DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

FIFA: FUTBOLCU SÖZLEŞMELERİ LİGLER BİTENE KADAR GEÇERLİ SAYILACAK

 

FIFA, Sezon Sonu Bitecek Futbolcu Sözleşmelerinin Ligler Tamamlanana Kadar Geçerli Sayılacağını Açıkladı.

FIFA, Sezon Sonu Bitecek Futbolcu Sözleşmelerinin Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) Salgını Nedeniyle Ara Verilen Ligler Tamamlanana Kadar Geçerli Sayılacağını Açıkladı.

FIFA’dan Yapılan Açıklamada, Koronavirüs Nedeniyle Birçok Ligin Askıya Alındığı Hatırlatılırken, Maçların Normal Sürede Tamamlanmasının Mümkün Gözükmediği Belirtildi.

FIFA Konseyi Tarafından Kabul Edilen Karara Göre, Sezon Sonu Sona Erecek Futbolcu Sözleşmelerinin Ligler Tamamlanana Kadar Uzatılacağı İfade Edildi.

Gelecek Sezona İlişkin Sözleşmelerin İse Sözleşmenin Başlangıç Tarihi Yerine Liglerin Başlayacağı Tarihten İtibaren Geçerli Olacağı Kaydedildi.

Koronavirüsün Futbola Ekonomik Olarak Büyük Zarar Verdiği Vurgulanırken, Kulüp ve Futbolcuların Bir Araya Gelerek Maaş İndirimi veya Ertelemesi Konusunda Anlaşmaları Tavsiye Edildi.

Herhangi Bir Anlaşmazlık Durumunda FIFA’nın Tarafların Ekonomik Durumlarını Göz Önüne Alarak Karar Vereceği Belirtildi.

Transfer Dönemiyle İlgili Tarihlerin de Yeniden Belirleneceği ve Fıfa’nın Bu Konuda Esnek Davranacağı Bildirildi.

Açıklamada Görüşlerine Yer Verilen FIFA Başkanı Gianni Infantino, Önceliklerinin Futbol Değil İnsan Sağlığı Olduğunu Vurguladı.

Koronavirüsün Futbol Koşullarını Değiştirdiğini Kaydeden Infantino, “FIFA, Paydaşlarıyla Birlikte Yeni Koşulların Üstesinden Gelebilmek İçin Bazı Pratik Fikirler Getirdi. Umuyorum ki Bu Ortak Çaba, Futbol Dünyasının Bir Araya Gelerek Dayanışma ve Uzlaşma Ruhu Gösterebileceğine Dair Olumlu Bir Örnek Olacak.” İfadelerini Kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TFF LİGLERİMİZ EN ERKEN HAZİRAN AYI BAŞINDA OYNAYABİLECEĞİZ

HIZLI YORUM YAP