DOLAR

32,5217$% 0

EURO

34,8390% 0.48

GRAM ALTIN

2.428,68%-0,16

ÇEYREK ALTIN

4.078,00%-1,17

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2157471฿%-0.20293

ETHEREUM

104351Ξ%0.53603

a

ERDOĞAN TUZLA’DA TALHA TAYFUR VE ŞADİ BAŞKAN İLE CUMA NAMAZINI EDA ETTİ

CUMHURUN REİSİ ERDOĞAN GÜN BOYU TUZLA'DA, ERDOĞAN TUZLA'DA TEST VE EĞİTİM GEMİSİ TCG UFUK'UN HİZMETE GİRİŞ TÖRENİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma Namazını İçmeler Merkez Camisi’nde Kıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma Namazını Tuzla İçmeler Merkez Camisi’nde Kıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öğle Saatlerinde Üsküdar Kısıklı’daki Konutundan İçmeler Merkez Camisi’ne Geçti.

Burada Cuma Namazını Kılan Erdoğan’a AK Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Av.Talha Tayfur, Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı, İlçe Teşkilatı, Belediye Başkan Yardımcıları, Mahalle Muhtarı ve Çok Sayıda Partili Karşıladı.  

AK Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Av.Talha Tayfur, Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı İle Cami Avlusunda Bir Süre Görüşen Erdoğan Daha Sonra Hep Beraber Cuma Namazını Eda Etti.

Erdoğan Cuma Namazını Kıldıktan Sonra Yol Arkadaşlarıyla İstanbul Denizcilik Tersanesinde Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk’un Hizmete Giriş Törenine Katıldı. 

TEST VE EĞİTİM GEMİSİ TCG UFUK HİZMETE GİRDİ

Milli Güvenliğe Yönelik Tehditleri Anında Tespit Edebilecek Olan TCG Ufuk Gemisine 10 Tonluk Bir Helikopter İniş Yapabilecek.

Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk (A-591), Tuzla’daki İstanbul Denizcilik Tersanesi’nde Düzenlenen Törenle Hizmete Girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katılımıyla Gerçekleştirilen Törene; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Muhsin Dere, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AK Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Av.Talha Tayfur, Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı’ın de Aralarında Bulunduğu Çok Sayıda İsim Katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Tarafından 31 Mart 2017’de Başlatılan Test ve Eğitim Gemisi Projesi’nin Ana Yükleniciliğini STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ Yürüttü.

Proje Kapsamında TCG Ufuk (A-591) Gemisi, 9 Şubat 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katıldığı Törenle Denize İndirilmişti. TCG Ufuk (A-591), Tuzla’daki İstanbul Denizcilik Tersanesi’nde Düzenlenen Törenle Bugün Hizmete Girdi.

MİLLİ GÜVENLİĞE YÖNELİK TEHDİTLERİ ANINDA TESPİT EDEBİLECEK

Korvet, Milli İmkan ve Kabiliyetlerle Üretilen Türkiye’nin İlk İstihbarat Gemisi Olma Özelliğini Taşıyor. Dünyada Az Sayıda Ülkenin Sahip Olduğu Bir Teknoloji, Ufuk Korveti İle Türkiye’nin de Kullanımına Sunulmuş Oldu.

99,5 Metre Boyu, 14,4 Metre Azami Genişliği, 110 Personel Kapasitesi, Yaklaşık 2 Bin 250 Ton Deplasmanı ve 3,6 Metre Su Çekimiyle Ufuk Korveti’ne 10 Tonluk Bir Helikopter İniş Yapabilecek. Ufuk Korveti, Ağır İklim ve Deniz Şartlarında, Uluslararası Sular Dahil 45 Gün Kesintisiz Seyir Yaparak Milli Güvenliğe Yönelik Tehditleri Anında Tespit Edebilecek.

Yaklaşık 194 Yerli Firmanın Katkı Verdiği Ufuk Gemisi’nin Yerlilik Oranı Yüzde 70’e Ulaştı.

SSB Projesiyle, STM Ana Yükleniciliğinde İnşa Edilen Gemide Şu Alt Yükleniciler Görev Aldı:

“İstanbul Denizcilik Tersanesi (Geminin İnşa Edildiği Tersane). ASELSAN (Gemide Yer Alan Görev Sistemlerinin Tasarım, Üretim ve Entegrasyonu-Radar, Muhabere, Gemi Seyir Sistemleri). HAVELSAN (ADVENT Savaş Yönetim Sistemi, Gemi Veri Dağıtım Sistemi, Gemi Entegre Bilgi Sistemi, CCTV Sistemi, Mesaj İşletim Sistemi). İŞBİR (Gemide Yer Alan Jeneratör Üretimi), ANEL (Gemi Elektrik Sistemi Altyapısının Tasarlanması, Tedarik, Üretim ve Entegrasyonu). YALTES (Entegre Platform Kontrol ve İzleme Sistemi ve Gemide Yer Alan Konsolların Tasarım ve Üretimi).”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SSK VE BAĞ-KUR AYLIKLARI TATİL GÜNLERİNE DENK GELSE DE ZAMANINDA ÖDENECEK

HIZLI YORUM YAP