DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KATAR’IN GÜVENLİK VE İSTİKRARINI KENDİ ÜLKEMİZİNKİNDEN AYRI TUTMUYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Olarak, Katar İle Tüm Körfez Bölgesinin Huzur ve Esenliğine Büyük Önem Verdiklerini Belirterek, "Katar'ın Güvenlik ve İstikrarını Kendi Ülkemizinkinden Ayrı Tutmuyoruz." Dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığını Ziyaretinde Yaptığı Konuşmada Sözlerine, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi’nin 7. Toplantısı Dolayısıyla Bir Arada Olmanın Bahtiyarlığı İçinde Olduğunu Belirterek Başladı.

Erdoğan, “Ülkemizi ve Milletimizi Burada Şerefle Temsil Eden Siz Kahraman Askerlerimizi Canı Gönülden Tebrik Ediyorum. Bu Vesileyle Vatanımızın Bağımsızlığı Uğrunda Gözlerini Kırpmadan Canlarını Feda Eden Aziz Şehitlerimizi Rahmetle Yad Ediyor, Gazilerimize Şükranlarımı Sunuyorum. Sınırlarımız İçinde ve Dışında Devletimizin Bekası, Milletimizin Güvenliği, Dost ve Kardeş Ülkelerin Huzuru İçin Fedakarca Görev Yapan Tüm Emniyet Güçlerimize Rabbimden Muvaffakiyetler Niyaz Ediyorum. Rabbim Sizi ve Güvenlik Güçlerimizin Tamamını Her Türlü Kazadan, Beladan, Saldırıdan Muhafaza Eylesin. Sizlere Tüm Türkiye’deki Ailelerinizin, Sevdiklerinizin ve Aziz Milletimizin Selamlarını, Sevgilerini Getirdim. 84 Milyonun Her Bir Ferdinin Duası Daima Sizinledir, Sizin Yanınızdadır. Sizler Milletimizin Göz Bebeğisiniz. Sizler Hem Vatandaşlarımızın Hem de Dostlarımızın Güven Kaynağısınız. Buradaki Vazifenizi Büyük Bir Disiplin ve Fedakarlıkla Yaptığınızı Görüyor, Bundan da Büyük Bir Memnuniyet Duyuyorum.” Diye Konuştu.

Kahraman Ordunun Asırlardır Olduğu Gibi Bugün de 3 Kıta, 7 İklimde Kendisine Verilen Görevleri Gerektiğinde Canı Pahasına Yerine Getirdiğini Dile Getiren Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin “Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi” Şiarıyla Ülke ve Dünyanın Dört Bir Yanında Barışa, İstikrara ve Güvenliğe Hizmet Ettiğini Söyledi.

Erdoğan, “Türkiye Olarak, Katar İle Birlikte Tüm Körfez Bölgesinin Huzur ve Esenliğine Büyük Önem Veriyoruz. Bu Topraklarda Asla Gerilim, Çatışma Ve Husumet Görmek İstemiyoruz. Gerek Yeraltı Kaynakları İtibarıyla, Gerekse Ticari Bakımdan Çok Büyük Potansiyeli Olan Bu Güzel Coğrafyanın, Kardeşlikle, Dayanışmayla Gündeme Gelmesini, Her Alanda Gelişmesini, Güçlenmesini Arzu Ediyoruz. Hangi Kökene, Mezhebe, Meşrebe Sahip Olursa Olsun Körfez Halklarının Tamamı Bizim Özbeöz Kardeşimizdir. Körfez Ülkeleriyle İş Birliğimizi Bu Anlayışla Karşılıklı Çıkar ve Saygı Temelinde İlerletmeye Çalışıyoruz.” İfadelerini Kullandı.

Dini, Tarihi, Kültürel ve Köklü Beşeri Bağların Olduğu Katar’ın Elbette Milletin Gönlünde Farklı Bir Konumu Olduğunu Vurgulayan Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“Başta 15 Temmuz Kanlı Darbe Girişimi Olmak Üzere Katarlı Kardeşlerimizin Milletimizle Sergilediği Dayanışmayı Asla Unutamayız. Ayrıca Katar, Türk Ekonomisine Yönelik Spekülatif Ataklarda da Daima Bizlerin Yanında Olmuş, Ülkemize Duyduğu Güveni Göstermiştir. Cumartesi Günü Siirt Ziyaretimizde Açılışını Yaptığımız Türkiye’nin İlk Çinko İzabe Tesisi, İki Ülke Arasındaki Ortaklığın Sembollerinden Birisidir. Temelini Attığımız Kurşun, Gümüş ve Sülfürik Asit Fabrikalarının da İnşallah Hizmete Girmesiyle Toplam 7 Bin 500 Kardeşimiz İstihdam İmkanına Kavuşacaktır. Bu Ortak Girişim Dışında Katar’ın Ülkemizde Başta Savunma Sanayi Olmak Üzere Birçok Alanda Yatırımları Bulunuyor. Türkiye’nin Yatırım, İstihdam, Üretim ve İhracat Eksenli Büyümesine Katkı Sunan Katarlı Kardeşlerimize Biz de Gereken Desteği Veriyoruz.”

“KATAR’IN GÜVENLİK VE İSTİKRARINI KENDİ ÜLKEMİZİNKİNDEN AYRI TUTMUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Katar’ın Güvenlik ve İstikrarını Kendi Ülkemizinkinden Ayrı Tutmuyoruz. Dost Kara Günde Belli Olur Düsturuyla Katarlı Kardeşlerimizin Uğradığı Haksızlıklar Karşısında Tepkimizi Ortaya Koymaktan Çekinmedik.” Dedi.

Erdoğan, 2014’te Kurdukları Yüksek Stratejik Komite İle Ülkeler Arasındaki İlişkileri Stratejik Ortaklık Seviyesine Taşıdıklarına İşaret Ederek, “Bugün de Toplantımızın 7’ncisini Aziz Kardeşim Emiri Şeyh Temim’in Ev Sahipliğinde Hamdolsun Başarıyla İcra Ettik. Savunmadan Güvenliğe, Ticaretten Yatırımlara, Sağlıktan Eğitime Uzanan Çok Geniş Bir Alanda Yine Önemli Kararlar Aldık. Ülkelerimiz Arasındaki İş Birliğini Daha da İlerletecek Toplam 15 Anlaşma İmzaladık. Aziz Kardeşim Şeyh Temim’in de Güçlü Desteğiyle Önümüzdeki Dönemde Her Alanda İlişkilerimizi Derinleştireceğiz.” Değerlendirmesini Yaptı.

Bu Ziyaretleri Vesilesiyle Katar Makamlarının ve Katar Halkının Türk Askerlerine Yönelik Teveccühüne de Yakından Şahit Olduklarını Belirten Erdoğan, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Katarlı Kardeşlerimiz En Üst Düzeyde Sizlerin Buradaki Varlığınızdan Duydukları Memnuniyeti Dile Getirdiler. Burada Gördük Ki Milli, Manevi ve Mesleki Değerlerinizden Aldığınız İlhamla Katar Halkının Gönlünde Taht Kurmuşsunuz. Türk Askerinin Farkını, Çalışmalarınızla Gayretlerinizle Disiplin ve Görev Bilincinizle Göstermişsiniz. Bugün Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Olarak Her Birinizle Bir Kez Daha İftihar Ettim. Türkiye Katar Arasındaki Müstesna İlişkiler Bu Gibi Önemli Misyonların da Katkısıyla Daha da Derinleşiyor. Burada İcra Ettiğiniz Görevi Yalnızca Bir Vazife Olarak Addetmeyin. 2 Bin 230 Senelik Mazisiyle Dünyanın En Köklü Ordularından Olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Şerefli Birer Mensubu Olan Sizler, Aziz Milletimizin Temsilcileri Olarak Bu Topraklarda Bulunuyorsunuz. Bugüne Kadar Olduğu Gibi Bundan Sonra da Görev ve Sorumluluklarınızı Layıkıyla Yerine Getireceğinize, Şanlı Türk Bayrağını ve Ülkemizi Gururla Temsil Edeceğinize Yürekten İnanıyorum.”

Erdoğan, Türk Askerlerini Büyük Bir Sevgiyle Bağırlarına Basan ve Burayı Kendilerine Tahsis Eden Başta Katar Emiri Şeyh Temim Al Sani Olmak Üzere Tüm Katarlılara Şükranlarını Sundu.

Askerlere, Üstlendikleri Kutsal Vazifelerde Mevla’dan Muvaffakiyetler Niyaz Eden Erdoğan, Görevlerini Layıkıyla Yerine Getirmelerinin İç Huzuruyla Memleketlerine, Sevdiklerine Kavuşmalarını Temenni Etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Sınırları İçinde ve Dışında Kahramanca Görev Yapan Tüm Güvenlik Güçlerine Başarılar Diledi.

ERDOĞAN DOHA’DAN AYRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özel Uçak “TRK” İle Saat 18.20’de Katar’ın Başkenti Doha’dan Ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Hamad Uluslararası Havaalanı’ndan Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu İle İlgililer Uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Eşi Emine Erdoğan’ın Yanı Sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik İle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Doha’dan Ayrıldı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRKİYE İLE KATAR ARASINDA 15 ANLAŞMA İMZALANDI

HIZLI YORUM YAP