DOLAR

32,3621$% -0.38

EURO

34,8120% -0.05

GRAM ALTIN

2.399,01%-0,96

ÇEYREK ALTIN

3.946,00%-0,87

BİST100

10.208,65%1,62

BİTCOİN

1914583฿%0.98289

ETHEREUM

96623Ξ%0.3857

a

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ: BAYRAM NAMAZI KILINACAK ŞEKİLDE HAZIRLIKLARIMIZI YAPIYORUZ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Biz Bayram Namazı Kılınacak Şekilde Hazırlıklarımızı Yapıyoruz. Cuma Namazını Nasıl Kılabiliyorsak Bayram Namazını Da Aynı Şekilde Kılabiliriz." İfadelerini Kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığından Yapılan Açıklamaya Göre, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kanal 7’de Yayımlanan “Prof. Dr. Mustafa Karataş’la Sahur Vakti” Programına Video Konferans Yoluyla Katıldı.

Erbaş, Programda Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Bayram Namazının Kılınıp Kılınmayacağının Sorulması Üzerine, Şu Cevabı Verdi:

“Bayram Namazı da Cuma Namazı Gibi Kısa Bir Namazdır. İki Rekatlı Bir Namazdır. Biz Kılınacak Bir Şekilde Hazırlıklarımızı Yapıyoruz. Cuma Namazını Nasıl Kılıyorsak Bayram Namazını da Aynı Şekilde Kılabiliriz. Milletimizin Camiye Gelip Bir Hutbe ve İki Rekat Namazdan Sonra Dua Yapıp Camiden Ayrılma İmkanı Var. Dolayısıyla Bayram Namazında Herhangi Bir Sıkıntı Olacağını Şu An İtibarıyla Düşünmüyorum, Fevkalade Bir Durum Olmazsa.”

Diyanet İşleri Başkanlığının Ramazan Ayında Yürüttüğü Din Hizmetleriyle İlgili Bilgi Veren Erbaş, “Beş Vakit ve Cuma Namazlarımızda Cemilerdeki İrşat Çalışmalarımız Devam Ediyor. Dijital Ortamı Çok İyi Kullanmaya Başladık. Diyanet TV’den İrşat Programları Yapılıyor. Ayrıca Türkiye Genelinde 90 Bin Kadar Camimizde, İmkanlar Nispetinde, Tedbirlere Riayet Ederek İrşat Hizmetlerine Devam Ediyoruz.” Diye Konuştu.

Yurt Dışında 100’den Fazla Ülkede de Diyanet Görevlilerinin İrşat Çalışmalarını Sürdürdüğünü İfade Eden Başkan Erbaş, “Türkiye Diyanet Vakfının Hizmetleri Yoğun Bir Şekilde Devam Ediyor. Yurt İçinde 81 İlimiz 922 İlçemizde, Diyanet Vakfının Hayır Hasenat Hizmetleri, Ramazan Paketleri, Zekat Dağıtımı Sürüyor. Yurt Dışında İse 78 Ülkede Fakir Fukara, Garip Gureba İnsanların Yanında Mümkün Oldukça Olmaya Çalışıyoruz. Ülkemizin Cömertliğini, Milletimizin Büyüklüğünü Bu Şekilde Hem Yurt İçinde Hem de Yurt Dışında İnsanlarımızla Paylaşmaya Gayret Ediyoruz.” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BAKAN SOYLU: DİYARBAKIR LİCE TEPE KÖYÜ KIRSALINDA, JANDARMA BİRİMLERİMİZ 221 KİLO TOZ ESRAR ELE GEÇİRDİ

HIZLI YORUM YAP