DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

EHLİYET VE PASAPORTTA YENİ DÖNEM! SON TARİH 2 NİSAN

Güner, “Ehliyet ve Pasaportun Emniyetten Alınarak Nüfus Müdürlüklerine Devri Konusunda Çalışmalar Son Aşamaya Geldi. 5 Mart’tan İtibaren Yavaş Yavaş Devralmaya Başlayacağız. 2 Nisan’da İse Tümüyle Bize Devredilmiş Olacak” Dedi.
Güner, Pasaport ve Ehliyetlerin 5 Mart’tan İtibaren Pilot İllerde Nüfus Müdürlüklerinden Verilmeye Başlanacağını, 2 Nisan Tarihinde İse Tümüyle Emniyetten Nüfus Müdürlüklerine Geçeceğini Söyledi. Bugüne Kadar 16 Milyon Kişinin Çipli Yeni Türkiye Cumhuriyeti Kimliği Aldığını Kaydeden Güner, “Din Hanesi İsteğe Bağlı Olarak Çipe Yükleniyor, İsteyen Vatandaşımız Din Hanesini Boş Bırakabilir” Dedi. Güner, Özetle Şunları Söyledi: Ehliyet ve Pasaportta Yeni Dönem Son Tarih 2 Nisan

17 MİLYON KİŞİYE YENİ KİMLİK

“Bugün İtibarıyla 17 Milyon Kişiye Yeni Kimlik Kartı Dağıtıldı. Günlük 75 Bin İla 80 Bin Arası Yeni Kimlik Üretip Dağıtıyoruz. Günlük Başvuru İse Ortalama 75 Bin. Her Sene Nüfusun Yüzde 25’ine Yeni Kimliklerini Vermeyi Hedefledik. 2017 Yılını Baz Alırsak 4.5-5 Sene Gibi Yani 2022’de Bitirmeyi Düşünüyoruz. Vatandaşımız İçin Belli Bir Tarihe Kadar Alması Gerekmiyor.

DİN HANESİ İSTEĞE BAĞLI

Yeni Kimlik Kartlarında Din Hanesi Zaten Görünürde Yok, İsteğe Bağlı Çipe Yükleniyor. Kişi İstemezse Din Hanesini Boş Bırakabilir. Farklı Dine Mensup Vatandaşımız da Bağlı Olduğu Dini Çipe Yükletebilir. Tümüyle Kişinin Kendi Tercihine Kalmış.

GAYRİMÜSLİMLERE KOD KULLANILIYOR MU?

Nüfus Kütüklerine Kod Kullanmak Gibi Bir Durum Söz Konusu Değil. Döngüsel Bir Polemik Yaratılıyor. Bir de ‘Tc Kimlik Numaraları Neden Çift Rakamla Bitiyor? Tek Rakam Neden Yok’ Polemiği Var. Matematiksel Algoritma Mantığı İçerisinde Üretilmiştir. Son Rakam Bütün Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaralarında Çifttir. Taklit Edilmemesi, Birbiriyle Çakışmaması İçin.

Ehliyet ve Pasaportta Yeni Dönem Son Tarih 2 Nisan

ÖLÜLERE DE TC NUMARASI

Tc Kimlik Uygulamasına Geçilmeden Önce Ölenlere de Tc Kimlik Numarası Verildi. Bunun Mantığı da Kişinin Aile ve Soy Bağlantısının Belirlenmesidir.

ELEKTRONİK İMZAYA KANUNİ DAYANAK

Vatandaşın İşlemlerini Kolaylaştırmak İçin Nüfus Kanunu’nda Değişikliğe Gidildi. Elektronik İmza Artık Kanunen de Geçerli Oldu. Islak İmzalı-Mühürlü Evrakla Aynı Değere Getirildi. Vatandaşımız Nüfus Müdürlüklerine Gitmeden E-Devlet Üzerinden Aldığı Belgeler Artık Kanunen de Geçerli Duruma Getirildi. Vatandaş Artık Sabıka Kaydını, Nüfus Kayıt Örneğini, İkametgâh Kâğıdını, Vukuatlı Nüfus Örneğini Gibi Evrakları E-Devlet Üzerinden Alabiliyor. Vatandaşa Duyurulması ve Bunun Yaygınlaştırılması İçin Kamu Spotu Hazırlatıyoruz, Vatandaşı E-Devlet Sistemini Kullanamaya, Buradan Yapabileceği İşleri Bilmesine Yardımcı Olacağız.

YAZLIKÇILAR OY KULLANABİLECEK Mİ?

Nüfus ve Hizmetler Kanunu’nda Önemli Bir Değişiklikte 2 Yerleşim Yeri Adresi Kullananlarla İlgili Oldu. Vatandaşlarımız Oturduğu Yerleşim Yeriyle Birlikte Yazlığının veya Kullandığı İkinci Yerleşim Yerinin de Adresini Kullanabiliyordu. Yazlığına Elektrik, Su Bağlamak İçin İkinci Adres Kullanıyordu. Bunların Farklı Değerleri Vardı. Diyelim ki Aracına Plaka veya Silah Ruhsatı Almak İstiyor; Bu İşlemler İçin Yerleşim Yerinin Adresi Geçerliydi. Örneğin Yerleşim Yeri Adresi Ankara Olan Kişi Bu İşlemleri İçin Bu Adresi Kullanmak Zorundaydı, Marmariste’ki Yazlık Adresi Kullanamıyordu. Yapılan Değişiklikle Yerleşim Yeri Adresiyle Diğer Adresin Hukuki Değeri Aynı Oldu. Şimdi Herkes Şu Soruyu Soruyor ‘Mademki Bu İki Adresin Hukuki Değeri Aynı Oldu O Zaman Yazlıktan Gelmeden Oy Kullanalım?’ Burada Karar Verici Merci Yüksek Seçim Kurulu’dur. Ysk’nın Önüne Sunmuş Olduk.

YENİ DOĞAN BEBEĞE HASTANEDE KİMLİK

Nüfus Kanunu’nda Yapılan Yeni Değişiklikle Hastanede Yeni Doğan Bebek Direkt Kayıt Altına Alınabilinecek. Örnek Hastanelerde Bir Bebek Doğdu, Anne-Babası İsmini Koymuşsa ve Koyma Kararı Verdiyse O Hastanenin Yönetimine Giderek Bunu Beyan Edecek. ‘Benim Çocuğumun İsmi Budur İsmiyle Kaydedin’ Diye, Artık O Ailenin Nüfus Müdürlüğüne Gelmesine Gerek Kalmayacak. Bizim Sisteme Düşecek, Onun Kimlik Müracaatını Almış Olacağız. Kimliğini Düzenleyip Adreslerine Göndereceğiz. Teknolojik Donanımlı Büyük Hastanelerde Bu Uygulamayı Başlatıyoruz.

EHLİYET VE PASAPORTLAR

Ehliyet ve Pasaportun Emniyette Alınarak Nüfus Müdürlüklerine Devri Konusunda Çalışmalar Son Aşamaya Geldi. Bir Sıkıntı Yaşanmaması İçin Tüm Testleri Yaptık. Türkiye’de Günde 8 Bin Civarında Pasaport İçin Başvuru Yapılıyor. Emniyet Kendi Sistemi Üzerinde Bakıyordu, Biz İse Mernis Üzerinden Yani Kendi Kullandığımız Sistem Üzerinden Bağlanacağız. 5 Mart’tan İtibaren Yavaş Yavaş Devralmaya Başlayacağız. Önce 10 Vilayet, Sonra 10 Vilayet Öyle Devam Edecek. 2 Nisan’da İse Tümüyle Bize Devredilmiş Olunacak.

YEŞİL VE GRİ PASAPORTLAR İLLERDE ALINACAK

Yeşil ve Gri Pasaportlar İl Müdürlüklerinde, Diğer Umuma Mahsus Pasaportları İse Tüm Müdürlüklerimizden Alınabilecek. Emniyetten Daha Fazla, Daha Geniş Bir Alanda Hizmet Vereceğiz. Dağıtımda Herhangi Bir Gecikme Olmayacak, Aynı Süre İçerisinde Vatandaş Pasaportunu Alabilecek. Vatandaşın İşi Kolaylaşmış Olacak. Ayrıca Bu Hizmetlerin Bize Geçmesiyle Emniyet Pasaport Dairesi ve Şubeleri Kapanacak, Ehliyet Hizmetini Veren Polislerle Birlikte Toplamda 5 Bin Polis Asli Görevlerine Dönecek.

AB DOLAŞIMINA UYUMLU

Ab İle Yürüttüğümüz Vize Serbestisi Süreci Var. Vereceğimiz Ab İle Yapılan Anlaşmaya Uygun Pasaportlar. Ab İle Vize Serbestisi Olursa Bu Pasaportlar Geçerli Olacak.

ELEKTRONİK ARŞİV

Eletronik Arşiv Çalışması Başlattık, İstanbul’dan Hatay’dan Kamyonlarla Belgeleri Getirdik. Osmanlıca 320 Milyon Evrakı Tarayacağız. Buradan Nüfus Kütükleri Çıkarıyoruz, Sadece Tarama Değil Restorasyon da Yapıyoruz. Osmanlıca Arşivler, Nüfus Bağını Ortaya Çıkartıyoruz. Biz Bunları Bitirdiğimiz Zaman Tc Kimlik Numaralarıyla İlişkilendireceğiz. Böylece Herkesin Soy Bağı Resmi Olarak da Ortaya Çıkacak.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK

Nitelikli Suriyelilere Kimlik Verilmesiyle İlgili de Çalışmalar Yürütüyoruz. Bunlarla İlgili Gerekli Dosyaları Hazırladık. Kimlik Verilme Çalışmalarını Tamamladık, Burada Kararı Verecek Merci Bakanlar Kuruludur. Bakanlar Kurulu Kararıyla Vatandaşlığa Geçecek Suriyelilere Kimlik Verilmesi İşlemi de Tamamlanmış Olacak.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İÇMELER TREN İSTASYONU ELEKTRİK DİREĞİNE ÇIKAN ŞAHIS FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİ

HIZLI YORUM YAP