DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YUVARLAK MASA ETRAFINDA YER BEĞENMEYENLERE MİLLETİM GEREKEN YERİ GÖSTERECEKTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yuvarlak Masa Etrafında Yer Beğenmeyenlere Milletim Gereken Yeri Gösterecektir." Dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sizlerdeki Bu Azim, Bu Kararlılık, Bu Birlik ve Beraberlik Daim Olduğu Sürece Allah’ın İzniyle Ne Bu Davanın Ne AK Parti’nin Önünü Kesmeye İnşallah Kimsenin Gücü Yetmez. Öyle Yuvarlak Masa Etrafında Yer Beğenmeyenlere Milletim Gereken Yeri Gösterecektir.” Dedi.

Erdoğan, ATO Congresium’da Düzenlenen AK Parti Ankara Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na Katılarak Partililere Hitap Etti.

Konuşmasına, Tüm Ankaralıları Selamlayarak ve Toplantının Hayırlara Vesile Olmasını Dileyerek Başlayan Erdoğan, Kuruluşundan Bugüne AK Parti Ankara Teşkilatlarında Görev Alanları Tebrik Etti, Ahirete İrtihal Edenlere İse Allah’tan Rahmet Diledi.

Erdoğan, “Sizler, Selçuklu’nun ve Osmanlı’nın Emaneti Cumhuriyet’in Başkenti Bu Şehrin Günümüzdeki Bayraktarlarısınız. Milli Mücadele’de Düşman Dibine Kadar Geldiği Günlerde Bile Dimdik Ayakta Kalarak Yönetim Görevini Sürdüren Ankara, 15 Temmuz’da Bir Kez Daha Gazilikle Şereflenmiştir. Darbecilerin Attıkları Bombalara, Sıktıkları Kurşunlara, Uçurdukları Uçaklara, Araçların ve İnsanların Üzerlerinden Geçirdikleri Tanklara Cesaretle Karşı Koyan Ankara’ya ve Ankaralılara Bir Kez Daha Şükranlarımı Sunuyorum.” Diye Konuştu.

Ankara’nın Sadece Devletin Başkenti Olmadığı, Aynı Zamanda Türkiye’nin Tüm Renklerini, Zenginliklerini, Birikimini, Umudunu Bünyesinde Toplayan, Mazi İle Ati Arasında Kurdukları Köprünün Kilit Taşı Konumunda Bir Şehir Olduğunu Dile Getiren Erdoğan, Bu Sebeple AK Parti Olarak Kendileri İçin de Ankara’nın Daima Özel, Önemli ve Kritik Bir Yer Olduğunu Söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamdolsun, Ankara İlk Günden Beri Bize Sahip Çıkmış, Destek Vermiş, Dağ Gibi Yanımızda Durmuştur. Milletimizin Asırlık Demokrasi ve Kalkınma Özlemlerini Hayata Geçirme Sorumluluğunu Üstlenmiş AK Parti Kadrolarının Öncü Lokomotiflerinden Biri de Ankara Teşkilatıdır. Ankara’daki Varlığımızı, Birliğimizi, Gücümüzü, Kabiliyetimizi Ne Kadar Üst Düzeyde Tutarsak Tüm Türkiye’deki Hareket Alanımız da O Derece Genişler.” Değerlendirmesinde Bulundu.

Ankara Teşkilatının Geçen Yıl Yaptığı 83 Bin 600 Yeni Üye ve Toplamda Ulaştığı 788 Bin Üye İle Şehirdeki Tüm Siyasi Partilerin Toplamının Üzerinde Bir Başarıya İmza Attığını Belirten Erdoğan, “Bu Yılın İlk İki Ayındaki Üye Sayısının 18 Bin 500’e Ulaşmış Olması Yükselişin Sürdüğüne İşaret Ediyor. İnşallah Ankara 2023 Seçimlerinde Hem Sandıklara Sahip Çıkarak Hem Sandıkları AK Parti ve Cumhur İttifakı Oylarıyla Patlatarak Kendine Yakışanı Yapacaktır.” Diye Konuştu.

“ANKARA’YI KUCAKLAMANIZI İSTİYORUM”

Milli Mücadele’de Ankaralıların Dudaklarından “Ankara’nın Taşına Bak, Gözlerimin Yaşına Bak / Biz Düşmanı Esir Ettik, Şu Feleğin İşine Bak.” Dizelerinin Döküldüğünü Söyleyen Erdoğan, “İnşallah 2023’te Bu Şehrin Sokakları Gözleri Umut ve Sevinçle Parlayan, Ülkelerinin ve Kendilerinin Geleceğine Sahip Çıkan Başkentlilerin Coşkulu Sloganlarıyla Çınlayacaktır. Bunun İçin Sizlerden Tek Bir Anınızı, -Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları- Tek Bir Gününüzü Boşa Geçirmeden Tüm İlçeleri, Mahalleleri, Sokakları, Haneleriyle Gönlünü Kazanmadık Tek Bir İnsanımızı Bırakmayacak Şekilde Ankara’yı Kucaklamanızı İstiyorum.” Dedi.

“Şimdi Sizlerden Öyle Bir Ses Vermenizi İstiyorum Ki Duymayan Kalmasın.” Diyen Erdoğan Konuşmasına Şöyle Devam Etti:

“Ankara, Seçim Gününe Kadar Durmadan, Dinlenmeden Gece Gündüz Çalışmaya Hazır Mıyız? Ankara, Büyük ve Güçlü Türkiye’nin İnşası İçin Kapı Kapı Dolaşmaya Hazır Mıyız? Ankara, Evlatlarımıza Miras Bırakacağımız 2053 Vizyonu İçin Gönüller Kazanmaya Hazır Mıyız? Ankara, Ülkemizi Çeyrek Asır Geriye Götürme Hevesinde Olanların Rüyalarını Kabusa Çevirmeye Hazır Mıyız? Ankara, Türkiye’nin İki Asırlık Demokrasi Ve Kalkınma Hamlesini Bir Kez Daha Kesintiye Uğratmak İsteyenlerin Heveslerini Kursaklarında Bırakmaya Hazır Mıyız?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evet” Yanıtını Almasının Ardından, “Maşallah, Barekallah. Sizlerdeki Bu Azim, Bu Kararlılık, Bu Birlik ve Beraberlik Daim Olduğu Sürece Allah’ın İzniyle Ne Bu Davanın Ne AK Parti’nin Önünü Kesmeye İnşallah Kimsenin Gücü Yetmez. Öyle Yuvarlak Masa Etrafında Yer Beğenmeyenlere Milletim Gereken Yeri Gösterecektir. Bak Burada Böyle Bir Sıkıntı Var Mı? Evelallah Omuz Omuza İstikbale Yürüyoruz.” Diye Konuştu.

Türkiye’nin Demokrasi Tarihine Bakıldığında “Tek Parti Faşizminden Beri” Sarkacın Milli İrade İle Darbe ve Vesayet Arasında Gidip Geldiğine Şahit Olunduğunu Belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde Milli İradenin En Güçlü ve Kesintisiz Hüküm Sürdüğü Dönem, Bizim Dönemimizdir. Uzunca Bir Süre Baskı, Zulüm, Yokluk, Yoksulluk Cenderesi Altında Bunalan Milletimiz, AK Parti İle Kendine Tarihi Bir Çıkış Yolu İnşa Etmiştir. AK Parti’yi Millet Kurmuştur, AK Parti’yi İktidara Millet Taşımıştır, AK Parti’yi 20 Yılda Girdiği 15 Seçimde Sandıktan Millet, Birinci Parti Çıkarmıştır.” İfadelerini Kullandı.

AK Parti’nin Vesayetle, Darbecilerle, Bölgesel ve Küresel Güçlerle Mücadelesinin Hep Milletin Desteğiyle Başarıya Ulaştığını Vurgulayan Erdoğan, Şöyle Devam Etti:

“AK Parti, Eser ve Hizmet Siyasetiyle 81 Vilayeti ve 85 Milyon Vatandaşıyla Bu Ülkenin Her Bir Ferdinin Hayatına Dokunan İcraatlara İmza Atarken de Yanında Hep Bu Millet Olmuştur. Allah’a Hamdolsun. Yürüyeceksin, Millet Yürüyecek Arkandan. Biz Milletle Yürüdük. Biz, Evet O Malum Çevrelerle Değil Milletle Yürüdük. İnşallah Ülkemizi 2023 Hedeflerine Ulaştırma, Gençlerimize 2053 Vizyonunu Miras Bırakma, Bu Mücadeleyi de Yine Milletimizin Desteğiyle Neticeye Ulaştıracağız. Gençliğimiz Burada. Diyorlar Ki ‘AK Parti’de Gençlik Yok.’ Buyurun, Siz Arayın da Bulursunuz. Gençlik Burada. Ve Evelallah AK Gençlik Gümbür Gümbür Geleceğe Yürüyor. AK Kadınlar Gümbür Gümbür Geleceğe Yürüyor. Ana Kademe, AK Parti Olarak Gümbür Gümbür İktidarı Tazelemeye Yürüyor, Cumhur İttifakı Olarak. Bunun İçin Hep Söylediğim Gibi AK Parti’nin Hiçbir Yöneticisi, Hiçbir Mensubu, Millete Sırtını Dönemez, Milletten Kopuk Olamaz, Milletin Rızasına Dayanmayan Herhangi Bir Hesap Kitap Yapamaz. Partimizi, Mensubu Olduğu Davanın Şuurunda, Üstlendiği Sorumluluğun Farkında, Birikimi ve Gayretiyle Kendini Bu Harekete Adamış Teşkilat Mensuplarımızla Birlikte İşte Burada Gördüğünüz Gibi Bugünlere Getirdik. Türkiye’nin Bu Tarihi Dönüm Noktasında Beraber Yol Yürüdüğümüz, Beraber Nice Güzel İşler Başardığımız, Nice Sınamaların Üstesinden Geldiğimiz Kardeşlerimizin Her Birine Teşekkür Ediyorum.”

“TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDE İKİ YOL VAR”

Ana Kademesi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Mahalle ve Sandık Temsilcileriyle AK Parti Teşkilatından Gelecek Seçimlere Kadar, Bugüne Kadar Gösterilenden Çok Daha Fazla Gayret, Çok Daha Fazla Çalışma Beklediğini Belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buna Hazır Mıyız? Unutmayınız Bu Süreçte Ülkemizin Elde Edeceği Kazanımlar Veya Uğrayacağı Kayıplar Sadece AK Parti’nin, Sadece AK Partililerin Olmayacaktır.” Dedi.

Her Bir Vatandaşın, Hem Bugünkü Hayatını Hem Kendisinin ve Evlatlarının Geleceğini Doğrudan İlgilendirecek Kararların Verileceği, Tercihlerin Yapılacağı Bir Süreçten Geçildiğini Bildiren Erdoğan, Şunları Kaydetti:

“İşte Rusya-Ukrayna Arasındaki Gelişmeleri Görüyorsunuz Değil Mi? Düştükleri Durumu Görüyorsunuz Değil Mi? Bizler, Bunlardan İbret Alarak Yolumuza Devam Edeceğiz. Türkiye’nin Önünde İki Yol Vardır. Birincisi, Ülkemizin 20 Yıldır Büyük Emekler, Gayretler, Fedakarlıklar Sayesinde Geldiği, Yeri Dünyanın En Büyük 10 Ekonomisi, Siyasi, Diplomatik ve Askeri Olarak En Büyük Güçleri Arasına Girerek Taçlandırmaktır. Aman Ha! Çok Hassas Olacağız. İkincisi, 1990’lı Yılların Siyasi İstikrarsızlık, Sosyal Kaos, Ekonomik Çöküntü Dönemlerine Geri Dönmektir. Dikkat Ederseniz, 28 Şubat İttifakı Çatısı Altında Bir Araya Gelenler, O Masaya Oturtma Cesareti, Harbiliği, Samimiyeti Bulamadıkları Ortaklarıyla Birlikte Ülkenin ve Milletin Hiçbir Meselesi Konusunda Dişe Dokunur En Küçük Bir Teklif Ortaya Koyamıyorlar. Niçin? Çünkü Bunların Bir Araya Geliş Gayesi Ülkenin ve Milletin Sorunlarını Çözmek, Demokrasimizi Güçlendirmek, Kalkınmamızı Hızlandırmak, Vizyonumuzu Genişletmek Değil. Bunların Tek Derdi, Ülkenin ve Milletin Felaketi Pahasına da Olsa Kendilerine, Ajanslar Vasıtasıyla Verilen Gündemi Uygulamaktır. Proje Şayet Ortaya Bir Eser Koyacaksanız, İyidir ve Gereklidir. Ama Siyasette Proje Milli İradeye Saygısızlıktır. Hatta Milli İradeye Tehdittir. Bunların Tanımı Bu.”

“BU SEFERKİ PROJE DE MİLLETİMİZ TARAFINDAN SANDIĞA GÖMÜLECEKTİR”

Türkiye’nin, Geçmişten Beri Her Darbenin Ardından, Vesayet Dayatmalarıyla Benzer Siyaset Projeleriyle Karşılaştığını Hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz Her Seferinde, Bulduğu İlk Fırsatta, Bu Projeleri Çöpe Atmış, Ülkenin Yönünü Kendi Tarihine, Değerlerine, Kültürüne, İhtiyaçlarına, Beklentilerine, Hedeflerine Uygun İstikamete Çevirmiştir. İnşallah Bu Seferki Proje de Milletimiz Tarafından Sandığa Gömülecektir. Gezi Olaylarıyla, 17-25 Aralık Emniyet-Yargı Darbe Girişimiyle, Çukur Eylemleriyle, Sınırlarımıza Yığılan Terör Örgütleriyle, 15 Temmuz’la, Ekonomik Tuzaklarla Başaramadıklarını 28 Şubat İttifakı Projesiyle Elde Edemezler, Edemeyecekler. Türkiye’nin Artık Bu Trojan Siyasetiyle, Bu Virüs Siyasetiyle, Bu Uzaktan Kumanda Siyasetiyle Yönetilemeyecek, İstikamet Verilemeyecek Bir Ülke Olduğunu Dost Düşman Herkes Bir Kez Daha Görecektir.”

Partili Gençlerin “İlle de Sen” Şarkısını Söylemesi Üzerine Erdoğan, “Hadi Buyurun, Bu Gençliğe Aşık Olma da Nereye Aşık Olacaksın? Rabbim Nazardan Saklasın İnşallah.” İfadelerini Kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMESİNDE GÜNCEL SİYASET VE DIŞ POLİTİKA ELE ALINDI

HIZLI YORUM YAP