DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEMMUZ AYINI İŞARET ETTİ! ENFLASYONA GÖRE, ÇALIŞANLARA BİR ZAM DAHA GELEBİLİR

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÖZEL OKUL ÜCRETLERİNDEKİ ARTIŞ TAVANINI YÜZDE 36 SEVİYESİYLE SINIRLADIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özel Okul Ücretlerindeki Artış Tavanını Yüzde 36 Seviyesiyle Sınırladık.” Dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Yılın İlk AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda Yaptığı Konuşmada, Yeni Miladi Yılın, Ülke, Millet ve Tüm İnsanlık İçin Hayırlara Vesile Olmasını Temenni Etti.

Akçakale Sınırında Bölücü Terör Örgütünün Döşediği Patlayıcı Nedeniyle Şehit Olan Askerlere Allah’tan Rahmet, Yakınlarına ve Millete Başsağlığı Dileyen Erdoğan, “Şehitlerimizin Kanları Yerde Kalmadı, Allah’ın İzniyle de Kalmayacak. Ülkemize Yönelik Terör Tehditlerini Kaynağında Kurutmaya Devam Edeceğiz. Ne Cudi’de Ne Gabar’da Ne Tendürek’te Ne Bestler’de Nerede Aklınıza Bir Terör Bölgesi Geliyorsa Bizler Orada Mehmetçiğimizle, Jandarmamızla, Polisimizle, Güvenlik Korucularımızla Varız, Var Olmaya Devam Edeceğiz.” Diye Konuştu.

Erdoğan, Elim Bir Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Milli Futbolcu Ahmet Çalık’a da Allah’tan Rahmet, Yakınlarına Ve Futbol Camiasına Başsağlığı Diledi.

Yeni Yılla Birlikte Türkiye’ye Ve Millete Hizmeti Her Zeminde Olduğu Gibi Meclis Çatısı Altında da Yoğun Şekilde Sürdürecekleri Bir Döneme Girdiklerini Söyleyen Erdoğan, “Geçtiğimiz Hafta Stokçuluğa Ceza Artırımını da İçeren Bir Kanun Değişikliği Paketi Genel Kurulda Malum Kabul Edilmişti. Bu Haftada da Vadeli Hesaplara Döviz Kuru Desteği Verilebilmesini, Bireysel Emeklilikte Devlet Katkısının Yüzde 25’ten Yüzde 30’a Çıkarılmasını, BOTAŞ’ın Kademeli Doğal Gaz Satış Fiyatı Uygulayabilmesini, Türk Lirası Üzerinden Yapılan Sözleşmelere Ek Fiyat Farkı Ödenebilmesini, Emekli Aylıklarının Sınırının En Az 2 Bin 500 Lira Olmasını, İhracatçı Firmalar İçin Kurumlar Vergisi’nin Yüzde 19’a Düşürülmesini, Kamu Görevlilerinin Toplu Sözleşmelerindeki Yılın İlk Ayına İlişkin Artış Oranının Yüzde 5 Yerine Yüzde 7,5 Olarak Uygulanmasını, Velhasıl Milletimize Verdiğimiz Sözleri Birer Birer Yerine Getirebilmemizi Sağlayacak Çok Sayıda Değişiklik Teklifi Görüşülerek İnşallah Kanunlaşacak. Aynı Şekilde Komisyonlarımızdaki Çalışmalar da Sürecek.” Bilgisini Paylaştı.

“Türkiye Modeli” İle Dünyanın En Büyük 10 Ekonomisi Arasına Girme Hedefi Doğrultusunda Her Mecrada Yollarına Kararlılıkla Devam Ettiklerini Dile Getiren Erdoğan, Şöyle Konuştu:

“Bu Süreçte Bizim Ne Yaptığımızı, Ne İçin Yaptığımızı, Nasıl Yaptığımızı Anlamak İçin Hem Türkiye’nin İki Asırlık Kalkınma Yolculuğunu Hem de Dünyada Son Dönemde Yaşanan Gelişmeleri Çok İyi Bilmek Gerekiyor.

Ülkesinin Geçmişinden ve Dünyanın Bugününden Bihaber Gafillerin Ezbere Atıp Tutarak Milletimizin Moralini Bozmaya, Umudunu Kırmaya Dönük Gayretlerini Kimi Zaman Üzüntüyle Kimi Zaman Öfkeyle Takip Ediyoruz. Türkiye’nin, Osmanlı Döneminde Başlayan ve Cumhuriyetin İlk Döneminde de Süren Ancak Tek Parti Faşizmi, Darbeler, Koalisyonlar Anaforu İçinde Adeta Kaybolup Giden Sanayileşme Hamlesinin Önünün Nasıl Kesildiğini Hatırlayın. Milletimizi Kendi Değerlerinden, Geçmişinden, Medeniyetinden Kopartarak Köksüz Bir Ağaç Gibi Kurutmaya Çalışanların Ayak Oyunlarını Hatırlayın. Yapılan Yatırımlara, Başlatılan Güzel İşlere, Üretilen Eserlere, Hazırlanan Reformlara Destek Vermek Yerine Üzerlerine Beton Döken Zihniyetin İpinin Kimlerin Elinde Olduğunu Bilmek İçin Herhalde Allame Olmaya Gerek Yok. Biz Kaybederken Kazananlar Kimlerse, Biz Ağlarken Gülenler Kimlerse Bu Felaketin Müsebbibi De Onlardır.

Türkiye’de Hangi Dönemde Her Kim, Bu Gidişin Önünü Kesmek, Ülkenin Makus Talihini Değiştirmek, Milleti Hak Ettiği Özgürlüklere Ve Refah Düzeyine Kavuşturmak İçin Adım Atmışsa Başına Gelmeyen Kalmamıştır. Rahmetli Menderes’in Akıbeti Darağacında Nihayete Ermiş, Rahmetli Demirel’in, Rahmetli Erbakan’ın, Rahmetli Türkeş’in Mücadeleleri Darbelerle Kesilmiş, Rahmetli Özal’ın Sonu Beklenmedik Bir Ölüm Olmuştur.”

AK Parti’nin 20 Yıllık Geçmişinin, Kesintisiz Şekilde Bu Habis Zihniyet ve Onun Gerisindeki Güçlerle Mücadele İle Geçtiğini Vurgulayan Erdoğan, Şunları Kaydetti:

“‘Hafıza-İ Beşer Nisyan İle Maluldur’ Derler. Kendi Yaşadıklarımızı Eğer Biz Unutursak Diğer İnsanlar Haydi Haydi Unutur. İktidarımızın İlk Yıllarında Vesayetin; Yargısından Güvenliğine, Tüm Bürokrasiyle, İş Dünyasıyla, Siyasetiyle, Medyasıyla Önümüze Hangi Engeller Çıkardığı Daha Dün Gibi Gözlerimizin Önündedir. Bugünkü Gençlere Anlatsak Milat’tan Önceki Tarihte Olmuş Hadiseler Gibi Dinleyecekleri Nice Olayları Bizzat Yaşadık. Ülkemizin Uluslararası Alanda Nasıl Kuralsız, Ahlaksız, Sinsi Tuzaklara Tecrit Edilmeye, Köşeye Sıkıştırılmaya Çalışıldığını Unutmadık. Gezi Olayları ve FETÖ’nün Kumpaslarıyla Başlayan Sürecin Düğmesine, Pek Çok Yerde Uygulanan Kirli Bir Senaryonun Ülkemize de Teşmil Edilmesi Gayesiyle Basılmıştı. Kimi Ülkede Başarıya Ulaşarak Maalesef Devletlerin Parçalanmasına, Toplumların Perişan Olmasına Yol Açan Bu Alçak Senaryoyu Biz Milletimizle Birlikte Yırtıp Çöpe Attık.”

“TEMMUZDA ŞARTLARA BAKARAK GEREKİRSE ÇALIŞANLARIMIZIN DURUMLARINI YENİDEN DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Erdoğan, Siyasi Ve Sosyal Kaos Denemelerini, PKK’dan DEAŞ’a Kadar Tüm Terör Örgütlerini Kullanarak Şehirlere ve Sınırlara Başlatılan Saldırıları, FETÖ Vasıtasıyla Teşebbüs Edilen Darbe Girişimlerini, Diplomatik Çirkeflikleri, Güç Gösterilerini, Birer Birer Bertaraf Ettiklerini Söyledi.

“Biz Milletimizle Birlikte İstiklalimize Sarıldıkça, Biz Mücadele Bayrağını Hep Yüksekte Tuttukça, Biz Teslim Olmadıkça, Biz Hedeflerimizden Kopmadıkça, Maruz Kaldığımız Saldırıların Cephesi Daha da Genişlemiştir.” İfadelerini Kullanan Erdoğan, Ekonomide Son 3-4 Yıldır Yaşanan Dengesiz Gelişmelerin Bir Sebebinin de Finans Araçlarının Bu Cephenin Bir Unsuru Olarak Devreye Alınmış Olmasından Kaynaklandığını İfade Etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Şöyle, Geriye Dönük Son 3-4 Yılda Ekonomide Neler Oldu Diye Baktığımızda, Karşımıza Çıkan Fotoğraf Şudur: Türkiye, 15 Temmuz Darbe Girişimini Milletimizin Şanlı Direnişi İle Bertaraf Ettikten Sonra Batılı Ülkelerin Gizlemeye Gerek Bile Görülmeyen Husumeti İle Karşı Karşıya Kalmıştır. Onlardan NATO Müttefikimiz Amerika, Ülkemizle Arasındaki Yaklaşım Farklılıklarını, Doğrudan Ekonomimizi Mahvetme Tehdidiyle, Siyasi ve Ahlaki Her Türlü Nezaketten Uzak Bir Şekilde Sergilemeyi Tercih Etmiştir. Kimi Avrupa Ülkeleri İse Aynı Tavrı Daha Dolaylı, Daha Sofistike Yöntemlerle Ortaya Koymuşlardır. Batı’nın Güdümündeki Bazı Bölge Ülkelerinin Devreye Sokulmasıyla, Bu Karmaşık Tablo Giderek Derinleşmiştir.

Savunma Sanayi Ürünlerinde Ve Çeşitli Ticari Başlıklarda Ülkemize Karşı Uygulanan Örtülü Ambargo, Finans Araçlarının Daha Öne Çıkartıldığı Farklı Bir Boyuta Taşınmıştır. Geçmişteki Saldırılarda Yaptığımız Gibi Bu Süreçte De Hemen Tedbirlerimizi Alarak, Zayıf Noktalarımızı Güçlendirip, Eksiklerimizi Tamamlayarak, Mücadele Saflarını Sıklaştırdık. Yurt Dışından Finans Sistemimizin Dengelerini Bozacak Şekilde Yapılabilecek Müdahalelerin Araçlarını Önemli Ölçüde Kontrol Altına Aldık. Serbest Piyasa Ekonomisi Kurallarına Zaten Uymayan Bu Tabloyu Düzeltmeye Başladığımız Bu Dönemde Koronavirüs Salgını Nüksetti. Gelişmiş Ülkeler Başta Olmak Üzere, Pek Çok Devlet Bu Sağlık Krizi Karşısında Bocalarken, Vatandaşlarına Yeterli Hizmeti Sunmakta Zorlanırken, Türkiye, Hayata Geçirdiği Süratli Ve Etkin Tedbirlerle Kendini Korumaya Almıştır. Şehir Hastaneleri Ve Diğer Sağlık Kuruluşlarımızda Maske Ve Tıbbi Malzeme Üretim Gücümüzle, İmalatı Ve İstihdamı Ayakta Tutmayı Esas Alan Yaklaşımımızla, Salgın Döneminde Son Derece Başarılı Bir Yönetim Sergiledik.

Yine Bu Dönemde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Ülkemize Sağladığı Hızlı Karar Alma Mekanizmalarından Da İstifade Ettik. Tabii Salgın Süreci, Küresel Ekonominin 2008 Finans Krizi İle Zaten Bozulmuş Olan Dengelerini Daha Sert Bir Şekilde Altüst Etmiştir. Küresel Üretim, Tedarik, Lojistik Ve Enerji Sektörlerinde Yaşanan Sarsıntılar, Enerji Ve Gıda Başta Olmak Üzere Emtia Fiyatlarının Yükseltilmesinden Finansal Genişlemeye Bağlı Enflasyon Artışına Kadar Pek Çok Soruna Yol Açmıştır. Öyle Ki Gelişmiş Ülkeler Bir Anda 5 Katına, 7 Katına Çıkan Enflasyon Gerçeği İle Yüzleşmek Zorunda Kalmıştır. Hatta Bu Ülkelerde Üretici Fiyatları Enflasyonu Yüzde 20’li, Yüzde 30’li Rakamlar Gibi Tarihlerinde Görülmemiş Oranlara Ulaşmıştır. Ülkemizde De Elbette Enflasyon Sorunu Var. Üstelik Türkiye, Enflasyona İlave Olarak Döviz Kuru Dalgalanması Gibi Can Yakıcı Bir Sorunla Da Boğuşmuştur. Buna Rağmen Ülkemizdeki Enflasyon Artışı Nispeten Diğer Ülkelerin Altında Kalmıştır. Döviz Kurunda Olduğu Gibi Enflasyonda Da Ülkemiz Ve Ekonomimizin Gerçekleriyle Uyuşmayan Bir Şişkinliğin Bulunduğu Açıkça Ortadadır. İnşallah En Kısa Sürede Bu Şişkinliği Ortadan Kaldırarak Milletimizin Haksız Bir Fiyat Artışı Yükünün Altında Kalmasının Önüne Geçeceğiz. Bunun Yanında, Asgari Ücreti Yüzde 50 Oranında Artırarak, Yılın İlk Yarısı İçin Memur Ve Emekli Maaşlarını Yüzde 26-31 Arasında Yükselterek, Emeklilerimizin Taban Aylığını 2500 Liraya Çıkartarak, Milletimizin Hiçbir Kesimini Enflasyon Karşısında Ezdirmedik, Ezdirmeyeceğiz. Önümüzdeki Temmuz Ayında Enflasyon Gerçekleşmesine Ve Şartlara Bakarak Gerekirse Çalışanlarımızın Durumlarını Yeniden Değerlendireceğiz.”

“SEN GERİDEN GELİYORSUN”

Milleti Fahiş Fiyat Artışlarına Karşı Korumak İçin Her Alanda Ciddi Tedbirler Almaya Başladıklarına İşaret Eden Erdoğan, Bu Çerçevede Özel Okul Ücretlerindeki Artış Tavanını Enflasyonla, Yani Yüzde 36 Seviyesiyle Sınırladıklarını Dile Getirdi. Erdoğan, “Bay Kemal Çıkmış Bu Konuyla İlgili Konuşuyor. Ne Konuşuyorsun Ya? Bu İş Bizim İşimiz Ve Biz Bu İşi Yaptık. Sen Geriden Geliyorsun.” Dedi.

Ticaret Bakanlığının Ülke Genelinde 100 Bin Ürün Denetimi Yaptığını; Arz Talep Dengesi İle Uyuşmayan Her Konuda Ellerindeki Hukuki İmkanları Sonuna Kadar Kullandıklarını Belirten Erdoğan, “Biz Çalıştıkça, Ürettikçe, Büyüdükçe, İnşallah Karşımızdaki Sorunların Giderek Küçüldüğünü, Önemsizleştiğini, Basitleştiğini Hep Birlikte Göreceğiz.” Diye Konuştu.

Türkiye’nin İhracatını 500 Milyar Dolara Çıkarma Hedefini İlk Açıkladıklarında, Birilerinin Bunu Nasıl İstihza İle Karşıladığını, Kendi Akıllarınca Dalga Geçtiğini Bildiklerini İfade Eden Erdoğan, Şunları Kaydetti:

“İşte Görüldüğü Gibi Bu Hedefin Neredeyse Yarısına Ulaştık. Buna Rağmen Hala Türk Ekonomisinin Odağını Yatırım, İstihdam, Üretimden Faiz, Kur Enflasyon Sarmalına Döndürmeye Çalışanlara Diyoruz Ki; Kafanızı Kaldırın Ve Dünyaya Bir Bakın. Politika Faizleriyle Enflasyon Arasındaki Farkın 10 Katını Geçtiği Ülkelerin Hiçbirinde Kimse Bu Durumu Sorgulamıyor. Muhalefet Partileri Felaket Tellallığı Yapmıyor.

Gıda Fiyatlarından Kiralara, Enerjiden Ulaşıma Kadar Her Alanda Ciddi Artışlarla Karşı Karşıya Kalan Gelişmiş Ülkelerin Kamuoyları Sükunetle Gelişmelerini Takip Ediyor. Bizdeyse, Kendi Ülkesinin Felaketinden Siyasi Çıkar Sağlama Peşine Düşen Muhalefet Cenahı Yalan Ve İftiranın Dozunu Artırarak Ortalığı Karıştırmak İçin Canhıraş Bir Gayret İçerisindedir. Biz, Kimin Ne Dediğine Değil, Kendi Stratejimizin Ne Gerektirdiğine Bakarak İşimizi Yürüteceğiz. Önceliğimiz İstihdamı Artırarak Milletimizin Geçimini Güvence Altına Alıp Hedeflerimizi Birer Birer Hayata Geçirmektir. Gelişmiş Ülkelerde Alınan Ve Alınacak Tüm Tedbirlerin De İstihdamı Koruma Amaçlı Olduğuna Dikkatinizi Çekmek İstiyoruz. Onların Toplumlarını Sosyal Güvenlik Destekleri İle Geçici Olarak Ayakta Tutmaya Çalışıp Da Yapamadığını, Biz Salgın Döneminde 2 Milyon 700 Bin İlave İstihdam Temin Ederek Başardık. Bizi Bu Yoldan Alıkoyacak Hiçbir Dayatmaya, Hiçbir Teklife, Hiçbir Tehdide Boyun Eğmedik, Eğmeyeceğiz. Salgının, Etkisini Nispeten Azaltmasıyla Birlikte Dünya Ticaretindeki Değişime Baktığımızda Gelişmiş Ülkelerin Önemli Bir Kısmının Tablonun Negatif Kısmında Sıralandığını Görüyoruz.

Türkiye’nin De İlk Sıralarında Bulunduğu Gelişmekte Olan Ülkelerin Çoğu İse Tablonun Pozitif Tarafında Yer Alıyor. İstihdam Sayısını 30 Milyon Sınırına Getirmiş Olmamız, Ülkemizi Yatırım, İstihdam, Üretim, İhracat, Cari Fazla Yoluyla Büyütme Stratejimizin Harfiyen İşlediğini Gösteriyor. Bu Yoldan Asla Geri Dönmeyecek, Hedeflerimize Doğru Kararlılıkla Yürümeyi Sürdüreceğiz. Biz Bugüne Kadar Lafla Değil, Hep İcraatımızla Milletimizin Huzuruna Çıktık. Allah’ın İzniyle Önümüzdeki Yaz Aylarında Bu Çabalarımızın Bu Fedakarlıklarımızın Meyvelerini Hep Beraber Almaya Başlayacağız. İşte O Zaman Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yılı Olan 2023, Türkiye İçin Gerçekten Tarihi Bir Dönüm Noktası, Unutulmaz Bir Bayram Yılı Haline Dönüşecektir.”

‘KENDİSİ İŞİN EĞLENCESİNDE’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi Her Alanda Eşi Benzeri Görülmemiş Yatırımlarla, Altyapıyla, Eserlerle, Hizmetlerle Tanıştırdıkları Gibi Ekonomide De Şampiyonlar Liginin Bir Parçası Haline Getirmekte Azimli Olduklarını Söyledi.

Müreffeh Bir Gelecek Hayalini Kendilerinin Gerçeğe Dönüştüreceğini Belirten Erdoğan, “Çünkü Biz AK Partiyiz, Çünkü Biz Milletin Partisiyiz.” Diye Konuştu.

Son Dönemde Yaşanan Kimi Hadiselerin, “Bu Ülkenin En Büyük Sorunu Muhalefettir” Tespitini Tekrar Tekrar Haklı Kıldığını Vurgulayan Erdoğan, Muhalefetin Görevinin, Milletin Sorunlarına Ve Ülkenin İhtiyaçlarına İktidardan Daha İyi Çözümler Bulacak Vizyonu Ortaya Koymak, Programları, Projeleri Geliştirmek Olduğunu İfade Etti.

Erdoğan, CHP’nin Bunca Yıllık Muhalefet Döneminde Herhangi Bir Vizyon Ortaya Koyduğunu Gören, Duyan, Bilen Olmadığını Belirterek, Şunları Kaydetti:

“CHP’nin Ülkenin Herhangi Bir Meselesinin Çözümüne Katkı Sağladığını, Alternatif Bir Teklif Getirdiğini Gören, Bilen, Duyan Var Mı? Yok. CHP’nin Milletimizin Herhangi Bir Derdine Derman Olacak, Yüzünü Güldürecek Bir Açılım Ortaya Koyduğunu Gören, Duyan, Bilen Var Mı? Yok. Peki Ne İşe Yarar Bu CHP. Bunun Cevabını CHP’nin Başındaki Zata Bakarak Vermek Gerekir. CHP’nin Başındaki Zat, Yıllardır Israrla Takip Ettiği, Artık Zırvalık Derecesinin Ötesine Geçip Hezeyan Şeklini Alan Yalan, İftira Ve Çarpıtma Siyasetiyle Milletimizin Eğlencesi Haline Dönüştü. Anlaşılan Ülkede Komedyen Eksiği Var Ki CHP’nin Başındaki Zat Orayı Doldurmak İçin Tüm Gücüyle Çalışıyor. Ana Muhalefet Makamı Milleti Eğlendirme Değil, Milletin Dertlerine Alternatif Çözümler Sunma Yeridir. Madem Kılıçdaroğlu’nun Böyle Bir Derdi Yok, Kendisi İşin Eğlencesinde, Biz De Bu Zatın Parlak Fikirlerini Hayata Geçirebilmesine Biraz Katkıda Bulunalım.”

“MADEM BÖYLE BİR RÜYASI VAR, KENDİSİNE YARDIMCI OLALIM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Geçtiğimiz Haftalarda Şanlıurfa’ya Gidip, Belediyelerin CHP’ye Geçmesi Halinde Çiftçilere Elektriği Bedava Vereceğini Söylediğini Aktaran Erdoğan, “Bu Zat, 2019 Seçimlerinde De Pek Çok Yerde Belediye Başkan Adaylarını Yanına Alarak Hiç Kimseyi İşten Çıkarmama, Her Tarafı Metro Hatlarıyla Donatma, Suyu Ve Ulaşımı Ucuzlatma, Her Aileye Maddi Destek, Her Çocuğa Bedava Süt Verme Gibi Vaatlerle De Milletin Karşısına Çıkmıştı.” İfadelerini Kullandı.

Erdoğan, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Madem CHP Genel Başkanı’nın Böyle Bir Hayali, Böyle Bir Rüyası Var, Böyle Bir Orijinal Projesi Var, Biz De Belediyenin CHP’li Başkanlarda Olduğu Yerlerde Kendisine Yardımcı Olalım Dedik. Arkadaşlarımıza Talimat Verdik. Nerede Bir CHP’li Belediye Yönetimi Varsa Orada Çiftçiye Bedava Elektrik Verilmesi Başta Olmak Üzere Tüm Bu Vaatleri Yerine Getirmelerini Sağlayacak Adımlar Atılacak. CHP’li Belediyeler Belli Ki Yoğunluktan Sözlerini Hayata Geçirecek Teklifleri Belediye Meclislerine Getiremiyorlar, Onların Yerine Bizim Arkadaşlarımız Bu Yükü Omuzlayacaklar. Maksat, Kılıçdaroğlu’nun Sözünü Yerde Bırakmayalım. CHP Genel Başkanı’nı Kendi Tabanı Ve Millet Nezdinde Mahcup Etmeyelim. Gerçi Arkadaşlarımızın Daha İlk Başladığı Yerde CHP’li Belediye Başkanı Bu Duruma İsyan Edip ‘Gidin Onu Kılıçdaroğlu’na Sorun’ Gibi Bir Tepki Gösterse De Anlaşılan O Ki Başkanın Partisinin Vaatlerinden Haberi Yok. Sergilediği Tek Parti Faşizmi Uygulamaları Sebebiyle, Kınama Cezası Verilen Bir Belediye Başkanının Partisine Ve Genel Başkanına Koyduğu Posta Da Bu Cenahta İşlerin Sandığımızdan Daha Karışık Olduğunu Gösteriyor. Ha Bu Arada, Kılıçdaroğlu’na Bir Hatırlatmada Daha Bulunayım; Hani Meydanlarda Hiç Kimsenin Belediyedeki İşinden, Ekmeğinden Edilmeyeceği Konusunda Namus Sözü Vermişti Ya İşte O Söz Kendi Belediye Başkanları Tarafından Ayaklar Altına Alındı.”

Erdoğan, İstanbul Başta Olmak Üzere Yönetimi CHP’ye Geçen Pek Çok Belediyede On Binlerce İnsanın Ekmeğinden Edildiğini Belirterek, Asgari Ücret Ve Diğer Çalışanların Ücretlerine Yaptığı Artışları Beğenmeyen CHP’li Belediyelerdeki Personelin De Maaşlarında Hükümetin Belirlediği Oran Kadar Bile İyileştirme Yapmayan Başkanlara Ateş Püskürdüğünü Söyledi.

Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nun, Bu Konuda Uygulayacağı Parlak Fikirleri Varsa, Şayet Kendi Belediye Başkanlarına Sözü Geçmiyorsa Bizim Meclislerdeki Arkadaşlarımız Kendisine Yardımcı Olmaktan Memnuniyet Duyacaklardır.” Diye Konuştu.

“MİLLETİN BEKLENTİLERİNE CEVAP VERMEKTEN UZAK BİR MUHALEFET VAR”

Karşılarında, Ağzından Çıkan Sözden Habersiz, Gerçekler Yüzüne Vurulduğunda Tepkisiz, Ülkenin Derdiyle Dertlenmekten, Millet Beklentilerine Cevap Vermekten Uzak Bir Muhalefet Tipolojisi Bulunduğunu Vurgulayan Erdoğan, “Türkiye Enflasyonun Da Boynunu Kırar, Döviz Kurunu Da Zapturapt Altına Alır, Büyümesini De Arttırır, Gerekirse Dünyaya Da Meydan Okur. Ama Bu Muhalefet Sorununu Nasıl Çözer İşte Onu Bilmiyoruz.” Değerlendirmesinde Bulundu.

Erdoğan, Muhalefetin Ülkenin Yönetimine Talip Olduğunu Ancak Bunu Yapacak Bir Programı Ve Vizyonu Bulunmadığını Dile Getirerek, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Güya Bu Zatın Öncülüğünde 2023 Seçimlerinde Cumhur İttifakı’na Karşı Bir İttifak Kuruluyor Ama Daha Bizim Karşımıza Çıkartacakları Adayın Kim Olacağı Hususunda Anlaşamıyorlar. CHP’nin Kendi İçindeki Adaylık Mücadelesi Neredeyse Saç Saça, Baş Başa Kavgaya Dönüşmüş Durumda. Yakında Zaptiyelik, Adliyelik Olurlarsa Şaşırmayın. Daha Bu Partinin İçinde Her Gün Bir Yenisi Çıkan Ve Hiçbirinin De Üzerine Gidilmeyen Taciz, Tecavüz, Hırsızlık, Ahlaksızlık Vakalarını Saymıyorum Bile. Velhasıl Karşımızda Neresinden Tutarsanız Tutun Elinizde Kalan Bir CHP Var. Yaşanan Her Hadise Bunların Çeşitli Maskelerin Arkasına Gizledikleri Faşist Yüzlerini Baskıcı, Diktacı, Nobran Karakterlerini Açıkça Ortaya Koyuyor. Kamu Görevlilerimizin Karşısında Aslan Kesilen Bay Kemal Ve Yoldaşları, Bölücü Örgütün Siyasi Uzantıları Karşısında Kağıttan Kaplana Dönüştüler. Eş Başkanların Hem CHP’yi Hem De CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarını Hedef Alan Hakaretlerine Seslerini Dahi Çıkaramadılar. Seçim Meydanlarından Kendilerine Afedersiniz ‘Mustafa Kemal’in İtleri’ Diye Ayar Verenlerin Bugün Gönüllü Avukatlığına Soyundular. Kendi Deyimleriyle Atatürk’ün Partisi CHP’yi Kandil’in Kapı Kuluna Çevirdiler. Her Ne Kadar Kendileri Görmek, Kabul Etmek İstemese De CHP’nin Ülkeyi Geren, Milletimizi Kutuplaştıran, Türk Siyasetini Zehirleyen, Bu Bayat Taktiklerinde Artık Deniz Tükenmiştir.”

Millet Prim Vermedikçe Kılıçdaroğlu Ve Yoldaşlarının Kontrolü İyice Kaybetmeye Başladığını Dile Getiren Erdoğan, “İçinde Debelendikleri Siyasi Tükenmişlik Sendromunu Gözlerden Kaçırmak İçin Hemen Her Gün Yeni Bir Skandala, Bir Utanç Tablosuna İmza Atıyorlar. Affınıza Sığınıyorum, Ağız İshaline Tutulmuş Kifayetsizler Misali Ne Söylediklerini, Ne Yaptıklarını, Hezeyanlarının Nereye Varacağını Artık Kendileri Bile Bilmiyor. Önceki Gün Parti Sözcümüzün De Dediği Gibi Siyasetteki Cari Açıklarını Hakaretle Kapatmaya Çalışıyorlar.” İfadelerini Kullandı.

Erdoğan, “Alçaklık Bayrağını” Kılıçdaroğlu’nun Bir Başka Yardımcısının Devraldığını İfade Ederek, “Milletin İnancından, Değerlerinden, Hassasiyetlerinden Bihaber Bu Ahlak Yoksunu, FETÖ İle Haşa İle ‘Allah’ Lafsını Yan Yana Kullanarak Ne Kadar Sefil Ne Kadar Habis Bir Zihniyete Sahip Olduğunu Bir Kez Daha Gösterdi. Bırakın Artık Dinimizi İstismar Etmeyi, Dürüst Olun Dürüst. İşinize Geldiği Gibi Konuşmanın Bir Anlamı Yok. Artık Bu Yaptıklarınız, Bu Söyledikleriniz Tutmuyor.” Diye Konuştu.

“PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN UZANTILARINI PARLAMENTOMUZDA GÖRMEK İSTEMİYORUZ”

Erdoğan, İsmini Söylemeden HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’i Kastederek Bir Süredir Fotoğraflar Yayınlandığına İşaret Etti. PKK’nın Bir Uzantısı Olarak Bu Kadının Parlamentoda Olduğunu Belirten Erdoğan, “Bununla İlgili Olarak Biz Tabii Karma Komisyona Süratle Bunu Gönderdik. Karma Komisyonda Da Gereği Bunun Yapılacaktır. Biz Parlamentomuzda Bu Tür Birilerini Görmek İstemiyoruz.” Diye Konuştu.

PKK Terör Örgütünün Uzantılarını Parlamentoda Görmek İstemediklerini Belirten Erdoğan, “Cumhur İttifakı Gereken Her Şeyi Söyledi. Bay Kemal, Sen Niye Susuyorsun? İP, Sen Niye Susuyorsun? HDP, Sen Niye Susuyorsun? Ağızlarından Bir Şey Çıktı Mı? Çıkmadı. Herhangi Bir Şey Söylediler Mi? Hayır Söylemediler. Niye? İşlerine Gelmiyor. Diğerlerinde Bir Şey Var Mı? Onlar Yamalı Bohça Zaten. Onlarda Da Bir Şey Yok.” Dedi.

Söyleseler Veya Söylemeseler De Kendilerinin Görevlerini Yapacağını Vurgulayan Erdoğan, “Milletimize De Bunları Tüm Milletvekillerimiz, Tüm Teşkilatımız Anlatacağız. Çünkü Bu Teröristlerden Oluşan Parlamento, Demokratik Bir Parlamento Olamaz. Öyleyse Biz Demokrasiyi Parlamentomuza Egemen Kılmamız Lazım. Bırakın Dini Eğitim Almayı, Az Buçuk Bu Ülkenin Havasını Solumuş Birisi Cenabıallah’ın Güzel İsmini Bu Şekilde Kullanmanın Dinimizde Küfür Sayıldığını Bilir. Merhum Mehmet Akif, Bir Asır Önce Bu Karakter Fukaralarını Bakınız Nasıl Tarif Ediyor: ‘Şarka Bakmaz, Garbı Bilmez, Edepten Yok Payesi Bir Kızarmaz Yüz, Bir Yaşarmaz Göz Bütün Sermayesi.’ Yine Akif Diyor Ya; ‘Dinime Küfreden, Dinime Söven Müslüman Olsa Bari.’ Bunların Böyle Bir Durumu Yok. Bunlar Ahlak Yoksunu. Bunların Tek Sermayeleri Edepsizlikleri, Çirkeflikleri, Cahillikleri.” Değerlendirmesinde Bulundu.

“CHP DÜN DE BUYDU BUGÜN DE BU”

Erdoğan, Daha Sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başörtüsüne İlişkin İfadeleri İle Bazı CHP’lilerin İfadelerinin De Yer Aldığı Bir Videoyu İzleterek “Ne Kadar Gevşek Değil Mi? CHP Bu. Kendileri Çalıp, Kendileri Oynuyorlar. Yaptıkları Bu Ve Bu CHP Kalkıyor Dinimize, Evet Maalesef Sövüyor. Hala Bunları, CHP’ye Gönül Veren Kardeşlerimiz Savunuyorlar. Gerçeği Görün. Biz Kapalı Kapılar Arkasından Değil Sizlere Delilleriyle Bunları İspatlıyoruz. CHP Dün De Buydu Bugün De Bu. Aynı Kafayla Giderse Unutmayın Yarın Da Bu Olacak. İttifakın Diğer Bileşenleri De Farklı Değil. CHP’nin Başını Çektiği İttifakın Bir Cenahını Oluşturan PKK’nın Güdümündeki Parti Ne Yapacağını, Ne Söyleyeceğini, Nasıl Davranacağını Belirlemek İçin Milletvekillerinin Dağdaki Eli Silahlı Sevgililerinden Gelecek İcazeti Bekliyor.” İfadelerini Kullandı.

“BUNLARIN GÖĞSÜNDEKİ ŞEREF MADALYASI O DAĞA KAÇIRDIKLARI YAVRULAR”

“Şimdi De Bu Konuda Yine Kısa Bir Hafıza Tazelemesi Yapalım.” Diyen Erdoğan, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in PKK’lı Bir Teröristle Fotoğraflarına İlişkin Haberlerin De Yer Aldığı HDP’ye İlişkin Videoyu İzlettirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Al İşte Buyur. Bunların Göğsündeki Şeref Madalyası O Dağa Kaçırdıkları Yavrular. Bunlardaki Vicdan Bu Ama Şu Anda Edirne’deki En Büyük Hesabı, İmralı’dakine Verecek. Zannediliyor Ki Her Yer Şu Anda Toz Pembe. Değil, Onların Da Kendi İçinde Ayrı Bir Hesaplaşmaları Var Ve Bu Hesaplaşmayı Da Yapacaklar. Elinde Silahı Olan Teröriste İpini Kaptıran Siyasetçi Bay Kemal Gibi, Diğerleri, Demokratik Zemini Terk Etmiş, Tercihini Kandan Ve Zulümden Yana Kullanmış Demektir. Alnında Daha Ana Karnındaki Gün Yüzü Görmemiş Çocuklardan, Pirifani İhtiyarlara, Evlatlarını Büyüten Elleri Öpülesi Annelerden Rızkının Peşindeki Çobanlara, Öğretmeninden Din Görevlisine Her Kesimden İnsanımızın Kanı Bulunanların Boyunduruğundan Kurtulamayanlardan Siyasetçi Olmaz. Dünyanın Hiçbir Yerinde Böyle Bir Siyasete Böyle Bir Siyasetçi Tayfasına Müsamaha Gösterilemez. Bu Hususun Demokrasiyle, Hakla, Özgürlükle Ve Dahi Aynı Minvaldeki Hiçbir Kavramla Uzaktan Yakından İlişkisi Olmadığının Altını Bir Kez Daha Çiziyorum. Bu, Teröre Sırtını Dayamak Veya Teröre Karşı Durmak Meselesidir. Gerisi Lafügüzaftır.

İttifakın Diğer Cenahını Oluşturan Sözde Milliyetçi Partiyse Şehit Yakınlarına Sövmekle, Sokakta Kendilerine Tepki Gösteren Vatandaşlarımızı Dövmekle Meşgul Durumda. Cumhurbaşkanı Adaylığı Kavgasından, Terör Örgütleriyle İltisaka Kadar Pek Çok Sorunla Delik Deşik Olmuş Bir İttifakta Yer Almayı İçine Sindiren Bu Parti, Biraz Daha Böyle Devam Ederse Ciddi Bir Kimlik Bunalımına Sürüklenecektir. Kendilerini Ve Geçmişlerini İnkar Ederek Aynı İttifakın Bir Parçası Olmak, Bu Ucube Yapıya Yaranmak İçin Çırpınan Diğerlerinin Durumlarını İse İbretle Ve Esefle İzliyoruz. Bunlarla İlgili Rabb’im Hepsine De Akıl, Fikir, İzan Versin Demek Dışında Bir Söz Söylemeyi De Gereksiz Buluyoruz.”

“Muhalefetin Bu Durumu Bize Şu Meşhur Hikayeyi Hatırlattı.” Diyen Erdoğan, Bekri Mustafa’nın Hikayesini Anlattı. Erdoğan, “Ülkemizdeki Muhalefetin Durumunu Anlatmaya Da Kılıçdaroğlu’nun Başında Olduğu CHP’yle Onun Bir Yanındaki PKK’nın Güdümündeki HDP, Diğer Yanındaki Sözde Milliyetçi İYİ Parti, Arkalarına Takılmış Kifayetsiz Muhterislerin Ortak Fotoğrafı Yeterde Artar Da. Türk Demokrasisini Böyle Bir Zillete Duçar Edenlere Yazıklar Olsun. Millete Karşı En Büyük Sorumluluğumuz Ve Vebalimiz Türkiye’yi Bu Ucube İttifakın, Bu Frankenstein İttifakının Eline Bırakmamaktır. Aksi Takdirde Ne Evlatlarımız Ne De Tarih Bize Affeder.” Diye Konuştu.

Eski Türkiye’nin İstikrarsızlık, Güvensizlik, Kaos, Kargaşa Günlerine Dönülmesinin, Milletin Başına Gelebilecek En Büyük Felaket Olduğunu Belirten Erdoğan, “Terör Örgütleri İşte Böyle Bir Ortamın Ülkeye Hakim Olmasını Bekliyorlar. Türkiye’yi Çevresindeki Pek Çok Örnek Gibi Bölmek, Parçalamak, Yıkmak İçin Fırsat Bekleyenler İşte Böyle Bir İklimin Doğmasını Arzu Ediyorlar. Milletimizin Kazanımlarını Ortadan Kaldırarak İnsanlarımızı Yeniden Sefalete, Yokluğa, Yoksunluğa, Çaresizliğe Mahkum Etmek İsteyenler, İşte Böyle Bir Fırsatı Yakalamanın Hayali İle Yanıp Tutuşuyorlar. Allah’ın İzniyle Hiç Birine Fırsat Vermeyeceğiz.” Değerlendirmesini Yaptı.

“BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE İNŞASI, HEDEFİ İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Ülkenin “Büyük Ve Güçlü Türkiye İnşası” Hedefinden Sapmaması İçin Daha Çok Çalışacaklarını ve Gayret Göstereceklerini Vurgulayan Erdoğan, Her Bir İnsana Ulaşıp Yaptıklarını, Yapmakta Olduklarını, Yapacaklarını, Hedeflerini ve Vizyonlarını Anlatacaklarını, Gönüllerini Kazanarak Sandıkta Desteğini Alacaklarını Söyledi.

İnsanlara, Uzay Yarışındaki Yerini Almak İçin Harekete Geçen Türkiye’ye Nasıl Gelindiğini Anlatacaklarını Dile Getiren Erdoğan, Şunları Kaydetti:

“Dünün Ankara’nın Ulus’una, Kızılay’ına Vatandaşını Sokmayan, İnsanlarının Değerlerini, İnançlarını, Kültürünü, İnançlarını Hiçe Sayan Türkiye’sinden Milli İradenin Üstünlüğünü Tesis Eden, Hak ve Özgürlükleri Genişleten Türkiye’ye Nasıl Ulaştığımızı Anlatacağız. Dünün Kılıçdaroğlu’nun Başında Bulunduğu Sosyal Sigortalar Kurumunun Hastanelerinde Cenazesi Rehin Kalan İnsanların Feryatlarının Göğe Yükseldiği Türkiye’sinden, Salgın Döneminde Bile Her Vatandaşına En İleri Sağlık Hizmetlerini Sunabilen Türkiye’ye Nasıl Kavuştuğumuzu Anlatacağız. Dünün Terör Örgütleri İle Mücadele İçin Evlatlarının Bedenlerini Kurşunlara Siper Etmekten Başka İmkan Bulamayan Türkiye’sinden Tüm Dünyanın Hayranlıkla Takip Ettiği Savunma Sanayi Araçlarını Kendisi Yapabilen Türkiye’ye Nasıl Eriştiğimizi Anlatacağız.

Dünün Gözünün Nuru Evladını Tutamadığı İçin Kahrolan Anne Babaların Türkiye’sinden Evladını Okul Öncesinden Üniversitesine, Yüksek Lisans ve Doktorasına Kadar, Dilediği Seviyeye Kadar Okutabilen, Eğitim Seviyesine Sahip Türkiye’ye Nasıl Geldiğimizi Anlatacağız. Dünün Bir Şehrinden Diğer Şehrine Gitmek İçin Her Türlü Eziyeti Göze Almanın Gerektiği Türkiye’sinden Ülkenin Her Köşesine Bölünmüş Yollarıyla, Oto Yollarıyla, Köprüleriyle, Tünelleriyle, Demir Yollarıyla, Hava Yollarıyla Hızlı ve Konforlu Gidebilen Türkiye’ye Nasıl Ulaştığımızı Anlatacağız.”

Türkiye’ye Kazandırdıkları Eser ve Hizmetlerin Ve Milletin Ufkunun Genişlemesine Yaptıkları Katkıların Çok Fazla Olduğunu Belirten Erdoğan, “Her Yerde ve Her Fırsatta ‘Türkiye’nin Geçmişten Bu Yana Birikmiş Her Meselesini Biz Çözdük. Bugünkü Meselelerini de Biz Çözeriz, Yarına Dair Umutlarını da Biz Hayata Geçiririz.’ Diyeceğiz.” İfadesini Kullandı.

Erdoğan, Meydanı, Milletten ve Sandıktan Umudunu Kestiği İçin Sokakları Karıştırma, Terör Örgütlerini Azdırma, Dış Güçleri Çağırma, Sorunları Kaşıma, Dertleri İstismar Etme Peşinde Koşanlara Bırakmayacaklarını Bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde Geçtiğimiz 20 Yılda Kazandırdıklarımızla, 2023 Hedeflerimizle ve 2053 Vizyonumuzla Her Sokağa, Her Binaya, Her Eve Gireceğiz ve Herkesi İkna Edeceğiz. Bizim İçin Başka Yol da Başka İhtimal de Başka Çare de Yok.” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BAKAN KOCA: BUNDAN BÖYLE PCR TESTİ YALNIZCA SEMPTOM GÖSTEREN KİŞİLERE YAPILACAK

HIZLI YORUM YAP