DOLAR

32,4992$% 0.25

EURO

34,6231% 0.2

GRAM ALTIN

2.490,14%0,30

ÇEYREK ALTIN

4.261,00%1,08

BİST100

9.548,09%-1,36

BİTCOİN

2046780฿%-0.21053

ETHEREUM

99631Ξ%-0.48235

a

DEİK VE OSB ÜYELERİ ARASINA KÖPRÜ OLACAK

İstanbul Anadolu Yakası OSB Firmalarının İhracat ve Yatırım Konusunda Güçlenmeleri İçin Bir Destek de DEİK’ten Gelecek. OSB’de Açılan DEİK İrtibat Ofisi, Sanayicilerin İhracat Olanaklarını Güçlendirecek.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İle İstanbul Anadolu Yakası OSB Arasında İmzalanan İş Birliği Protokolü Kapsamında Hayata Geçirilen “DEİK İrtibat Ofisi”nin Açılışı Gerçekleşti. DEİK Başkanı Nail Olpak ve İstanbul Anadolu Yakası OSB Başkanı Murat Çökmez’in Konuşmalarıyla Yer Aldığı Açılışı Törenine, Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve Bölge İş Dünyasının Temsilcileri Katıldı. YENİ PAZARLARA ERİŞİLECEK Anadolu Yakası OSB Başkanı Murat Çökmez, Açılışta Yaptığı Konuşmada Küresel Ekonomide Ticari Entegrasyonların Önem Kazanmaya Başladığını Belirterek, “Genellikle Bölgesel Birlikteliklerden Oluşan Bu Birleşmeler Dikkate Alındığında Birbirine Komşu Olan Ülkeler Büyük Önem Taşıyor. Bu Noktada, Ülkemiz Adına Çok Önemli Ve Kıymetli Bir Misyon Üstlenmiş Olan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun, OSB’mizde Açtığı İrtibat Ofisi de Bizim Açımızdan Ayrı Bir Anlam Taşıyor” Dedi.

Küresel Ekonomi ve Ticarette 2019 Yılında Görülen Yavaşlamaya Rağmen, Türkiye’nin Mevcut Pazarlarda Payının Genişletilmesi ve Yeni Pazarlara Erişim Konusunda Ticaret Bakanlığı Önderliğinde, DEİK’in Sağladığı ve Sağlayacağı Katma Değerin Her Geçen Yıl Artış Göstereceğini Dile Getiren Çökmez, “Bu Bağlamda Başta Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan Olmak Üzere, DEİK Başkanı Sayın Nail Olpak’a, Hem Bir Vatandaş ve Hem de Bir İş İnsanı Olarak Huzurlarınızda Teşekkürü Borç Biliyorum. DEİK İrtibat Ofisi’nin Bölge Sanayicimize ve Ülkemize Hayırlı Olmasını Diliyorum” Şeklinde Konuştu.

KÖPRÜ VAZİFESİ
DEİK’in 146 İş Konseyi İle Dünya Genelindeki Faaliyetlerini Sürdürürken, OSB Üyelerinin de Katılımlarını Beklediklerini İfade Eden DEİK Başkanı Nail Olpak İse, “DEİK Olarak, 146 İş Konseyimizle Birlikte Ayda Ortalama 100-150 Toplantı ve İş Forumu, 3. Ülkelerde Ortak Proje Çalışmaları, DTİK Vasıtasıyla Yürüttüğümüz Diaspora Çalışmalarımız ve Dış Ekonomik İlişkilerimizi Kapsayan Faaliyetlerimizle Ticari Diplomasi Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz. Elbette Kurumsal Üyelerimiz Gibi İş Dünyasının Her Katmanından Aramıza Katılan Yeni Üyelerimizden de Güç Alıyoruz. Bu Bağlamda İstanbul Anadolu Yakası OSB Üyelerini de Aramızda Daha Fazla Görmek İstiyoruz” Dedi. DEİK İrtibat Ofisinin de DEİK ve OSB Üyeleri Arasında Bir Köprü Olmasını Hedeflediklerini Belirten Olpak, “Buradaki Firmalarımızın İhracat ve Yatırım Konusunda Güçlenmeleri Hepimizin Ortak Dileği. Daha Fazla Ülkeye Açılmanız ve İş Birliği Yapmanız İçin DEİK Olarak Size Her Türlü Desteği Sağlamak İçin Buradayız. İrtibat Ofisimizi, Aynı Zamanda Bir DEİK İletişim Noktası Olarak da Düşünebilirsiniz. Birlikte Ne Kadar Güçlü Olursak, Ülke Ekonomimiz ve Ticaretimiz İçin Çok Daha Yükse Bir Katma Değer Yaratabiliriz. Ülkemiz Dış Ekonomik İlişkileri İçin Daha Çok Fayda Üretebiliriz. Bu Sebeple, Nitelikli Üye Sayımızı Artırmak İçin, Siz Değerli İş İnsanlarımızı da, DEİK’i Daha Fazla Tanımaya ve Yurt Dışında Ülkemizi Birlikte Daha Fazla Temsil Etmeye Davet Ediyorum” Şeklinde Konuştu. Açılış Konuşmalarının Ardından DEİK ve İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalanırken, Tören Sonrasında Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcısı Atilla Bastırmacı Tarafından ‘Brexit ve Türkiye’ Başlıklı Bir Sunum Gerçekleştirildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYE EKİPLERİ KOKU OLAYINA ANINDA MÜDAHALE ETTİ

HIZLI YORUM YAP