DOLAR

32,3476$% -0.09

EURO

34,8740% 0.15

GRAM ALTIN

2.386,57%-0,41

ÇEYREK ALTIN

3.938,00%0,12

BİST100

10.276,88%0,67

BİTCOİN

1998125฿%4.38498

ETHEREUM

99291Ξ%2.72786

a
  • Selam Tuzla
  • TÜRKİYE HABERLERİ
  • DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ: BEŞ VAKİT NAMAZDA OLDUĞU GİBİ TERAVİH NAMAZI DA CAMİLERİMİZDE CEMAATLE KILINACAK

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ: BEŞ VAKİT NAMAZDA OLDUĞU GİBİ TERAVİH NAMAZI DA CAMİLERİMİZDE CEMAATLE KILINACAK

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ, 70 BİN CAMİDE KÜTÜPHANE BULUNDUĞUNU BİLDİRDİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Tüm Aile Fertlerimizle Teravih Namazına, Sohbete ve Mukabeleye Katılarak, Ramazanın Manevi Havasını Hep Birlikte Teneffüs Edeceğiz.” Dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ramazanda Beş Vakit Namazda Olduğu Gibi Teravihin de Camilerde Cemaatle Kılınacağını Belirterek, “Tüm Aile Fertlerimizle Teravih Namazına, Sohbete ve Mukabeleye Katılarak, Ramazanın Manevi Havasını Hep Birlikte Teneffüs Edeceğiz.” Dedi.

Erbaş, Başkanlığın Yerleşkesinde Düzenlenen 2022 Yılı Ramazan Ayı Faaliyetleri Tanıtım Programı’nda Konuştu.

Ramazana Yaklaşmanın Sevinç ve Heyecanı İçerisinde Olduklarını Söyleyen Erbaş, 1 Nisan Cuma Akşamı Kılınacak İlk Teravih Namazının Ardından 2 Nisan Cumartesi Günü Tutulacak İlk Oruçla Ramazana Girileceğini Anımsattı.

Erbaş, 2 Yılı Aşkın Süredir Dünyayı Etkisi Altında Bırakan Covid-19 Salgınına İlişkin Yeni Dönem Tedbirlerine İşaret Ederek, “Teravihlerimizi, Mukabelelerimizi, Sahurlarımızı, İftarlarımızı, Kısacası Ramazan Ayını Anlamlı Ve Unutulmaz Kılan Birçok Eşsiz Güzelliği Bu Sene Hep Birlikte İhya Etmenin Huzurunu Yaşayacağız İnşallah.” Diye Konuştu.

Bu Yıl “Ramazan ve Doğruluk” Temasıyla Ramazan Etkinliklerini Yapacaklarını Bildiren Erbaş, “İnsanı Hem Dünyada Hem de Ahirette İyiliğe Ulaştıracak En Temel Ahlaki Değer, Doğruluktur. Allah’a İman Üzere İnşa Edilen Hayat Nizamının Özünü Teşkil Eden Doğruluk, Sözün Öze Uyması, İhlas ve Samimiyet Bakımından Kalpteki Niyetle Tutum ve Davranışın Bir Olması Demektir.” Dedi.

Doğruluğun Bütün Hayatı Kuşatan En Temel Ahlaki Prensip Olduğunu Vurgulayan Erbaş, Şöyle Devam Etti:

“Bireyden Topluma, Aileden Çevreye Öznesi İnsan Olan Her İlişkinin Sağlıklı Bir Düzlemde İlerleyebilmesi Ancak Bir Güven Ortamının Tesis Edilmesiyle Mümkündür. Güven Ortamı İse Toplumu Oluşturan Herkesin Doğruluğu ve Dürüstlüğü Şiar Edinmesiyle Gerçeklik Kazanır. Zira Yalanın, Hilenin, Aldatmanın Olduğu Yerde Güven Toplumundan Bahsedilemez. Doğruluğun Olmadığı Yerde Huzurdan, Barıştan, Kardeşlikten, Dayanışmadan ve Yardımlaşmadan Bahsedilemez.”

Doğruluğun En Çok İhmal Edildiği ve Yalanın En Hızlı Yayıldığı Yerlerin Başında Sosyal Medya Mecralarının Geldiğine İşaret Eden Erbaş, İnternette ve Sosyal Paylaşım Platformlarında Birtakım İnsanların Her Türlü Yalanı Üretip Fütursuzca Paylaştığını Dile Getirdi. Erbaş, Bir Haberin Doğruluğunu Araştırmadan Paylaşarak Yalanın Yayılmasına Sebebiyet Vermenin Her Şeyden Önce Kul Hakkı Olduğunu Söyledi.

“İHTİYAÇ SAHİBİ KARDEŞLERİMİZE EL UZATMAK, EN BÜYÜK MANEVİ KAZANIM OLACAKTIR”

Zor ve Sıkıntılı Süreçlerde Yardımlaşma, Paylaşma ve Yaraları Sarmanın Çok Önemli Olduğunu Kaydeden Erbaş, “İyiliklerin Karşılığının Kat Kat Fazlasıyla Verildiği Ramazan Ayında İhtiyaç Sahibi Kardeşlerimize, Yoksullara, Kimsesizlere, Yetimlere El Uzatmak, Bizler İçin En Büyük Manevi Kazanım Olacaktır. Bu Mübarek Zamanda Bizden Bir Yardım Eli Bekleyen Kardeşlerimizin Sıkıntılarını Bir Nebze de Olsa Dindirebilmek, Bizim İçin Dünyanın Bütün Nimetlerine Sahip Olmaktan Daha Hayırlı Olacaktır.” Dedi.

Ramazanın Aynı Zamanda Paylaşma Ayı Olduğunu Vurgulayan Erbaş, Ramazanda İnfak Etme ve Zekat Verme Tavsiyesinde Bulundu. Erbaş, “Zekat, Zenginlerin Malındaki Fakir ve Yoksulların Payıdır, Hakkıdır. Dolayısıyla Zekatı İhmal Etmek Veya Zekat Vermekten İmtina Etmek, Hem Kul Hakkını İhlal Hem de Allah Katında Büyük Bir Vebaldir.” İfadesini Kullandı.

Ramazanın Çocukların İnanç, İbadet ve Merhamet Eğitimi İçin de Önemli Bir Fırsat Olduğunu Vurgulayan Erbaş, Şöyle Devam Etti:

“Ebeveynler Olarak Bizlere Düşen, Çocuklarımızı Bu Ayın Feyzinden ve Camilerimizin Manevi Atmosferinden Azami Derecede İstifade Ettirmenin Gayreti İçinde Olmaktır. Onları İslam’ın Hayat Veren ve İnsanı Güzelleştiren İlkeleriyle Buluşturmaya Katkı Sağlayacak Ortamlar Hazırlamaktır. Bu Sebeple Sahurun Bereketini, Orucun Lezzetini ve İftarın Sevincini Bizzat Tatmaları İçin Onları Teşvik Edelim, Destekleyelim. Vakit Namazlarında, Teravihlerde, Mukabelelerde Camilerimizi Çocuklarımızla Şenlendirelim. Birlikte İbadet Etmenin Güzelliğini Tatsınlar. Zihin ve Gönül Dünyalarında Ramazan Ayına Dair Tatlı Hatıralar Biriktirsinler.”

“CAMİ VE MESCİTLERİMİZDE TEMİZLİK VE MASKE KULLANIMINA DEVAM EDİLECEK”

Erbaş, 2 Yıl Aradan Sonra Tekrar Cemaatle Teravih Namazını Kılmanın Mutluluğunu Yaşadıklarını Anlatarak, “Ancak Bu Süreçte Devam Eden Tedbirlere Hassasiyetlere Riayet Etmemiz Lazım. Cami ve Mescitlerimizde Başkanlığımızca Alınan Temizlik ve Maske Kullanımı Gibi Gerekli Tedbirlerin Uygulanmasına Devam Edilecek. Hastalık Belirtileri Taşıyan Kardeşlerimizin Cemaate Katılmamalarını İstirham Ediyorum.” Uyarısında Bulundu.

Ramazan Boyunca İrşat Faaliyetlerinin Büyük Oranda Yüz Yüze Gerçekleştirileceğini Duyuran Erbaş, “Beş Vakit Namazda Olduğu Gibi Teravih Namazı da Camilerimizde Cemaatle Kılınacak. Tüm Aile Fertlerimizle Teravih Namazına, Sohbete ve Mukabeleye Katılarak Ramazanın Manevi Havasını Hep Birlikte Teneffüs Edeceğiz. Camilerimiz ve Kur’an Kurslarımızda Mukabeleler Okunacak. Camilerimizdeki Mukabeleye Katılamayacak Olan Vatandaşlarımız, Ramazan Ayı Boyunca Her Gün Diyanet TV’de Okunacak Mukabeleleri Takip Edebilir.” Dedi.

ALO 190 DİNİ BİLGİLENDİRME HATTI 7 GÜN HİZMETTE OLACAK

Müftülüklerce Uygun Görülen Cami ve Mescitlerde Hatimle Teravih Namazının Kıldırılacağını Bildiren Erbaş, Alo 190 Dini Bilgilendirme Hattı’nın Ramazan Boyunca Haftanın 7 Günü 08.00-22.00 Saatlerinde Vatandaşların Hizmetinde Olacağını Söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Hazırlanan “Ramazan ve Doğruluk” Temalı Kitap, Dergi ve Diğer Basılı, Görsel ve Sesli Materyallerin “ramazan.diyanet.gov.tr” İnternet Sitesinde Hizmete Sunulacağını Belirten Erbaş, Diyanet TV, Diyanet Radyo, Diyanet Kur’an Radyo ve Diyanet Risalet Radyo’da İftar ve Sahur Programlarının Yapılacağını Kaydetti.

Türkiye Diyanet Vakfının “Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin Beklenen Sensin” Temasıyla Yurt İçinde 81 İl ve Tüm İlçelerde, Yurt Dışında İse Mazlum, Mağdur, Muhtaç İnsanların Bulunduğu Bölgelerde Ramazanın Manevi İklimini Yaşatacağını Vurgulayan Erbaş, “Yardım Kartları, Gıda Paketi, İftar Kumanyası, Bayramlık Kıyafet Gibi Yardımlarla 1 Milyona Yakın Kardeşimize Ulaşacağız İnşallah.” Diye Konuştu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ, 70 BİN CAMİDE KÜTÜPHANE BULUNDUĞUNU BİLDİRDİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye’deki 70 Bin Camide Kitaplık ve Kütüphane Olduğunu Açıkladı.

Gençlerin ve Çocukların Ramazan Boyunca Kütüphaneleri Gezerek İstifade Etmelerinin Çok Önemli Olduğunu İfade Eden Erbaş, “Gönlüm İstiyor Ki Her Camimizin Uygun Bir Yerinde Bu Şekilde Sergiler Yapalım, Kitaplar Sergileyelim, Camilerimizin Kitaplıklarını, Kütüphanelerini Artıralım.” İfadesini Kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN PEŞ PEŞE MÜJDELER! ÇOK SAYIDA ÜRÜNE İNDİRİM GELDİ

HIZLI YORUM YAP