DOLAR

32,3476$% -0.09

EURO

34,8740% 0.15

GRAM ALTIN

2.386,57%-0,41

ÇEYREK ALTIN

3.938,00%0,12

BİST100

10.276,88%0,67

BİTCOİN

1998125฿%4.38498

ETHEREUM

99291Ξ%2.72786

a

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HAZİRAN AYINDA ÜLKEMİZ GENELİNDE NORMALLEŞMEYİ TEMİN ETMEYİ HEDEFLİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Covid-19'la Mücadeleye İlişkin, "Haziran Ayında Yoğun Bir Aşılama Kampanyası Yürüterek, Ülkemiz Genelinde Normalleşmeyi Temin Etmeyi Hedefliyoruz." Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Merkezli Şirketlerin Üst Düzey Yöneticilerinin İştirakiyle Çevrimiçi Gerçekleşen Toplantıda Yaptığı Konuşmada, Covid-19’la Mücadeleye İlişkin, “Haziran Ayında Yoğun Bir Aşılama Kampanyası Yürüterek, Ülkemiz Genelinde Normalleşmeyi Temin Etmeyi Hedefliyoruz.” Dedi.


İHRACAT
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüzde 1,8’lik Oranla Çin’in Ardından G20 İçerisinde En Yüksek Büyümeyi Kaydeden Ülke Olduk.” Diye Konuştu.
Erdoğan, “2021 Yılının İlk Dört Ayında İhracatımız, Önceki Yılın Aynı Dönemine Göre Yüzde 45 Artarak 4 Milyar 272 Milyon Doları Buldu.” Dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “(Covid-19) Salgının Yol Açtığı Belirsizliklere Rağmen Türkiye’ye Olan Yatırım Talebinde Ciddi Bir Artış Gözlemliyoruz.” Şeklinde Konuştu.


ABD İLE TİCARET HACMİ
Erdoğan, “(ABD İle) 100 Milyar Dolarlık Ticaret Hacmi Hedefimize Ulaşmak İçin Samimi, Saygılı, Ortak Çıkarlara ve Değerlere Dayanan Bir Yaklaşıma İhtiyaç Duyuyoruz.” Diye Konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üç Kıtanın Kalbi Konumundaki Türkiye’yi Küresel Bir Üretim ve Teknoloji Üssü Haline Getireceğimize İnanıyorum.” Dedi.
Erdoğan, “Sayın Biden İle NATO Zirvesinde Gerçekleştireceğimiz Görüşmenin Yeni Dönemin Habercisi Olacağına İnanıyorum.” Şeklinde İfade Etti.


ÇELİK VE ALÜMİNYUM SEKTÖRÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şöyle Devam Etti:
“Çelik Ve Alüminyum Sektöründeki İlave Tarifeler, Türkiye’nin Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi Dışında Bırakılması, Türkiye Menşeli İhraç Ürünlerine Yönelik Anti-Damping Önlemleri Gibi Adımlar Bize Yakışmıyor. Bu Konularda ABD’den Daha Yapıcı Hareket Etmesini Bekliyoruz.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Teşvik Sistemimizi Sadeleştirerek, Yatırımcıların Teşviklerden Daha Kolay Yararlanmasını Sağlayacağız.” Diye Konuştu.
Erdoğan, “Ülkemizin Teknolojik Dönüşümünü Hızlandıracak, İstihdam Oluşturacak ve Cari Dengemize Pozitif Katkı Sağlayacak Projelere Özel Önem Veriyoruz.” Dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi Belgesi’ne İlişkin “Yakında Belgemizi Milletimiz ve Uluslararası Yatırımcılarla Paylaşacağız.” İfadesini Kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SAĞLIK BAKANI KOCA: 1 HAZİRAN’DAN İTİBAREN 50 YAŞ ÜZERİ AŞILANACAK

HIZLI YORUM YAP