DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2055488฿%-0.92358

ETHEREUM

105111Ξ%3.02666

a

HANELERE 1000’ER LİRA DESTEĞİN BAŞVURU DETAYLARI BELLİ OLDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Kapsamında Hane Başına 1000’er Lira Desteği İçeren 3. Faz Sosyal Destek Programı İçin Başvuruları E-Devlet Üzerinden Almaya Başladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Hane Başına 1000’er Lira Desteği İçeren 3. Faz Sosyal Destek Programına, Kamu İşçileri, Memurlar, Emeklililer, İŞKUR’un Kısa Çalışma Ödeneği İle İşsizlik Ödeneğinden Yararlananlar İle 1. ve 2. Fazdaki Nakdi Destekleri Alanlar Dışındaki Tüm Vatandaşlar E-Devlet Üzerinden Başvurabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Kapsamında, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 Kapsamında 1-5 Nisan’da 2 Milyon 111 Bin Haneye Ödeme Yapıldı.

Faz 2 Kapsamında 19 Nisan İtibarıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca İhtiyaç Sahibi 2 Milyon 300 Bin Haneye 1000’er Lira Nakdi Yardımın Ödemeleri İse 19 Nisan’da Başladı. Böylece İlk İki Fazdaki Yardımlardan 4,4 Milyon Hane Yararlandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Pandemi Sosyal Destek Programı 3. Faz Başvurularının E-Devlet Kapısı Üzerinden Dün İtibarıyla Alınmaya Başlandığını Açıkladı.

Yeni Tip Koronavirüsle (Kovid-19) Mücadele Çerçevesinde Yürütülen Sosyal Destek Programı’nın 3. Fazında 1000’er Lira Maddi Destek Verilecek.

Faz 3 Kapsamındaki Ödemeler, Kişi Bazlı Değil, Hane Bazlı Yapılacak. Aynı Haneden Birden Çok Başvuru Yapılması Durumunda Bu, Tek Başvuru Olarak Değerlendirilecek.

İHTİYAÇ SAHİBİ ASKER AİLELERİNİN DESTEK ÖDEMELERİ ARTIRILDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Muhtaç Asker Ailesi Yardım Programı Kapsamında Yapılan Aylık Ödeme Miktarının, Yüzde 45,45 Artışla 275 Liradan 400 Liraya Çıkarıldığını Açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Muhtaç Asker Ailesi Yardım Programı İle Muhtaç Asker Çocuklarına Yönelik Yardım Programı’nda Alınan Artış Kararlarına İlişkin Yazılı Açıklama Yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tensibiyle Muhtaç Asker Ailesi Yardım Programı’nda Aylık Ödeme Miktarının Yüzde 45,45 Artışla 275 Liradan 400 Liraya Çıkarıldığını Aktaran Selçuk, Muhtaç Asker Çocuklarına Yönelik Yardım Programı Kapsamındaki Aylık Ödeme Miktarının da Yüzde 50 Artırılarak 100 Liradan 150 Liraya Yükseltildiğini Kaydetti.

Bakan Selçuk, Her İki Yardım Programının Ödemelerinin De 24-28 Nisan’da Yapılacağını Belirtti.

Programların İçeriğine İlişkin Olarak İse Selçuk, “Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Yardım Programından Askere Gitmiş veya Gidecek Olan Kişinin, Yoksulluk Riski İle Karşı Karşıya Bulunan, Eşi, Anne veya Babası Faydalanıyor. Muhtaç Asker Çocuklarına Yönelik Yardım Programından da Askere Gitmiş veya Gidecek Olan Kişinin, İhtiyaç Sahibi Olduğu Belirlenen, 18 Yaşından Küçük Çocukları Yararlanıyor.” İfadelerini Kullandı.

2,6 MİLYON ÖĞRENCİYE YAPILAN YARDIM DA ARTIRILDI

Öte Yandan Bakan Selçuk, Twitter Hesabından Yaptığı Paylaşımda, Ailelere, Çocuklarını Okula Göndermeleri Şartıyla Her Ay Verilen Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) İle Öksüz ve Yetim Yardımları Kapsamındaki Ödemelerde de Artışa Gidildiğini Açıklamıştı.

Selçuk, Bu Desteklerle İlgili, “İlköğretim İle Ortaöğretime Devam Eden 2,6 Milyon Kız ve Erkek Çocuklarımıza Yaptığımız Aylık Şartlı Eğitim Yardımlarını Yüzde 10 İle Yüzde 30 Arasında Artırdık. İhtiyaç Sahibi Öksüz ve Yetimlerimize Yaptığımız Yardımlarımızı 100 Liradan 150 Liraya Çıkardık.” Bilgisini Paylaşmıştı.

KİMLER 1000 LİRA NAKDİ DESTEĞE BAŞVURABİLİR?

Bakanlık, E-Devlet Üzerinden Yapılacak 1000 Lira Nakdi Desteğe İlişkin Başvuru Kıstaslarını da Belirledi. Desteğin Daha Önce Dağıtımı Yapılan İlk İki Fazında Sosyal Yardım Alan İhtiyaç Sahibi Aileleri Merkeze Alan Bakanlık, 3. Fazda Kapsamı Genişletti.

Buna Göre, Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 Kapsamında Verilen 1000 Liralık Nakdi Destekten Yararlanmamış Olanlar Faz 3’e Başvuruda Bulunabilecek.

Ayrıca, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 4/A Maddesi Kapsamındaki Kamu İşçileri, 4/C Maddesi Kapsamındaki Memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan Gelir veya Aylık Alanlar (Emekliler) İle İŞKUR’un Kısa Çalışma Ödeneği İle İşsizlik Ödeneğinden Faydalananların Başvuruları Değerlendirmeye Alınmayacak.

Bu Kıstasların Dışında Olan Tüm Haneler Destek İçin Başvurabilecek.

Vatandaşlar, Başvuru Süreçlerini E-Devlet Üzerinden Takip Edebilecek. Desteğe İlişkin Ödeme Zamanı ve Şekli Daha Sonra Açıklanacak.

BAŞVURULARDA HANGİ YOL İZLENECEK?

E-Devlet Üzerinden Yapılacak Destek Başvurularında Vatandaşların T.C. Kimlik Numarası Dikkate Alınacak.

Bu Kapsamda T.C. Kimlik Numarasının Son Hanesi “0” Olanlar Pazartesi, “2” Olanlar Salı, “4” Olanlar Çarşamba, “6” Olanlar Perşembe ve “8” Olanlar Cuma Günü Başvuruda Bulunacak.

Cumartesi ve Pazar Günleri İse Başvurular, T.C. Kimlik Numarası İle İlgili Sınırlama Olmaksızın Yapılabilecek.

BAŞVURULARDA GELİR KISTASI ŞARTI YOK

Başvurularda Herhangi Bir Gelir Kıstası Şartı Bulunmuyor.

Ancak E-Devlet Üzerinden Açılan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu Bölümünde, Başvurucunun İş ve Sosyal Durumu, Aylık Geliri, Çocuk Sayısı, Kirada Oturup Oturmadığı, En Son Gelen Su, Gaz ve Elektrik Faturası Bedelleri İle Banka ve Birikim Bilgilerine İlişkin Kapsamlı Sorular Yöneltiliyor.

Bakanlık, Ön Başvurulara İlişkin İncelemeler Sonucunda, Desteğe İhtiyacı Olduğu Belirlenen Hanelere Ödemeleri Yapacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASININ DETAYLARI BELLİ OLDU

HIZLI YORUM YAP