DOLAR

33,2309$% 0.34

EURO

36,2864% 1.28

GRAM ALTIN

2.608,03%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.231,00%0,63

BİST100

10.473,47%-3,01

BİTCOİN

1963135฿%-1.9886

ETHEREUM

91455Ξ%-4.87433

a

HASAN BAŞKAN, TAKDİR EDEMİYORSAN BARİ SAHİPLENME!

KOPYALA-YAPIŞTIR SİYASET TUZLA’DA YİNE SAHADA

Tuzla’da Şifa ve Mimar Sinan mahallelerinin uzun süredir beklediği lise başta olmak üzere 4 okul ihtiyacı üzerinden yaşanan gelişmeler, bu kez siyasi etik tartışması ile gündeme geldi.

21 Ocak 2026 tarihinde gerçekleştirilen saha ziyaretinde, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Şeref Çolak, Şifa ve Mimar Sinan mahallelerinin özellikle lise ihtiyacını açık şekilde gündeme taşıdı. Bölge halkının yıllardır dile getirdiği bu talep, yapılan görüşmelerin ardından somut bir sürece dönüştü.

Başkan Şeref Çolak, 27 Ocak’ta yaptığı açıklamayla eğitim yatırımıyla ilgili müjdeyi kamuoyuyla paylaştı. Süreç kısa sürede Tuzla gündeminin en önemli başlıklarından biri haline gelirken, konu Tuzla Belediye Meclisi toplantısında da ele alındı.

Meclis kürsüsünden konuşan Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl ve meclis üyeleri, söz konusu eğitim yatırımı sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, sürecin Valilik öncülüğünde başladığını açıkça ifade ederek de farklı bir pencere açmıştı.

Ancak tüm bu açıklamalara rağmen CHP Tuzla İlçe Başkanı Hasan Ulvi Zengin’in, sürecin asıl muhatapları ve emeği olan isimler yok sayılarak, sağa sola logolu ve logosuz pankartlar astırması kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Sahaya asılan pankartlarla adeta “biz yaptık” algısı oluşturulmaya çalışılması, Tuzla siyasetinde “kopyala-yapıştır siyaset” eleştirilerini yeniden gündeme getirdi. Süreci başından beri takip eden, dile getiren ve kamuoyuna açıklayan isimler ortadayken, sonradan yapılan bu hamleler siyasi etiğe sığmayan, acemice hareketler olarak yorumlandı.

Tuzla kamuoyunda yükselen ortak görüş ise net:

“Emeği olan teşekkür eder, emeği olmayan pankart asar.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MECLİSTE CEZAEVİ TARTIŞMASI: ŞİİRLE Mİ, YOLSUZLUKLA MI?

HIZLI YORUM YAP