DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: DARBEYE KARŞI TÜM MİLLETİMİZ VE HERKES SIFIR TOLERANSLI OLMALIDIR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bazı Emekli Amirallerin Bildirisine İlişkin, "Her Darbe Bu Ülkeye Büyük Maliyetler Getirmiştir ve Esas İtibarıyla da Ardından Büyük Tavizler Verilmek Zorunda Kalınmıştır." Dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bazı Emekli Amirallerin Açıklamasını Değerlendirirken, “Değil Darbe Yapmaya Kalmak, Bunu Zihninden Geçirenlere Bile Tarihin En Büyük Cezasını Vermezsek Bu Millet Bize ‘Sizden Bir Şey Olmaz’ Desin” İfadesini Kullandı.

Soylu, Memur-Sen Genel Merkezinde Düzenlenen “Bir Aradayız İdlib’in Yanındayız Kampanyası Mehmet Akif İnan Mahallesi Lansmanı” Programına Katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın Okunmasının Ardından Konuşan Soylu, Kampanya Dahilinde, İdlib’de Mehmet Akif İnan Vakfınca Kurulacak Olan Mahallenin Tanıtımı Vesilesiyle Bir Araya Geldiklerini Kaydetti.

Türkiye’nin Etrafındaki Coğrafyanın “Ateş Çemberi” Olduğunu Söyleyen Soylu, “Ya Biz Olmasaydık? Ya Sırtımızı Dönseydik? Batı Gibi, Yapıyormuş, İlgileniyormuş Gibi Yapsaydık Ne Olacaktı.” Diye Konuştu.

Türkiye’nin Suriye Sınırının Ötesinde 3 Milyon 700 Bin İnsan Yaşadığını, Oradaki Çocukların da Oynamak İstediğini, Anne Babaların da Evlatları İçin En İyisini Arzuladıklarını İfade Eden Soylu Türkiye’nin Bölgede “Yüz Akı” Olan Bir Proje Geliştirdiğini Söyledi.

Hz. Muhammed’in “Komşusu Açken Tok Yatan Bizden Değildir.” Hadisini Hatırlatan Soylu, Sadece Bu Hadisin Bile Maksadı İfade Etmek İçin Yeterli Olacağını Belirtti.

Türkiye’nin, Suriye İç Savaşının Başından Beri 10 Yıldır Sürdürdüğü Politikanın ve Attığı Her Adımın Temelinde, İnancın ve Medeniyetin Nakşettiği Değerlerin Yattığını Anlatan Soylu, Türkiye’nin Suriye Meselesiyle ve Bu Meselenin Hızlandırdığı, Orta Doğu’nun Neredeyse Tamamından Gelen Bir Göçle Karşı Karşıya Olduğunu Belirtti.

İdlib Meselesinin, Göçün Çok Ötesinde Bir Trajedi, İnsanlık Dramı ve Tehlike Barındırdığına Vurgu Yapan Soylu, Şunları Kaydetti:

“İdlib’in Tamamında Savaş Öncesinde 1,5 Milyon İnsan Yaşıyordu, Bugün Bu Sayı 3,8 Milyondur. 1 Aralık 2019’dan 2020 Mart Başına Kadar, Yani Sadece 3 Ayda 960 Bin İnsan, Savaş Yüzünden Zorla Yerlerinden Edilmiş ve Bu İnsanlar İdlib Merkezi, İdlib’in Kuzeyi, Atme Kamplar Bölgesi İle Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekat Bölgelerine Sığınmışlardır.

2020 Mart Başında İlan Edilen Ateşkes Sonrası Az Bir Kısmı Geri Döndü, Ancak Şu An Halen Bölgede 1 Milyon 146 Bin 527 Kişi İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesindeki Kamplarda Bulunan Çadırlarda Yaşam Mücadelesi Vermektedir. Bu Tablodaki İnsani Dramlar Bir Yana, Buradaki İstikrarsızlığın, Sefaletin ve Başıboşluğun, Güvenlik Tehdidi Olarak Bizim Ülkemize de Yansımaları Söz Konusudur. Her Şeyden Önce, Burada Biriken Tansiyon, İkinci ve Büyük Bir Göç Dalgası Elbette ki Kapımızın Dibindedir.”

Türkiye’nin Sınırlarının Hemen Yanı Başında Aşağı Yukarı 7,5 Milyonluk Bir Göç Baskısı Bulunduğunu İfade Eden Soylu, Türkiye’nin Ülke İçinde 5 Milyon, Sınırları Dışında 7,5 Milyonluk Bir Göç Potansiyelini Yönetebilme Kabiliyetine Sahip Olduğunu Kaydetti.

Türkiye’nin Zenginleşirken Değerlerinden Vazgeçmediğini, Batı Ülkelerinin İse Zenginleştikçe İnsanı Meta Olarak Gördüğünü İfade Eden Soylu, Bu Durumun Kendi Sorumluluklarını Artırdığını Söyledi.

EMEKLİ AMİRALLERİN AÇIKLAMASI

Emekli Amiraller Tarafından Hazırlanan Açıklamanın da Dünyanın Bu Düzenine Kendilerini Teslim Etmek İsteyenler Tarafından Hazırlatıldığını Belirten Soylu, Bedeli Ne Olursa Olsun Bu Mücadeleyi Sonuna Kadar Yapma Konusunda Kararlılıklarından Bir Milim Bile Geri Durmayacaklarını İfade Etti.

Soylu Şunları Kaydetti:

“O Bildiriyi Yayınlayanların Aklından Doğu Akdeniz Hiçbir Zaman Geçmemiştir, Cesaret Dahi Edemezler, Akıllarından Geçer İse Efendileri Döner ve Onlara ‘Siz Neyi Düşünüyorsunuz’ Diye Sorgular ve Yargılarsa Diye Pısırık Pısırık Yaşamışlardır. İdlib’e Gidip Elini Uzatıp, ‘Siz Bizim Kardeşimizsiniz’ Deyip Hiçbir Hesabın, Kitabın İçerisinde Olmadan Birbirini Sarmalamak, Kardeşliğin Bütün Gereğini Yerine Getirmek Bunların Akıllarından Bile Geçmez, Hiç Geçmemiştir. Çünkü Onların Efendilerinin Hiçbir Zaman Böyle Bir Tavrı Olmamıştır.”

“GELECEK NESİLLERE KAMBUR BIRAKMAYACAĞIZ”

Safların Daha Sıklaştırılması ve Güçlü Olunmasının Önemine İşaret Eden Soylu, Şöyle Devam Etti:

“Değil Darbe Yapmaya Kalmak, Bunu Zihninden Geçirenlere Bile Tarihin En Büyük Cezasını Vermezsek Bu Millet Bize ‘Sizden Bir Şey Olmaz’ Desin. Bu Tip Düşüncelere, Zihniyet ve Darbeye Karşı Tüm Milletimiz ve Herkes Sıfır Toleranslı Olmalıdır. Her Türlü Eleştiriyi Ortaya Koyalım, Daha İyisini Yapabilmek İçin Çaba Sarf Edelim, Koşuşturalım. Her Darbe Bu Ülkeye Büyük Maliyetler Getirmiştir ve Esas İtibarıyla da Ardından Büyük Tavizler Verilmek Zorunda Kalınmıştır. Bu Tavizler Hep Sırtımızda Kamburdur. Biz Kamburlarla Beraber Büyüyoruz. Gelecek Nesillerimiz Hiç Endişe Etmesinler, Onlara Hiçbir Kambur Bırakmayacağız.”

İdlib’de Hayatın Normalleşmesini Sağlamak, Kötü Şartlarda Yaşayan İnsanlara El Uzatmak Amacıyla “Bir Aradayız, İdlib’in Yanındayız” Adlı Bir “Briket Ev” Kampanyası Başlatıldığını Hatırlatan Soylu, Projenin Yaklaşık Bir Yıl Önce 20 Bin Ev Hedefiyle Başladığını, Taahhüt Edilen Briket Ev Sayısının 50 Binken 60 Bini Aştığını Söyledi.

Şu Ana Kadar 35 Bin 450 Briket Evin Tamamlandığı, Yaşam Üniteleriyle Birlikte Diğerlerinin Projelendirme ve İnşa Çalışmalarının Devam Ettiği Bilgisini Paylaşan Soylu, Tamamlanan Evlere Halen 21 Bin 615 Ailenin Yerleştiğini, Kalanların Yerleşiminin İse Devam Ettiğini İfade Etti.

Projeye Destek Veren Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlara Teşekkür Eden Soylu, “Allah Onlardan Razı Olsun. Her Biri Kendi Maddi İmkanları Ölçüsünde Briket Evler Yapıyorlar. Hayırseverlerimizden Gelen Taahhütler ve Üretilen Evler Var.” Dedi.

Mehmet Akif İnan Vakfı’nın Türkiye Diyanet Vakfı İle İmzaladığı Protokol Sonrası Başladığı ve İdlib’de 400 Ev, 300 Kişilik Cami ve 18 Derslikli Okul İle Oyun Parkı Gibi Yaşam Alanlarının Bulunduğu Proje Hakkında Bilgi Veren Soylu “Bu Önemli Bir İmzadır. Önemli Bir Gönül Köprüsüdür. Her Şeyden Önce, 60 Yıllık Bir Hayata Çok Önemli İşler Sığdıran, Binlerce Öğrenci Yetiştiren, Merhum Mehmet Akif İnan’a, Onun İnsana Değer Veren Anlayışına Uygun Bir İmzadır.” Diye Konuştu.

AFAD Tarafından Yürütülen Briket Ev Kampanyasının Devam Ettiğini Hatırlatan Soylu, Küçük Büyük Her Katkının Önemli Olduğunu Söyledi.

Soylu, “Meseleyi Bir İnsanlık Meselesi Olarak Görmek Lazım. Bunu Siyasi Sahaya Çekmek İsteyen, Hayra Engel Olmak İsteyen, Suyu Bulandırmak İsteyen İnsanların Klişe Cümlelerine, Boş Laflarına İtibar Etmemek Lazım. Sınırımızın Hemen Yanı Başındaki Bu İnsanların, İnsanca Bir Hayata Geçmelerine Katkıda Bulunmak İçin, Oradaki Çocukların da Bizim Çocuklarımız Gibi Aynı Yemeği Yiyebilmesi İçin, Herkesin Desteğini Beklediğimizi, Şimdiden Müteşekkir Olduğumuzu da Burada İfade Etmek İstiyorum.” Diye Konuştu.

“SURİYE’DE BAZI BÖLGELERDE 7 YIL EZAN OKUNMADI”

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İhsan Açık İse Konuşmasında Diyanet Vakfının Suriye’de Yaptığı Çalışmalardan Örnekler Verdi.

Suriye’de Bazı Bölgelerde 7 Yıl Ezan Okunmadığını ve Türk Askeri Girdikten Sonra Megafonlarla Ezan Okunmaya Başlandığını İfade Eden Açık, 3 Bin 233 Aileyi İyilik Konutlarına Yerleştirdiklerini, 740 Konutun İnşaatının İse Sürdüğünü Söyledi.

Açık “13 Bin Konutluk Bağış Aldık, 2021 Sonu İtibariyle Bitireceğiz” Diye Konuştu.

Mehmet Akif İnan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Yalçın İse Projede Önemli Gelişmeler Sağladıklarını Belirterek 400 Briket Ev, Hayır Çarşısı ve Çocuk Parkı Planladıklarını, Proje Tamamlandığında Çocukların Hem Eğitim Hem de Oyun Oynayabileceği Bir Yerleşim Yeri Olacağını İfade Etti.

Emekli Amirallerin Hazırladığı Bildiriyi de Eleştiren Yalçın, “Amiral Eskileri Milletin İradesine Tosladılar” Dedi. Yalçın Söz Konusu Bildirinin Kendileri Nezdinde Bir Kıymetinin Bulunmadığını İfade Etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ: İBRETİ ALEM İÇİN 104 EMEKLİ AMİRALİN RÜTBELERİ SÖKÜLMELİ

HIZLI YORUM YAP