DOLAR

32,3350$% 0.59

EURO

35,1476% 0.02

GRAM ALTIN

2.243,22%0,74

ÇEYREK ALTIN

4.068,00%3,50

BİST100

8.718,11%-1,25

BİTCOİN

2178738฿%1.99996

ETHEREUM

113337Ξ%-0.34434

a

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: BU TOPRAKLARDA BİR TEK TERÖRİST KALMAYACAK

Bakan Soylu, “Bu Topraklarda Bir Tek Terörist Kalmayacak. Bu Toprakların Çocukları Doktor, Öğretmen Olacak, Bu Toprakların Çocukları, Milletimizle Beraber Dünyaya Bu Ülkenin Bu Milletin Sesini, Dünyanın İlk 10 Büyük Devleti Olarak Haykıracak.” Dedi.

Hakkari’de, Kent Merkezine Bağlı Geçitli ve Akkuş Köyleri Arasında Mera ve Yayla Anlaşmazlığı Nedeniyle 10 Yıl Önce Bir Kişinin Ölümüyle Başlayan Husumet, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hakkari Valiliğinin Girişimleriyle Son Buldu.

Tarafların Barıştırılması İçin Geçitli İlk ve Ortaokulu Bahçesinde Düzenlenen Programa Katılan Soylu, Yaptığı Konuşmada, Hep Birlikte Hayırlı, Güzel, Hem Allah’ın Emrini Hem de Hz. Muhammed’in Tavsiyelerini Yerine Getirmek İçin Bir Araya Geldiklerini Söyledi.

Geçen Yılbaşında Geçitli Karakolu’na Geldiğini, Aileler Arasındaki Husumetin Gündeme Gelmesiyle Bitirmeye Niyet Ettiklerini Anlatan Soylu, Affetmenin, Barışmanın, Kucaklaşmanın Büyüklük Olduğunu Belirtti.

Soylu, 2 Gün Önce Havanın Soğuk Olmasına Rağmen Bugün Bu Kardeşliğin, Barışın Üzerine Güzel Bir Güneşin Doğduğunu Vurguladı.

“BÖLGENİN HER NOKTASINDA HUZUR VAR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İle Gece Yarısı Bu Meseleyi Konuştuğunu ve Kendisinin de Çok Mutlu Olduğunu Aktaran Soylu, Şöyle Devam Etti:

“Çok Defadır Hakkari’ye Gelip Gidiyoruz. Çok Yakın Zamanda Yine Buralardaydık. Hakkari’yi, Yüksekova’yı, Şemdinli’yi Her Gün Çok Gelişmiş Görmenin, Devletimizin Ortaya Koyduğu Yatırımlarla Milletimizi Daha Çok Huzurlu Bulmanın Gururunu ve Mutluluğunu Yaşıyorum. Buraya Gelirken Çocuklarımızla Konuştuk. Kimi Öğretmen, Kimi Pilot, Mühendis, Doktor Olmak İstediğini Söyledi. Bir Devletin Şerefi ‘Ben Ne Olmak İstiyorum Diyen’ Evladının O İsteğiyle Onu Buluşturabilmektir. Bugün Şükürler Olsun Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun Her Noktasında Huzur Var. OSB Hakkari’de İlk Kez Kuruldu. Doğal Gaz Geldi. 6 Bin Konut Doğal Gazla Buluştu. 3 Bin 200 Konut Tamamlandı Yüksekova’da. Devlet, Bütün Kollarıyla Beraber Burada Hizmetine, Yatırımına Devam Ediyor. Yüksekova Havalimanında Sayın Cumhurbaşkanımızın, Orada Çalışanların Çektiği Eziyeti Hepimiz Biliyoruz. Defalarca Bombalar, Roketatarlarla Tacizler Oldu. Devam Ediyor Muyuz, Ediyoruz. Derecik, Buradan 230 Kilometre, Kuzey Irak’ın Sınırı. Orada Devlet Hastanesinin Yüzde 95 Bitti. Yetti Mi? Hayır. Sırtını Dönen Bir Devlet Değil, Tam Tersi Kucaklayan, İşin Farkında Olan ve Türkiye’nin En Ücra Köşesi Olan Derecik’e Kadar Uzanan Bir Devlet. Yüksekova’da 75 Yataklı Hastanenin Yüzde 75’i Tamamlandı. Kayak Merkezi’ne Gittim Geçen Kış. Şimdi 3500 Metreye Pisti Çıkarıldı. Önemli Bir Turizm Merkezi Oldu. Yaklaşık 120 Kişilik Bir Otel Yapılıyor. ”

Tüm İlçelerde ve Beldelerde Gençlik ve Spor Bakanlığının Yüzme Havuzları, Spor Salonları, Spor Sahaları İnşa Ettiğini Aktaran Soylu, Türkiye’nin En Modern Katı Atık Tesislerinden Birinin Hakkari’ye İnşa Edildiğini Vurguladı.

Yüksekova’nın Toplam 400 Milyon Yatırımla Tüm Alt Yapısının Tamamlandığını, Yakın Zamanda Türkiye’nin En Modern İlçelerinden Biri Haline Geleceğini İfade Eden Soylu, İlçede 32 Kilometre Beton Asfalt Çalışmasının Yapıldığını ve Büyük Bir Otelin İnşa Edildiğini Belirtti.

Soylu, Yüksekova’yla İlgili Bir Hayallerinin Olduğunu, İlçe Merkezinden Geçen Çayın Islah Edileceğini ve Rekreasyon Projesiyle Işıklandırılarak Vatandaşların Güzel Zaman Geçirebilecekleri Bir Alan Oluşturulacağını Söyledi.

“PARA BELEDİYEYE GİDİNCE HİZMETE DÖNÜYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Memleketin Her Santimetrekaresinde Huzur Olacak” Diye Bir İrade Ortaya Koyduğunu Vurgulayan Soylu, Şunları Kaydetti:

“Bugün Şükürler Olsun. Üniversitemiz Açık Mı, Hastanelerimiz Devam Ediyor Mu, Okullarımız Yenileniyor Mu, Yollarımız Yapılıyor Mu, Nasıl Yapılıyor Bunlar? Huzurla. PKK Terör Örgütünün Dükkana Gelip Haraç Aldığı, Millete Sözde Vergi Kestiği Günler Uzak Günler Değil. Demek ki Yapabiliyormuşuz. Milletimiz Bir Taraftan, Güvenlik Güçlerimiz Bir Taraftan, Devletimiz Bir Taraftan Muhteşem Bir Hale Geldi. Kentte Hayata Geçirilecek Projelerle 2 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak. Hakkari Belediyemiz 24 Yeni Araç Aldı. Demek ki Para Başka Bir Tarafa Değil De Belediyeye Giderse Hizmete Dönüyor Mu, Dönüyor. Hakkari Festivallerin Merkezi Oldu. Kar Festivali Hem Yapıldı, Hem Yapılacak, Çukurca’da Foto Safari, Doğa Sporları Festivali Yapıldı. Yine Ters Lale Festivali Yapıldı. Bütün Bunların Hepsi Sizle Beraber Oluyor. Çok Şey Çekti Bu Memleket. Şu Nesilde Çok Şey Çekti. Darbe Gördünüz, Başbakan İdamı Gördünüz, Anarşi Gördünüz, Terör Gördünüz, Yüzde 8 Binlik Gecelik Faizler Gördünüz. Amerika’dan Türkiye’ye Parmak Sallamalar, Avrupa’dan Bize Burun Kıvırmalar Gördünüz, Bizi Beğenmemeleri Gördünüz.”

“BU TOPRAKLARDA TEK BİR TERÖRİST KALMAYACAK”

Terör Örgütünün 13-14 Yaşındaki Kız Çocuklarını Dağa Kaçırdığını Anlatan Soylu, “Diyarbakır Annelerini Görüyoruz. Bugün Hakkari’den Bir Aile Daha Katıldı, 177 Aile Oldu. Kadınların Cesaretini Görüyor Musunuz? Geçen Hafta Hakkari’de Yaptılar, Her Hafta Şırnak’ta Yapıyorlar. Türkiye Değişiyor, Dönüşüyor. Türkiye’nin Değiştiğinden ve Dönüştüğünden Haberi Olmayanlar Salonlarda, Oturdukları Koltuklarda Hakkari’den Haberi Olmayanlar, Yapılan Bu Mücadelenin Farkında Olmayanlar, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Vizyonundan Haberi Olmayanlar Üfürüyorlar. Onlar Üfürecekler, Biz İşimize Bakacağız. Bu Topraklarda Bir Tek Terörist Kalmayacak. Allah’a Yemindir, Size de Yemindir, Namus Sözüdür, Şeref Sözüdür. Bu Toprakların Çocukları Doktor, Öğretmen Olacak, Bu Toprakların Çocukları, Milletimizle Beraber Dünyaya Bu Ülkenin Bu Milletin Sesini, Dünyanın İlk 10 Büyük Devleti Olarak Haykıracak.” İfadelerini Kullandı.

“AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ HER YERDE VAR”

Ülkenin Topraklarıyla, Dağlarıyla, Ovalarıyla, Hayvancılıkla Yeniden Buluştuklarını, Bunun Her Yıl Daha İyiye Gideceğini Dile Getiren Soylu, Şunları Kaydetti:

“Bu Millet Çok Çekti, Bir Daha Çekmesin. Biz İstiyoruz Ki, Benim Kıymetli Cumhurbaşkanım İstiyor ki Irak’a da Suriye’ye de Libya’ya da Karabağ’a da Kıbrıs’a da Balkanlar’a da Etrafımızdaki Coğrafyaya da Huzur Gelsin. Biz Müslüman Milletleriz. Bizim Ancak Dünyaya İyiliğimiz Dokunur. Biz İyilik Medeniyetinin İnsanlarıyız. Bir Çete, Bir Terör Örgütü, Mağaralarından Çıkamayanlar Bizim Ayarımızı Bozmasınlar, Bozamıyorlar da Şükürler Olsun. Kürt Kardeşlerimiz Bu Ülkenin Çimentosudur. Kim Ne Derse Desin, Kim Ne Ortaya Koyarsa Koysun. Birlikte Bugüne Kadar Büyük İşler Başardık. Bağımsızlığımızı Aldık, Namusumuzu Kurtardık. Ay Yıldızlı Bayrağımızı Her Yerde Var. Bize İmreniyorlar. Akdeniz’imize, İstanbul’umuza, Hakkari’mize, Ağrı Dağı’mıza, Tarihimize, Medeniyet Mirasımıza, Diyarbakır’ımıza, Trabzon’umuza, Muğla’mıza, Edirne’mize, Her Bir Şehrimize, Kars’ımızın Kalesine İmreniyorlar. Mevlana’mıza, Hacı Bektaş’ımıza, İdrisi Bitlisi’mize İmreniyorlar, Bizim Büyük Zaferlerimize İmreniyorlar. Bu Bölgeye Huzur Geldiği Andan İtibaren Ki Geliyor, Huzur Orta Doğu’nun Huzurudur, Huzur Etrafımızdaki Coğrafyanın Huzurudur.”

Ülkede Çok Fedakarlıkların Yapıldığını, Çok Evlatların Şehit Verildiğini, Ailelerin Gözyaşı Döktüğünü Aktaran Soylu, “Hakkari’de 3 Bin 260 Şehit Verdik. 3,5 Yıldır Aileleriyle Birlikte İknayla 826 Terör Örgütünden İkna Edildi Aileleriyle Kucaklaştırıldı. Büyük Bir Çalışma Ortaya Konuldu. Bugün Allah Razı Olsun. Burada Çok Şerefli, Bir Hayırlı Toplantıda Bir Arada Olduk. Zahmet Olmadan Rahmet Olmuyor. Barışın Tesisi İçin Gayret Gösterenlere Teşekkür Ederim.” Diye Konuştu.

“BARIŞ İÇİN BURADAYIZ”

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık da Hayırlı Bir İş İçin Bir Araya Geldiklerini Belirterek, Aileler Arasındaki Husumetin Giderilmesinden Duyduğu Memnuniyeti Dile Getirdi.

Geçitli Köyü Kannat Önderi Enver Tunç Emeklerinden Dolayı Bakan Soylu, Valilik ve Kanaat Önderlerine Teşekkür Ederek, “Bugün İki Köy Arasındaki Kavgayı Bitirmek İçin Buradayız. 10 Yıl Önce İki Köy Arasında Anlaşmazlık Oldu, Bir Kişi Öldürüldü. O da Benim Öz Akrabamdır. Aramızda Kan Davası Yok. Kimse Bu Konuda Bir Şikayet Edemez. Bir Arada Olmaktan Mutluluk Duyuyoruz.” Diye Konuştu.

Akkuş Köyü Kanaat Önderi Hüsnü Timur, Barıştan Memnuniyet Duyduklarını Dile Getirerek, “Sayın Bakan’ımıza Çok Teşekkür Ediyorum. Bu Konuyla Bizzat İlgilenip Talimat Vermişti. Biz de Bu Doğrultuda Çaba Sarf Ettik. Böyle Olayları İnşallah Bir Daha Yaşamayız.” Dedi.

Okunan Duanın Ardından Köy Sakinleri Barıştırıldı.

Soylu, Daha Sonra Söz Konusu Olayda Hayatını Kaybeden Fettah Dinçer’in Ailesini Ziyaret Ederek, Dinçer’in Annesi Ve Eşiyle Sohbet Etti.

Programa, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Adalet Komisyonu Başkanı Tuğrul Durmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, 23. Dönem AK Parti Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Kanaat Önderleri ve Köy Sakinleri Katıldı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

IRAK’IN KUZEYİNDE 2, BARIŞ PINARI BÖLGESİNDE 4 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

HIZLI YORUM YAP