DOLAR

32,4245$% -0.2

EURO

34,8703% -0.67

GRAM ALTIN

2.439,17%0,13

ÇEYREK ALTIN

4.047,00%0,00

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2074965฿%-1.46111

ETHEREUM

102040Ξ%-0.96738

a

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÜLKEMİZİ YENİDEN CAZİBE MERKEZİ YAPACAK REFORMLARIN HAZIRLIKLARI İÇİNDEYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı Ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’ne Vahdettin Köşkü’nden Canlı Bağlantıyla Katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizi Yeniden Cazibe Merkezi Yapacak Reformların Hazırlıkları İçindeyiz.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı Ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’ne Vahdettin Köşkü’nden Canlı Bağlantıyla Katıldı.

Açılışı Yapılan İsale Hattı Ve Barajın Bölgeye Ve Ülkeye Hayırlı Olması Temennisinde Bulunan Erdoğan, Koronavirüs Salgınının Dünyayla Birlikte Türkiye’yi De Etkilediği Bir Dönemde Ne Sağlık Ne De Yatırımlardan Taviz Verdiklerini Söyledi.

Erdoğan, Hayata Geçirilen Tedbirlerle Salgının Artış Hızının Kesildiğini Belirterek, Şöyle Devam Etti:

“İnşallah Vaka Ve Ağır Hasta Sayılarının Hedeflediğimiz Seviyelerin Altına Düşmesiyle Sınırlamaları Peyderpey Kaldırmaya Başlayacağız. Bunun İçin 83 Milyon Hep Birlikte Tmm Diye Kısalttığımız Temizlik, Maske Ve Mesafe Kurallarına Sıkı Bir Şekilde Uyulması Gerekiyor. Milletimizin Hiçbir Ferdini Salgın Döneminde Sahipsiz Bırakmadık. Üretimi Ve İstihdamı Sürdürmek İçin Gereken Her Türlü Tedbiri Aldık, Her Desteği Sağladık. Sosyal Koruma Kalkanı Kapsamında Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği, İşsizlik Ödeneği, Normalleşme Desteği Ve Hane Bazlı Sosyal Destek Programı Başlığı Altında 45 Milyar Liralık Bir Kaynağı Karşılıksız Olarak Milletimizin Emrine Sunduk. Böylece Hiçbir Vatandaşımızın İşsiz Ve Aşsız Kalmamasını Temin Etmeye Çalıştık.”

“KİRALARDA DÜZENLEMELERE GİDİYORUZ”

Çiftçiye Ve Esnafı Asla Unutmadıklarını Belirten Erdoğan, “Kiralarda Vesaire Düzenlemelere Gidiyoruz. Onları Da Kısa Zamanda Büyük İhtimalle Kabine Toplantımızın Ardından Açıklayacağız.” Dedi.

Sanayicinin Küçük Ve Orta Ölçekli İşletmelerin, Esnafın Finansman İhtiyacını Karşılamaya Yönelik Pek Çok Destek Programını Hayata Geçirdiklerini Anlatan Erdoğan, Şunları İfade Etti:

“Gelişmiş Ülkelerin Dahi Başa Çıkmakta Zorlandığı Böylesine Kapsamlı Bir Sağlık Ve Ekonomi Krizini Hamdolsun Herhangi Bir Yıkıma Veya Kitlesel Sefalete Meydan Vermeden Bugüne Kadar Getirdik. Aşı Çalışmalarında Gelinen Seviye İtibarıyla İnşallah Önümüzdeki Döneme Çok Daha Umutla Bakıyoruz. Yerli Aşımızın Devreye Gireceği Tarihe Kadar İhtiyacımız Olan Aşıların Bağlantılarını Büyük Ölçüde Tamamladık. Önümüzdeki Bahar Aylarından İtibaren Her Şeyi Salgın Gerçeği Çerçevesinde Olabilecek En İyi Seviyeye Getirmek İçin Tüm Gücümüzle Çalışıyoruz.”

Erdoğan, Çıkış Yolunun Yatırım, Üretim Ve İstihdam Olduğu İnancıyla Ülkeyi Yeniden Cazibe Merkezi Yapacak Reformların Hazırlıkları İçinde Olduklarını Dile Getirerek, “Hukuki Ve İdari Reformlarla Ülkemizi Yeniden Yapılanan Küresel, Siyasi Ve Ekonomik Düzende İlk 10’a Sokmayı Hedefliyoruz. Birliğimize, Beraberliğimize, Kardeşliğimize Sıkı Sıkıya Sahip Çıkarak Ülkemize Yönelik Tüm İç Ve Dış Tehditleri Boşa Çıkartarak, Demokrasimizi Ve Ekonomimizi Güçlendirerek İnşallah Hep Birlikte Hedeflerimize Ulaşacağız.” Dedi.

“SU TASARRUFUNA ÖNEM VERMEMİZ GEREKİYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suyun Hayat Olduğunu Belirterek, Ülkenin Zengin Su Kaynaklarına Sahip Olmadığı İçin Mevcut İmkanların En Verimli Şekilde Kullanılmasının Şart Olduğunu Vurguladı.

Oldukça Kurak Bir Yıl Geçirildiğini Dile Getiren Erdoğan, Şöyle Konuştu:

“Yağış Oranlarının Neredeyse Yarı Yarıya Azaldığı Şu Dönemde Hep Birlikte Su Tasarrufuna Önem Vermemiz Gerekiyor. Salgın Tehdidi Sebebiyle Temizlik Amaçlı Su Kullanımında Ciddi Artış Yaşandı. Kurumlar Ve Vatandaşlar Olarak El Ele Vererek Hem Etkili Hem Tasarruflu Bir Su Yönetimine İhtiyacımız Bulunuyor. Tıpkı Sağlıkta Olduğu Gibi Su Kaynaklarının Değerlendirilmesi Hususunda Da Böyle Sıkıntılı Dönemleri Düşünerek Çok Ciddi Yatırımlar Yaptık. Son 18 Yılda İnşa Ettiğimiz 585 Baraj, 584 Hidroelektrik Santrali, 385 Gölet, 1382 Sulama Tesisi, 247 İçme Suyu Tesisi, 5 Bine Yakın Taşkın Koruma Tesisiyle Bu Alanda Adeta Destan Yazdık. Elimizdeki İmkanları Küçük Tedbirlerle Destekleyerek Barajlarımız Yeniden Suyla Dolana Kadar Dikkatli Hareket Etmeliyiz.”

Erdoğan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün Tüm Mensuplarına, Ülkeye Bu Değerlerin Kazandırılmasındaki Emekleri Ve Gayretleri İçin Teşekkür Etti.

“İKİNCİ BÜYÜK İÇME SUYU PROJESİ”

İsale Hattının Açılışını Yaptıkları Gaziantep’in 2050 Yılına Kadar Olan Su İhtiyacını Karşılayacak Düzbağ İçme Suyu Projesinin Ülkenin İkinci Büyük İçme Suyu Projesi Olduğunu Dile Getiren Erdoğan, Projesi Gaziantep Büyükşehir Belediyesine, İnşası Devlet Su İşlerine Ait Olan Eserin, Fırat’ın Kollarından Biri Olan Göksu Çayı’nın Suyunu Gaziantep’e Naklettiğini İfade Etti.

Erdoğan, Suyun Doğal Eğimle Temini Sayesinde Tek Kuruş Enerji Masrafı Yapılmadan Şu Ana Kadar Şehre 110 Milyon Metreküp Su Sağlandığını Dile Getirdi.

Böylece Belediyenin Vatandaşlara Kaliteli Ve Ucuz İçme Suyu Hizmeti Verme İmkanına Kavuştuğunu Vurgulayan Erdoğan, “Nitekim Belediyemiz İçme Suyunda Yüzde 27 İndirim Yaparak Bu Avantajı Halkımıza Hemen Yansıtmıştır. Hizmete Açtığımız İlk Etap, Yıllık 100 Milyon Metreküpe Yakın Suyu Aktarma Kapasitesine Sahiptir. Barajı Ve Arıtma Tesisiyle Diğer Etap Da Devreye Girdiğinde Bu Rakam, 174 Milyon Metreküpe Çıkacaktır.” Diye Konuştu.

Barajın, 153 Milyon Metreküp Su Depolama Kapasitesiyle 80 Bin Dekar Alanı Sulayacak, Bereket Kaynağı Bir Proje Olduğunu İfade Eden Erdoğan, Şunları Kaydetti:

“İnşası 7 Yıldır Süren Ve Yüksekliği 55,5 Metreyi Bulan, Maliyeti 660 Milyon Lira Olan Bu Baraj, Sulama Kanalları Tamamlandığında Ülkemize Yılda 51 Milyon Lira Katkı Ve 28 Bin Kişiye De İlave İstihdam Sağlayacaktır. Halen Kayacık Barajı Ve Sulamasıyla 120 Bin Hektarı Sulanan Topraklarımıza, Doğanpınar Barajı Ve Sulamasıyla 80 Bin Dekar Daha İlave Ederek Gaziantep Ve Kilis Arasındaki Bölgeyi Ülkemizin En Önemli Tarım Üretim Merkezlerinden Biri Haline Dönüştürüyoruz. İlk Etapta 18 Bin Hektarlık Kısmı Önümüzdeki Sulama Mevsimine Yetiştirecek, Kalanları Da Peyderpey Tamamlayacağız.”

“ŞEHRİMİZ BÖLGE DIŞ TİCARETİNİN NEREDEYSE TAMAMINI DA GERÇEKLEŞTİRİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’teki Tek Baraj Ve Gölet Yatırımlarının Bunlardan İbaret Olmadığını Aktararak, Bugüne Kadar Tamamlananları Bir Kenara Bırakarak, Hala Proje İnşa Safhasında Olan Çok Sayıda Yatırımları Olduğunu Söyledi.

Erdoğan, “Mesela 600 Bin Dekar Araziyi Sulayacak Çetintepe Barajı’nda Yüzde 75 Fiziki Gerçekleşme Sağlandı. Kayacık Ve Kılavuzlu Barajlarının Sulama Projeleri Etap Etap Sürüyor. Yesemek Ve Burç Çamlık Göletlerinin İnşaatları Devam Ediyor. Nizip Ve Karkamış’ta 35 Bin Dekar Alanı Sulayacak Şebekesi De Hazır Olan Nizip Pompaj Sulaması Derz Dolgu Ve Koruma Tedbirleri İşinin İhalesi Yapıldı. Görüldüğü Gibi Ülkemizin Diğer 80 Vilayetiyle Birlikte Gaziantep’imizin De, İçme Suyundan Sulama Suyuna Kadar Rabbimizin Bize Verdiği Lütuflardan En Güzel Şekilde İstifade Etmesi İçin Var Gücümüzle Çalışıyoruz.” Diye Konuştu.

Gaziantep’in Tarihi Ve Kültürel Zenginlikleri, Sanayisi, Tarımı, Ticareti, Yetişmiş İnsan Kaynağı, Azmi Ve Çalışkanlığıyla Sadece Ülkede Değil, Dünyada Gittikleri Her Yerde Örnek Gösterdikleri Bir Şehir Olduğuna İşaret Eden Erdoğan, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Bölgemizdeki Sanayinin Üçte İkisine Sahip Olan Şehrimiz, Yine Bölge Dış Ticaretinin Neredeyse Tamamını Da Gerçekleştiriyor. Sayısı 6’ya Ulaşan Organize Sanayi Bölgesindeki Bin Firmasıyla 10 Ayrı Küçük Sanayi Sitesindeki 10 Bin Esnafıyla Gaziantep Adeta Yaşayan Bir Fabrika Gibi Çalışıyor. Tabii Bu Dinamizmin Beraberinde Getirdiği Çeşitli Sıkıntılar Var. Mesela Şehre Günde Yaklaşık 15 Bin Ağır Vasıta Giriş-Çıkışı Oluyor. Bunun İçin Hem Şehirler Arası Ulaşımda Hem Şehir İçi Ulaşımda Güçlü Bir Altyapıya İhtiyaç Duyuluyor. Sanayi Bölgesiyle Entegre Bir Depolama Alanı, Ağır Vasıta Trafiğinin Şehir Üzerindeki Yükünü Azaltacaktır.

Halen Ön Hazırlıkları Yürütülen 500 Hektarlık Bir Alanda Kurulacak Lojistik Köy Projesi İle Gaziantep’e Mersin Ve İskenderun Limanlarıyla İrtibatlı Bir Kuru Liman Kazandıracağız. Organize Sanayi Bağlantı Yollarının Süratle İnşası Da Üretim Tesislerine Hammadde Gelişini Ve Ürün Çıkışını Kolaylaştıracaktır. Havalimanımıza Yeni Ve Modern Bir Terminal Binasıyla Otopark Kazandırıyoruz. İnşası Süren Bu Projenin De Bir An Önce Tamamlanması Gerekiyor. Şehir Merkeziyle Sanayi Bölgelerini Birbirine Bağlayacak Banliyo Hattı Projesi Gaziray, Trafiği Önemli Ölçüde Rahatlatacaktır. İnşası Süren Projenin 16 İstasyonundan 12’si Tamamlanmıştır. İnşallah Kalan Kısmı Da Hızla Bitirip, Bu Önemli Projeyi En Kısa Sürede Gazianteplilerin Hizmetine Sunacağız.”

Erdoğan, Hızlı Tren Hattının Bahçe-Nurdağı Kısmında Yüzde 25’lik, Nurdağı-Başpınar Kısmında Yüzde 50’lik İlerleme Sağlandığını Aktararak, Şehri Dört Bir Yana Bağlayan Bölünmüş Yol Çalışmalarının Etap Etap Sürdüğünü, Tamamlanan Kısımların Hizmete Açıldığını İfade Etti.

“ŞEHİR HASTANESİNİN BİR AN ÖNCE TAMAMLANMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aşağı Fırat Havzasındaki Arabalı Feribotların Yeterince Verimli Kullanılamadığının Anlaşıldığını İfade Etti. Bu Feribotların, Turizm Hareketi Giderek Artan Bölgedeki Barajlarda Kullanılmaya Elverişli Teknelerle Takas Yoluyla Değiştirilmesi Teklifinin Hem Maliyet Hem Etkinlik Açısından Dikkate Alınabileceğinin Altını Çizen Erdoğan, Şöyle Konuştu:

“Gaziantep’e 1875 Yataklı Bir Şehir Hastanesi İnşa Ediyoruz. Hastanenin İnşaatının Biraz Yavaş Gittiğini Görüyorum. Hem Bölgenin Potansiyeli Hem Küresel Sağlık Krizlerinin Ortaya Çıkardığı

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TSK İLE MİT’İN ORTAK OPERASYONUYLA IRAK’IN KUZEYİNDE 5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

HIZLI YORUM YAP