DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2066994฿%4.32475

ETHEREUM

99784Ξ%3.15998

a

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN 81 İLE UÇAK SEFERLERİNE İLİŞKİN YENİ GENELGE

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Koronavirüs Tedbirleri” Kapsamında “Uçak/ Otobüs” Seferleri İle İlgili Yeni Bir Genelge Daha Gönderdi. Buna Göre, Havayolu İle Düzenlenecek Uçuşlarda Da Yolcular, Yarın Saat 06:00’dan İtibaren “Seyahat İzin Belgesi” Olmadan Seyahat Edemeyecek.

Tüm Vatandaşların Bulundukları Şehirde Kalmaları Esas Olacak, Ancak Tedavi İhtiyaçları Nedeniyle Doktor Kararıyla Sevk Edilen, Birinci Derece Yakınları Vefat Eden Veya Ağır Hastalığı Olanlar, Özellikle Son On Beş Gün İçerisinde Gelmiş Olduğu Yerde, Kalacak Yeri Bulunmayan Vatandaşlar “Seyahat İzin Kurullarından” Seyahat İzin Belgesi Alarak Hava Yolu İle Seyahat Edebilecek.

Hava Yolu Ulaşımı İle Sınırlı Olmak Üzere Temel İnsani İhtiyaçların Üretim Ve Tedarik Süreçleri İçerisinde Yer Aldığını İlgili Meslek Odalarından Belgelendirenler, Seyahat İzin Kurullarınca Uygun Görülmesi Halinde Şehirlerarası Seyahat Edebilecek

-Hizmetine İhtiyaç Duyulan Üst Düzey Kamu Görevlileri İle Kamu Hizmeti Yürütenlerin Görevleri Çerçevesinde Seyahat Etmelerinde Kısıtlama Olmayacak.

“SEYAHAT İZİN KURULLARI” OLUŞTURULACAK

-Uçak Seferlerine Devam Edilen Havaalanlarında, Havaalanı Mülki İdare Amirlerinin Başkanlığında, Türk Hava Yolları, Emniyet Müdürlüğü Ve Havaalanı İşletmesinin Temsilcilerinden Oluşan “Seyahat İzin Kurulları” Oluşturulacak.

“SEYAHAT İZİN BELGESİ” UYGULAMASI BUGÜN BAŞLIYOR

-Oluşturulan Kurullar 28.03.2020 Tarihi (Bugün) Saat 20:00’den İtibaren Belirtilen Şartları Uyan Vatandaşlara “Seyahat İzin Belgesi” Düzenlenmesine Başlayacak.

-Düzenlenen Seyahat İzin Belgelerinin, Türk Hava Yolları İle Elektronik Ortamda Paylaşılması İçin İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Tarafından İvedi Olarak Gerekli Sistem Kurulacak.

BELGE NEREDEN ALINACAK?

-199 Çağrı Merkezi Ve “İçişleri Bakanlığı E-Başvuru Sistemi Faaliyete Geçene Kadar Gelecek Olan Seyahat İzin Belgesi Taleplerinin Başvuru Masalarından Karşılanması İçin Valiler Ve Kaymakamlar Tarafından Gerekli Tedbirler (Seyahat İzin Kurullarının Sayısını, Personelinin Arttırılması Vb.) Gecikmeksizin Alınacak.

-Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce, 199 Çağrı Numarası Üzerinden, Taleplerin Hızlı Bir Şekilde Alınması Ve Karşılanması İçin Yeteri Kadar Çağrı Alıcının Görevlendirilmesi Sağlanacak

UÇAK/ OTOBÜS SEFERLERİ İLE İLGİLİ YENİ GENELGE

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Koronavirüs Tedbirleri Kapsamına Uçak/ Otobüs Seferleri İle İlgili Yeni Bir Genelge Gönderdi.

Genelgede, Tüm Dünya’yı Etkisi Altına Alan Koronavirüs (Covid-19) Salgınının En Temel Özelliği, Fiziksel Temas, Hava Yolu Vb. Yollarla Çok Hızlı Bulaşması Ve Enfekte İnsan Sayısının Çok Hızlı Artması Olduğu Vurgulandı.

Bu Salgının Yayılmasının Engellenmesinde En Etkili Yolun,  Sosyal Hareketliliğin  Ve İnsanlar Arası Temasın Azaltılarak,  Sosyal İzolasyonu Mutlak Şekilde Sağlanması Olduğuna Dikkat Çekilen Genelgede ,Aksi Hallerde Virüsün Yayılımı Hızlanarak Vaka Sayısı Ve Tedavi Gereksinimini Artırdığı Bu Da Toplum Sağlığı Ve Kamu Düzenini Ciddi Şekilde Bozulmasına Sebep Olduğu Belirtildi.

ŞEHİRLERARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI VALİLİK İZNİNE BAĞLI

Genelgede; Sağlık Bakanlığı Ve Bilim Kurulunun Tavsiyeleri Doğrultusunda Alınan Kararların Etkinliğinin Arttırılarak Virüsün Yayılmasını Engellemek, Toplum Sağlığı Ve Kamu Düzeni Korumak İçin Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı Yapılan Otobüs Seferlerinin Valilik İznine Bağlanması Yönünde Karar Alındığı Ve Valiliklere Gerekli Talimat Verildiği Belirtildi.

Gelinen Noktada, Uçak Seferleri İle İlgili Olarak Sağlık Bakanlığı Ve Bilim Kurulunun Tavsiyeleri, Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı İle Yapılan Görüşmeler Ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Talimatlarıyla Aşağıdaki Ek Tedbirlerin Alınmasına Karar  Verildiğine Dikkat Çekilerek, Alınan Kararlar Şu Şekilde Sıralandı:

HAVAYOLUNDAKİ DÜZENLEMELER

Havayolu İle Düzenlenecek Uçuşlarda Da Yolcular, 29.03.2020 Tarihinde Saat 06:00’dan  İtibaren Seyahat İzin Belgesi Olmadan Seyahat Edemeyecek. Bu Nedenle Türk Hava Yolları Başta Olmak Üzere Tüm Hava Yolu Firmaları Seyahat İzin Belgesi Olmayan Vatandaşlara Bilet Satışı Yapmayacak Ve Uçak İle Seyahat Etmelerine Kesinlikle İzin Vermeyecek.

KİMLER HAVAYOLU İLE SEYAHAT EDEBİLECEK?

Tüm Vatandaşların Bulundukları Şehirde Kalmaları Esas Olacak. Ancak 28.03.2020 Tarih Ve 6009 Sayılı Genelgemiz De Belirtilen;

A) “Tedavi İhtiyaçları Nedeniyle Doktor Kararıyla Sevk Edilen,

B) Birinci Derece Yakınları Vefat Eden Veya Ağır Hastalığı Olanlar,

C) Özellikle Son On Beş Gün İçerisinde Gelmiş Olduğu Yerde, Kalacak Yeri Bulunmayan Vatandaşlar, “Seyahat İzin Kurullarından” Seyahat İzin Belgesi Alarak Hava Yolu İle Seyahat Edebilecek.

Ayrıca Hava Yolu Ulaşımı İle Sınırlı Olmak Üzere Temel İnsani İhtiyaçların Üretim Ve Tedarik Süreçleri İçerisinde Yer Aldığını İlgili Meslek Odalarından Belgelendirenler, Seyahat İzin Kurullarına Başvurmaları Ve Bu Talebin İlgili Kurulca Uygun Görülmesi Halinde Şehirlerarası Seyahat Edebilecek. Hizmetinin/Görevinin Devamına İhtiyaç Duyulan Üst Düzey Kamu Görevlileri İle Kamu Hizmeti Yürütenlerin Görevleri Çerçevesinde Seyahat Etmelerinde Kısıtlama Olmayacak.

BUGÜN SAAT 20:00’DEN İTİBAREN BAŞLIYOR

Uçak Seferlerine Devam Edilen Havaalanlarında, Havaalanı Mülki İdare Amirlerinin Başkanlığında, Türk Hava Yolları, Emniyet Müdürlüğü Ve Havaalanı İşletmesinin Temsilcilerinden Oluşan “Seyahat İzin Kurulları” Oluşturulacak. Oluşturulan Kurullar 28.03.2020 Tarihi (Bugün) Saat 20:00’den İtibaren Belirtilen Şartları Uyan Vatandaşlarımıza “Seyahat İzin Belgesi” Düzenlenmesine Başlayacak.

“Seyahat İzin Kurullarına” Başkanlık Etmek Üzere Görevlendirilecek Valilik/Kaymakamlık Temsilcisinin Muhakkak, Bakanlığımız E-İçişleri Sisteminde Elektronik İmza Atmaya Yetkisi Olan (Token Cihazı Sahibi), Tercihen İl/İlçe Birim Müdürleri Arasından (112 Müdürleri Hariç) Görevlendirilmesi Sağlanacak.

SEYAHAT İZİN BELGESİ TALEPLERİ BAŞVURULARI

SEYAHAT İZİN BELGESİ TALEPLERİ;

Otobüs Ve Hava Yolu Seyahatleri İçin Düzenlenecek.

Kapsam Dahilindeki Vatandaşların İzin Talepleri;

A) Otogar Ve Havaalanlarında Bu Amaçla Oluşturulan Başvuru Masaları,

B) Bakanlığımız Tarafından Bu İşlemler İçin Tahsis Edilecek Olan Alo 199 Çağrı

Merkezi,

C) İçişleri Bakanlığı E-Başvuru” Sistemi, Üzerinden Alınacak.

Seyahat İzin Belgesi Talepleri, Seyahat İzin Kurullarınca Gecikmeksizin Değerlendirilerek Yukarıda Belirtilen Esaslar Çerçevesinde Karara Bağlanacak.

TALEP SONUÇLARI MAİL, MESAJ VEYA TELEFONLA BİLDİRİLECEK

Karara Bağlanan Seyahat İzin Belgesi Talepleri; Bireysel Başvurularda Elden Verilecek, Telefon ve Elektronik Başvuruların Sonuçları Vatandaşlara Mail, Mesaj veya Telefonla Bildirilecek.

Seyahat İzin Kurullarınca, Hava Yolu İle Seyahatine İzin Verilen Vatandaşların Listesi Uçuşun Gerçekleştirildiği İl Valiliğine Gönderilecek.

Düzenlenen Seyahat İzin Belgelerinin, Türk Hava Yolları İle Elektronik Ortamda Paylaşılması İçin İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Tarafından İvedi Olarak Gerekli Sistem Kurulacak.  199 Çağrı Merkezi Ve “İçişleri Bakanlığı E-Başvuru Sistemi Faaliyete Geçene Kadar Gelecek Olan Seyahat İzin Belgesi Taleplerinin Başvuru Masalarından Karşılanması İçin Vali Ve Kaymakamlar Tarafından Gerekli Tedbirler (Seyahat İzin Kurullarının Sayısını, Personelinin Arttırılması Vb.) Gecikmeksizin Alınacak.

Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce, 199 Çağrı Numarası Üzerinden, Taleplerin Hızlı Bir Şekilde Alınması Ve Karşılanması İçin Yeteri Kadar Çağrı Alıcının Görevlendirilmesi Sağlanacak.

Bilgi İletişim Sistemlerinin Biran Önce Entegre Edilebilmesi İçin; İl/İlçe Otogarları İle Havaalanlarında Oluşturulacak Seyahat İzin Gruplarında Görevlendirilen Valilik/Kaymakamlık Temsilcisinin Bilgilerinin (Birden Fazla İse Her Biri İçin Ayrı Ayrı) Ekte Gönderilen Exel Formatında (Kesinlikle PDF ve Fotoğraf Olmayacaktır.) coskun.konakay@icisleri.gov.tr Adresine 28.03.2020 Tarihi (Bugün) Saat 21:00’e Kadar Muhakkak Gönderilmesi Sağlanacak

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

PROFESÖRDEN HAMİLE VE BEBEK BEKLEYENLERE KORONAVİRÜS UYARISI

HIZLI YORUM YAP