DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DEMOKRASİMİZİ, HUKUKU GÜÇLENDİREREK EKONOMİMİZİ BÜYÜTECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Demokrasimizi, Hak ve Özgürlükleri, Hukuku Güçlendirerek Yatırımları Canlandıracak, Ekonomimizi Büyütecek, İstihdamı Artıracağız.” Dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Yeni Küresel, Siyasi ve Ekonomik Düzende Gücünü ve Etki Alanını Genişletmek İçin Her Türlü Fırsata, İmkana ve Altyapıya Sahip Olduğunu Belirterek, “Geçtiğimiz 18 Yılda Ülkemizi Demokrasi ve Kalkınma Temelli Politikalarla Geliştirmiştik. Şimdi Önümüze Çıkan Fırsatları Değerlendirmek İçin Yine Aynı Yolu Kullanacağız.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’daki Vahdettin Köşkü’nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Heyetini Kabulü Sırasında Yaptığı Konuşmada, Türkiye’nin Bölgesel ve Küresel Krizler Arasında Kendine Yeni Bir Gelecek İnşa Etme Mücadelesi Verdiği Bir Dönemden Geçtiğini Söyledi.

Bölgedeki Güç Mücadelelerinde Siyasi, Diplomatik, Ekonomik ve Askeri Gücü En Etkin Şekilde Kullanarak İyi Bir Yere Gelindiğine İnandığını Belirten Erdoğan, “Koronavirüs Salgınının, Avrupa Başta Olmak Üzere, Dünyanın Tamamıyla Birlikte Bizi Zorladığını Görmeli ve Bilmeliyiz.” Diye Konuştu.

Son Kabine Toplantısının Ardından Birtakım Yeni Tedbirleri Kamuoyuyla Paylaşmak Durumunda Kaldıklarını Aktaran Erdoğan, Şunları Kaydetti:

“Her Şeye Rağmen Salgın Sürecini Gelişmiş Ülkelerin Dahi Önünde Bir Şeklide Yönettiğimiz Açıktır. Milletimizin Sağlığı İle Ekonomimizin İhtiyaçları Arasındaki En İdeal Dengeyi Bularak Yolumuza Devam Etmeye Çalışıyoruz. Bu Süreçte Yaşadığımız Bir Diğer Önemli Değişim de Ekonomi Yönetimimizde Oldu. Üretim, İhracat, Büyüme ve İstihdam Odaklı Bir Anlayışla Ekonomimizi Güçlendirmeyi Hedefliyoruz. Hem Salgının Yol Açtığı Sıkıntılar Hem Attığımız Siyasi ve Askeri Adımların Sebep Olduğu Rahatsızlıklar Bizi Çok Daha Dikkatli ve Aynı Zamanda Kararlı Politikalar İzlemeye Yöneltiyor. Küresel, Siyasi ve Ekonomik Güç Dengelerinde Ancak 100 Yılda Bir Görülebilecek Bir Değişimin Yaşandığını Artık Herkes Kabul Ediyor. Türkiye, Yeni Küresel, Siyasi ve Ekonomik Düzende Gücünü ve Etki Alanını Genişletmek İçin Her Türlü Fırsata, İmkana ve Altyapıya Sahiptir. Geçtiğimiz 18 Yılda Ülkemizi Demokrasi ve Kalkınma Temelli Politikalarla Geliştirmiştik. Şimdi Önümüze Çıkan Fırsatları Değerlendirmek İçin Yine Aynı Yolu Kullanacağız. Demokrasimizi, Hak ve Özgürlükleri, Hukuku Güçlendirerek Yatırımları Canlandıracak, Ekonomimizi Büyütecek, İstihdamı Artıracağız.”

“İNŞALLAH HEP BİRLİKTE TÜRKİYE’Yİ 2023 HEDEFLERİNE ULAŞTIRACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yerli ve Uluslararası Yatırımcıların Önlerindeki Engelleri Kaldırdıklarını İfade Ederek, “Beklentileri Tespit Ederek, Eksikleri Tamamlayarak, Yanlışları Düzelterek Yeni Dönemin İhtiyaçlarını Karşılayacak, Düzenlemeleri ve Uygulamaları Hayata Geçirerek Türkiye’yi Yeni Bir Yükseliş Trendine Sokacağız. Bunu da Ülkemizdeki Her Kesimle En Başta da İş Dünyamızla Yakın Diyalog, İş Birliği ve Uyum İçinde Gerçekleştireceğiz.” Diye Konuştu.

Yeni Ekonomi Yönetiminin Koordinasyonunda Tüm Süreçleri Hızlı ve Etkin Bir Şekilde Yürüteceklerine İşaret Eden Erdoğan, Konuşmasını Şöyle Tamamladı:

“En Büyük Desteği de Her Zaman Olduğu Gibi Bu Yeni Dönemde Siz İhracatçılarımızdan Bekliyoruz. Geçtiğimiz Günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizde Yeni Döneme İlişkin Görüşlerimizi İş Dünyamızla Paylaşmıştık. Bugün Sizlerle Enine, Boyuna Yine Bunu Konuşacağız. Yarın Müsiad Üyeleriyle Benzer Bir Hasbihal Yapacağız. İnşallah Hep Birlikte Türkiye’yi 2023 Hedeflerine Ulaştıracağız. Ziyaretinizin Böylesine Hayırlı Bir Dönemde Gerçekleşmesinden Gerçekten Memnuniyet Duyuyorum. Türkiye’nin Gelişmesine, Kalkınmasına, Büyümesine Yaptığınız Katkılar İçin İhracatçılarımızın Her Birine Şükranlarımı Sunuyorum.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’DE SON 24 SAATTE 4 BİN 542 KİŞİYE COVİD-19 TANISI KONULDU, 123 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

HIZLI YORUM YAP