DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

HZ. OSMAN KUR’AN KURSU, DUALARLA HİZMETE BAŞLADI

4-6 Yaş Aralığındaki Çocuklara Kur’an-ı Kerim Eğitimi Verilecek Olan Hz. Osman Camii Kuran Kursu’nun Açılışına Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Emniyet Müdürü Müslüm Kahraman, Tuzla Müftüsü Ali Erhun, Hz. Osman Camii Derneği Başkanı Muhittin Kılıç İle Cami Cemaati Katıldı.

MÜFTÜ ERHUN, BAŞKAN YAZICI’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Hz. Osman Camii İmam Hatibi Zafer Can’ın Kur’an-I Kerim Tilavetinin Ardından Selamlama Konuşmasını İlçe Müftüsü Ali Erhun Gerçekleştirdi. Çocuklara Kur’an Öğretmenin Önemine Vurgu Yaparak Katkılarından Dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Teşekkür Eden Erhun, “Tuzla’da İki Önemli Başlığın Altını Özellikle Çiziyoruz. Birincisi Gençler, İkincisi Çocuklar. 4-6 Yaş Çocuklara Yönelik Eğitimin İlk Adımını Attık. Peygamber Efendimiz (S.A.V); “Çocuğunuz 4 Yaş, 4 Ay, 4 Gün Olduğunda Ona Kur’an’ı Öğretin” Buyuruyor. Biz de Peygamber Efendimiz’in Bu Sözünden Hareketle Eğitimimize Devam Ediyoruz. Bu Noktada Çok Değerli Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’nın Buradaki Hizmetlerimizde ve Diğer Kurslarımızda Elbette Çok Büyük Katkı ve Destekleri Oluyor. Huzurlarınızda Kendisine Teşekkürü Borç Biliyorum” Dedi.

MABETLERİMİZİN YAPIMINDA GÖNÜLLÜLÜK RUHU ESASTIR

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İlçede İbadethane Yapımı, Bakımı, Tadilatı ve Temizliğine Destek Verdiklerini Söyledi. Milli ve Manevi Değerlerine Sahip Çıkan Bir Neslin Çocuk Yaşta Alacağı Eğitimle Yetişeceğini Vurgulayan Başkan Yazıcı, “Gelecek Nesillerimizi Eğer İyi Yetiştiremiyorsak Her Yeri Altınla da Kaplasak Hiçbir Anlamı Yok. Bir Çocuğumuzu İyi Yetiştiremedikten Sonra Ona Çok Büyük Mallar, Hanlar, Hamamlar Bıraksak da Bunun Hiçbir Anlamı Yoktur. Bir Çocuğun 6-7 Yaşına Kadar Aldığı Eğitim Karakterinin Yüzde 70’ini Oluşturur. O Sebeple Mümkün Mertebe Elimizden Geldiğince Annenin, Anne İle Birlikte Çocuğun Yetişmesi, Milli Ve Manevi Değerlerine Sahip Bir Birey Olarak Kendisine, Ülkesine ve Milletine Faydalı Olmasını Amaçlıyoruz. Bu Mabedimizin 2016 Yılında Temelini Atmıştık. Elimizden Geldiğince Madde ve Manevi Desteklerimizle, Dualarımızla Elimizden Geleni Yaptık. Her İşte Olduğu Gibi Mabetlerimizin Yapılmasında da Her Zaman Gönüllülük Ruhu Esastır. Allah Rızası Gözeten Arkadaşlarımızın Bu İşin Etrafına Toplanması İşin Bereketinin Daha Arttırıyor. Ben Özellikle De Bu İşe Önem Vermiş, Gayret Sarf Etmiş, Maddi Manevi Destek Vermiş ve Olması İçin Gayret Sarf Eden Arkadaşlarıma Teşekkür Ediyorum” Dedi.

BU KURSTA KUR’AN-I KERİM’İN HAYAT KİTABI OLDUĞU ÖĞRETİLECEK

Tuzla Kaymakamı Ali Akça Da Konuşmasında Kursun Yapımına Emeği Geçenleri Tebrik Etti. Çocukların Kur’an-ı Kerim’i Öğrenmesinin Önemine Değinen Kaymakam Akça, “Bu Kursta Kitabımız Öğretilecek. O Kitapta Medeni Olmanın Emredildiği Medeni Tavır Sergilemenin Ne Kadar Önemsendiği Bu Kursta Çocuklarımıza Anlatılacak. Yani Bu Kursa Gelen Çocuklarımız Medeniyeti Öğrenecekler, İslam’ın Medeni Yüzünü Tanıyarak Büyüyecekler. Dost Doğru Konuşmayı Öğrenecekler, Paylaşmayı Öğrenecekler, Dinimizin İnfak Dediğimiz, Dinimizin Paylaşım Dediğimiz Hususu Ne Kadar Önemsediği Anlatılacak Çocuklarımıza. Paylaşmayla Bereketin Kardeş Kavramlar Olduğu Öğretilecek. Bilhassa Güzellikler, Doğruluklar Anlatılacak, Güzelliklerin Ve Doğrulukların Emir Olduğu Çocuklarımıza Öğretilecek. Yani Değerli Arkadaşlar Bu Kursta Hayat Anlatılacak Çocuklarımıza ve Kur’an’ın Hayat Kitabı Olduğu Öğretilecek Çocuklarımıza. Bu Duygu ve Düşüncelerle Bu Kur’an Kursu’nun Yapımında Emeği Geçen Değerli Dernek Başkanımıza, Müftülüğümüze ve Katkıda Bulunan Belediyemize ve Karınca Kararınca Kendi Kazandıklarından Buraya Yardım Ederek Bu Tesisin İnşasını Sağlayan Siz Cami Cemaatine Hürmetlerimi Arz Ediyorum. Hayırlı ve Uğurlu Olsun” Şeklinde Konuştu.

Konuşmaların Ardından Açılış Kurdelası Kesilerek Hz. Osman Kur’an Kursu Hizmete Açıldı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)

Sıradaki haber:

BAŞKAN YAZICI: ÖZEL ÇOCUKLARIMIZ, BİZİM İÇİN HEP ÖZEL

HIZLI YORUM YAP