DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2068582฿%0.68849

ETHEREUM

107597Ξ%2.37196

a
  • Selam Tuzla
  • TÜRKİYE HABERLERİ
  • BYLOCK’UN LİSANS SAHİBİ KEYNES, ETKİN PİŞMANLIK HÜKÜMLERİNDEN FAYDALANARAK ÖRGÜTLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

BYLOCK’UN LİSANS SAHİBİ KEYNES, ETKİN PİŞMANLIK HÜKÜMLERİNDEN FAYDALANARAK ÖRGÜTLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Türkiye'ye Gelip Teslim Olduktan Sonra Tutuklanarak Cezaevine Gönderilen Bylock'un Lisans Sahibi Keynes, İfadesinde, 15 Temmuz Darbe Teşebbüsünden Sonra Bylock'un Tamamen FETÖ İçin Hazırlanmış Bir Program Olduğu Kanaatine Vardığını İfade Etti.

ABD Vatandaşı Olduktan Sonra Alpaslan Demir Olan İsmini Değiştiren Ve Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Gizli Haberleşme Programı Bylock’un Lisans Sahibi Olduğunu Kabul Eden David Keynes Hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Ve Örgütlü Suçlar Bürosu Tarafından Hazırlanan İddianamede, FETÖ’nün Yapısı Ve Örgüt Mensuplarının Gizli Haberleşme İçin Kullandığı Bylock Programının Özelliklerine Değinildi.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Hakkında “FETÖ’ye Üye Olmak” Suçundan Soruşturma Yürütülen Eski Astsubay Cihan Arukan’ın Etkin Pişmanlık Hükümlerinden Faydalanarak Verdiği İfadede Şüpheli Keynes İle İlgili, “Lise Mezuniyetinden Sonra Ankara Polatlı’da Bulunan Maltepe Dershanesi Yurdunda Kaldığı Dönemde 1 Yıl Boyunca Kendisiyle, Belletmen Olarak Görev Yapan Ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğrencisi Olarak Bildiği Alparslan Demir’in İlgilendiği” Beyanında Bulunduğu Aktarılan İddianamede, Bu Bilgiler Üzerine Soruşturma Başlatıldığı Kaydedildi.

Şüpheli Alpaslan Demir’in Türk Vatandaşıyken Aynı Zamanda Amerikan Vatandaşlığına Geçtiği, İsmini David Keynes Olarak Değiştirdiği Ve Çift İsimli Çifte Vatandaş Olduğunun Tespit Edildiği Anlatılan İddianamede, Bu Kişinin Avukatı Aracılığıyla Başsavcılığa, “Türkiye’ye Gelerek Teslim Olmak, Etkin Pişmanlık Hükümlerinden Faydalanarak Bildiklerini Anlatmak İstediğine” Yönelik Dilekçe Sunduğu, 9 Haziran’da ABD’den Türkiye’ye Geldiği Ve İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin 17 Aralık 2020 Tarihli Yakalama Kararına İstinaden İstanbul Havalimanı’nda Aynı Gün Saat 10.20 Sıralarında Gözaltına Alındığı Belirtildi.

“ÖRGÜTLE İLGİLİ BİLGİLERİ HİKMET ÇETİNKAYA’YA ANLATINCA KARANTİNAYA ALINDI”

Keynes İle İlgili İhbar, Beyan, İfade Ve Teşhis Tutanaklarına Yer Verilen İddianamede, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Bir Soruşturma Dosyasında 18 Temmuz 2017’de Beyanı Alınan Ve Yaklaşık 26 Yıl FETÖ Yapısı İçerisinde Aktif Olarak Bulunduğunu Belirten Gizli Tanık “Karadeniz”İn İfadelerine De Yer Verildi.

İddianamede, Gizli Tanık Karadeniz, Keynes’in Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Okurken Evlerde Askeri Okullara Öğrenci Yetiştirmekle Görevli Olduğunu Anlatarak, 1996 Yılına Kadar Kara Harp Okulu’nda Mahrem İmamlık Yapan Sanığın Okulunu Bitiremeden Psikolojik Tedavi Görmeye Başladığı, Çektiği Sıkıntıların Örgütün Sözde Abilerinden Kaynaklandığını Söylediğini Aktardı.

Gizli Tanık Karadeniz, Keynes’in O Dönem Örgütü, Örgüt İçindeki Sözde Abileri Ve Askeriyede Bildiği İsimleri Cumhuriyet Gazetesine Gidip Vermekle Tehdit Ettiğini Anlatarak, Sanığın Örgüt Aleyhine Yazdığı Yazılarla Bilinen Gazete Yazarı Hikmet Çetinkaya İle Görüştüğü, Bildiklerinin Bir Kısmını Aktardığı, Çetinkaya’nın Köşesinde Bunları Yazması Üzerine Keynes’in Örgüt Tarafından “Karantinaya Alındığı” Vurgulandı.

Ahmet Hamdi Parlak Ve İsmini Bilmediği Birkaç Kişinin Ankara Kurtuluş’taki Bir Evde Keynes’i Sakladığını Belirten Gizli Tanık, 28 Şubat Postmodern Darbe Öncesi Olduğu İçin Örgütün Tedirgin Olduğu Ve Keynes’in Geniş Maddi İmkanlar Sağlanması Sonucunda Örgütün Normal Bir “Şakirdi” Haline Getirildiği Kaydedildi.

“GÜLEN’LE GÖRÜŞTÜRDÜLER, SAKINCALI GÖRDÜKLERİ İÇİN AMERİKA’YA KAÇIRDILAR”

Gizli Tanık Karadeniz, Keynes’in Bunun Üzerine 2000’li Yıllarda Amerika’ya Gönderildiği, Burada David Keynes İsmini Aldığı, Bylock Adıyla Bilinen Programın Patent Sahibi Olduğunu Medyadan Öğrendiğini Söyledi.

Ankara’daki Başka Bir Soruşturmada Müşteki Olarak Beyanı Alınan Mehmet Candan Da 15 Askeri Öğrenciye İlişkin Vazife Verilen Keynes’in Hikmet Çetinkaya’ya Verdiği Bilgilerin Örgüt İçinde Travma Yaşattığını Anlatarak, Bir İntihar Girişiminde De Bulunan Keynes’in Murat Ceylan İle Birlikte Bu Mesele İçin Altunizade’deki FEM Dershanesi’nin 5. Katında Terör Örgütü Elebaşı Fetullah Gülen İle Görüştürüldüğünü Kaydetti.

Müşteki Candan, Gülen’in Keynes’e Araba Tahsis Edilmesi Ve Burs Verilmesi Gibi Çözümler Üreteceğini Söylediği, Ancak Örgütten Başkaları Karalama Yaptığı İçin Keynes’e Yardım Edilmediğini İfade Ederek Keynes’in Tehditlerine Devam Etmesi Üzerine Sakıncalı Olduğu Düşünülerek Amerika’ya Götürüldüğünü Tahmin Ettiğini Vurguladı.

GAZETECİ İSMAİL SAYMAZ’IN KEYNES İLE RÖPORTAJI VE BUNUNLA İLGİLİ BEYANI

Çalıştığı Gazete Adına Ekim 2016’da Keynes İle Röportaj Yapan Gazeteci İsmail Saymaz’ın Da Soruşturmayı Yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 26 Ekim 2016’da “Bilgi Sahibi” Olarak Beyanda Bulunduğu, Belirtilen İddianamede Saymaz’ın, Keynes’in Gazeteyi Araması Ve Bylock’un Sahibi Olduğunu Söylemesi Üzerine Konuyla İlgilendiği, Sahibi Olduğuna İkna Olduktan Sonra Onunla Görüşmek İçin New York’a Gittiği Kaydedildi.

Keynes’in Burada Kendisine “Terör Örgütü İle Bağlantılı ‘Tilki’ Lakaplı Bir Kişinin Apple Store’da Kendi Kredi Kartını Kullanarak Bylock İsimli Programı Kaydettirdiğini Söylediği, Programın Kredi Kartını Kullandığı İçin Kendi Adına Tescil Edildiği, 600 Bin Kişi Tarafından İndirildiği, Programı İndirenlerin Yüzde 90’ının Cemaatle Bağlantılı Olduğunu Söylediğini” Aktardığı Dile Getirildi.

İsmail Saymaz’ın, Sanık David Keynes’in İfadesiyle Bu Platformu Örgütün Haberleşme Amacıyla Kullandığını Birinci Ağızdan Tespit Ettiklerini Söylediği, Bu Haberi Yaparak Türkiye’de Karanlıkta Kalan Bir Noktayı Aydınlattığı İnancıyla Hareket Ettiklerini Anlattığı Belirtildi.

KEYNES, İFADE İÇİN DÖNEMİN BAŞSAVCI VEKİLİNİ ARADI

Sanıkla İlgili HTS Analiz Raporu, Bank Asya Hesabı Ve Bylock Kullanımı Bilgileri İle Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) Bylock İle İlgili Teknik Raporuna Da Yer Verilen İddianamede, Raporda, “Yapılan İnceleme Sonucunda Bylock Sertifikasının David Keynes Adıyla Oluşturulduğunun Tespit Edildiği” Bilgisinin Verildiğine Dikkat Çekildi.

İddianamede, Sanık David Keynes’in 26 Ekim 2016 Tarihli Bir Tutanağa Göre, O Dönem İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Olan İsmail Uçar’ın Makamını Aradığı, Güvence Verilmesi Durumunda Bylock İle İlgili Birtakım Bilgiler Vermek İstediğini Söylediği Ve Yapılan Görüşmede Röportajdakine Benzer Beyanlarda Bulunduğunu Söylediğini Yer Verildi.

Bu Görüşmede Keynes’in “Bu Programı FETÖ’cü Terör Örgütü Mensuplarının Kullanması Benim Bilgim Haricidir. Alt Tabakadan Tanıdığım Birkaç Cemaatçi Arkadaşım Vardır. Programın Medyada Çok Konuşuluyor Olması Ve Kullananların Örgüt Üyeliğinden Tutuklanması Beni Tedirgin Etti. Amacım Ne Yürüyen Soruşturmaları Sulandırmaktır Ne De Örgüte Yardımcı Olmaktır. Adımın Örgütle Anılması Beni Rahatsız Etti. Ne Gerekiyorsa Yapmaya Hazırım.” Şeklindeki İfadelerinin Tutanak Altına Alındığı Aktarıldı.

KEYNES: “YAPIYA KIZIP GAZETECİ ÇETİNKAYA’YA BİLGİ VERDİM”

İddianamede, Keynes, 11 Haziran’daki İfadesinde 2002 Yılına Kadar Ankara Üniversitesinde Okuduğunu, 2003 Yılında Greencard Çıktığı İçin Amerika’ya Gittiğini Anlatarak, “2003 Yılında Long Beach Havalimanında Ve 2005 Yılında New York Havalimanında ‘Bombacı’ Olduğum Tespiti İle Hakkımda Arama Kayıtları Olduğu Ve Sürekli Karşıma Çıktığı İçin 2012 Yılında Amerikan Vatandaşlığı Alırken İsmimi Ve Soy İsmimi David Keynes Olarak Değiştirdim.” Dedi.

Ankara’da Okurken Gazi Üniversitesi Televizyon Veya Elektronik Teknik Eğitim Fakültesinden Mezun, Mersinli, Bir Televizyonda Genel Yayın Yönetmeni Olduğunu Bildiği Tarık Toros’un Ev İmamlığını Yaptığı Yapıya Ait Eve Yerleştirildiğini İfade Eden Keynes, Maltepe’deki Bir Dershane Yurdunda Belletmen Olarak 3-4 Ay Görev Yaptığını Anlattı.

Bunun Okulunun Uzamasına Ve Kaydının Silinmesine Neden Olması Ve Dershanelerine Kaydını Yapmamaları Nedenleriyle Örgüte Kızıp O Dönem Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Hikmet Çetinkaya İle Görüşerek, “Cemaat” Adı Altındaki Yapının Genel İşleyişini Ve Bu Yapı İçerisinde Bildiği “Ercan Kurt” İsimli Kişiyi Anlattığını Söyleyen Keynes, “Çetinkaya Da Bir Köşe Yazısında Benim Anlattıklarımı Yazdı. 8 Yılımı Kaybetmiş Olmam Bende Büyük Bir Çöküntü Yarattığından, Bir Gün Psikolojik Bir Boşlukta Hap İçmek Suretiyle İntihara Teşebbüs Ettim. Ancak Hastanede Yapılan Müdahaleyle Sağlığıma Kavuştum. Ekim 2002’de Greencard Geldi, Arkadaşımdan 2 Bin Dolar Borç Alarak Bilet Aldım Ve Seattle’a Gittim. ABD’de Bulunduğum Sürede Hüseyin Şentürk’ün Yanında Kaldım. ” İfadelerini Kullandı.

Keynes, Arkadaş Çevresinden Atalay Candelen İsimli Kişiyle Tanıştığını Dile Getirerek, Kendisine “Tilki” Olarak Hitap Edilen Candelen’in Portland State Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 2006 Yılında Mezun Olduğunu Ve Türkiye’de Bulunuyorken Amerika’da Birlikte Ev Kiralayarak Kalmak İçin Anlaştıklarını Söyledi.

“15 TEMMUZ’DAN SONRA BYLOCK’UN FETÖ İÇİN HAZIRLANMIŞ BİR PROGRAM OLDUĞU KANAATİNE VARDIM”

Candelen İle 2013’te 17-25 Aralık Olaylarından Önce Ataköy’deki Evinde Buluştuklarını Aktaran Keynes, Şunları Kaydetti:

“Bana Slikon Vadisinde Çalışmak İçin CV Ekleyecek Programlar Hazırladığını, Bu Programları Apple Markete Yüklemek İçin İnternetten Satın Alması Gerektiğini, Ancak Kendi Kredi Kartının Yurt Dışı Harcamasına Kapalı Olduğunu Ve Kredi Kartımdan 100 Dolar Kullanmak İstediğini Söyledi. Sonra Nakit Olarak Verecekti. Ben De Arkadaşım Olması Nedeniyle Kredi Kartı Bilgilerimi Verdim. Bu İşlem İçin Bir Mail Adresi Olması Gerektiğini Söyledi. Ben Kullanmış Olduğum ‘David.Keynes@Pcc.Edu’ Uzantılı Mail Adresimi Verdim. Daha Sonra Bu Mail Adresini Ve Kredi Kartı Bilgilerimi Kullanarak Apple Marketten Söylediği Program Aracını Satın Aldı. Bu Mail Adresi İşlemlerini Atalay Kendi Bilgisayarından Halletti, Şifreyi Kendisi Oluşturdu. Mart 2014’de Türkiye’de Atalay’ın Evinde Bir Gün Akşam Buluştuğumuzda, Bylock İsimli Bir Program Hazırlayarak Apple Markete Yüklediğini Söyledi Ve O Dönem İçerisinde Amerika’da Kullandığım Hat Bulunan Telefonumu Benden Alarak Apple Marketten Bu Programı İndirdi Ve Telefonuma Kurdu. Ben 15 Temmuz Darbe Teşebbüsünden Sonra Bylock Programının Tamamen FETÖ İçin Hazırlanmış Bir Program Olduğu Kanaatine Vardım. Zira Gerek Programın Spesifik Yapısı, Gerek Programın Kullanışının Pratik Olmaması Ve Kullanıcı Ekleme Şekli, Gerekse Atalay Candelen’in Örgütle Bağlantıları Bunu Göstermektedir. Bana Göre Atalay’ın Bu Programı Yazma İhtimali Yüksektir.”

“ARKADAŞLARIMA BU YAPININ TABİRİ CAİZSE BİR ‘GENELEV’ OLDUĞUNU SÖYLÜYORDUM”

Keynes, 1997 Yılından Önce Bu Örgütle Bağlantısının Olduğunu Ancak Daha Sonra Bu Örgütle Tüm İrtibatı Kestiğini İddia Ederek, “Bu Örgüt Yüzünden Kendimi Dinden Dahi Soyutladım. Ancak Devam Eden Dönemde Bu Örgüt İle İrtibatlı Ve İltisaklı Arkadaşlarım İle Sosyal İlişkilerim Devam Etti. Bu Süreç Zarfında Da İletişim Halinde Olduğum Arkadaşlarımın Bu Yapıdan Kurtulmaları Hususunda Telkinlerde Bulunuyordum. Arkadaşlarıma Bu Konuşmalarımda Bu Yapının Tabiri Caizse Bir ‘Genelev’ Olduğunu Söylüyordum. Benim Kişisel Görüşüme Göre Örgüt Elebaşı Fetullah Gülen Şizofren Bir Kişiliktir Ve 45 Yıllık Anadolu Gençliğini Bu Örgüt Elebaşı Mahvetmiştir. Dış Güçlerin Ülkemize Vermek İstediği Zararı Bu Örgüt Elebaşı Yapmıştır. Üzerime Atılı Suçlamaları Kabul Etmiyorum. Kendi Rızamla Gelerek Teslim Oldum Ve Tüm Bildiklerimi Ayrıntılarıyla Anlattım. Benim Kimlik Ve Kredi Kartı Bilgilerim FETÖ Tarafından Kullanılmıştır. Herhangi Bir Kastım Yoktur.” İfadesini Kullandı.

Keynes, Daha Önce Apple’a Müracaat Ederek Apple Store’da Bulunan Bylock Programının İndirilme Bilgilerini İstediğini Anlatarak, “Araştırmanın Uzun Süreceği Şeklinde Geri Dönüş Yapılmıştı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Tarafından Bu Hususta Girişim Ve Talep Yapılmak İstenirse Bu Verilerin Alınmasında Rızam Vardır Ve Bu Hususta Elimden Geleni Yapacağım. Yine Bu Verilerin Alınması Hususunda Rızam Vardır. Ayrıca Bu Programın Apple Market Ve Android Markette Üreticisi Ve Sahibi Olarak Gözüktüğüm İçin Devlet Tarafından Yapılan Tüm İşlemleri Ve İncelemelerde Rızam Vardır.” Dedi.

Keynes, Kendisini Zor Durumda Bıraktıklarından Dolayı Cevdet Türküyolu, Atalay Candelen, Veli Özdemir, Faruk Bayındır, Ve MİT İçerisindeki FETÖ’cüler Hakkında ABD’de Türkiye Aleyhine 100 Milyon Dolarlık Dava Açtığını Anlatarak, ” Bu Davayı Açmamın Sebebi Faruk Bayındır’ın Atalay Candelen’i Örgüt İçerisine Dahil Etmesi Veli Özdemir’in Atalay’ın Fikir Babası Olarak Yönettiğini Tespit Etmem Ve Atalay Candelen’in De Beni Kullanması Nedeniyledir. Bylock’u MİT Tespit Ettikten Sonra Fetullah Gülen’in Bylock’un Tabana Yayılması Talimatı Hususunda Kendisine Cevdet Türkyolu’nun Ulaştığını Düşündüğüm İçin Bu Davayı Açtım. Bu Davayı Açmamın Sebebi Sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Dikkatini Çekmek İçindir. Maddi Herhangi Bir Saikim Yoktur.” Değerlendirmesini Yaptı.

İddianamede Keynes’in, Bir Dönem Aynı Evi Paylaştığı, FETÖ’nün İstanbul Üniversitesindeki Akademik Yapılanması Davasında Hüküm Giyen Ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eski Danışmanı Fatih Gürsul, Eski TRT Haber Kanal Koordinatörü Ali Ahmet Böken, FETÖ’nün “Eski Ankara Emniyet İmamı” Kemalettin Özdemir, Firari Tarık Toros’un Da Aralarında Bulunduğu Bazı İsimlerle İrtibatına Yer Verildi.

İddianamede, Beyan Ve Tutanaklara Göre, Sanığın İlk Olarak 1986-1987 Yıllarında 8. Sınıfta Eğitim Görmekte İken Örgüt Evlerine Yönlendirildiği, Ankara’da Üniversite Okurken Örgüt Evlerinde Belletmen Olarak Kaldığı Ve “Tarık” Kod Adı Verilerek TSK Mahrem Yapılanmasında Öğretmen (Grup Abisi) Görevini Yürüttüğü Anlatıldı.

Sanığın Okulu Bir Türlü Bitirememesi Üzerine Psikolojik Sıkıntılar Yaşamaya Başladığı, Sıkıntıların Nedeninin Örgüt Olduğunu Düşünmesi Üzerine Eylül – Ekim 1997 Döneminde O Dönem Adı “Tarikat”, “Cemaat”, “Nurcular” Olarak Anılan FETÖ Aleyhine Köşe Yazıları Yazan Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Hikmet Çetinkaya İle Görüşerek Örgütle Alakalı Bilgiler Verdiği Ve Çetinkaya’nın Bunun Üzerine 6 Ekim 1997 Yılında Köşe Yazısında Bununla İlgili Yazı Yazdığı Kaydedildi.

İddianamede, Bu Durumun Örgütü Tedirgin Etmesi Üzerine Şüphelinin Bir Müddet Ankara’da Örgüte Ait Evlerde Örgüt Elemanlarınca Saklandığı Ve Yaşamış Olduğu Psikolojik Sıkıntılardan Dolayı Başarısız Bir İntihar Girişiminde Bulunduğu Anlatıldı.

Bu Olayların 28 Şubat 1997 Postmodern Darbesinden 3-4 Ay Öncesinde Yaşanması Nedeniyle Örgütün Kurmak İstediği Mahrem Yapılanmasının Ortaya Çıkabileceğini Düşünen FETÖ Elebaşının Tedirgin Olduğuna Yer Verilen İddianamede, Bunun Üzerine O Dönem TSK Mahrem Yapılanmasından Sorumlu Murat Ceylan’ın Olaya Tanık Olan Mehmet Candan İle Birlikte Sanığı İstanbul’da Örgüt Elebaşı Fetullah Gülen İle Görüştürdükleri Anlatıldı.

Bu Görüşmede Örgüt Tarafından Vaat Edilen Yardımların Yapılmaması Üzerine Sanığın Diğer Bilgileri Ve İsimleri De Gazetelere Vereceğini Söylemesi Üzerine 2-3 Yıl Daha Ankara’da Kaldıktan Sonra Türkiye’de Kalmasının Sakıncalı Olduğu Değerlendirilerek Amerika’ya Gönderildiği Ve Amerika’da Eyalet Sorumlusu “Selim” Kod Adlı Hüseyin Şentürk’ün Sorumluluğuna Verildiği Kaydedildi.

SAVCILIK, “ŞÜPHELİ İFADESİNDE HER ŞEYİ ANLATMADI”

Sanığın 15 Kasım 2011’de Amerikan Vatandaşlığını Alarak Aynı Zamanda İsmini David Keynes Olarak Değiştirdiği Ve Amerika’da Örgütle İrtibatının Devam Ettiği Bilgisi Verilen İddianamede, Gülen’in Talimatı Üzerine “Tilki” Lakaplı Atalay Candelen’in Mesleki Bilgisi, Teknoloji Şirketi İmkanları Ve Örgütün Desteğiyle Bylock İsimli Kriptolu Yazışma Programını Örgüt İçin Geliştirdiği, Bu Uygulamanın Sunucuya Bağlanabilmesi İçin Alınan “Bylock.Net” Uzantılı Alan Adının Sanık David Keynes’in Kimlik Bilgileriyle Mail Hesabı Kullanılarak Alındığı Ve Alan Adı Ödemelerini De Keynes’in Yaptığı Kaydedildi.

Söz Konusu Programın Örgüt Üyelerine Daha Hızlı Ulaştırılmasının Sağlanması Ve Aynı Zamanda Bu Uygulamanın Herkese Açık Bir Uygulama Olduğu İzlenimi Verilmesi Amacıyla Apple Market (App Store) Ve Google Markete (Google Play) Şüphelinin Kimlik Bilgileri Ve Mail Bilgilerinin, İsimleri Üzerine Oluşturulan Mail Hesaplarıyla Yüklendiği Aktarılan İddianamede, Keynes’in De Örgütün Bylock Sistemine Dahil Edildiği Ve Programın Geliştiricisi Atalay Candelen’in Yetkilisi Olduğu Base Bilgi Teknolojileri Adlı Şirkete SGK Kaydının Yapıldığı Dile Getirildi.

İddianamede, Şüpheli Keynes’in İfadesinin Kısmi İkrar İçerdiği Ve Örgüt İçerisinde Kod Adı Kullandığı Değerlendirildiğinde Örgütsel Gizliliği Haiz Olduğunun Anlaşıldığı Da Belirtilerek, “Şüphelinin İfadesinde Her Şeyi Anlatmadığı, Kendisini Suçtan Kurtarmaya Yönelik Beyanlarda Bulunduğunun Değerlendirildiği, Zira Mehmet Candan’ın, FETÖ Elebaşı İle İstanbul’da Görüştüğünü Beyan Etmesine Karşın Keynes’in Bu Hususta Beyanda Bulunmadığı, Yine Mehmet Candan Ve Gizli Tanık ‘Karadeniz’in Keynes’in Sahip Olduğu Bilgilerden Dolayı Türkiye’de Kalmasının Sakıncalı Görülmesi Üzerine Örgüt Tarafından Amerika’ya Götürüldüğünü Beyan Etmesine Karşın Kendisinin Bu Durumu Kabul Etmediği Görülmüştür.” Görüşüne Yer Verildi.

Sanığın Atalay Candelen’e Bylock Yüklemesi İçin Kredi Kartını Kullandırttığı Ve Programın Kullanımı İçin Kimlik Bilgilerini Candelen’e Göndermesini Beyan Etmesinin Hayatın Olağan Akışına Uygun Olmadığına Vurgu Yapılan İddianamede, Şunlar Kaydedildi:

“Zira Atalay Candelen’in Kendi İş Başvurusu CV’sine Eklemek İçin Geliştirdiği Bir Programın Başka Bir Kişinin Kimlik Bilgileriyle Apple Markete Yüklenmesinin Beklenemeyeceği, Çünkü Bu Durumda Bu Programın Geliştiricisinin Ve Lisans Sahibinin Başka Bir Kişi Olarak Gözükeceği İçin CV’de Kullanılamayacağının Açık Olduğu Gibi Bu Durum Sorulan Şüphelinin Bu Durumu Açıklayıcı Geçerli Bir Cevap Veremediği, Yine Google Markete Programın Yüklenilmesinde Apple Markette Olduğu Gibi Kimlik Bilgileri İstenilmemesine Rağmen Yine Şüphelinin Bilgileriyle Alınan Mail Adresi Üzerinden Yüklenildiği, Bylock.Net Alan Adının Yine Şüphelinin Kimlik Bilgileri Üzerinden Alındığı Ve Ödemelerinin De Her Ay Şüphelinin Kredi Kartından Otomatik Olarak Yapıldığı Anlaşılmıştır.”

“TÜRK VATANDAŞLIĞI KİMLİĞİ YERİNE ABD KİMLİK BİLGİLERİ KULLANILDI”

Daha Önce Amerika’da Bulunmuş, Teknoloji Şirketi Ortağı Ve Yöneticisi Olan Atalay Candelen’in Bu Şekilde Kredi Kartının Yurtdışı Harcamalara Açık Olmamasının Normal Olmadığı Kaydedilen İddianamede, Tüm İşlemlerde Keynes’in Türk Vatandaşlığı Kimliği Yerine Amerikan Vatandaşlığı Kimlik Bilgilerinin Kullanıldığı Aktarıldı.

İddianamede, Programın Yabancı Menşeili Bir Programmış Gibi Gösterilerek, Türkiye’de Örgüt İçin Geliştirilmiş Bir Program Olmadığı, Global Bir Program Olduğu İzlenimi Verildiği Vurgulanarak, Böylece Program Geliştiricisinin Kimlik Bilgilerine Ulaşılmasının Perdelenmesinin Amaçlandığına Vurgu Yapıldı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA? 2021 İSTANBUL, ANKARA, İZMİR, TRABZON, MALATYA, SAMSUN BAYRAM NAMAZI SAATİ VE İL İL KURBAN BAYRAM NAMAZI SAATLERİ VAKTİ BELLİ OLDU

HIZLI YORUM YAP