DOLAR

32,3621$% -0.38

EURO

34,8120% -0.05

GRAM ALTIN

2.399,01%-0,96

ÇEYREK ALTIN

3.946,00%-0,87

BİST100

10.208,65%1,62

BİTCOİN

1914583฿%0.98289

ETHEREUM

96623Ξ%0.3857

a

HAVA SICAKLIKLARI ÇARŞAMBADAN İTİBAREN 5 İLA 10 DERECE ARTACAK

Meteoroloji Uzmanı, "Sıcaklıkların Batı Kesimlerden Başlayarak Mevsim Normalleri Civarına, Çarşambadan İtibaren de Kuzeybatı Kesimlerden Başlayarak Mevsim Normallerinin Üzerine Çıkacağını Tahmin Ediyoruz." Dedi.

Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, Hava Sıcaklıklarının Hafta Ortasından İtibaren Yurt Genelinde Mevsim Normallerinin Üzerine Çıkarak 5 İla 10 Derece Artmasının Beklendiğini Bildirdi.

Macit, Gelecek Haftanın Hava Durumuna İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu.

Pazar Günü Yurdun Güneydoğusu İle Akşam Saatlerinden Sonra Orta ve Doğu Karadeniz Kıyılarında Yağışların Görülmesini Beklediklerini Dile Getiren Macit, Yağışların Van, Bitlis, Hakkari ve Şırnak Çevrelerinde Kar, Diğer Yerlerde İse Yağmur Şeklinde Düşeceğini Söyledi.

Haftanın İlk Günü Doğu Karadeniz’de Yağış Beklentisi Olduğunu, Yurdun Diğer Yerlerinde Yağış Öngörülmediğini Anlatan Macit, “Yağış, Doğu Karadeniz’in İç Kesimlerinde Kar, Kıyılarında Yağmur Şeklinde Olacak. Salı Günü Batı, Çarşamba da Doğu Kesimlerde Yağmur Şeklinde Yağışlar Var. Sadece Çarşamba Günü Doğu Anadolu’nun Kuzeydoğusunda Tekrar Kar Yağışı Bekliyoruz.” Dedi.

Mevsim Normallerinin Altında Seyreden Hava Sıcaklığının Gelecek Hafta Ülke Genelinde Artmaya Devam Edeceğini Belirten Macit, Şöyle Konuştu:

“Sıcaklıkların Batı Kesimlerden Başlayarak Mevsim Normalleri Civarına, Çarşamba Gününden İtibaren de Kuzeybatı Kesimlerden Başlayarak Mevsim Normallerinin Üzerine Çıkacağını Tahmin Ediyoruz. Yurdun Tamamında 5 İla 10 Derece Hava Sıcaklıklarında Artış Olmasını Bekliyoruz. Sıcaklıkların İstanbul’da Hafta Ortasında 19 Dereceye Kadar Çıkmasını Bekliyoruz. İzmir’de 20-22, Antalya’da 23, Ankara’da 20 Derece Civarına Kadar Yükselecek.”

Macit, Hafta Ortasından Sonra da Yurt Genelinde Önemli Bir Yağış Beklentisi Olmadığına İşaret Ederek, “Havalar Yavaş Yavaş Isınacağı İçin Bugünden Sonra Güzel Ama Çarşambadan İtibaren Daha Güzel Olacak.” İfadesini Kullandı.

Gelecek Üç Gün Boyunca Buzlanma ve Donun Devam Edeceğini Dile Getiren Macit, Havaların Isınmasına Bağlı Olarak Karadeniz’in İç Kesimleri İle Doğu Anadolu’nun Yüksekleri İçin de Çığ Uyarısında Bulundu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BARIŞ PINARI BÖLGESİNDE 2 PKK/YPG’Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

HIZLI YORUM YAP