DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: EREN KIŞ OPERASYONLARIYLA ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eren Kış-1, Eren Kış-2, Eren Kış-3 ve Eren Kış-4 Operasyonlarıyla Teröristlerin Etkisiz Hale Getirildiğini, 98 Mağara, Sığınak ve Deponun da İmha Edildiğini Bildirdi.

Soylu, Türkiye’ye Gelen Moğolistan Savunma Bakanı Saikhanbayar Gürsed’le İkili Görüşme Gerçekleştirdi. Daha Sonra İki Bakanın Başkanlığında Türkiye-Moğolistan Karma Ekonomik Komisyonu 9. Dönem Toplantısı Yapıldı.

Basına Kapalı Toplantının Ardından İki Bakan, Toplantıya İlişkin Protokol Metnini İmzaladı.

Daha Sonra Soylu ve Gürsed, Ortak Basın Toplantısı Düzenledi.

Toplantıyla İkili Ticaret, Enerji, Sağlık, Eğitim, Kurumsal Kapasite Gelişimi, Altyapı ve Kültür Gibi Birçok Alanda Türkiye-Moğolistan Arasında Kapsamlı Yol Haritasının Çizildiğini İfade Eden Soylu, Başarılı İkili İlişkilerin Ticaret ve Ekonomide de İleriye Taşınması Gerektiğini Vurguladı.

Soylu, İki Ülke Arasında 2021’in İlk 10 Ayında 55 Milyon Dolarlık Ticaret Hacminin Bulunduğunu, Ancak Bunu Yeterli Bulmadıklarını Söyledi.

Moğolistan’ın Hayvancılık ve Tarım Alanında Önemli Bir Ülke Olduğunun Altını Çizen Soylu, Bu Konuda 2022’de Başlamak Üzere Tarım İzleme Komitesi Kurulacağını, Bu Konuda Tecrübelerden, Bilgilerden İstifade Edilerek Güçlü Bir Sinerjinin Oluşturulacağını Dile Getirdi. Süleyman Soylu, Maden ve Müteahhitlik Alanında da Önemli İş Birliklerinin Geliştirileceğini İfade Etti.

Türk Hava Yollarının (THY) Moğolistan Seferlerinin Artırılmasına Yönelik de Toplantıda Değerlendirmede Bulunulduğunu Aktaran Soylu, İkili İş Birliği, Turizm ve Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi Kapsamında Bunun Arzu Edildiğini Belirtti.

Bakan Soylu, Savunma Sanayisi, Havacılık, Yazılım Alanında Türkiye’nin Elde Ettiği Kapasitenin Ve Altyapının Moğolistan’a Katkı Sağlayacağını Kaydetti.

Hayvancılık Konusunda 2022’nin İlk Çeyreğinde Ticaret Odalarıyla Birlikte Moğolistan’da Bir Toplantı Yapılmasının Planlandığını Anlatan Soylu, Entegre Üretim Tesisleri Kurulmasında Türk Firmalarının Katkı Sunacağını Aktardı.

“SOMUT KARARLAR ALINDI”

İçişleri Bakanı Soylu, Toplantı Çerçevesinde Somut Kararlar Alındığını, İki Ülke Arasında Tercihli Ticaret Anlaşması İmzalanmasına İlişkin İmkanların Araştırılması Konusunda Mutabakat Sağlandığını Belirtti.

Ticaret Çalışma Grubu Kurularak İki Ülke Arasındaki İş Birliğinin Geliştirilmesinin de Kararlaştırıldığını Bildiren Soylu, 2022’de İş Forumu Düzenlenmesi Konusunda da Mutabakata Varıldığını Söyledi.

FETÖ Konusunda Gösterdikleri Duyarlılık Nedeniyle Moğolistanlı Yetkilere Teşekkür Eden Soylu, Türkiye ve Moğolistan Arasındaki İlişkinin, Diplomatik Çerçevede Değerlendirilemeyeceğini Vurguladı.

Bir Gazetecinin, Eren Kış Operasyonlarına Yönelik Sorusu Üzerine Soylu, Türkiye’nin Terörle Mücadelenin Nasıl Yapılacağını, Ülkenin Huzurunun ve Güveninin Nasıl Sağlanabileceğini Örnek Bir Şekilde Bütün Dünyaya Hukuk ve Demokrasi İlkeleri Çerçevesinde Gösterdiğini Anlattı.

EREN KIŞ OPERASYONLARI

Türkiye’deki Terörist Sayısının Çok Az Sayılara Düştüğünü İfade Eden Soylu, Terör Örgütüne Yönelik Kış Operasyonlarının Başlatıldığını Hatırlattı.

İçişleri Bakanı Soylu, Şöyle Devam Etti:

“Eren Kış-1, Eren Kış-2, Eren Kış-3 ve Eren Kış-4 Operasyonları Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve Birçok Unsurumuzun Katıldığı 5611 Kahramanımız Tarafından Sahada Yürütülüyor. Bu Operasyonların Sayıları Artarak Devam Edecektir. Bütün Bölgelerde, Bütün Kış Boyunca Hava Şartlarına Bakmadan Sürdürülecektir. Nedeni Nedir? Terör Örgütünü Kıskıvrak Yakaladık ve Bir Daha Nefes Alamayacak Duruma Getirmek İstiyoruz.”

PKK’nın Kış Üslenme İmkanını Ve Bağlantılarını Ortadan Kaldırabilmek, Kış Mevsimi Bittiğinde Hareket Edemez Hale Getirmek İçin “Terörü Kaynağında Yok Etme, Sürekli Taarruz” Anlayışıyla Mücadele Edildiğini Belirten Soylu, “Yeni Başlayan Eren Kış-1, Eren Kış-2, Eren Kış-3 ve Eren Kış-4 Operasyonlarında Şu Ana Kadar Etkisiz Hale Getirilen Teröristler Var, Aynı Zamanda 98 Mağara, Sığınak, Depo İmha Edilmiştir. Çok Sayıda Silah ve Mühimmat, Gıda, Yaşam Malzemesi Ele Geçirilmiştir.” Bilgisini Paylaştı.

PKK’nın Şehirlerdeki Uzantılarına Yönelik Çalışmaların da Sürdüğünü Bildiren Soylu, Kapsamlı Operasyonların Devam Ettiğini Belirtti.

“MAHKEMELER İLERLEYEN SÜREÇTE KENDİ KARARLARINI VERECEKLERDİR”

Üsküdar’daki Çamlıca Kulesi’nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konutunun Fotoğraflarını Çektikleri İddiasıyla Gözaltına Alınan İsrail Uyruklu Çiftin de Aralarında Bulunduğu 3 Şüphelinin “Siyasal ve Askeri Casusluk” Suçundan Tutuklandığının Hatırlatılması Üzerine İse Soylu, Şu Değerlendirmede Bulundu:

“Orada Birtakım Çekimler Yaparken Sayın Cumhurbaşkanımızın Konutunu, İkametini de Çekmişler. Sadece Bununla da Yetinmemişler Aynı Zamanda Buraya Yoğunlaşmışlar, Bununla da Yetinmemişler Aynı Zamanda İşaretlemişler. Bunu Orada Gören Güvenlik Unsurları Meseleye Müdahale Ettiler. İş, Mesele, Eldeki Bilgilerle Savcılıklara İntikal Etti. Burada da Savcılıklar Kanun, Hukuk Çerçevesinde Bir Değerlendirme Ortaya Koydular, Tutuklama Gerçekleşti. Bundan Sonrası Mahkeme Safahatıdır. ‘Siyasal ve Askeri Casusluk’ Suçu Diyebileceğimiz Bir Değerlendirme Var. Mahkemeler İlerleyen Süreçte Kendi Kararlarını Vereceklerdir.”

Moğolistan Savunma Bakanı Gürsed İse Misafirperverliği İçin Bakan Soylu’ya Teşekkür Etti. Gürsed, Yapılan Toplantının ve İmzalanan Protokolün İki Ülke Arasındaki İş Birliğini Geliştireceğini Bildirdi.

Toplantıya, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer de Katıldı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR: BUGÜN ÖZGÜR OLARAK YAŞADIĞIMIZ BİR VATANA SAHİPSEK BU, MÜCAHİT VE MEHMETÇİK SAYESİNDEDİR

HIZLI YORUM YAP