DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2068582฿%0.68849

ETHEREUM

107597Ξ%2.37196

a

FED FAİZ ORANINI SABİT TUTTU

ABD Merkez Bankası, Politika Faizini Değiştirmeyerek 0-0,25 Aralığında Sabit Bıraktı.

ABD Merkez Bankasından (FED) Yapılan Açıklamada, Faiz Oranının Sabit Tutulması Kararının Oy Birliğiyle Alındığı, FED’in Bu Zorlu Dönemde ABD Ekonomisini Desteklemek İçin Elindeki Tüm Araçlarını Kullanmaya Bağlı Olduğu Vurgulandı.

Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) Salgınının, ABD ve Dünya Genelinde Büyük Ekonomik ve İnsani Zorluklara Neden Olduğunun Belirtildiği Açıklamada, Salgına Karşı Alınan Önlemlerin, Ekonomik Faaliyette Keskin Düşüşlere ve İş Gücü Piyasasında Kayıpların Artmasına Neden Olduğu İfade Edildi.

Açıklamada, Talepteki Zayıflama ve Petrol Fiyatlarındaki Düşüşün, Enflasyonu Düşük Seviyelerde Tuttuğuna İşaret Edilerek, Ekonomik Faaliyetteki Bozulmanın, Finansal Şartları Ciddi Etkilediği Belirtildi.

Ayrıca Krizin, Kısa Vadede Ekonomik Faaliyet, İstihdam ve Enflasyon Üzerinde Baskı Yaratacağı, Orta Vadede İse Ekonomik Görünüm Üzerinde Önemli Riskler Oluşturacağı Vurgulandı.

Açıklamada, Bu Gelişmeler Doğrultusunda Federal Açık Piyasa Komitesinin (Fomc) Politika Faiz Oranını Yüzde 0-0,25 Aralığında Tutma Kararı Aldığı Kaydedildi.

Fed’in Açıklamasında, Ekonominin Son Olayları Atlattığından Ve Maksimum İstihdamla Fiyat İstikrarı Hedefine Ulaşma Yoluna Girdiğinden Emin Olana Kadar Faiz Oranlarının Bu Aralıkta Tutulmasının Beklendiği İfade Edildi.

Komitenin, Ekonomik Görünüm ve Halk Sağlığına İlişkin Gelişmeleri Yakından İzlemeye Devam Edeceği, Ekonomiyi Desteklemek İçin Uygun Araçları Kullanmayı Sürdüreceği Aktarıldı.

Öte Yandan Fed’in, Hanehalkları ve İşletmelere Kredi Akışını Desteklemek İçin Hazine Kağıtlarıyla Konut Ve Ticari Olmak Üzere İpoteğe Dayalı Menkul Kıymet Alımını Sürüdüreceği Kaydedildi.

Son Olarak, Büyük Miktarlı Gecelik ve Vadeli Repo İşlemlerine de Devam Edileceğinin Belirtilerek, Komitenin, Piyasa Koşullarını Yakından İzlemeye Devam Edeceğinin Altı Çizildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SAĞLIK BAKANI KOCA: TÜRKİYE KORONAVİRÜS SINAVINDAN ŞU ANA DEK YÜZÜNÜN AKIYLA ÇIKTI

HIZLI YORUM YAP