlarla, ailelerin keyifli vakit geçirmesi sağlandı. Davul zurna eşliğinde coşan kalabalık, samimi atmosferiyle dikkat çekti. Piknik boyunca kardeşlik mesajları verilirken, Bitlis kültürünün yaşatılmasına olan katkı bir kez daha vurgulandı.
Bu yılki şölen, hem katılım hem coşku açısından unutulmaz anlara sahne oldu. Dayanışma, kültür ve kardeşliğin en güzel haliyle yaşandığı etkinlikte, Bitlisliler gönül birliğini pekiştirerek dostluk köprülerini güçlendirdi.

7 AYDA 34 BİN HAYATA DOKUNUŞ! TUZLA HEM’DEN REKOR EĞİTİM HAMLESİ
1
“EMEK MÜCADELESİNDE YENİ BİR SAYFA: ANADOLU YAKASINDA ÖRGÜTSÜZ GIDA İŞÇİSİ KALMAYACAK”
479192 kez okundu
2
“EMSAL TRANSFERİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURİYETİNE MECLİSTEN ÇÖZÜM”
428765 kez okundu
3
TUZLA BELEDİYESİNİ KİM YÖNETİYOR?
403822 kez okundu
4
TUZLA BELEDİYESİ’NDE BASINA ENGEL! GÜVENLİK EKİPLERİ TEPKİ ÇEKTİ
389939 kez okundu
5
RAMİ KÜTÜPHANESİ’NDE “EVLİYA ÇELEBİ’NİN İZİNDE” SERGİSİ AÇILDI: MODERN ÇELEBİLER İSTANBUL’DA
382057 kez okundu