DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLAR HEM OYUN OYNUYOR HEM DE OYUNCAK SAHİBİ OLUYOR

DEĞİŞEN OYUNCAK DÜKKÂNI İLE İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLAR MUTLU EDİLİYOR

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı İçerisinde Bulunan Değişen Oyuncak Dükkânı, Hem İhtiyaç Sahibi Çocuklara Oyuncaklar İle Oynama Hem De 1 Ay Süre İle Oyuncağı Evine Götürme İmkânı Sağlıyor. Çocuklar 1 Ay Boyunca Oynadıkları Oyuncakları Değişen Oyuncak Dükkanı’na Getirerek Yenisi İle Değiştirebiliyor.

 Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Veren El İle Alan Eli Buluşturmaya Devam Ediyor. Tuzla’da Yaşayan Ve 7’den 70’ Tüm İhtiyaç Sahibi Vatandaşların Yanında Olan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Özellikle İhtiyaç Sahibi Çocuklar İle Özel Olarak İlgileniyor. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı İçerisinde Bulunan Değişen Oyuncak Dükkânı, Bağışçıların Bağışladığı Yüzlerce Oyuncağı İhtiyaç Sahibi Çocuklar İle Buluşturuyor. Çocuklar, Oyuncaklar İle Oynama Hem De 1 Ay Süre İle Oyuncağı Evine Götürme İmkânı Yakalıyor. Oyuncağı Bir Ay Boyunca Evine Götürerek Oynayan Çocuklar, 1 Ayın Sonunda Değişen Oyuncak Atölyesi’ne Gelerek Oyuncağı Yenisi İle Değiştiriyor. Bu Sayede Hem Sorumluluk Sahibi Bireyler Yetişmesi Sağlanıyor Hem De Çeşitli Oyuncaklar İle Oynama İmkânı Sağlanıyor. Koronavirüs Salgını Nedeniyle Alınan Tedbirler Kapsamında Yapılan Oyuncak Değişikliğinde Dezenfekte Yapılarak Oluşabilecek Risklerin De Önüne Geçiliyor.

“ÇOCUKLARIMIZ BİZİM İÇİN AYRICALIKLI”

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Kurucu Gönüllülerinden Tuğba Muslu,” Değişen Oyuncak Atölyesi Projemize ‘Bir Kitap, Bir Oyuncak, Bir Tebessüm’ Sloganıyla Başladık. Buradaki Amacımız Çocuklarımızın Gelişime Yardımcı Olabilmektir En Başta. Onlara Bir Oyuncak, Bir Kitap Vererek Bir Ay Sonra Geri Getirmelerini İstiyoruz. Buradaki Amacımız Da Onlara Paylaşım Duyguları Kazandırabilmek. Çünkü İnsanoğlunun En Gerekli Duygularından Bir Tanesidir Paylaşmak. Çocuklarımızın Aslında En Temelde Öğrenmesi Gereken Bir Şey Ve Küçük Yaşlarda Kazanılması Gereken Bir Kavram.  Bu Nedenle Hem Sahip Olmak İstedikleri Oyuncakları Onlara Ulaşmasını Sağlayarak Hem De Geri Getirmelerini Sağlayarak Çift Yönlü Bir Kazanım Elde Etmek İstiyoruz. Çocuklarımızın Gelişimi Bizim İçin Çok Önemli. Gönül Elleri Çarşısı Olarak Aile İçerisindeki Bütün Olumsuz Tablolara El Atıyoruz. Çocuklarımız Bizim İçin Ayrıcalıklı. Çünkü Onlar Bizim Geleceğimiz. Onlara Yaptığımız Yatırımlar Her Anlamda Bize Geri Dönüş Sağlayacaktır. Maalesef Ailelerimiz Hayat Mücadelesi İçerisindeyken Onların İhmal Edildiğini Gözlemlemekteyiz. Bu İhmale De Biz Kendi İmkânlarımız İle Destek Oluyoruz. ” Dedi.

“BU ÇALIŞMALARIN İÇERİSİNDE OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ”

Yapılan Çalışmaların İçerisinde Olmaktan Dolayı Çok Mutlu Olduklarını Belirten Tuğba Muslu, ”Çocuklar İle Zaman Geçirerek Hem Bireysel Hem De Grup Çalışmaları İle Zaman Geçirerek Onlara Dokunmak İstiyoruz. Değerli Olduklarını Onlara Hissettirmek İstiyoruz. Çünkü Gerçekten Çok Boşa Geçirilen Zamanları Oluyor. Hem Eğitim Anlamında Hem De Sevgi Anlamında. Biz Bütün Açıkta Kalmış Duyguları Gidermeye Çalışıyoruz. Çocuk Ve Gençlik Komisyonumuz Bu Proje İle İlgileniyor. Arkadaşlarımız Çok Özverili Çalışmalarda Bulunuyor. Çocuk Gelişim Uzmanlarımız İle Hareket Ediyoruz. Onların Yönlendirmeleri İle Nasıl Onların Gelişimine Katkı Sağlarız Dize Beraber Değerlendiriyoruz. Gönül Elleri Çarşısı’nın Diğer Projelerden Ayıran Kısım Bu. Biz Sadece Yardım Veren Bir Kuruluş Değiliz. Evlere Gittiğimiz Zaman O Evdeki Tabloyu Resmedip Sorun Her Ne İse Onu Çözüme Kavuşturmaya Çalışıyoruz. Bir Ailede Sıkıntı Ne İse Biz Orada İyileştirip Olacak Nasıl Bir Etki Olabileceksek Her Şekilde Onu Çözme Odaklı Çalışıyoruz. Bu Bir Yardımı Alıp Vermenin Ötesinde Çok Güzel Bir Duygu. O Evdeki Sorunu Çözmek Ve Orada Bir İyileşmeye Gitmek İnanılmaz Mutluluk Verici. Bu Çalışmaların İçerisinde Olmaktan Dolayı Çok Mutluyuz.” Dedi.

“KORONAVİRÜS KURALLARINA DİKKAT EDİYORUZ”

Çocuklar İle Birlikte Oyun Oynayan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Kadın Kent Gönüllüsü Kader Kara, “ Burada 4 İle 12 Yaş Arasındaki Çocuklar İle Birlikte  Oyunlar Oynuyoruz. Onlarla Aramızda Bir Bağ Oluşturmaya Çalışıyoruz. Biliyorsunuz Oyun, Çocuklar İçin Bağ Oluşturmak Konusunda En Önemi Araçlar Bir Tanesidir. Onlar İle Oyun Oynuyoruz, Onlar İle Tanışıyoruz Ve Sohbet Ediyoruz. Ve Buradan Ayrılırken Birer Oyuncak Ve Kitap Veriyoruz. Bir Ay Sonra Da Onların Tekrar Buraya Gelmelerini Sağlamak İçin Okudukları Kitapları Ve Aldıkları Oyuncakları Geri Getirmelerini İstiyoruz” Dedi. Değişen Oyuncak Atölyesi’ne Gelen Çocuklar İçin Koronavirüs Salgını Nedeniyle Alınan Tedbirlere Uyulduğunu Belirten Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Kadın Kent Gönüllüsüözlem Sevimli,” Buraya Gelen Çocuklarımda Maske, Mesafe Ve Temizlik Kurallarına Dikkat Ediyoruz. Çocuklarımızı Çok Kalabalık Sayıda Almamaya Çalışıyoruz. Hijyen Konusuna Dikkat Ediyoruz” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRK UZAY YOLCULARINA UZAY ADAM, GÖK BİLİMCİ, GÖK KANAT VE UZAY GÖKMEN’İ ÖNERİLERİ

HIZLI YORUM YAP