DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

İSTANBUL İL UMUMİ HIFZISIHHA MECLİSİ’NDEN YENİ KARARLAR

İstanbul İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi, Yeni Tip Koronavirüs (Covid -19) Salgını Tedbirleri Kapsamında Haziran Ayı Sonuna Kadar 50 Kişinin Üzerindeki Gösteri, Açık Hava Toplantısı, Uğurlama, Çadır Kurma Gibi Eylemleri Yasaklandı.

İstanbul Valiliğinden Yapılan Açıklamaya Göre 14 Haziranda Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir Başkanlığında Olağanüstü Toplanan İstanbul İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi Bazı Kararlar Aldı.

Yazılı Ve Görsel Medyada Yer Alan, Bazı Siyasi Parti, Sendika Ve Sivil Toplum Kuruluşlarının, İnsanların Toplu Olarak Bir Araya Gelmelerine Sebebiyet Verecek Eylem/Etkinlik Programları Düzenleyeceklerine İlişkin Haberlerin Değerlendirildiği Toplantıda Kovid-19 Salgınına İlişkin Önlemler Değerlendirildi.

Dünya Sağlık Örgütü (Dsö) Tarafından Salgın İlan Edilen Ve Türkiye’de De Salgın Riski Olan Kovid -19 Hastalığının En Temel Özelliğinin Fiziksel Temas, Hava Yolu Vb. Yollarla Çok Hızlı Bulaştığının Hatırlatıldığı Açıklamada, Salgının Yayılmasını Engellemenin En Etkili Yolunun Sosyal Hareketliliği Ve İnsanlar Arası Teması Azaltarak, Sosyal İzolasyonun Mutlak Şekilde Sağlaması Olduğu Vurgulandı.

Aksi Hallerde Virüsün Yayılımının Hızlanarak, Vaka Sayısı Ve Tedavi Gereksiniminin Artması Nedeniyle Vatandaşların Hayatlarını Kaybetme Riski İle Toplum Sağlığı Ve Kamu Düzeninin Bozulmasına Sebep Olacağına İşaret Edilen Açıklamada, Şunlar Kaydedildi:

“Sivil Toplum Kuruluşlarının İnsanları Toplu Olarak Bir Araya Getiren Her Türlü Toplantı Ve Faaliyetlerinin Geçici Olarak Ertelenmesi İle Vatandaşların, Meydanlarda, Sokak Ve Caddelerde, Sosyal Mesafeyi Gözetmeden Toplu Olarak Yürümelerine Veya Bulunmalarına İzin Verilmemesi, Yan Yana Yürüyen Vatandaşların Sosyal Mesafeyi Gözeterek Yürümeleri İçin Uyarılmasına Dair İl Hıfzıssıhha Meclisinin 16.03.2020 Tarih 4 No.Lu Kararı İle 03.04.2020 Tarih Ve 20 No.Lu Kararı Halen Yürürlükte Bulunmaktadır.”

Açıklamada, Salgına Karşı Önleyici Tedbirler Kapsamında Haziran Ayı Sonuna Kadar Alınan Kararlar Şöyle Sıralandı:

– Eylem/Etkinlik Programında Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Partiler Ve Sendikalara Yapılması Muhtemel Ziyaretlerde, Sosyal Mesafe Kuralına Uygun Olarak Hareket Edilmesinin Sağlanması.

– İlimizde Yapılması Planlanan Basın Açıklamalarının, Yalnızca Parti Binalarının İçerisinde Veya Önünde 50 Kişiyi Geçmeyecek Sayıda Katılımcıyla, Sosyal Mesafe Kuralına Uygun Olarak Yapılabileceği, Yapılması Planlanan Yürüyüşler İle Açık Hava Toplantısı, Toplu Karşılama Ve Uğurlama Gibi Eylem/Etkinliklerin Hastalığın Yayılmasına Neden Olacağı Öngörülerek Müsaade Edilmemesi.

– Olası Provokatif Eylemlerin Ve Salgın Hastalığın Yayılmasını Önlemek Amacıyla; Hastalığın Engellenmesine Yönelik Olarak İlimizdeki Muhtemel Eylemlere Katılmak İçin Hareket Edecek Grupların, Şehrimize Giriş Ve Çıkışlarının Kısıtlanması.

– Başka İllerde Yapılması Planlanan Eylem/Etkinliklere, İlimizden Katılım Sağlayacak Grup Ve Şahıslara İzin Verilmemesi.

– Park Ve Bahçelerde Hastalığın Yayılmasına Neden Olacak Şekilde Çadır Ve Stant Kurulmasına Müsaade Edilmemesi Kararları Alınmıştır.”

Açıklamada Tedbirlere Uymayanlar Hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. Maddesi Ve Türk Ceza Kanunu’nun 195. Maddesi Kapsamında Gerekli Adli İşlemlerin Başlatılması Kararının Alındığı Belirtildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÜLKEMİZİN DÖRT BİR YANINI ESERLERLE DONATTIK

HIZLI YORUM YAP