DOLAR

32,4531$% 0.25

EURO

34,6009% 0.24

GRAM ALTIN

2.482,70%1,82

ÇEYREK ALTIN

4.221,00%-5,14

BİST100

9.679,80%-1,37

BİTCOİN

2052227฿%-0.65801

ETHEREUM

100235Ξ%1.0617

a

DEPREM SİYASETE MALZEME OLMAYACAK KADAR ÖNEMLİ BİR KONU

-KİMİ MAAŞ İSTİYOR, KİMİ YENGESİNE DAİRE ALMAYA ÇALIŞIYOR

-ÜÇ BEŞ KİŞİNİN RANT KAVGASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİM

-TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR. ŞADİ YAZICI; “DEPREMLE İLGİLİ KENTSEL DÖNÜŞÜMDE PROBLEMLERİNİZ NEDİR?’ DİYE KİMSE BU ZAMANA KADAR GELİP SORU SORMADI. ÇÜNKÜ SİZİN BİR ŞEYDEN HABERİNİZ YOK”

-DEPREMLE İLGİLİ HER TÜRLÜ ÇALIŞMADA DESTEĞİNİZİ İSTERİZ. AMA DESTEK DEĞİL BİZİ ENGELLEYECEK BİR ÇALIŞMA VARSA, BAŞVURACAĞIM YER KAMU VİCDANIDIR

Tuzla Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti Meclis Üyelerine İsyan Eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Son 6-7 Yılda Yüzlerce Daireyi Dönüştürdüklerini İfade Ederek “Bu Kadar Dönüşüm Yaparken, ‘Başkanım Ne Sorun Yaşıyorsunuz?” Diye Sorulmadan Sadece ve Sadece Eleştirdiniz” Diyerek “Bir Bina Yıkılacaksa Üç Beş Kişinin Rant Kavgasına Asla Müsaade Etmeyeceğim. Kesinlikle ve Kesinlikle Orası Yıkılacaksa Onu Yıkacağız” Dedi.

Tuzla Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Toplantılarının Üçüncü Birleşimi Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi Gerçekleştirildi. Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Gerçekleştirilen Mecliste, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’da Yapılan Deprem Hazırlıklarını ve Yaşadığı Sorunları Anlattı. Başkan Yazıcı,” İzmir Depremi Bir Defa Daha Göstermiştir ki, Yüzde 67’den Sonra Çoğunluğun Hakkını Savunacağız ve 1 Bina Yıkılacaksa Üç Beş Kişinin Rant Kavgasına Asla Müsaade Etmeyeceğim Kesinlikle ve Kesinlikle Orası Yıkılacaksa, Onu Yıkacağız. Bunu da Birlikte Yıkacağız. Buna Karşı Gelen Kişi de Kusura Bakmasın Devletin de Kamunun da Gazabına Uğrayacaktır. Ama Hakkını Alarak, Hakkından Fazlasını Kimse de Yedirmeyeceğiz” Dedi.

108 TANE ACİL TOPLANMA ALANIMIZ VAR

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’da Toplanma Alanlarında Bir Kişiye Düşen Alan Oranının İstanbul’un Ortalamasının Üstünde Olduğunu Belirterek “Afet Anında Tuzla Halkının Toplanma Bölgeleri Var Mı?” Diye Soru Önergesi Verdiniz. Evet 108 Tane Acil Toplanma Alanı Var. Mühim Olan Şimdi Organize Bir Şekilde Kim Nerede? Hangi Toplanma Alanına Gideceğini, Destek ve Lojistik Hizmetlerini, Sivil İnisiyatif İle Beraber Devletin Kamu Otoritesinin Yapmış Olduğu Hiyerarşik Düzende Hep Beraber Yapılanmasını Sağlamak. ‘Toplanma Bölgelerinde Kişi Başına Düşen Alan Nedir?’ Diye Soruyorsunuz. Bunu Aslında AFAD; 1 Metrekare Diye Söylüyor.  İstanbul’da Ortalama 1,2, Tuzla’daki Oran İse 2,11” Dedi.

YENGESİNE DAİRE ALMAYA ÇALIŞIYORLAR

Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti Meclis Üyelerine, ‘Başkanım Depremle İlgili Kentsel Dönüşümde Problemleriniz Nedir?’ Diye Kimse Bu Zamana Kadar Soru Sormadığını İfade Eden Başkan Yazıcı, Sözlerine Şöyle Devam Etti. “İzmir Depreminde Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet Diliyorum. Yaralılara Acil Şifalar Diliyorum.  Rabbim Bir Daha Bize Bunları Yaşatmaz İnşallah. Ama Realite Bu. Hiçbir Zaman Durmayacak. Biz Depremle İlgili Çalışmalarımızı Hızlandırmak Zorundayız. Bakın Bu Konuda Ne Yapacağımızı Ne Yapılması Gerektiğini Ortaya Koyalım. Bir Defa Bana Yaşadığım Problemleri Sorun. Bir Defa da “Başkanım Depremde Ne Sorun Yaşıyorsunuz, Dönüşümle İlgili Problemleriniz Nedir?” Diye Kimse Bana Bir Şey Sormadı. “Başkanım Yüzlerce Adamla Görüşüyorsunuz, Onlarca Site İle Görüşüyorsunuz, Yaşadığınız Problemler Nedir?” Ben Ivır Zıvır İle Uğraşıyorum.  Deprem Gelince Herkesin Başına Geliyor. Siz Onların Hiçbirisinden Haberdar Değilsiniz.  Adam Kendine Maaş Bağlatmaya Çalışıyor. Bir Başkası, Bir Dairesini İki Daire Yapmaya Çalışıyor. Birisi, Amcasının Oğluna da Bir Kira Almaya Çalışıyor. Birisi Yengesine de Bir Tane Daire Almaya Çalışıyor. Yüzlerce Sitede, 3 Defa 5 Defa Metrekare Olmadı, Yönü Güneye Baktı, Kuzeye Baktı Diye 3-5 Defa Proje Çiziyor Arkadaşlar. Her Birisinin Derdini Tasasını Dinliyoruz. %90’ın Üstünde Memnuniyet Olsun İstedim. %67 Bile İstemedim.  Her Birisi İle Birebir Görüşüyoruz ve Bire Bir Problem Yaşıyoruz. Bunların Tamamı 30 Bin İnsanı İlgilendiriyor. Ve Şu Anda Görüşmelerimizle Beraber Bu Kadar Dönüşüm Yaparken, “Başkanım Ne Sorun Yaşıyorsunuz?” Diye Sorulmadan Sadece ve Sadece Eleştirdiniz” Dedi.

ŞU ANA KADAR YÜZLERCE DAİREYİ DÖNÜŞTÜRDÜK

Son 6 -7 Yılda, 6306 Sayılı Kanun Yürürlüğe Girdikten Sonra, Toplam 1442 Bina 6014 Bölümü Dönüştürdüklerini Söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Biz Vatandaşa Bir Şey Söylüyoruz. Bize Başvurun Lütfen. Gelin Şartlarınızı Öğrenin. Ne Yapabileceğinizi Görün. Ya Birisiyle Yapın Ya Kendiniz Yapın, Yapamıyorsanız Gelin Birlikte Biz Yapalım.  Yıllardır Söylüyorum, İlk Defa da Söylemiyorum Bunu. Biz Her Zaman Çözüm Olmaya Çalıştık. Şu Dönüşüm Sayısını Şimdi Size Söyleyebilirim. Dönüşüm Sayısı Bugüne Kadar, Tuzla’da O Kadar Fazla ki Hemen Hemen Dönüşmüş Plan Notlarımız, Planlarını ve Plan Notlarıyla Emsal Transferiyle ve Oradaki Yüzde 40’ın Üzerindeki Fazla Donatı Kesintilerin Hakkını Kullanmak, Getirmiş Olduğumuz Bu Son 7-8 Yıl İçerisinde Getirmiş Olduğumuz Birçok İmar Hakkıyla Şu Ana Kadar Yüzlerce Daire Dönüştü Biliyor Musunuz?”

DEPREM KONUSU SİYASETE MALZEME EDİLMEYECEK KADAR ÖNEMLİ BİR KONU

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Deprem ve Dönüşüm Siyasete Malzeme Edilmeyecek Kadar Önemli Bir Konu. Siyasete Malzeme Edilmeyecek Kadar Çok Kıymetlidir İnsanlarımızın Bir Tanesinin Bununun Kanaması Bile. Bu Konuda Yapacağımız Her Türlü Çalışmada Desteğinizi İsteriz. Ama Bunun Karşısında Destek Değil de Bizi Engelleyecek Bir Çalışma Varsa da Başvuracağım Yer Kamu Vicdanıdır. Gider Halkımıza Bunu Şikayet Ederiz” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SAĞLIK BAKANI KOCA: ZORUNLU OLMADIKÇA KALABALIK ORTAMLARDAN UZAK DURUN, HİJYENE DİKKAT EDİN, MASKE KULLANIN

HIZLI YORUM YAP