DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a
  • Selam Tuzla
  • GENEL
  • İNCİRİN FAYDALARI: İNCİR’DE HANGİ VİTAMİNLER VE MİNERALLER VAR?

İNCİRİN FAYDALARI: İNCİR’DE HANGİ VİTAMİNLER VE MİNERALLER VAR?

İncirler Doğal Şekerler, Mineraller Ve Çözülebilir Lifler Açısından Yüksektir. İncir, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum, Demir Ve Bakır Gibi Mineraller Bakımından Zengindir Ve Sağlık Ve Zindeliğe Katkıda Bulunan A Ve K Vitaminleri İçin İyi Bir Antioksidan Kaynağıdır. Şimdi İncirin Sağlık Faydalarından Bazılarına Yakından Bakalım… İncirin Faydaları Nelerdir? İşte Cevabı..

İncirin sağlığa faydaları çoktur. Cinsel işlev bozukluğu, kabızlık, hazımsızlık, diyabet, öksürük, bronşit ve astım tedavisinde kullanılır. İncir, hastalıktan sonra kilo almanın hızlı ve sağlıklı bir yoludur. Peki, İncirin faydaları nelerdir? Merak edilen tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz…

İNCİRDE HANGİ VİTAMİN VE MİNERALLER VAR?

100 Gr İncirde Aşağıdakiler Bulunur:

Su: 79,11 g

Enerji: 74 kcal

Protein: 0.75 g

Toplam yağ: 0.3 g

Karbonhidrat: 19.18 g

Lif: 2.9 g

Toplam şeker: 16.26 g

Kalsiyum: 35 mg

Demir: 0,37 mg

Magnezyum: 17 mg

Fosfor: 14 mg

Potasyum: 232 mg

Sodyum: 1 mg

Çinko: 0.15 mg

C vitamini, toplam askorbik asit: 2 mg

Tiamin: 0,06 mg

Riboflavin: 0.05 mg

Niasin: 0.4 mg

B-6 Vitamini: 0.11 mg

Folat, DFE: 6 µg

B-12 Vitamini: 0 µg

A Vitamini, RAE: 7 µg

A Vitamini, İÜ: 142 İÜ

E Vitamini (alfa-tokoferol): 0.11 mg

D Vitamini (D2 + D3): 0 µg

D vitamini: 0 IU

K Vitamini (filokinon): 4.7 µg

Yağ asitleri, toplam doymuş: 0,06 g

Yağ asitleri, toplam tekli doymamış: 0.07 g

Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış: 0.14 g

Yağ asitleri, toplam trans: 0 g

Kolesterol: 0 mg

Kafein: 0 mg

İNCİRİN FAYDALARI

İncirin Sağlık Yararlarından Bazıları Şunlardır:

HİPERTANSİYONU RAHATLATIR

İncir A, B1 Ve B2 Vitaminleri, Manganez Ve Potasyum, Magnezyum, Bakır, Demir Ve Fosfor Bakımından Zengindir. Yüksek Potasyum Seviyesi Ve Düşük Sodyum Seviyesi, Hipertansiyonu Olan İnsanlara Rahatlama Sağlar.

DÜŞÜK KOLESTEROL

İncirlerde, Kolesterol Seviyelerini Düşürdüğü Bilinen Ve Çözünen Bir Lif Olan Pektin Bulunur. İncirdeki Lif, Sindirim Sisteminizdeki Aşırı Kolesterolü Temizler Ve Onu Bağırsaklara Taşır. İncir Ayrıca Serotonin Üretilmesinden Sorumlu B6 Vitaminini De İçerir. Bu Serotonin Ruh Halinizi Yükseltir Ve Kolesterolü Düşürür. Kuru İncir, Vücuttaki Doğal Kolesterol Sentezini Azaltan Omega-3 Ve Omega-6 Yağ Asitlerini Ve Fitosterolleri İçerdiklerinden Genel Kolesterolü Düşürür.

TOK TUTAR

İncir, Sizi Daha Uzun Süre Tok Tutmaya Yardımcı Olan Ve Kabızlığı Gideren İyi Bir Çözünür Lif Kaynağıdır.

KOLON KANSERİNİ ÖNLEME

Düzenli Olarak İncir Tüketimi Kolon Kanseri Riskini Azaltabilir. İncirdeki Lif, Vücuttaki Atıkların Hızla Atılmasına Yardımcı Olur, Bu Da Kolon Kanserinin Önlenmesi İçin İyi Çalışır. İncirde Bulunan Sayısız Tohum, Atıkların Toplanıp Atılmasını Sağlayan Mukusun Oluşmasına Da Yardımcı Olan Yüksek Miktarda Müsin İçerir.

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİN

İncirlerde Hepsi Kemik Sağlığına Yardımcı Olan Kalsiyum, Potasyum Ve Magnezyum Bulunur. İncir Kemik Yoğunluğunu Arttırır Ve Yaşlandıkça Başlayan Kemik Parçalanmalarını Azaltır. Kalsiyum Sağlıklı Kemiklerin Korunmasında Çok Önemlidir Ve İncir Bunun En İyi Kaynaklarından Biridir.

ANEMİ TEDAVİSİ

Vücutta Demir Eksikliği Demir Eksikliği Anemisine Neden Olabilir. Kuru İncir, Hemoglobinin Önemli Bir Bileşeni Olan Demir İçerir. Kurutulmuş İncirlerin Kandaki Hemoglobin Seviyelerini Arttırdığı Bulunmuştur. Büyümeye Başlayan Çocuklar, Ergenler, Adet Gören Kadınlar Ve Hamileler, Özellikle Komplikasyonları Önlemek İçin Demir Seviyelerini İzlemelidir. Ayrıca, Hastaysanız Veya Ameliyat Olmuşsanız, Vücudunuzdaki Demir Seviyesini Arttırmak Ve Problemi Etkin Bir Şekilde Çözmek İçin Beslenmenize İncir Ekleyin.

KALP SAĞLIĞINI GELİŞTİRİN

İncir, Kanınızdaki Trigliserit Seviyesini Azaltır Ve Kalp Sağlığınızı İyileştirmeye Katkıda Bulunur. Trigliseritler Kanda Kalp Hastalıklarının Önde Gelen Bir Nedeni Olan Yağ Parçacıklarıdır. İncirdeki Antioksidanlar, Koroner Arterleri Tıkayan Ve Koroner Kalp Hastalığına Neden Olan Vücuttaki Serbest Radikalleri Temizler. İncir Ayrıca, Kalp Hastalığı Riskini Azaltan Fenoller Ve Omega-3 Ve Omega-6 Yağ Asitlerini İçerir.

GENEL SAĞLIĞI ARTIRIR

İncirlerde, Kalp Hastalıkları Ve Çeşitli Kanser Türlerinin Riskini Azaltmaya Yardımcı Olan Fenol Adı Verilen Bir Tür Antioksidan Bulunur.

MEME KANSERİNİ ÖNLER

İncirler, En Fazla Miktarda Lif İçeren Meyveler Arasındadır. Ergenlik Ve Erken Erişkinlik Döneminde Daha Fazla Diyet Lifi Tüketen Kadınların Meme Kanserine Yakalanma Riskinin Daha Düşük Olduğu Bulunmuştur. Yüksek Lif Alımı, Menopoz Başlamadan Önce % 16 Daha Düşük Genel Meme Kanseri Riski Ve % 24 Daha Düşük Meme Kanseri Riski İle İlişkilendirilmiştir. İncir Özlerinin Ve Kuru İncirlerin, Menopoz Sonrası Meme Kanserini Önlemede Yardımcı Olan Elementler İçerdiği Bilinmektedir.

SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

İncirlerde Ayrıca Beta-Karoten, Benzaldehit (Anti-Kanser Bileşiği), Flavonoidler Ve Fisin Adı Verilen Bir Sindirim Enzimi Bulunur.

KABIZLIĞI GİDERİR

İncir Kabızlığı Giderir Ve Genel Sindirim Sağlığını İyileştirir. Gece Bir Bardak Suya 2-3 İncir Koyun Ve Ertesi Sabah Onları Balla Tüketin, Kabızlık Sıkıntınızdan Kurtulduğunuzu Göreceksiniz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ÇİLEK, KİLOSU 30 LİRADAN PAZARA GİRİŞ YAPTI

HIZLI YORUM YAP