DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a
  • Selam Tuzla
  • TÜRKİYE HABERLERİ
  • CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİZ NASIL KİMSENİN TOPRAĞINA GÖZ DİKMİYORSAK, BİZE AİT OLANLARDAN DA TAVİZ VERMEYECEĞİZ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİZ NASIL KİMSENİN TOPRAĞINA GÖZ DİKMİYORSAK, BİZE AİT OLANLARDAN DA TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Nasıl Kimsenin Toprağına, Egemenliğine, Çıkarına Göz Dikmiyorsak, Kendimize Ait Olanlardan da Asla Taviz Vermeyeceğiz.” Dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Milli Park Alanı’nda Malazgirt Zaferinin 949. Yıl Dönümü Kutlama Programında Konuştu.

Ahlat’ta Dün Ecdadın Mezarlarını Ziyaretle Başlayan ve Gece Geç Saatlere Kadar Süren Yoğun Bir Program İcra Ettiklerini Belirten Erdoğan, Ahlat’ın Sembollerinden Biri Olacak Gençlik Merkezi’ni Açtıklarını, Okçular Vakfının Düzenlediği Etkinlikte Gençlerin Maharetlerine Şahit Olma İmkanı Bulduklarını Anlattı.

Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Bölge Valileriyle Bir Araya Geldiklerini Anımsatan Erdoğan, “İnşallah Bu Tür Toplantıları Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliye’mizde Orayı Daha da Büyüterek Her Fırsatta Tekrarlayacağız.” Diye Konuştu.

Erdoğan, Akşam Yemeğinde Sanatçılar ve Öğrencilerle Bir Araya Geldiklerini Aktararak Fethin 949. Yıl Kutlamaları Kapsamında Van Gölü Üzerinde Yapılan Ses ve Işık Gösterilerini de Yine Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden Takip Etiklerini Söyledi.

Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin, Hem Malazgirt Zaferi’ne Hem Türkiye Cumhuriyeti’ne Hem de Gençlere Emanet Edecekleri Bir Eser Olarak Ortaya Çıktığını İfade Eden Erdoğan, Emeği Geçen Herkese Teşekkür Etti.

Erdoğan, Bugün de Malazgirt Milli Parklar Miting Alanında Olduklarını, Bu Bölgeyi de Zaferin Anlamına ve Önemine Yakışır Bir Yer Haline Dönüştürdüklerini Anlattı.

Tarım ve Orman Bakanlığının, Milli Parkın Bitişiğindeki Alana Sultan Alparslan’ın 442 Metreye 275 Metre Çapında Büyük Bir Silüetini Kazıdığını Bildiren Erdoğan, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Geleceğe Bıraktığımız Her Eseri Bu Topraklara Vurduğumuz Kutlu Birer Mühür Olarak Görüyoruz. Hep Söylediğim Gibi Bizim Siyasetimiz Eser Siyasetidir, Hizmet Siyasetidir. Tüm Hayatlarını İstismarla, Riyakarlıkla, Yalanla Geçirmiş Olanlar Eser ve Hizmet Siyasetinin Manasını Elbette Bilemez. Milletin Sevinciyle Sevinmeyi, Üzüntüsüyle Üzülmeyi Dahi Beceremeyenlerin Gönüllerinin Bağlı Olduğu Mecralar Açıkça Ortadadır. Bu Coğrafya Hem Bizim Hem İnsanlık İçin Kutlu Bir Coğrafyadır. Ecdadımız Bu Toprakları Bize Gece Gündüz Mücadele Ederek, Gerektiğinde Kanını ve Canını Feda Ederek Vatan Olarak Bırakmıştır. Biz de Ecdadımızın İzinden Gidiyoruz.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hiçbir Şey Gibi Malazgirt Zaferi’nin de Kendi Kendine Ortaya Çıkmadığını, Bu Kutlu Zaferin Gerisinde Büyük Bir Azim, Hazırlık ve Kararlılık Olduğunu Söyledi.

Dandanakan Zaferi’yle İstiklalini Kazanan Büyük Selçuklu Devleti’nin Bu Zaferin Ardından Mevr Şehrinde Tarihi Bir Kurultay Gerçekleştirerek Fetih İçin Batıya Yönelme Kararı Aldığını Anlatan Erdoğan, Böylece Başlayan Anadolu Akınlarının Kısa Sürede Sivas’a, Konya’ya, İzmir’e Kadar İlerlediğini Belirtti.

Çağrı Bey’in Türkistan’a Döndüğünde “Bu Topraklarda Türkleri Durdurabilecek Bir Güç Olmadığını” Söylediğini, Bu Hakikati Kabullenmek İstemeyen Bizans İmparatorunun, Anadolu’daki Selçuklu Yürüyüşünü Durdurabilmek Umuduyla İstanbul’dan Hareket Ettiğini Aktaran Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“Türklerin Elinde Bulunan Malazgirt Kalesi’ni Zapt Ederek Halkını Kılıçtan Geçirdi. Bu Vahşeti Mısır Seferi Esnasında Haber Alan Sultan Alparslan Ordunun İstikametini Değiştirerek Ahlat, Malazgirt Arasına Geldi. Önce Sulh Yolunu Denemek Üzere Bizans İmparatoruna Bir Elçi Heyeti Gönderdi. Askerlerinin Çokluğuna ve Teçhizatına Güvenen İmparator Bu Teklifi Sert Bir Şekilde Reddetti. Çünkü Bizans İmparatorunun Emrinde 200 Bin Kişilik Ordu Vardı. Alparslan’ın Emrinde İse 45-50 Bin Kişilik Ordu Bulunuyordu. İşte Bu İki Ordu 26 Ağustos 1071 Tarihinde Malazgirt Ovası’nda Karşı Karşıya Geldi. Günlerden Cuma İdi. O Gün Bütün İslam Diyarlarında Müslümanların Zaferi İçin Dua Ediliyordu. Kefen Niyetiyle Beyaz Bir Elbise Giyerek Askerin Karşısına Çıkan Sultan Alparslan Kısa Bir Hitabın Ardından Hücumu Başlattı. Türklerin Kadim Ricat-Taarruz Taktiğiyle Kısa Sürede Bizans Ordusu Bozguna Uğratıldı. Gün Batarken Türk Ordusu Malazgirt’te Büyük Bir Zafer Kazanmıştı. Türk ve Dünya Tarihinin Dönüm Noktalarından Birini Teşkil Eden Bu Büyük Zaferin Ardından Şehir Şehir, Köy Köy Anadolu’nun Fethi Gerçekleşti.”

“BİZİM MEDENİYETİMİZ BİR FETİH MEDENİYETİDİR”

Malazgirt Ovası’ndan Başlayıp, Ege ve Marmara Kıyılarına Kadar İlerleyen Ecdadın Fethettikleri Bu Toprakları Vatan Edindiğini İfade Eden Erdoğan, “Bizim Medeniyetimizde Fethetmek, İşgal Etmek, Yağmalamak Değildir. Fethetmek, Allah’ın Emrettiği Adaleti O Beldede Hakim Kılmaktır. Eğer Ele Geçirdiğiniz Bir Yerde Adaleti Tesis Edemediyseniz, Zulme Engel Olamadıysanız Orayı Fethettik Diyemezsiniz. Her Zaman Söylediğimiz Gibi Asıl Olan Gönüllerin Fethedilmesidir. Milletimiz Fethettiği Beldelerde Evvela Zulmü Ortadan Kaldırmıştır, Adaleti Tesis Etmiştir. Bunun İçin Bizim Medeniyetimiz Bir Fetih Medeniyetidir.” Değerlendirmesinde Bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rumlar Dışındaki Bütün Milletlere Bilhassa Ermenilere ve Süryanilere Karşı Acımasız Bir İnkar ve Asimilasyon Politikası Uygulayan Bizans’ın Zulmünün Bu Fetihle Sona Erdiğine İşaret Ederek, Şunları Kaydetti:

“Ecdadımız Tarihin Hiçbir Devrinde Emperyalist Bir Zihniyetle Hareket Etmemiştir. Fethettiği Nice Beldeleri Devrin En Modern İmkanlarıyla İmar Etmiş ve İdaresi Altındaki İnsanlara Dinlerini, Dillerini, Kültürlerini Yaşatma İmkanı Tanımıştır. Tarih Fethettiğimiz Bütün Beldelerde Güveni, Huzuru, Hoşgörüyü ve Refahı Hakim Kılmak İçin Milletçe Verdiğimiz Büyük Mücadelelerin Şahididir. Bugün Dahi Birçok Şehrimizde Bir Arada Görebileceğimiz Farklı Medeniyet Sembolleri, Bizim Farklılıklarımızı Zenginlik Olarak Gören Kadim Anlayışımızın Birer Tezahürüdür. Biz de Ecdadımızın İzinden Giderek, Ülkemizi ve Ayak Bastığımız Her Yeri İmar Ederek, Adaleti Tesis Ederek, Hakkı ve Hukuku Hakim Kılarak Gelecek Nesillere Emanet Etmenin Gayreti İçindeyiz.”

‘TÜRKİYE, AKDENİZ’DE DE EGE’DE, KARADENİZ’DE DE HAKKI OLANI ALACAKTIR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milletçe Kenetlenilen Dönemlerde Büyük Zaferler Kazanıldığına İşaret Ederek, 1071’de Yaşananlara Bakıldığında Bu Kaidenin Bir Tezahürünün Görüldüğünü Söyledi.

Anadolu’da İlk Türk Devletlerini Teşkilatlandırmakla Görevlendirilen Boyların Kısa Sürede Otoriteyi Tesis Ettiklerini, Boyların İskanını, Arazinin İntizamını ve Verimli Kullanımını Sağlayan Bu Beyliklerin, Sosyal ve Ekonomik Hayatı Kendi Usullerince Şekillendirdiklerini Aktaran Erdoğan, Bu İlk Beylikler Zamanında İnşa Edilen Camiler, Medreseler, Kütüphaneler, Çeşmeler, Köprüler, Çarşılar, Hanlar ve Kervansaraylarla Anadolu’nun Yepyeni Bir Çehreye Büründüğünü Vurguladı.

Anadolu Topraklarında Hakimiyeti Kaybeden Bizans’ın İse Avrupa Devletlerine “Hristiyanların Kutsal Topraklarını Kurtarın” Çağrısıyla Yeni Entrikalar Peşine Düştüğünü, Esasen Anadolu’nun Türkler Tarafından Fethedilmesinin Sadece Bizans’ta Değil, Avrupa’da da Büyük Bir Hüsrana Sebep Olduğunu Belirten Erdoğan, “Çünkü Avrupalıların ‘Dünyaya Hükmetmek İçin Akdeniz’e Hakim Olmak, Akdeniz’e Hakim Olmak İçin de Anadolu’ya Hakim Olmak Gerekir’ Şeklinde Formülleştirdikleri Bir İdealleri Vardı. Malazgirt Zaferi, Bu Hesapları Altüst Etmiştir.” Dedi.

Batılıları Derinden Sarsan Bu Hayal Kırıklığının ve Türkleri Anadolu’dan Kovma Hevesinin Haçlı Seferleri’nin Başlamasına Sebep Olduğunu Anlatan Erdoğan, “Haçlı Seferleri, Batılının Bilinçaltındaki İslam Düşmanlığını En Açık Şekilde Ortaya Koyan Tarihi Hadiselerden Bir Tanesidir. Bu Seferler Neticesinde Milyonlarca Şehit Verdik. Şehirlerimiz, Kasabalarımız, Köylerimiz Harap Oldu. Baskınlara, Yağmalara, Salgın Hastalıklara Direnmek Zorunda Kaldık. Fakat Hiçbir Zaman Zalime Boyun Eğmedik, Milletimize Boyunduruk Vuramadılar, Bizi Bu Topraklardan Atmayı, Vatansız Bırakmayı Başaramadılar. Milletimizi Birbirine Düşürmeye, Devletimizi Yıkmaya Muvaffak Olamadılar.” Diye Konuştu.

Bizans’ın Mirasının Fatih Sultan Mehmet Han İle Birlikte Osmanlı’ya Geçtiğini Vurgulayan Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“Bizans’ın Varisliğine Bile Layık Olamayanların Bugün Yine Arkalarına Avrupalıları Alarak Haksızlık, Hukuksuzluk, Korsanlık Peşinde Koşmaları Tarihten İbret Alamadıklarının İşaretidir. Daha Bir Asır Önce Anadolu’yu Perişan Bir Şekilde Terk Etmek Zorunda Kalanların Şimdi Ege’de Sahte Kabadayılık Peşinde Koşması, Mezarlıkta Islık Çalma Psikolojisinin Tezahüründen Başka Bir Şey Değildir.

Korkunun Ecele Faydası Yoktur. Türkiye, Akdeniz’de de Ege’de, Karadeniz’de de Hakkı Olanı Alacaktır. Biz Nasıl Kimsenin Toprağına, Egemenliğine, Çıkarına Göz Dikmiyorsak, Kendimize Ait Olanlardan da Asla Taviz Vermeyeceğiz. Bunun İçin Siyasi, Ekonomik, Askeri Bakımdan Ne Gerekiyorsa Yapmakta Kararlıyız. Muhataplarımızı Kendilerine Çekidüzen Vermeye, Mahvolmalarına Yol Açacak Yanlışlardan Uzak Durmaya Davet Ediyoruz.

Türkiye’nin Artık Sabrı Sınanacak, Kararlılığı, İmkanları ve Cesareti Test Edilecek Bir Ülke Olmadığını Herkesin Görmesini İstiyoruz. Yaparız Diyorsak Yaparız ve Bedelini de Öderiz. Varsa Bedel Ödeme Pahasına Karşımıza Çıkmak İsteyen Buyursun Gelsin, Yoksa Çekilsinler Önümüzden Biz Kendi İşimize Bakalım.”

“BİN YILDIR BU HUKUKU BOZMAYA ÇALIŞANLARIN HİÇBİRİSİ EMELİNE ULAŞAMADI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bu Topraklarda Bin Yıldır Karşılaştıkları Bütün Badirelerden Malazgirt Ruhuyla Kurtulduklarını Belirterek, Kosova’da da Niğbolu’da da Haçova’da da Aynı Ruhla Mücadele Ettiklerini Anlattı.

“Çanakkale’yi Geçilmez Yapan da Bu Ruhtu, İstiklal Harbi’nde Yedi Düvele Karşı Bu Ruhla Galip Geldik, 15 Temmuz Destanını da İşte Bu Ruhla Yazdık.” Diyen Erdoğan, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Bugün de Farklı Cephelerde Azim ve Kararlılıkla Yürüttüğümüz Mücadeleleri Aynı Ruha Borçluyuz. Nasıl Dün Türkistan’dan Anadolu’ya Akan Sadece Fetih Ordusu Değil, Adalet ve Muhabbet Kervanıysa Bugün de Gittiğimiz Her Yere Bu Erdemleri Taşıyoruz. Bin Yıldır Anadolu’daki Her Kesimden İnsanımızın Kalplerinde Kurulan O Güçlü Köprü, Sonsuza Kadar Ayakta Kalacaktır. Atalarımızın Anadolu’ya Ektiği Sevgi, Muhabbet, Kardeşlik ve Dayanışma Ruhu Öylesine Kök Saldı, Öylesine Büyüdü ki Bin Yıldır Bu Hukuku Bozmaya Çalışanların Hiçbirisi Emeline Ulaşamadı. Ne Yaparlarsa Yapsınlar, Hangi Çirkin Kumpasa Yönelirlerse Yönelsinler Her Defasında Milyonları Karşılarında Tek Yürek Olarak Buldular. Çünkü Biz Bu Toprakların Emanetçisi Değil, Asıl Sahibiyiz.

Bu Toprakların Altında Biz Varız, Üstünde de Biz Varız. Yahya Kemal’e Paris’te Olduğu Bir Dönemde Anadolu Nüfusunun Ne Kadar Olduğu Sorulur. Merhum Yahya Kemal de O Zamanki Nüfusun Neredeyse 3- 4 Katı Bir Rakam Söyler. Muhatapları ‘Nüfusunun Miktarını Biz Farklı Biliyoruz’ Dediğinde İse Yahya Kemal, ‘Biz Ölülerimizi de Sayarız’ Diye Cevap Vermiştir. Bu Toprakların Üstünde Ne Varsa Altında Yatanların Eseridir. Bin Yıldır Bu Topraklarda Kök Salan Kardeşlik, Muhabbet ve Dayanışma Hukuku, Tüm Kışkırtmalara ve Karanlık Oyunlara Rağmen Sökülemedi, Bundan Böyle de Sökülemeyecektir. Türkiye’ye Yönelik Ameliyat Yapma Hevesleri Kursaklarında Kalanlar, Aradıkları Fırsatı Bulamayacaklardır. Siyasette, Ekonomide, Askeri Alanda Elde Ettiğimiz Her Yeni Başarı, Geleceğimize Daha Güvenle Bakmamızı Sağlıyor.

“YENİ MÜJDELERLE BU BAŞARIYI ÇOK DAHA İLERİLERE TAŞIYACAĞIZ”

Karadeniz’de Keşfedilen Doğal Gaz Rezervinin Millete Uzun Zamandır İhtiyacı Olan Morali ve Kaynağı Sağladığını İfade Eden Erdoğan, “Bu Doğal Kaynaktan Elde Edilecek Gelir 83 Milyon Vatandaşımızın Her Birinin Hayat Kalitesinin Yükseltilmesinde, Ülkemizin Hedeflerine Daha Hızlı Ulaşmasında Kullanılacaktır. İnşallah Yeni Müjdelerle Bu Başarıyı Çok Daha İlerilere Taşıyacağız. Malazgirt’te Başlayan Büyük Yürüyüşümüzün Bu Önemli Durağı Ufkumuzu Derinleştirmiş, Umudumuzu Güçlendirmiş, Azmimizi Bilemiştir. Rabbimizin Önümüze Açtığı Bu Hayırlı Yolun Bereketiyle Artık Geleceğimize Daha Güvenle Bakıyoruz.” Dedi.

Yahya Kemal Beyatlı’nın “Şu Kopan Fırtına Türk Ordusudur Ya Rabbi / Senin Uğrunda Ölen Ordu, Budur Ya Rabbi / Ta ki Yükselsin Ezanlarla Müeyyed Namın / Galib Et, Çünkü Bu Son Ordusudur İslam’ın.” Dizelerini Okuyan Erdoğan, Şunları Kaydetti:

“Malazgirt Zaferi’nin 949. Yıl Dönümünü Tebrik Ediyorum. Sultan Alparslan’ı ve Ordusunda Bulunan Askerlerinin Her Birini Rahmetle Yad Ediyorum. Bin Yıldır Bu Toprakları Vatanımız Kılmak İçin Canlarını Ortaya Koyan Tüm Şehitlerimize, Gazilerimize, Kahramanlarımıza Şükranlarımı Sunuyorum. Okçular Vakfımızı, Malazgirt Ruhuna Sahip Çıktıkları İçin Tebrik Ediyorum. Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Şentop ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye, Cumhur İttifakı’mıza Verilen Bu Destek Sebebiyle Özellikle Şahsım, Partim Ve Milletim Adına Teşekkür Ediyorum.”

NOTLAR

Malazgirt Zaferi’nin 949. Yıl Dönümü Kutlama Programı Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle Başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konuşma Yaptığı Platformda, “1071 Malazgirt, Kutsal Miras 1071, Kutlu Yürüyüş 2071” Yazısı İle Tarihte Kurulmuş 16 Türk Devletinin Bayrakları Yer Aldı. Konuşmalardan Önce Jandarma Mehteran Birliği Konser Verdi.

Beyoğlu Belediye Başkanı ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın da Bir Konuşma Yaptığı Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Beyoğlu Belediye Başkanı ve Okçular Vakfı Başkanı Yıldız Tarafından Selçuklu Sancağı Takdim Edildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

FORMULA 1 YENİDEN TUZLA’DA

HIZLI YORUM YAP